Bununla ömür geçmez.

Benim ıphonum yok 12 yaşındakı kıza alındı ben kendime almasını bilmiyormuyum para biriktirelim ev alalım istiyorum sinirlerim çok bozuldu laf anlamıyor
üzmeyin canınızı dinsizin hakkından imansız gelir. bizlerde yaşadık bu olayları zamanla aklımızla çözdük. bende yeni evliydim görümcemin çocukları isterdi bol bol ama bu kadar pahalı şeyler değil. aldık bir iki daha sonra eşimin maaşını krediye verdik kimseden de yardım görmeden aldık evimizi. sonra bizim çocuğumuz oldu bize kimse bir şey almadı ama günü geldi lafımı soktum itina ile.

Eşimede kızıyorum sürekli dayından iste diyen görümcemede
eşinize diyin o zmaan
Eşimede kızıyorum sürekli dayından iste diyen görümcemede
eşinizde yürek mi yedi sizden habersiz nasıl alır. herşey ortaksa sizede sorması gerek bunu güzel bir şekilde konuşun. ayrıca bir çocuğun her istediği olmamalı ruh sağlığı açısından diye şeylerle ortamı yumuşatın

Valla sinirim bozuldu. iPhone çok mu lazımmış? Az para da değil. İsterlerse kendileri alsınlar çocuklarına. Siz bence oturup sakin kafayla eşinizle konuşun.

Önce can, sonra canan. Eviniz bile yokken ne iPhone u ?

Ya para göndermiyim sorun değil kendi hesabımı da yönetirim ama o yine para gö

Ya ben ona arazi tazmınatlarımı seyyar görevlerimi söylemiyorum kendi ayrı birikimim var maaşımı da yönetirim ama gönderecekse kendi parasından fönderiri onun aldığı maaşıda harcıyamıozkı zaten onun kendi maaşındanda almaması lazım
Ya kışın ne kavgalar ettik tablet üzerine söz verdi ama yalana başladı bide işten erken çıkacağımı düşünmedi çoçuk gibi herşeyini kontrol edememki
burda konu eşinizin alması değil size karşı sizin istemediğinizi bilmesine rağmen inatla alması. lütfen eşinizle bu durumu da konuşun .

Gider kendime son model ıphone alırım valla
Onu eğitmekle mi uğraşacagım

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin

Bakın eliniz sıkıntıdadır, ancak kendinize yediriyorsunuz o zaman rızık söz konusudur ama ailenize tam manasıyla yetip, elinizde avucunuzda kalan varsa, bununla başkaları sevindirilebilir.
Elbette çocuğumun ihtiyacını vermek saçma, kendi ailemizin de öyle.
Ama fazlası, size yetenden fazlası var ise çocuk sevindirmek bana çok iyi geliyor ruhen.
Bunun akraba şu bu da olması gerekmez, sokaktaki herhangi bir çocuk da olabilir.
Aynı fikirdeyim,elimden geldiğince de yapıyorum..ayrıca ihtiyacı olduğunu bildiğim sokaktaki herhangi bir çocuk dediğiniz gibi beni çok mutlu eder..anlamadığınız ya da anlatamadığım bunun alışkanlık haline gelip,ihtiyaçları olmayan,lüks sayılacak şeylerin istenmesi..ben kızıma 2-3 bin liralık oyun konsolunu gereksiz ve pahalı bulup almıyorsam,karşı taraf bunu eşimden rahatça isteyebiliyorsa evet rızık sözkonusudur

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin

Sevmediğiniz görümce için bırakıyorum bunu:

Kendinize ait bir hesaba koysanız birikiminizi? Ben bu adamın ortak hesabını da kurutacağını düşünüyorum çünkü. Ya büyük bir borca girecek de öyle akıllanacak (ama siz de yanacaksınız), ya da boşanma kapısı görünüyor. O kadar "düzelmez" diyorum yani.

bir telefon 10 bin lira çogu insan çocuklarına almıyor. nedir bu bolluk . benim erkek kardeşim alsa ben geri veririm yoldan toplanmıyor para.
+100000
Çift memur dediğinin ikisinin maaşı toplamı 10.000 olsun.
kadın bir ay boyunca görümcesinin kızına mı çalışsın?
Ne mecburiyeti var?
Ayrıca çalışmasa dahi kadının rızası yok kim evinin rızkından kesilip çocuğa pahalı hediyeler alınmasına ses çıkarmaz?
Ben kendim memurum telefonumu değiştiremiyorum devir hesap devri diyorum.
Herhalde çift maaş olunca paralar ağaçtan toplanıyor?
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun.
Görümce yüzsüz yeğen arsız koca bencil

