- 21 Ocak 2018
- 8.536
- 21.153
- 348
- 32
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Psikolok degilde birebir cocukla gorusen terapi yapan pedagog ike gorusup cocugunuzunda onunla vakit gecrmesi daha faydali olur ikisi ayni sey degilYarin egitime var kurumun psikologuylada konusucam bu konuyu bakalim ne diyick
Sizin eğitiminiz tecrübeniz nedir ? Otizm konusunda bu kadar net konuşabiliyorsunuz ???Maalesef sizle alakalı, çocuğu fazla şımartmışsınız canım. Otizmle alakası olduğunu düşünmüyorum.
Sınırlar dahilinde çocuğun istekleri yerine getirilir ama tek çocuk diye olur olmaz herşeyi yapmışsanız bu hareketleri ondandır.
Yay burclari azcik gergin olur ve ozgurlugunun kisitlanmasini sevmez ona gore
Ben iste benim gibi bizim gibi birinin yorumunu bekliyordum çok şükür geldi birbirimizin halinden biz anlariz birtekKonu sahibi canım anne , öncelikle burada otizmin o sunu bile bilmeden sana yorum yazanları sakın kale alma. Nasıl kalp hastası bir çocuğun diyetine ilacına bu insanlar karışamazsa otizmli bir çocuğun eğitimine de karışamazlar . ( otizm hastalık değildir burada benzetme yaptım sadece) 8 yaşında otizmli oğlum var bu yazdıklarını ve çooook daha fazlasını yaşadım. Siz eğitim vermememişsiniz siz şımartmışsınız diyen kim varsa Allah onlara da yaşatsın da anlasınlar eğitimle terbiye ile ilgili değil durum . Sadece uzmanları dinleyin bol bol bu konuda kitap makale araştırma okuyun. Ne olursa olsun kendinize çok iyi bakın çünkü oğlunuzun en önemli birinci öğretmeni de sizsiniz . Ve lütfen tekrar söylüyorum kimseye kulak asmayın özel bir çocuğunuz var ona uzmanların önerdiği şekilde davranın buradaki herbokologların dediğine göre değil
Öncelikle Allah yardımcınız olsun.Konu sahibi canım anne , öncelikle burada otizmin o sunu bile bilmeden sana yorum yazanları sakın kale alma. Nasıl kalp hastası bir çocuğun diyetine ilacına bu insanlar karışamazsa otizmli bir çocuğun eğitimine de karışamazlar . ( otizm hastalık değildir burada benzetme yaptım sadece) 8 yaşında otizmli oğlum var bu yazdıklarını ve çooook daha fazlasını yaşadım. Siz eğitim vermememişsiniz siz şımartmışsınız diyen kim varsa Allah onlara da yaşatsın da anlasınlar eğitimle terbiye ile ilgili değil durum . Sadece uzmanları dinleyin bol bol bu konuda kitap makale araştırma okuyun. Ne olursa olsun kendinize çok iyi bakın çünkü oğlunuzun en önemli birinci öğretmeni de sizsiniz . Ve lütfen tekrar söylüyorum kimseye kulak asmayın özel bir çocuğunuz var ona uzmanların önerdiği şekilde davranın buradaki herbokologların dediğine göre değil
Yavrum ben otizmdenmi kaynaklaniyor yoksa bizden dolayimi bilmiyorum dedim. Bilsem niye sorayim..evet belki bizim her istedigini yapmamizda hata olabilir.ama yapmadaydikta boyle olurmuydu onu söylüyorumÖncelikle Allah yardımcınız olsun.
Ama çevremde tonlarca böyle çocuk var hepsi otizmli mi oluyor bu tür davranışlarından dolayı? Kadın itiraf ediyor bugüne kadar ne istemişse yaptık diye. Bundan olamaz mı yani?
Allah onlara da yaşatsın ne demek, siz otizmli oğlum var diyince ben üzüldüm 'bunu acıma olarak algılamayın' yavruya üzüldüm doğal olarak.
Kalkıp eğitimle ilgili değil diyorsunuz. Şımarık yetiştirilen binlerce çocuk var,aynı şekilde düzgün eğitimle yetiştirilen ve düzelen yine binlerce çocuk var. Nasıl eğitimle ilgili değil diyorsunuz anlamıyorum. Konu sahibi zaten çok şımarttığını söylüyor, bundan yola çıkarak yorum yapıyoruz.
