Bununla ömür geçmez.

E dayı, imkanı var ve yapıyor.
Onu engellemek yerine harcadığı kadar bir tutarı siz de ortak hesabınızdan kendinize çekin, biriktirin, harcayın ya da ailenize verin.

Bana da fazla paragöz geldiniz kusura bakmayın.
Ha evinizde yiyecek yemek olmaz anlarım ama bunları alabiliyorsa imkan var demektir.
Olur mu öyle ya? Tabiki de hediye alınır ama istenen hediye kitap olur, LEGO olur, çadır olur vs vs. iPhone u anne babası alsın bir zahmet ya da iPad i. Ne kızıma istetirim ne de başkasının çocuğuna alırım belki bir defa büyük bir hediye alırım ama alışkanlık haline getirtmem. Param artıyorsa bir yatırım yapar kemdimden doğacaklara rahat etmeleri için bırakırım.
Bugün bize birşey olsa hala teyze bir yere kadar, çocukların güvencesi bırakacağımız miras. Haftanin 5 gününü 2 gün yaşamak için satarken, bu kadar lüks hediyeler almak normal değil.

Hemen eşinizi borca sokun. Ne münasebet, iphonelar tabletler havada uçuşuyor aa. Hayır görende 20 30 bin maaş giriyor eve sancak.
Annesi babası yokmu bu çocuğun? Kimse birşey demiyor mu dayin artik evli diye. Hayir hediye tabiki alinir ama teknolojik esyalar olmaz cok pahali.
Ayrıca eşiniz neden hayır diyemiyor. Ay ben sinir oldum ne değişik insanlar var

Hediyeyi icimden gelerek almayi severim.esimin yegenlerini de esimin aklina gelmezken ben dusunurum.ama bu konudaki gibi yuzsuzlukle birseyler aldirilmaya calisiliyorsa ben de sorun cikaririm.elimdekini hic kimseden sakinmam ama bu sekilde asla kabul etmem.cok lazimsa anasi babasi alsin iphone.
Aynen
bir telefon 10 bin lira çogu insan çocuklarına almıyor. nedir bu bolluk . benim erkek kardeşim alsa ben geri veririm yoldan toplanmıyor para.
aynen.benim çocuğum ne dede ne dayısından asla böyle bişey istemez,isteyemez.sonuçta herkesin evi,barkı,çocuğu var..hediye tabi ki alınır ama makul şeyler olur...alabiliyorsak anne baba olarak biz alırız zaten istediklerini

Eşinize göstere göstere harcama yapıp, sen alıyorsan bende alırım, derseniz sorunu çözmek yerine büyütürsünüz.

Siz her ay ortak hesaba koyacağınız miktarın tamamını yada yakın bir miktarını başka bir hesap açıp, oraya yatırın. Eşiniz sorduğunda o parayı harcadığınızı ( kıyafet, kozmetik, yemek, ayakkabı vs için) söyleyin. Bunu her ay yapın ama eşinize yeğenine aldığı hediyeler için hiç söylenmeyin. Bırakın eşiniz ödemelerde sıkışsın.

Siz sürekli yapmaması gerektiğini söylerseniz inat yapar hatta gizli yapar, sürekli tartışırsınız evde huzurunuz kalmaz ve bunun sonu gelmez. Kendinin yanlış yaptığını görmesi lazım ancak o zaman bırakır bu pahalı hediyeler almayı, önceliğin kendi çekirdek ailesine vermesi gerektiğini.

Herkes sende kendine harcama yap demis ama o da bir çözüm değil ki illaki aliyordur ailesene de kendisine de konu sahibi de dedi zateb eli bize de bol die..bence tek çözüm konusup orta yolu bulmak ha yine degismiyorsa ortak birikim hesabina atiyorum siz 2bin lira koyuyorsaniz 1500 tllik altin alirim 500 tl birikime koyarim yani bi nevi kendi payina düşeni az koyarim en azindan kenarda birikim yapmis olurum

Geçende esımle annemlerdeyız
Annemın demlıgını gördü
Anneme dıyorkı bunu nerden aldın buyukce güzel-miş dıyor
Annemde ablamım hediye ettıgını söylüyor
Neyse benım esımde bızım koydekılerınde böyle bır demlıge ıhtıyacı var diyor
Küçükmüş ordakıler bu en basıt ornek
Köyde 10kısı yaşıyorlar ıkıyenge ıkıabı anne baba cocuklar
Ya bunlar düşünmüyor mu demlıge ıhtıyac olduğunu bır demlık 150lıra mısal
Paralarımı yok neden senın derdın bu
Sonra yegenı ordan berı tele ıhtıyacım var der
Bırı tablete ıhtıyac duyar
Ve abılerı tarımla ugrasyor gayette guzel kazanıyorlar
Benım kadar gıderlerı yok
Dıyorum bu aileden gelen oglan çocuğuna yuklenen bır bağımlılık

En iyisi borca bağlanmak, eş ailesine de ayy çok borcumuz var diyip her gördüğünde dertlenmek, yetmezse ay sonunu getiremedik alyansımı bozdurdum bu ay demek... İşe yaramıştı bende.

E dayı, imkanı var ve yapıyor.
Onu engellemek yerine harcadığı kadar bir tutarı siz de ortak hesabınızdan kendinize çekin, biriktirin, harcayın ya da ailenize verin.