Ağzın açık okudum yazdıklarınızı
Laptop alarm veriyor bende memurum ama 5 Bini verip alamıyorum cocukalr canlı derse bağlanıyor bakalım ne kadar dayanicaz.
Kardeşime desem laptop al diye bi ton laf sayar nasıl dayiymis bu düşünme yetisini kaybetmiş sanırım.
Sizde borç yapın evine yetisiremesin onlardan borc isteyin bakalım vereceklermi

Evin rızkını paylaşıyor. Bizde de böyle bir durum var en azından kendi paramı biriktirmeye çalışıyorum. Ama zor... En son bizim de ileride çocuğumuz olacak onun için yatırım yapalım para biriktirelim dediğimde benden gizli bir telefon alınmış kredi kartı ile... Sineye çektim. Şimdi yeniden bir istek geldi apaçık da isteniyor 5000 TL ihtiyacım var diye, sesimi çıkarmadım bakalım benimki ne yapacak...
Bizimki maalesef alıştırmış, daha önce maaşının bir kısmını ailesinin kira doğalgaz giderleri için otomatik ödeme talimatı vermiş, (Not: kendisi onlarla aynı evde yaşamıyordu ) 4-5 sene bu şekilde yaşamışlar. Evlenince bu giderde kısıtlama yapmak durumunda kaldı ama bu sefer de atıyorum bilgisayar alacağım, telefon alacağım, bilmem ne yapacağım diye çok istekler geldi, eşim de yaptı. En son nişanlıyken görümcem ayıptır söylemesi estetik oldu burada da 10bin gibi bir tutar vermiş eşim estetik olacağını bilmiyormuş ameliyat parası rahatsızım denilip alınmış sorgulamamış kadınsal bir rahatsızlıktır diye) Daha sonra ben tatilde farkettim göğsünü yaptırdığını söyledi ha o ameliyat bu ameliyat mıydı dedim öyle anladım. Ben patladım dediğim gibi bu sefer benden gizli kredi kartını vermeye başladı. Ben ne yaptım kendi kazandığımla altın aldım ama bu şekilde evin bereketi olmuyor.
Çünkü ben memur değilim elime her ay sabit bir tutar geçmiyor, arada bir elim bollaşıyor...

Benim ıphonum yok 12 yaşındakı kıza alındı ben kendime almasını bilmiyormuyum para biriktirelim ev alalım istiyorum sinirlerim çok bozuldu laf anlamıyor
hemen eve katkıyı kesin ya da yavaş yavaş
derse ki noluyor 12 yaşında yeğenine ıphone alacak kadar zenginsen evini de geçindirebilirsin herhalde diyin
ödemelr ortaksa ev işlerinde nasıldır eşiniz?

Evin rızkını paylaşıyor. Bizde de böyle bir durum var en azından kendi paramı biriktirmeye çalışıyorum. Ama zor... En son bizim de ileride çocuğumuz olacak onun için yatırım yapalım para biriktirelim dediğimde benden gizli bir telefon alınmış kredi kartı ile... Sineye çektim. Şimdi yeniden bir istek geldi apaçık da isteniyor 5000 TL ihtiyacım var diye, sesimi çıkarmadım bakalım benimki ne yapacak...
Bizimki maalesef alıştırmış, daha önce maaşının bir kısmını ailesinin kira doğalgaz giderleri için otomatik ödeme talimatı vermiş, (Not: kendisi onlarla aynı evde yaşamıyordu ) 4-5 sene bu şekilde yaşamışlar. Evlenince bu giderde kısıtlama yapmak durumunda kaldı ama bu sefer de atıyorum bilgisayar alacağım, telefon alacağım, bilmem ne yapacağım diye çok istekler geldi, eşim de yaptı. En son nişanlıyken görümcem ayıptır söylemesi estetik oldu burada da 10bin gibi bir tutar vermiş eşim estetik olacağını bilmiyormuş ameliyat parası rahatsızım denilip alınmış sorgulamamış kadınsal bir rahatsızlıktır diye) Daha sonra ben tatilde farkettim göğsünü yaptırdığını söyledi ha o ameliyat bu ameliyat mıydı dedim öyle anladım. Ben patladım dediğim gibi bu sefer benden gizli kredi kartını vermeye başladı. Ben ne yaptım kendi kazandığımla altın aldım ama bu şekilde evin bereketi olmuyor.
Çünkü ben memur değilim elime her ay sabit bir tutar geçmiyor, arada bir elim bollaşıyor...

