• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bununla nasıl baş edecem? ruhum daraldı

One of a kind

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
402
513
53
Kızlar ne yapıcam bilmiyorum.Çok moralim bozuk..Bugün kayınvalidemi ziyarete gittim görümcemde ordaydı...ben çocuklarla ilgilenirken mutfakta dedikodumu yaptıklarını duydum hatta en başta üstüme bile alınmadım ama sonra adım geçince anladım Nasıl gücüme gitti anlatamam nasıl giyiniyor bu böyle falan diye konuştular hiç yakışıyor mu falan dediler hiç oğlumun yanına yakışmıyor dedi kayınvalidem hatta şaştım kaldım
görümcem bana karşı hiç öyle değildi.ama bildiğin çok kötü bir şekilde çekiştiriyorlardı:KK1:
Bütün gün suratım asık gezdim ve beni kızı gibi görüyordu çok samimiydik bir olumsuzluğumu görsün suratıma söylesin.O kadar yaşlı kadın niye böyle yapıyor??ve acayip soğudum ben bu kişilerden :anne: o kadar moralim bozuldu ki yüzlerini bile görmek istemedim yüzüme karşı deseler hiç gocunmam ama arkamdan böyle konuşmaları beni çok rahatsız etti eşime bu durumu anlatsam mı diye düşündüm ama olayı büyütmek istemedim.sizce nasıl davranmalıyım neler oluyor anlamıyorum güvenimi çok sarstılar.

açıkcası ben bile utandım kala kaldım öyle aslında şimdi düşünüyorum neden tepki göstermedim diye ama o sıra yapamadım.. Şimdi aklımdan da çıkmıyor ben bunların yüzlerine bir daha nasıl bakıcam beni kızları gibi gördüklerini söylemiştiler ilk defa güvenim bu kadar sarsıldı

Hiç bir kayınvalide kızı gibi görmez gelinini... Biricik oğluşunu paylaştığı kadın çünkü...

Bence eşinize anlatın, içinizde tutucağınıza eşinizde bilsin.. Fakat dedikodu olayının üzerinde çok durmayın, kafanıza takmayın yani.. O onların ayıbı.. En önemlisi; mesafenizi koyun!..

Eşin evde mi? Şimdiye dek belli ettin mi? Etsen de etmesen de şöyle yap. Birden ağlamaya başla, eşin sorunca da ağlayarak anlat. Hiç beklemezdim, annem gibi bilirdim, kardeşim bilirdim, çok gücüme gitti de anlat. Başkaca kötüleme ve git yat konuşmasına fırsat vermeden. Sakın saklama içine atma.

zaten eşim gelene kadar ağlamaktan bir hal oldum inanın eve gelirken dahi gözlerim doluyordu eşim çok alıngan çok korumacı bir insan ailesine toz kondurmaz gibime geliyor..açıkcası o huyundan da çekindim.Çocuk musun der şimdi bana ama içime oturdu inanın

Keşke bir anda içeri girip utandırsaydınız.

Eşinize söylemek size kalmış, ne tepki verir, siz tanırsınız.
Söyleyin içinizde kalacaksa ama dertleşme gibi paylaşım gibi olsun. Eşiniz gidip ortalığı karıştırmasın veya size bağırıp çağırmasın.
Ondan eminseniz....

Ve bir dahaki görüşmenizde o gün konuşulanları duymuş gibi davranın,onların cümlelerini geçirin laf arasında..
Ayy oynayın gitsin.

Kızı gibi sevmek diye birşey yok. Gelinini gelin gibi, oğlunun hanımı, emaneti gibi sevsin gözetsin kafi.
Gelin olmak kötü mü.
Ama işte onu bile yapmıyor bazı validecikler.

