Bununla ömür geçmez.

beni yanlışlıkla alıntıladınız sanırım :KK70:
Evet sanırım şarj bitmeye yakın, ekranda donukluk oluyor. Yazdıklarımı bile bazen göremiyorum. Kusuruma bakmayın. Eğer siz benim de eşim ailesine para harcıyor diye örnek veren bayan değilseniz sizi yanlışlıkla alıntılamışımdır.

Şu an zaten huzursuzluk yaşıyorsunuz. Arayın görümceyi net bir şekilde X abla her neyse, biz artık bir aileyiz. Her şeyimiz ortak olmalı. İnsan elbette yeğenlerine hediye alır ama bir ölçüsü vardır. Benim daha evim yokken benim bu tür pahalı hediyelere kesinlikle rızam yok. Bu yüzden eşimle aramız bozuluyor. Lütfen artık çocuğunuzun bu tür isteklerini kendiniz karşılayın. Kusura bakmayın diyerek gereken konuşmayı yapın lütfen. Yoksa bunun sonu yok görünüyor.
Eşinizle de ciddi bir konuşma yapmanız gerek. Aile olduğunuzu bir lira bile olsa ortak karar almanız gerektiğini, sizi asıl rahatsız edenin sizi saymaması ve aile birliğinize saygı göstermemesi olduğunu belirtin.
Yoksa bu şekilde bir evlilik çekilmez hale gelir. O kafasına göre harcar, siz gizli birikim yaparsınız. Peki hayatı paylaşmak nerede kaldı?
Eşinizin önceliklerini belirlemesi ve ona göre hareket etmesi gerekiyor.
Benim bu şekilde hediye alma imkanım olsa bile almam. Bunun yerine eğitim hayatı için yardım ederim.

Benimde kafamın basmadığı tek konu bu ortak hesap meselesi....

Adam evdeki her işe ortak oluyor mu?
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu?
Onun ailesine gelinlik yaptığım ölçüde benim aileme damatlık yapıyor mu?
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu?
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu?
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu?
🙄🙄🙄

Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesine ortak olacağım ki....

Nerde adalet...
Keşke herkes böyle düşünse ama maaş kartı kocasında olup 1 bardak suyu bile hizmet bekleyen erkek kuruntusu çok çevremde 🙁🙁

Kızlar eşimin tarafı kadınların maaş kartı kocalarında, ev temizliği, çocuk bakımı çalışmak kadının işi. 3 5 kuruş harçlık verirler. Çok kötü olmuş artık zaman :KK43:

Cilli_begonya Cilli_begonya ee ne yaptınız araba vs işlerini?
sakın vazgeçtim demeyin

bu arada şunu anlamıyorsunuz hani eşiniz diyor ya ben maaşımı istediğim şeyi yaparım
siz eve tek kuruş harcamayınca o mecbur alacak kendi maaşıyla
nasıl olacak ev yoksa
hemen altın vs alın
ya da annenize alıyormuş gibi yapıp gizli bir yere koyun

Bayilerde araç olmadığı için kaporoyı verdim sıraya koydular kasım ortaları gibi aracın gelebileceğini söylediler. Bu ayki maaşımın tek kuruşuna da dokunmadım ortak hesapta al senın olsun dediği içinde onuda kendi maaş hesabıma aktardım şimdilik durum bu. Ona göre ben zararlı çıkarmışım kendi maaşı ile evi geçindirip bundan sonrada üstününde hesabını sormayacakmışım bekleyip görecez

Madem paranız ortak, siz de alin karsiniza konuşun
"Biz bir aileyiz, bütçemiz ortak ve bu ortak bütçeden ev harici seyler icin kök aile de olsa birbirimize danismadan harcama yapamayız
Eger sen boyle harcamalar yapacaksan o zaman ev alalim krediye öde, illa birikim diyorsan har vurup harman savurmayacaksin. Ben onay vermeden yegenine telefon aldin rizam yok, böyle devam edecek ve beni yok sayacaksan ben de hesabimi ayırıyorum, şu harcamalar sana ait " seklinde konuşun. Gerekirse siz bütçenizi ayırın, harcamaları da tek tek sayip ona yükleyin. Ya da paranin yönetimini elinize alın. Bekarken harcamis olabilir ama artik evli bir adam ve size danışmak zorunda.
Millet de memuruz diye bizi holding sahibi sanıyor valla, bana da nasilsa memursun diye sömürmeye çalışıyor insanlar. Kazanin kpssyi siz de memur olun napiyim yani!
Ben de kardesime ilk atandigimda laptop.almistim cocuk hala onu kullanıyor 7 sene oldu, yenileyelim diyorum kiyamiyor 100.lira versem borc kabul.ediyor. Millet yemeye alışmış, biraz cekin elinizi eteginizi. Hatta sert çıkın. Gözümden düşüyorsun, saygim.sevgim azalıyor gibi vicdanina da dokunabilirsiniz. Artik esiniz neyden etkilenirse oradan vurun, burada ben bile sinir oldum.