Sizim durumunuz benden daha vahim Allah yardım etsin

Aynı fikirdeyim,elimden geldiğince de yapıyorum..ayrıca ihtiyacı olduğunu bildiğim sokaktaki herhangi bir çocuk dediğiniz gibi beni çok mutlu eder..anlamadığınız ya da anlatamadığım bunun alışkanlık haline gelip,ihtiyaçları olmayan,lüks sayılacak şeylerin istenmesi..ben kızıma 2-3 bin liralık oyun konsolunu gereksiz ve pahalı bulup almıyorsam,karşı taraf bunu eşimden rahatça isteyebiliyorsa evet rızık sözkonusudur
Eşiniz evinize almayıp başkasına alıyorsa evet, ama burada o durum yok ki.

Benim görüşüm değişmeyecek, konu sahibinin ayranı yok içmeye gibi durumu da söz konusu değil.
Maddi meseleden çok, iletişim ve ortaklaşa karar verememe söz konusu.
Aynı zamanda karşı aileye bilenmesi falan filan, hepsi patlıyor.

Mesele almaktan çok öte, ilk okuduğumda da aynı şeyi düşündüm, şuanda da düşünüyorum.
İphone değil 500 liralık scooter olsa da bu tepkiyi verecekti.
Süregelen bir durum, karşı ailenin buna izin verişi, bir nevi eşinin evli olduğunu idrak edemeden tek başına neredeyse gizli yaptığı satın alma durumu vs.

Yani başkasına harcıyor değil, alınan verilenden önce çözülmesi gereken problemler silsilesi ve ortak bir paydada buluşmak gerek.

Eşiniz evinize almayıp başkasına alıyorsa evet, ama burada o durum yok ki.

Benim görüşüm değişmeyecek, konu sahibinin ayranı yok içmeye gibi durumu da söz konusu değil.
Maddi meseleden çok, iletişim ve ortaklaşa karar verememe söz konusu.
Aynı zamanda karşı aileye bilenmesi falan filan, hepsi patlıyor.

Mesele almaktan çok öte, ilk okuduğumda da aynı şeyi düşündüm, şuanda da düşünüyorum.
İphone değil 500 liralık scooter olsa da bu tepkiyi verecekti.
Süregelen bir durum, karşı ailenin buna izin verişi, bir nevi eşinin evli olduğunu idrak edemeden tek başına neredeyse gizli yaptığı satın alma durumu vs.

Yani başkasına harcıyor değil, alınan verilenden önce çözülmesi gereken problemler silsilesi ve ortak bir paydada buluşmak gerek.

Bence 500 liralık oyuncaklara sürekli olmamak kaydıyla bir şey denileceğini sanmam kardeşim. Memur maaşı çift de olsa iphone tarzı telefonların fiyatları ortada. Ben de mesela kardeşine telefon alınacağı ( biz alacağımız zaman ) uygun bir şey bakalım dedim, samsungun orta halli ya da huawei tarzı uygun 2-3 binlik bakalım demiştim. Yok illa ki en iyisi hangisiyse o olacak 6 bin 7 binlik olacak oldu... Neyse yaram var burada gocunuyorum naparsın, Allah başka dert vermesin sağlık olsun :)

Nasıl ya ciddi misin sadece 200 elektrik faturası geliyor bana, manav nasıl 100 lira neyse daha yazmiyayim
Nerede oturuyorsunuz onu söyleyin bari
Bizde gelelim oraya:KK12:

Hediyeyi icimden gelerek almayi severim.esimin yegenlerini de esimin aklina gelmezken ben dusunurum.ama bu konudaki gibi yuzsuzlukle birseyler aldirilmaya calisiliyorsa ben de sorun cikaririm.elimdekini hic kimseden sakinmam ama bu sekilde asla kabul etmem.cok lazimsa anasi babasi alsin iphone.

Back
X