• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bununla nasıl baş edecem? ruhum daraldı

Bence tlf yada yuzyuze geldiginiz anda söylemeniz ayip deyin ne kusurumu gördünüz falan keske soyleseymissin ama soylemek oyayi büyütmek istemiyorsaniz artik kimin ne mal oldugunu gördüğünüze göre ona gore davranin esinizden de saklamayin bence

Bence tlf yada yuzyuze geldiginiz anda söylemeniz ayip deyin ne kusurumu gördünüz falan keske soyleseymissin ama soylemek oyayi büyütmek istemiyorsaniz artik kimin ne mal oldugunu gördüğünüze göre ona gore davranin esinizden de saklamayin bence

saklasam dert saklamasam ayrı dert sabah anlattığımda o kadar korudu ki annesini sanki benim değerim hiç yok...
zaten artık isteseler özür dilesinler iş işten geçti bidaha suratlarına bakmam

saklasam dert saklamasam ayrı dert sabah anlattığımda o kadar korudu ki annesini sanki benim değerim hiç yok...
zaten artık isteseler özür dilesinler iş işten geçti bidaha suratlarına bakmam
En iyisini yaparsin mesafe en iyisi hele su eltilerden nefret ediyomm içlerine fesatlik kacmis kiskanc seyler :sinirli: gene soylemen en iyisi olmuş bilmesi gerekiyor sonra demesin niye durduk yere aileme böyle davraniyon diye

kızlar bu sabah eşime anlattım..beni senin yanına yakıştırmıyorlar falan dediler kendimi çok kötü hissettim dedim..
eşimde dememişlerdir öyle yanlış anlamışsındır falan diye konuyu kapatmaya çalıştı. ismim geçti nasıl yanlış anlayabilirimki dedim bende.annesini savunmaya geçti boş yere olay çıkarma dedi konu kapandı öyle işe gitti.Tamda tahmin ettiğim gibi davrandı. daha kendimi eşime inandıramıyorum kendimi çok değersiz hissettim birde yalancı konumuna düştüm gözünde
bizim bir wp grubumuz var 2-3 arkadaşım birde eltim var grupta.içimi oraya döktüm bu olaydan sonra. eltim bana destek çıktı sağolsun kendisinin içi dışı birdir aklına ne gelirse söyler.benim tam tersim.hiç utanmaları yokmu boşver onları falan diye konuştu baya beni rahatlattı bir nebze olsun.konuşayımmı onlarla dedi bende yok sakın konuşma benim halletmem gerekenbir konu dedim sohbetimiz kaldı öyle.daha sonrasında beni görümcem aradı telefonunu açmadım sesini duymak bile istemedim..aradan bir saat geçmedi eltim mesaj atmış niye açmadın telefonu falan diye.anlayacağınız eltim konuşmuş haberim olmadan.o kadar tembihledim ama nafile.ardından yine telefonum çaldı açtım bu sefer dedi ki kızım olayı ne büyüttün sen bu kadar diye konuştu,cevap vermeme dahi izin vermedi.Üstüne giyimini falan sevmiyoruz yakıştırmıyoruz evet doğru ne olmuş yani sende düzgün giyinseydin de bizi konuşturmasaydın dedi ben donakaldım öyle.sonra ben hep böyleydim şimdimi farkına vardınız niye bu kadar ikiyüzlüsünüz davranışlarınızla dedikleriniz aynı mı şimdi diye konuştum.telefonu yüzüne kapattım. gerçekten başım ağrımaya başladı bir insan nasıl bu kadar terbiyesiz olabilir ya aklım almıyor. özür dileyeceğine söylediklerine bak.kızlar ben napıcam bilmiyorum bu yüzsüzlerle.kaç senedir hep canımlı kızımlı konuşanlar şimdi bana düşman kesilmiş.yemin ederim artık kaldıramıcam ben bu olayı şaşkınlıktan birşey diyemiyorum artık....
Yavrum eltin kım senın canın mı kanın mı nasıl boyle bır hata yapıp eltınınde sahıtlıgınde arkadaslarının ortasında o aılesyı bu sekılde konu edersın. Bu sekılde hep hatalı olursun