Mesafenizi koyun birakin onlar dusunsun soguklugjnuzun mesafenizin sebebini olurda yeri gelir sorarlarsa o zman demelisin vurmalisin yuzlerine..
Skma canini cekemedikleri icin boyke yapiolar hic bir kayinvaldeyle gercekteki gbi anne kiz iliskisi olmaz

hava sıcaktı biraz açık giyindim,önceki giydiklerimden çok farklı değildi ki.abartı birşeyde yoktu üstümde .burda nasıl giyinmem gerektiğini biliyorum ama bu önemli değil ki yüzüme söylese yemin ederim dert etmem..ama böyle çekiştirmeleri zoruma gitti.kim bilir bunca zaman daha neler konuştular hakkımda.düşünmek bile istemiyorum.yüzüme karşı o kadar sevecen o kadar samimi bir kadın ki kulaklarıma inanamadım.buradaki iki yüzlülük canımı çok sıkıyor.

zaten eşim gelene kadar ağlamaktan bir hal oldum inanın eve gelirken dahi gözlerim doluyordu eşim çok alıngan çok korumacı bir insan ailesine toz kondurmaz gibime geliyor..açıkcası o huyundan da çekindim.Çocuk musun der şimdi bana ama içime oturdu inanın
Ekmeğine yağ sürüyoruz bu tip erkeklerin. Ben de senin gibi yaptım yıllarca. Sonra aynı bu tarz bir bahaneyle söyleyiverdim. 2 hafta küstü alındı savundu en sonunda ne oldu biliyor musun? Artık kendi görüyor anasının yalanlarını entrikalarını. Boşuna beklemişim 10 yıl. İçime ata ata sedef hastası olduktan sonra aklım başıma geldi.

evliliğimde bir sıkıntı yok çok şükür açıkcası ilişkimin zedelenmesini istemiyorum ama eşim benim duygusallığıma fazla gelemez.eşim çok fazla duygusal bir yapıya sahip değil ama ben onu ayarlıyorum bir şekilde uyumumuz iyi genel olarak..ama ailesine karşı tavırlarını biliyorum o yüzden çekiniyorum..bu gidişle bende sedefe yakalanıcam sanırım Allah sonumuzu hayır etsin

açıkcası ben bile utandım kala kaldım öyle aslında şimdi düşünüyorum neden tepki göstermedim diye ama o sıra yapamadım.. Şimdi aklımdan da çıkmıyor ben bunların yüzlerine bir daha nasıl bakıcam beni kızları gibi gördüklerini söylemiştiler ilk defa güvenim bu kadar sarsıldı
olay büyürmü büyümezmi bilinmez ama esinle paylas . ve güven kırıldıgını söyle samimiyeti azaltacagını söyle.

ister annesine desin utandırsın ister demesin sana durduk yere ne bu tavır demesinler

Kızlar ne yapıcam bilmiyorum.Çok moralim bozuk..Bugün kayınvalidemi ziyarete gittim görümcemde ordaydı...ben çocuklarla ilgilenirken mutfakta dedikodumu yaptıklarını duydum hatta en başta üstüme bile alınmadım ama sonra adım geçince anladım Nasıl gücüme gitti anlatamam nasıl giyiniyor bu böyle falan diye konuştular hiç yakışıyor mu falan dediler hiç oğlumun yanına yakışmıyor dedi kayınvalidem hatta şaştım kaldım
görümcem bana karşı hiç öyle değildi.ama bildiğin çok kötü bir şekilde çekiştiriyorlardı:KK1:
Bütün gün suratım asık gezdim ve beni kızı gibi görüyordu çok samimiydik bir olumsuzluğumu görsün suratıma söylesin.O kadar yaşlı kadın niye böyle yapıyor??ve acayip soğudum ben bu kişilerden :anne: o kadar moralim bozuldu ki yüzlerini bile görmek istemedim yüzüme karşı deseler hiç gocunmam ama arkamdan böyle konuşmaları beni çok rahatsız etti eşime bu durumu anlatsam mı diye düşündüm ama olayı büyütmek istemedim.sizce nasıl davranmalıyım neler oluyor anlamıyorum güvenimi çok sarstılar.
Keske o an tepki gosterseydiniz sessiz kalmayin bu laflara .

keşke öyle yapsaydım da şimdi kafa patlatmasaydım.ama insan bazen işte öyle kala kalıyor.Üstelik bir hafta sonra tekrardan eşimle yemeğe gidicez onlara düşündükçe sıkılıyorum.

Sen hasta olacağına eşin hasta olsun. Keşke bizim sağlığımızı da bu kadar düşünseydi eşlerimiz. Ama senin annen bacın için bir eleştiri yapsa, haklısın aşkım der, elinden geldiğince bir araya getirmez ya da aileni uyarırdın. Nereden mi biliyorum, kendimden.
Karar senin, her koyun kendi bacağından.

Back
X