arabayı sakın ama sakın vermeyin. hatta çok lazım olmadıkça bindirmeyin bile. Eve de fazla fazla alışveriş yapın masrafı artsın. yeğeni yiyeceğine o parayı siz yiyin rahatlığa bak ailedeki.

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin
En nefret ettığım dılencı aıle tıpı.Bunun tek caresı var cek karsına konuş esının kardesını .Bız kavga edıyoruz de.Kımse bana bısey almadı bu zamana kadar keza alsada ıstemem lutfen uzak durum bızden de

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin
Ay nefret edıorum amipler ya bana bırısı hedıye alsa dayım bıle olsa annem onu ıcerıye bıle almaz.Zaten bedava kazanılıyor ya paralar .Yada omur boyu cekersın bu pisliklerı

Madem paranız ortak, siz de alin karsiniza konuşun
"Biz bir aileyiz, bütçemiz ortak ve bu ortak bütçeden ev harici seyler icin kök aile de olsa birbirimize danismadan harcama yapamayız
Eger sen boyle harcamalar yapacaksan o zaman ev alalim krediye öde, illa birikim diyorsan har vurup harman savurmayacaksin. Ben onay vermeden yegenine telefon aldin rizam yok, böyle devam edecek ve beni yok sayacaksan ben de hesabimi ayırıyorum, şu harcamalar sana ait " seklinde konuşun. Gerekirse siz bütçenizi ayırın, harcamaları da tek tek sayip ona yükleyin. Ya da paranin yönetimini elinize alın. Bekarken harcamis olabilir ama artik evli bir adam ve size danışmak zorunda.
Millet de memuruz diye bizi holding sahibi sanıyor valla, bana da nasilsa memursun diye sömürmeye çalışıyor insanlar. Kazanin kpssyi siz de memur olun napiyim yani!
Ben de kardesime ilk atandigimda laptop.almistim cocuk hala onu kullanıyor 7 sene oldu, yenileyelim diyorum kiyamiyor 100.lira versem borc kabul.ediyor. Millet yemeye alışmış, biraz cekin elinizi eteginizi. Hatta sert çıkın. Gözümden düşüyorsun, saygim.sevgim azalıyor gibi vicdanina da dokunabilirsiniz. Artik esiniz neyden etkilenirse oradan vurun, burada ben bile sinir oldum.
Ne güzel konuşmuşsunuz aynen atan memur ol olamadıysanda asgarı ucret alsanda hatta daha fazla yada az alsanda mılletın parasına bilenme

Benim de yegenim var cok cok seviyorum. 1 yillik evliyim cocugum yok. Maddi durumumuzda sknti yok cok sukur ama esimde bende orantili hediyeler aliriz butcemizle. Siz iki memursunuz eviniz de yokmus bu rahatlik hos degil esiniz kendi cocugu yerine koyuyo olabilir yegenini. Ya cocuk dusunun ya ev alın derim. Karsi tarafi da kirmaya gerek yok bunca emekten sonra siz kotu olursunuz sonra.

