Bunun otizmle ilgisi varmı ?

Birde senin kiz oda oyle garip sesler çıkarıyormu.mesela bunllar bizde yeni yeni çıkmaya basladi onceden yoktu.wc deyken su sesine kulaklarini kapatiyor sıkıca.bunlar varmi
Yok canım ..duyusal alanla ilgili bunlar.Daha önceleri yokken yeni başladıysa ne zaman başladı..hangi durumlarda yapıyor..sıklığı ne izle .Şu an aklıma gelen grup derslerinde akranları olan çocukların davranışlarını gözlemlemiş olabilir veya kullandığınız ilacın yan etkisi olarak tetikliyor olabileceği

Araba varken yapiyordu arabalari kaldirdik araba olmayan bir nesneyi alip araba gibi kullanmaya basladi.bazen kendi kendinede yapiyor. Son 1 ay bu cok sıklaştı her dakika her saniye yapiyor bogazi ağrımiyormu boyle hayret ediyorum bildiginiz motor sesi cikariyor.arkadaslarinin boyle birsey yaptığıni gormedim hic ilacin yan etkisindede boyle birsey yazmiyor zaten cok oluyor vereli hernekadar icime sinmesede doktor cok sıkı tembihledi en son gördügu davranıştan sonra.o ilac dehp için zaten

Sadece atma hareketiyle mi otizm kanısına vardınız? Eğer tek sorun birseyleri fırlatmaksa, dikkat çekmek için de yapıyor olabilir.

Yani aslında bu sesi çocuk önceden de araba ile oynarken hep çıkarıyordu..araba ile oynarken çıkardığı bu sesi başka oyuncakla oynarken veya sokakta araba görmediği ortamda da çıkarıyor muydu?

Yani aslında bu sesi çocuk önceden de araba ile oynarken hep çıkarıyordu..araba ile oynarken çıkardığı bu sesi başka oyuncakla oynarken veya sokakta araba görmediği ortamda da çıkarıyor muydu?
Evet simdi araba olmasada yapiyor ama sık değil.araba gibi nesneleri kullandignda daha sık.zaten ciddi bir sekilde araba takintisi var.disarda yürürken arabalari acmaya calisiyor ben onu o beni cekistiriyor her kapiyi acmaya çalışıyor bazi arabalar kilitli olmamis oluyor birgun basimiza iş alacagiz ama nezman. Onunden gectigimiz her arabanin kapisini acmaya calisiyor

Ya beddua beddua takmış herkes , neden anlamıyorsunuz ??? Bilmediğiniz konuda yorum yapmayın bu kadar basit . Kimseye beddua etmiyorum “ allah belasını versin” vs tarzı bir şey söylemiyorum . Akıl var mantık var . En basit komutu algılamayan , çoçuğa 10 kelimeli uzun uzun cümlelerle bir daha böyle yaparsan istediğini yapmam vs diyerek eğitim verileceğini sananlara başına gelsin demek illa çocuğun otizm olsun demek değil. Eğitimle Yapamayacağı şeyler olduğunu anlasın demek . Başına gelsin eşittir otizm olsun demek değil. Konunun saçmalığına söyleyecek şey bulamıyorum artık

Otistik çocuklar böyledir demek çok doğru değil ama bu çocuklar yaşadıkları bazı duygu durumlarını yaşıtları düzeyde regüle etmekte zorlanıyor, Bu da davranış problemi olarak kendini gösteriyor. Ama asla şımarıklık olarak değerlendirmemek gerek.

İste bunu anlamaya calisiyordum teşekkür ederim. İnatlasmaya giremem onunla olay ozman daha cok cigrindan cikiyor.uzmanla gorusucm. Suan davranis eğitimi görüyor ama bende neler yapabilirim bilgilendirsinler beni

Canim sakin ol ben seni anladim o niyetle soylemediginede eminim boşver ya kafana takma

Şöyle söyleyeyim araba olmayan nesneyi araba gibi kullanması ,oyuna katması güzel..nesneyi eline alıp evirip çevirip araba sesi çıkarması aslında oyun için değil sadece elinde bulundurmak için/o sesi çıkarmak için araba istemesi güzel değil.Bence sen oyun oynama konusunda kendini geliştirmelisin.Bununla ilgili instagramda kişileri takip edebilirsin.Alan uzmanlarının açtığı online atölyeler ortalama 8 dersin iki bin tl olduğu çalışmalar yani pahalı..ha paran varsa çok da faydalı .Araba kapılarını sürekli yokluyor olması seni eminim zorluyordur.