Bana da fazla paragöz geldiniz kusura bakmayın.
Ha evinizde yiyecek yemek olmaz anlarım ama bunları alabiliyorsa imkan var demektir.
Imkan derken yarın bu ailenin de çocuğu olacak acaba hala kişisi de bu şekilde mı davranacak ayrıca küçücük çocuğa iphonelar tabletler ne kadar mantıklı ne kadar kazanırsa kazansın ben kendi çocuğuma bile külfeti yüksek şeyler almayı doğru bulmuyorum ev sahibi değiller, ilerde ne olacağı bile belli değil bu ülkede ters bir sözünüz sizi terörist fetocu ya da başka bisey yapabilir işsiz kalabilir hiç olmadı bu kadın çocuğu olunca çalışmak istemeyebilir. Kimse kusura bakmasın ama herkes kendi çocuğunu önemser eğer görümce kişisi bencil erkek kardeşine alma sizde yeni evlisiniz birikim yapın sizinde çocuğunuz olacak derdi. Ama ben burda böyle bir iyi niyet sezmedim bir insan ne kadar iyi niyetli olursa benim ona yaptığım daha çok artar çünkü niyetini biliyorum gözüme gelmez, eğer konu sahibinin eşi çok kazanıyor ve illa vermek istiyorsa gerçekten ihtiyaç sahiplerine versin terlikle yırtın ayakkabı ile okula giden çocuklara harcasın, ayrıca ben çalışıp ev kirası elektirik su mutfak masrafı odeyecem adam kendi kazandığını kendi yiyecek siz bu kadar anlayışlı iseniz buyrun sizi evime alayım giderlerimi ödeyin lutfen bende yigenlerime kendine harcayayım

hemen eve katkıyı kesin ya da yavaş yavaş
derse ki noluyor 12 yaşında yeğenine ıphone alacak kadar zenginsen evini de geçindirebilirsin herhalde diyin
ödemelr ortaksa ev işlerinde nasıldır eşiniz?
Sizin tamamen evden katkıyı kesmeniz ve banka kasası kiralayıp ne varsa oraya gömmeniz gerekiyor. Her aldığınızı da kartla alın ki adam bir şekilde zorlanıp ödemez belki. Meme büyütme ameliyatı ne ya? Tatil, güzellik merkezi ve bir sürü lüks harcamalara girmişler. Ne güzel.Alaaddin’in lamba cini olmuş eşiniz.

Görümcelerimi çok severim, iyi anlaşırız. Aynı şekilde eşimin yeğenleriyle de öyle.
Ama eşim benden habersiz yeğenine telefon almaya gitse çok büyük olay çıkartırım. İmkanlarımızda gayet yerinde.

Kaldıki ben bu tarz büyük şeylerin anne baba haricinde başkalarına aldırılmasına karşıyım. Ben kimseye almam. Başkası da benim çocuğuma almasın.

Veren oldukça isteyenler istemekten vazgeçmezler.Onlar ayrı bir arsız eşiniz ayrı bir olay.

Sorun onlarda değil bana da alan olsa hayır demem. :KK48: Eşinizi kontrol etmeniz lazım. Gerekirse sert çıkın. Bir iphone parası kolay kazanılmıyor daha çok harcarsınız bu gidişle.
Ben de bu tarz düşünüyorum

Doğum günlerinde alınabilir. Normal zamanlardada ucuz hediyeler alınır da 3 bin liralık hediye de alınmaz yani. Abartmış

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin
Bi süre internet sitelerinin içinden geç ay sonuna zor yetsin o paralar.

Adam bankamatik gözüyle bakılıyor. Ve bu hamur çok su götürür. Eşin hayır diyemeyen biri ve diğerleride aşırı yüzsüz ve uyanık. Umarım halledersin yoksa ilerde derin sorunlar yaratır bu

Sizin tamamen evden katkıyı kesmeniz ve banka kasası kiralayıp ne varsa oraya gömmeniz gerekiyor. Her aldığınızı da kartla alın ki adam bir şekilde zorlanıp ödemez belki. Meme büyütme ameliyatı ne ya? Tatil, güzellik merkezi ve bir sürü lüks harcamalara girmişler. Ne güzel.Alaaddin’in lamba cini olmuş eşiniz.
beni yanlışlıkla alıntıladınız sanırım :KK70:

Valla konu sahibi sende söylenip söylenip susacaksın gibi geldi bana somut şeyler yapsana mesela kendine başka hesap aç ortak hesaptaki paranın yarısını ve yarınki maaşı direk oraya at ve anneme bilezik aldım bu kadar paragöz olma de. Niye pasifsiniz hiç anlamıyorum görümceniz dayından iste dediğinde artık dayısınında sorumlu olduğu şeyler var diyeceksiniz orada susmayacaksınız.
evet banada öyle geldi
sonra çok pişman olacak çooook

Cilli_begonya Cilli_begonya ee ne yaptınız araba vs işlerini?
sakın vazgeçtim demeyin

bu arada şunu anlamıyorsunuz hani eşiniz diyor ya ben maaşımı istediğim şeyi yaparım
siz eve tek kuruş harcamayınca o mecbur alacak kendi maaşıyla
nasıl olacak ev yoksa
hemen altın vs alın
ya da annenize alıyormuş gibi yapıp gizli bir yere koyun

Back
X