Iste bazi seyler sicagi sicagina derler ya sizinkide oyle olmus..simdi tak kafana dur.
O an askolsun neden boyle soyluyorsunuz desen onlarda birsey derlerdi.ama simdi soyleseniz bile sen yanlis duymussun derler biz senin hakkinda degil bilmem kimin hakkinda konusuyorduk derler.esine soylemende birseyi degistirmez maalesef..
Unutmakdan baska caren yok

O an mutfaga girip hayirdır ben nasil giyiniyorum da yakistiramiyormussunuz oglunuza beni.. ayip degil mi bu yaptiginiz . gelin yuzume konusun cok muzdsripseniz bu konudan. diyip o yuz ifadelerini gormeyi cok cok isterdimm.. oyle de yapardim zaten..
sonra köpek gibi ozur dilemek zorunda kalirlardi ve ben degil onlar yuzune bundan sonra asla bakamazlardi utanclarindan..
cok yanlis yapmissinuz bence yuzlerine vurmamakla..
esinize de anlatin, cok uzuldugunuzu belirtin ki o da annesine soylemese de en azindan belki uzak durmana vesile olur..

O an madem ses çıkartamadınız, eşinize birşey belli etmeyip haftasonu eşinizi alışverişe götürecektiniz. Yeni sezon en markalı kıyafetlerden seçip seçip alacaktınız (o an onlardayken ne giydiniz bilmiyorum, belki yine güzel giyindiniz önemli olan kıyafet değil zaten) yine aynı şekilde ayakkabılar çantalar eşiniz artık daha almasak mı dediğinde, "masraf oldu canım ama annenleri böyle konuşurken duydum, üzüldüm haftaya gideceğiz ya yanına yakışacak şekilde giyinip gideyim dedim" deseydiniz, 1-0 öne geçerdiniz. Şimdi eşiniz "annem öyle söylemez" diyip geçmiş. Siz üzüldüğünüzle kaldınız. Ha kuma kumayı ister elti eltiyi istemezmiş, elti de grupta konuşulanı gitmiş yetiştirmiş.

Güvenmeyin ya kimseye, politik olun, güçlü kadın olun, eşinize tatlı tatlı söyleyip kaleyi içten püskürtün.

O an kesinlikle tepki vermeliydin
Eşine anlatmalısın
Böyle bir durumda senin değil onların tarafını tutacaksa yada onlara toz kondurmayacaksa zaten evliliğini gözden geçir...

kötü bir amacım yoktu ki kızlar anlık sinirle dertleşmek istedim ama nerden bileyim böyle olacağını..
zaten eşim benim canımı ayrı yaktı anlattığımda bana öyle davranınca ama eşim babasını kaybettiğinden beri düşkün olmaya başladı iyice ailesine onuda anlıyorum yani...bu yüzden çok tepki göstermekte istemiyorum..keşke zamanında tepki verseydimde bu kadar uzamasaydı ama işte yani.

kötü bir amacım yoktu ki kızlar anlık sinirle dertleşmek istedim ama nerden bileyim böyle olacağını..
zaten eşim benim canımı ayrı yaktı anlattığımda bana öyle davranınca ama eşim babasını kaybettiğinden beri düşkün olmaya başladı iyice ailesine onuda anlıyorum yani...bu yüzden çok tepki göstermekte istemiyorum..keşke zamanında tepki verseydimde bu kadar uzamasaydı ama işte yani.