Zorluyor tabiki.araba görünce en uzağından geçmeye çalışıyorum.bazende imkan olmuyor yada ben dalgın oluyorum o ara yapiyor.ama resmen cirpiniyor o araba kapisini acmak için.oyunda oynuyoruz ama onun vazgecilmezi gibi birsey arabalar.dedimya kaldirdigim arabalarin yerine farkli nesneler koydu.evde hertur oyuncak kitap yap-boz kartlar var onlarla olmasi gerektigi gibi değilde arabaymis gibi oynuyor

Bencede yuzumuzden her defasinda yaomicam diyorum busefer istedigi olmuyacak diyorum.kendimi yaparken buluyorum
İstediği olmazsa olmasın. Biraz ağlayıp zırlamasına sabredin sonra neden olmadığını açıklarsınız. Bence böyle böyle yola gelir.
Anlattığınız konunun otizm ile ilgisi var mı bilmiyorum. İnat etme anlayamama gibi şeyleri var mı otizmin?

Ofke nobetleri inat var evet.bende otizmdenmi yoksa bizim herdeye ok dememizdenmi yapıyor anlamaya çalışıyordum

Merhaba. Aksam konunuzu okudum ama yazamadım bir türlü. Benim kardeşim atipik otizm teshisliydi. 4 5 yaşına kadar hiç konuşmadi. O zamanlar otizm bilinmediginden teşhis cok gec aldi. Bahsettiginiz benzer davranislar atipik otizmde dereceye gore olabiliyor.
Biz eğitime giderken bile kardeşimin annemi cok kere cekistirdigini, istedigi olmayinca tepindigini. Ve cok daha fazla şeyleri hatirliyorum. Egitimlerle, sevgiyle şefkatle cok guzel yol katedebileceginizi soylemeye geldim.
Benimde cocuklarim var. Bir anne için özel evladi olduğunu kabullenmek kolay değil biliyorum. İnsanlarin boş soylemleriyle savaşmakta kolay değil, evladinla da. Annemden biliyorum.... Siz olabildigince inatlaşmadan sakin kalmaya çalışarak çözmeye çalışın. Sevdigi birşeyi oyuncak vb. Yaninizda taşısanız belki o gergin sinirli aninda onu sakinleştirir. Ya da birlikte sevdiginiz bir şarkı olabilir başka birşey olabilir. Uzman degilim, sadece benimde kızım otizmin kiyisindan döndü. Kardesimde yasadigim için bazi seyleri erken farkettim. Ergoterapi aldik gecen sene.
Hâlâ benzer takintilari var. Bunlari normal cocuklarda yapabilir, adi çocuktur neticede.
En son yasadigimiz okula onu almaya gittigimde farkli bir bot giydim. Yeni aldim sanmış ve kendisi neden bot giymemis diye bot giymek istedi. Ayaginda bot yok diye kucağıma gelmek istedim otobuste bana bir sürü laf soyledi herkes bana bakti ama asil sebebini ben biliyorum. Kardesiyle beni kiskandigi icin yapiyor. Bir muddet kucagimda tasiyip daha sonra yuruttum ve botumun eskiden kalan bir bot oldugunu anlattim biraz daha sakinlesti. İlgisini başka yöne cekince de unuttu tamamen

Kardeşim yillarca buldugu en küçük ipi eline alir dönerek onu sallardi. Zamanla birakti. Sizinde bir gün vazgecer inşallah uzmanlara danışın nasil bir yol onerirler

Teşekkür ederim uzun uzun yazmissiniz yardimci olmussunuzanlattiklariniz tanidik bana ayni durumu yasadigimiz icin sizede tanidik gelmiş.insallah bizde ustesinden geliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…