Bununla ömür geçmez.

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin
İhtiyaçlarından kısma, sana alamam param yok derse o zaman konuşursun işte

Sizin durumunuz iyi diye istiyorlardir , esinizle konusmaniz gerekiyor bu konuyu
Mesela benim erkek kardesim de oglumu cok sever , gecenlerde ogluma demis ne istiyorsun sana hediye alacagim , oglum da dayi para harcama istedigim bir kulaklik var ama annemden isteyecegim onun daha cok parasi var demis 😂🤦🏼‍♀️
Kardesim gulerek anlatti bana , hediye de alinmiyor sipaya diye , esiniz o yuzu vermis , cocuga degil esinize kizin ve onunla cozun sorununuzu

Eşimede kızıyorum sürekli dayından iste diyen görümcemede

Eşinizin sizi paragözlülükle suçlaması haksızlık. iPhone altı yedi binden aşağı değil. O da modele bağlı. Yeni olanları söylemiyorum bile.
Kiminin bir aylık kiminin üç aylık maaşı. Yahu bir koltuk takımı parası, beyaz eşya parası.
İnsanın yeğenine hediye alır almaz değil. Ama bir ölçüsü vardır.
Görümcenizden yedi bin lira borç isteyin bakalım ne tepki verecek ya da atıyorum benim şu eşyam eksik alır mısın diye bir sorun.
Eşinizin harcadığı miktar kadarını ben de yeğenime, anneme, kardeşime vs. telefon alıyorum veya aldım diyerek bir kenara koyun. Eşinizin her gereksiz harcamasında aynı miktarı siz de ya harcayın ya da kenara koyun. Tepki verirse bu kadar paragöz olma deyin.

Benimde kafamın basmadığı tek konu bu ortak hesap meselesi....

Adam evdeki her işe ortak oluyor mu
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu....

Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesone ortak olacağım ki....

Nerde adalet...
Şimdi Allah var evdeki işlere ve misafir ağırlamak konusunda yardım ediyor çoçuğum yok olup olmayacağı mechul sadece tek sıkıntımız bunun bu eli açıklığı

O hesaba güvenip harcayabiliyorsa sizde çekebilirsiniz. Nasıl olsa onun gözünde cimrisiniz bi kavga çıkarın ayırın hesabı. Öyle de kötüsünüz böylede. Alınan seyden sizde isteyin. Bişey almaya korkar olsun. Ailenize alın birşeyler oda hissetsin sizin hissettikleriniz. Aileniz verirsede versin kenara koyun.

Adam evdeki her işe ortak oluyor mu?
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu?
Onun ailesine gelinlik yaptığım ölçüde benim aileme damatlık yapıyor mu?
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu?
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu?
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu?
🙄🙄🙄

Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesine ortak olacağım ki....

Nerde adalet...

Su soylediginiz seylerin hepsini yapiyor esim hatta onun ailesi yok , o benim ailemin oglu gibi benden fazla sey yapiyor aileme , ve tum para da bende duruyor ortak hesap da yok
Kadinlar cok fazla veriyor ipi , sonra ucunu kaciriyorlar maalesef

Ya benimle misafir ağırlıyorsa da gece dönüşümlü çocuğa kalkıyor olsak da herşeyi geçtim çocuğu benim yerime doğursa da yeğenine ıphone alamaz yahu iki ıphone parasına benim çocuğum bir yıl özel okula gidiyor. Tokiden ev alsın bari yeğenine ömür boyu ödesin, hediye dediğin maksimum 200-300 tldir.

Eşinizin sizi paragözlülükle suçlaması haksızlık. iPhone altı yedi binden aşağı değil. O da modele bağlı. Yeni olanları söylemiyorum bile.
Kiminin bir aylık kiminin üç aylık maaşı. Yahu bir koltuk takımı parası, beyaz eşya parası.
İnsanın yeğenine hediye alır almaz değil. Ama bir ölçüsü vardır.
Görümcenizden yedi bin lira borç isteyin bakalım ne tepki verecek ya da atıyorum benim şu eşyam eksik alır mısın diye bir sorun.
Eşinizin harcadığı miktar kadarını ben de yeğenime, anneme, kardeşime vs. telefon alıyorum veya aldım diyerek bir kenara koyun. Eşinizin her gereksiz harcamasında aynı miktarı siz de ya harcayın ya da kenara koyun. Tepki verirse bu kadar paragöz olma deyin.

Evet bende kardeşime bilgisayar alacam dedim de bu misilleme nereye kadar olan bize oluyo

Adam evdeki her işe ortak oluyor mu?
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu?
Onun ailesine gelinlik yaptığım ölçüde benim aileme damatlık yapıyor mu?
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu?
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu?
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu?
🙄🙄🙄

Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesine ortak olacağım ki....

Nerde adalet...

aynen öyle evin her iş yük bende maaşa ortak yok öyle yağma ,

konu sahibi seni istediği kadar paragöz yapsın umrun olmasın , yap kavganı ve hesapları ayır ,
erkek evin bütün masrafını karşılamak zorunda , ihtiyaç olursa destek çıkarım de ,
ben asla kabul etmem böyle birşeyi , hiç bir kadın kabul etmemeli zaten

Ben olsam kesin bunu yaparım mesela, yarınlar yokmuş gibi harcama yapacak bir sebep arayan biri olarak 😂

Baskasina gidecegine gerekirse anlamsiz ve gereksizce harcar dururum daha iyi. Hayir yararli ya da ihtiyaci olan bisey olsa alsin. Allah bilir kucuk cocuktur iphone, ipad çok mu lazim coluk cocugun eline?
Cocuk olmasa bile ihtiyac degil o ayri. Hadi ayda yilda bir defa hediye aldi olsa onu bile anlarim ama o da değil, cocugun anasi babasi huy edinmiş bu "dayidan isteme" durumunu. Kusura bakmasin anasi babasi durumu varken paraya kiyipta alamiyorsa ben de aldirmam.

Evet bende kardeşime bilgisayar alacam dedim de bu misilleme nereye kadar olan bize oluyo
Yaptığının gereksiz olduğunu anlayana kadar. En olmadı biraz politik bir yaklaşımla görümcenin alttan alttan kulağını bükmeniz veya şirret gelin olup artık erkek kardeşinin tek değil iki kişi olduğunu uygun bir dille anlatmanız.

Back
X