Eşin sen yanlış anlamışsındır dedi, ama görümcenin telefonda sana söyledikleri olayı doğruluyor..

eşine ailesini kötülemeden görümcenin telefonda sana söylediklerini söyle... ama suçlayıcı bir tavırla değil.. ailesini korumaya geçmesine gerek kalmasın... mesafe koymak istediğini söyle, kv ne gittiğinde de eski samimiyetini gösterme... kıyafet olarak herzaman ki gibi giyin...

mutfak çekiştirmeleri, illa ki vardır canım, benim kayınvalidem çok tatlı bir insandır, kimsenin dedikodusunu yapmaz, ancak benim de dedikodumu yapan seviyesiz bir kaç akrabaya rast geldim ve yakaladım, ama ben de senin gibi sessiz kalmayı tercih ettim, birincisi yüzüne vursam yüzü mü kızaracak, ikincisi benim için 'yok hükmünde olan ' bir kişiye niye hesap sorayım ki.. Ben böyle durumlarda Allaha havale etmeyi tercih eden biriyim, kimsenin seviyesine inmemek lazım .

Eşin sen yanlış anlamışsındır dedi, ama görümcenin telefonda sana söyledikleri olayı doğruluyor..

eşine ailesini kötülemeden görümcenin telefonda sana söylediklerini söyle... ama suçlayıcı bir tavırla değil.. ailesini korumaya geçmesine gerek kalmasın... mesafe koymak istediğini söyle, kv ne gittiğinde de eski samimiyetini gösterme... kıyafet olarak herzaman ki gibi giyin...

mutfak çekiştirmeleri, illa ki vardır canım, benim kayınvalidem çok tatlı bir insandır, kimsenin dedikodusunu yapmaz, ancak benim de dedikodumu yapan seviyesiz bir kaç akrabaya rast geldim ve yakaladım, ama ben de senin gibi sessiz kalmayı tercih ettim, birincisi yüzüne vursam yüzü mü kızaracak, ikincisi benim için 'yok hükmünde olan ' bir kişiye niye hesap sorayım ki.. Ben böyle durumlarda Allaha havale etmeyi tercih eden biriyim, kimsenin seviyesine inmemek lazım .

zaten üste cıkarlar bide pişkin davranırşar

kocalarda laf dokundurmaz bence iyi oldu bunları duydukların hiç yüzlerine bakma

fikirleriniz desteğiniz için çok teşekkürler kızlar.Haklısınız kimsenin seviyesine inmemek lazım.

O anda tepki vermeliydiniz bence. Ne ayip.

biliyorum akıl edemedim işte:kızgın:

Kızlar ne yapıcam bilmiyorum.Çok moralim bozuk..Bugün kayınvalidemi ziyarete gittim görümcemde ordaydı...ben çocuklarla ilgilenirken mutfakta dedikodumu yaptıklarını duydum hatta en başta üstüme bile alınmadım ama sonra adım geçince anladım Nasıl gücüme gitti anlatamam nasıl giyiniyor bu böyle falan diye konuştular hiç yakışıyor mu falan dediler hiç oğlumun yanına yakışmıyor dedi kayınvalidem hatta şaştım kaldım
görümcem bana karşı hiç öyle değildi.ama bildiğin çok kötü bir şekilde çekiştiriyorlardı:KK1:
Bütün gün suratım asık gezdim ve beni kızı gibi görüyordu çok samimiydik bir olumsuzluğumu görsün suratıma söylesin.O kadar yaşlı kadın niye böyle yapıyor??ve acayip soğudum ben bu kişilerden :anne: o kadar moralim bozuldu ki yüzlerini bile görmek istemedim yüzüme karşı deseler hiç gocunmam ama arkamdan böyle konuşmaları beni çok rahatsız etti eşime bu durumu anlatsam mı diye düşündüm ama olayı büyütmek istemedim.sizce nasıl davranmalıyım neler oluyor anlamıyorum güvenimi çok sarstılar.
Ben yerinizde olsam çekiştirdikleri yerden yanıma geldiklerinde "annecim müsait bi zamanınız olunca birlikte alışverişe gidelim de bana bikaç parça yakışacak kıyafet seçin" derdim ;) Ağlayacak bişey yok adı üstünde k.valide ;)

Ben olsam odaya girer devam edin rahatsiz olmayin ne giyecegime dair bir de liste hazirlayin derdim o evden cikar gidersim.