Kalbinizi temizlemenizi öneririm. Beddua eden insanların kalbinin kir içinde olduğunu düşünüyorum siz de bence biraz arındırın.Konu sahibi canım anne , öncelikle burada otizmin o sunu bile bilmeden sana yorum yazanları sakın kale alma. Nasıl kalp hastası bir çocuğun diyetine ilacına bu insanlar karışamazsa otizmli bir çocuğun eğitimine de karışamazlar . ( otizm hastalık değildir burada benzetme yaptım sadece) 8 yaşında otizmli oğlum var bu yazdıklarını ve çooook daha fazlasını yaşadım. Siz eğitim vermememişsiniz siz şımartmışsınız diyen kim varsa Allah onlara da yaşatsın da anlasınlar eğitimle terbiye ile ilgili değil durum . Sadece uzmanları dinleyin bol bol bu konuda kitap makale araştırma okuyun. Ne olursa olsun kendinize çok iyi bakın çünkü oğlunuzun en önemli birinci öğretmeni de sizsiniz . Ve lütfen tekrar söylüyorum kimseye kulak asmayın özel bir çocuğunuz var ona uzmanların önerdiği şekilde davranın buradaki herbokologların dediğine göre değil
İzlerim canım.Yavrum ben otizmdenmi kaynaklaniyor yoksa bizden dolayimi bilmiyorum dedim. Bilsem niye sorayim..evet belki bizim her istedigini yapmamizda hata olabilir.ama yapmadaydikta boyle olurmuydu onu söylüyorum
lutfen bunu izlermisin vaktin varsa
Kendiside ayni sorundan muzdarip olduğu icin terbiye vermemissiniz lafi onu üzmüş olabilir ki benide üzdü zaten.cani yandığı icindir bu lafa isteyerek soylememistir.kimse istemez Allah kimseyi çocuğuyla sinamasin tabiki
konu sahibinin oğlu otizmli, teşhisi otizm. sizin bahsettiğiniz cocuklar şımarık olabilir ama bu çocuk otizmli.Öncelikle Allah yardımcınız olsun.
Ama çevremde tonlarca böyle çocuk var hepsi otizmli mi oluyor bu tür davranışlarından dolayı? Kadın itiraf ediyor bugüne kadar ne istemişse yaptık diye. Bundan olamaz mı yani?
Allah onlara da yaşatsın ne demek, siz otizmli oğlum var diyince ben üzüldüm 'bunu acıma olarak algılamayın' yavruya üzüldüm doğal olarak.
Kalkıp eğitimle ilgili değil diyorsunuz. Şımarık yetiştirilen binlerce çocuk var,aynı şekilde düzgün eğitimle yetiştirilen ve düzelen yine binlerce çocuk var. Nasıl eğitimle ilgili değil diyorsunuz anlamıyorum. Konu sahibi zaten çok şımarttığını söylüyor, bundan yola çıkarak yorum yapıyoruz.
Niye anlamıyorsunuz ? Eğitimle ilgili demedim örnek veriyorum kalp hastası bir çocuğu eğitimle koşturun bakalım olabiliyor mu ? Ne kadar koşabilir diğer çocuklar gibi koşabilir mi? Önce ilacını kullanması beslenmesinin düzenlenmesi sonra çok hafif antrenmanlara başlaması gerekir . Çat diye hadi koş denmez , otizmli çocuğa da çat diye “eğitim “ verilmez alt yapısı olması lazım önce çok çok iyi alt yapı kurulduktan sonra eğitim verilebilir .Öncelikle Allah yardımcınız olsun.
Benim kalbim temiz merak etmeyin . Beddua ancak kişi haklı konumda olursa tutar zaten . Kör bir çocuğun annesine sen ne biçim annesin çocuğuna görme eğitimi vermemişsin denemiyorsa otizmli çocuk annesine de çocuğuna “ eğitim “ verememişsin denemez . Bunu diyenler bunu kendileri yaşasın da görsün demek beddua değil eşit olmayan şartlarda konuşması kolay aynı şartlarda yaşasında yapsın demektirKalbinizi temizlemenizi öneririm. Beddua eden insanların kalbinin kir içinde olduğunu düşünüyorum siz de bence biraz arındırın.