Ne güzel konuşmuşsunuz aynen atan memur ol olamadıysanda asgarı ucret alsanda hatta daha fazla yada az alsanda mılletın parasına bilenme
Yani ben kimseye memur olma demem, benim kuzenler var sen memursun tuzun kuru der, keske ben de memur olsam diye söylerler,ozelde çalışmayi surunmek olarak dusundukleri için evde oturmayı tercih ediyorlar ama kpss calismaya da useniyorlar sonra da memur degiliz diye aglarlar. Ben genç insanların bos boş evde oturmasini doğru bulmuyorum, is bulamazsin kitap.okursun, örgü orersin, online bir ton kurs var katilirsin vs.
Insanlar konuşur, herkes başkasının maasinin hesabını yapar da kendine bakmaz. Benim de kızdığım bu yoksa helalinden kazanan asgari ücret de alsa saygı duyarim, ekmeğini kazanmak için tuvalet temizleyen, çöp toplayan insanlar da var.
Konu sahibinin de eşinin ailesi, nasilsa memur somurelim modundalar. Adam farkinda olmayabilir memur oldugu icin ama para kolay kazanilmiyor.

Bayilerde araç olmadığı için kaporoyı verdim sıraya koydular kasım ortaları gibi aracın gelebileceğini söylediler. Bu ayki maaşımın tek kuruşuna da dokunmadım ortak hesapta al senın olsun dediği içinde onuda kendi maaş hesabıma aktardım şimdilik durum bu. Ona göre ben zararlı çıkarmışım kendi maaşı ile evi geçindirip bundan sonrada üstününde hesabını sormayacakmışım bekleyip görecez

Zaten bi memur maaşıyla ancak ev geçimini sağlar, geriye de öyle pek bişeyi kalmaz.

Yani ben kimseye memur olma demem, benim kuzenler var sen memursun tuzun kuru der, keske ben de memur olsam diye söylerler,ozelde çalışmayi surunmek olarak dusundukleri için evde oturmayı tercih ediyorlar ama kpss calismaya da useniyorlar sonra da memur degiliz diye aglarlar. Ben genç insanların bos boş evde oturmasini doğru bulmuyorum, is bulamazsin kitap.okursun, örgü orersin, online bir ton kurs var katilirsin vs.
Insanlar konuşur, herkes başkasının maasinin hesabını yapar da kendine bakmaz. Benim de kızdığım bu yoksa helalinden kazanan asgari ücret de alsa saygı duyarim, ekmeğini kazanmak için tuvalet temizleyen, çöp toplayan insanlar da var.
Konu sahibinin de eşinin ailesi, nasilsa memur somurelim modundalar. Adam farkinda olmayabilir memur oldugu icin ama para kolay kazanilmiyor.
Aynen canım bende ozel ısyerınde calısıorum.Bir yerden başlamak gerek mıllete belenıyorlar .Hele bırı var çok borcum var çok borcum var canım dedım o kadar uni okudun gir bir işe calış.Babamın evınde calışmadım koca evındede calışmam dıyor.Şaka gıbıler yemın ederım.Eskıden uzuluodum.Şimdi zerre uzulmuorum.

Ayy allahım o kadar tanıdık ki... seni o kadar iyi anlıyorum ki. Onlar istemezken de alırdı bizim zekasız, sonra aa ama amca bunun şöylesi de varmış o daha iyiymiş diyolar dediklerinde gidip onu da alırdı :) bizim evimiz de arabamız da yoktu tek maaşla geçinmeye çalışıyoduk, yeğeni ve ailesi oldukça zengindi. Lüzumsuz alışverişlerini bizim eve de yapıyordu asla kullanmayacağım almayalım gerek yok dediğim yemek pişirme aletleri, saçma ev eşyaları vs. Araba alalım ezik gibi milletin arabasına binmeyelim diyodum(metro kullanmaya da üşenir haspam uber çağırıyor), tamam şu ay geçsin vs vs diye öteleyip duruyodu, lüzumsuz harcamalarından buna sıra gelmiyordu çünkü!

Ben düzeltemedim kardeşim, boşadım. Başka sebepler de vardı tabi ki ama böyle devam etseydi, başka hiçbir sorunumuz olmasa bile bu savurganlık canıma tak edecekti. Erkekleri bu konuda sınırlandırmanın en iyi yolu borca sokmak, tabi ikna edebilirsen. İkna yolunda daima sana paragöz diyecek, mal mülk meraklısı olduğunu söyleyecek bunları şuanda da söylüyomuş zaten... inşallah bu aşamada kopmazsanız bigün senin kıymetini anlayacak ve iyi ki beni borca sokmuşsun sayende ev sahibi olduk diye teşekkür edecek. İşte bu yüzden sen sabırla ve yılmadan devam et.

Back
X