Sakın sakın eltinizle dertleşmeyin bu konularla ilgili.. Doğrudur, iyi niyetli biridir belki eltiniz ama ne olursa olsun iyi niyetli olmaya çalışırken daha kötü olabilir.. Tıpkı şimdi olduğu gibi..

Ayrıca yarın bir gün onunla aranızın açılmayacağının garantisi var mı? Kayınvalideniz ve görümceniz içinde dün çok iyi insanlar, kızım derler, beni çok severler diyordunuz.. Bugün geldiğiniz noktaya bakın..

Eşinizle ailesiyle ilgili kötü yorumlarda bulunmayın.. Duygularınızı dile getirin, kırgınlıklarınızı içinizde tutmayın.. Ama "senin annen ablan benim dedikodumu yaptı, ne biçim insanlarmış" vs gibi şeyler söylerseniz direkt savunmaya geçicektir..

Kv, görümce yüzünden eşinizle aranızı açmayın fakat susup, köşeyede çekilmeyin.. Gerektiği yerde gerektiği cvbı verin her zaman..

kızlar bu sabah eşime anlattım..beni senin yanına yakıştırmıyorlar falan dediler kendimi çok kötü hissettim dedim..
eşimde dememişlerdir öyle yanlış anlamışsındır falan diye konuyu kapatmaya çalıştı. ismim geçti nasıl yanlış anlayabilirimki dedim bende.annesini savunmaya geçti boş yere olay çıkarma dedi konu kapandı öyle işe gitti.Tamda tahmin ettiğim gibi davrandı. daha kendimi eşime inandıramıyorum kendimi çok değersiz hissettim birde yalancı konumuna düştüm gözünde
bizim bir wp grubumuz var 2-3 arkadaşım birde eltim var grupta.içimi oraya döktüm bu olaydan sonra. eltim bana destek çıktı sağolsun kendisinin içi dışı birdir aklına ne gelirse söyler.benim tam tersim.hiç utanmaları yokmu boşver onları falan diye konuştu baya beni rahatlattı bir nebze olsun.konuşayımmı onlarla dedi bende yok sakın konuşma benim halletmem gerekenbir konu dedim sohbetimiz kaldı öyle.daha sonrasında beni görümcem aradı telefonunu açmadım sesini duymak bile istemedim..aradan bir saat geçmedi eltim mesaj atmış niye açmadın telefonu falan diye.anlayacağınız eltim konuşmuş haberim olmadan.o kadar tembihledim ama nafile.ardından yine telefonum çaldı açtım bu sefer dedi ki kızım olayı ne büyüttün sen bu kadar diye konuştu,cevap vermeme dahi izin vermedi.Üstüne giyimini falan sevmiyoruz yakıştırmıyoruz evet doğru ne olmuş yani sende düzgün giyinseydin de bizi konuşturmasaydın dedi ben donakaldım öyle.sonra ben hep böyleydim şimdimi farkına vardınız niye bu kadar ikiyüzlüsünüz davranışlarınızla dedikleriniz aynı mı şimdi diye konuştum.telefonu yüzüne kapattım. gerçekten başım ağrımaya başladı bir insan nasıl bu kadar terbiyesiz olabilir ya aklım almıyor. özür dileyeceğine söylediklerine bak.kızlar ben napıcam bilmiyorum bu yüzsüzlerle.kaç senedir hep canımlı kızımlı konuşanlar şimdi bana düşman kesilmiş.yemin ederim artık kaldıramıcam ben bu olayı şaşkınlıktan birşey diyemiyorum artık....
:KK57:Ben de sok oldum burada. Gorumcen ne kadar piskin ya. Ben olsam bir daha asla konusmazdim ikisiyle de. Ben boyle tepki verecegini hic beklemiyordum dogrusu, utanmadan savunuyor hala yaptigi terbiyesizligi.

Back
X