Benim kalbim temiz merak etmeyin . Beddua ancak kişi haklı konumda olursa tutar zaten . Kör bir çocuğun annesine sen ne biçim annesin çocuğuna görme eğitimi vermemişsin denemiyorsa otizmli çocuk annesine de çocuğuna “ eğitim “ verememişsin denemez . Bunu diyenler bunu kendileri yaşasın da görsün demek beddua değil eşit olmayan şartlarda konuşması kolay aynı şartlarda yaşasında yapsın demektir
Herseyi biliyor farkindayim istedigi herşeyi söyler adlarini bilir ama diyalog yok orda tikaniyor cocuk.mesela ona oglum neden boyle yapiyorsun bu davranisin beni uzuyor desem sadece durur yüzüme bakar anlamsiz bir sekilde.hafif duzeyde otizm oglumunki ama konusma malesef tam olarak yokOtizm cesitleri ve yuzdelikleri var. Bu verdiğiniz örnek otizm ile ilgisi vardir diyemeyiz. Konuşması nasil, kendini ifade edemediği icin sinirlenebilir. Hiperaktivite sorunu olabilir, durtulerine bu yüzden sahip cikamayabilir. Bir de ne olursa olsun çocuğunuza sinirlar koymalisiniz. Bir daha ayran istediği zaman "hayir" şuan bunu almıyoruz çünkü sen ayrani yere attın bak üstün kirlendi. Demek ki senin icin onemli degil ceza veriyorum diye tepkinizi koyabilirdiniz. İnatlaşmaya devam ediyorsa şuan attigin için almıyorum yarin alacagim da diye bilirsiniz. Önemli olan sınırlar. Evlatlarimiza kıyamıyoruz ama doyumsuz, istediği herseyi elde edince deger kaybeden, evlatlarimizin olmasini hicbir anne baba istemez. Biraz da hayatımızı biz anne babalar zorlaştırıyor.
Benim kalbim temiz merak etmeyin . Beddua ancak kişi haklı konumda olursa tutar zaten . Kör bir çocuğun annesine sen ne biçim annesin çocuğuna görme eğitimi vermemişsin denemiyorsa otizmli çocuk annesine de çocuğuna “ eğitim “ verememişsin denemez . Bunu diyenler bunu kendileri yaşasın da görsün demek beddua değil eşit olmayan şartlarda konuşması kolay aynı şartlarda yaşasında yapsın demektir
Kizlar lutfen tamam tartismayalim. İki tarafli kirici sozler oldu iki tarafta isteyerek yapmamistir.kapatalim konuyu.Basbayağı bedduadır bu. Ha annesi ölen insan seninki de ölsün demiş ha çocuğunu kaybeden sen de yaşa demiş ha siz onu yazmışsınız. Hepsini geçtim bir çocuk için istediğiniz şeyin farkında mısınız? Kime kızarsam kızayım bir çocuğa böyle kötü miyet yakıştırmam. Tutmaz, inanmam bedduuaya ama oldu ya tuttu bir çocukta bu tip bir şey yaşansa mesela cidden oh diyebileceksniz yani. Yazdığınız çok çirkin. Neticede beddua kötü enerjidir, çıktığı ağıza daha çok hasar verir. Kendinize zarar. Dediğim gibi tutup tutmaması değil, niyetiniz kötü kalbinizi arındırın
Hic psikiyatriye goturuldumu?Benim görümcemin oğlu 13 yaşında otizm falan değil ama aynı bu şekilde. İstediği bir şeyi yapmazsan olay çıkarıyor herkesin içinde rezil ediyor bizi... Artık onlarla hiç bir yere gitmiyorum kocaman olmuş hâlâ annesi napim çocuk diyor
Bi bağırınca benim 2 yaşındaki kızım korkuyor ağlıyor...
Ama sizde hafif derecede otizm varmış. Sizdeki durumun otizmle alakası var mı yok mu onu bilemem ama bir doktora sormanız da fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?