Bununla ömür geçmez.

Baskasina gidecegine gerekirse anlamsiz gereksiz harcar dururum daha iyi. Hayir yararli ya da ihtiyaci olan bisey olsa alsin. Allah bilir kucuk cocuktur iphone, ipad çok mu lazim coluk cocugun eline?
Cocuk olmasa da bile ihtiyac degil o ayri. Hadi ayda yilda bir defa hediye aldi olsa onu bile anlarim ama o da değil, cocugun anasi babasi huy edinmiş bu isteme durumunu. Kusura bakmasin anasi babasi durumu varken paraya kiyipta alamiyorsa ben de aldirmam.
Aynen, benim çocuğuma durup dururken neden sürekli dayısı tablet, telefon, oyun konsolu alsın, çok saçma. Öncelikle ben kabul etmem zaten böyle bir durumu. Çocuk istiyor diye bir şey yok çocuk her şeyi ister engelleyecek olan anne babadır.

Ödeme yapacağı yer yok demek ki.
Bu hafta bütün yemekleri fırında yapın.
Her gün 5 dakika ütü yapın.
Kıyafetlerinizi günlük yıkayın.
Faturalar kabarsın biraz, tasarrufu bırakın.
Tasarruftan bahsederse ortasını gole çevirirsiniz.
Ayrıca maaşınızdan tek kuruş vermeyin bu ay.(Bunu söylediğime inanamıyorum.) Kişisel harcamalarım olacak, dolabımı yenileyeceğim vs deyin.
Söylenirse yine golünüzü atarsınız.
Tek maaşla bu ay evi çevirsin, altı ayda ancak toparlar zaten.

Benim ıphonum yok 12 yaşındakı kıza alındı ben kendime almasını bilmiyormuyum para biriktirelim ev alalım istiyorum sinirlerim çok bozuldu laf anlamıyor

su anda hemen gidip sende kendine al ama gercekden al.madem hediye edecek paramiz var, bende kendime bi hediye yaptim de. nokta. yoksa daha coooooook alir esin

Benimde kafamın basmadığı tek konu bu ortak hesap meselesi....

Adam evdeki her işe ortak oluyor mu?
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu?
Onun ailesine gelinlik yaptığım ölçüde benim aileme damatlık yapıyor mu?
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu?
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu?
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu?
🙄🙄🙄

Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesine ortak olacağım ki....

Nerde adalet...

Her şeyi tek yapıyorsanız, hesap dışında başka şeyleri gözden gecirmelisiniz:)

Her şeyi tek yapıyorsanız, hesap dışında başka şeyleri gözden gecirmelisiniz:)
Herşeyi tek yapmıyorum, örnek olsun diye yazdım...

Her işe yardım isterim, yapmak istemezse ben de yapmam, ta ki o yapana kadar..
Çocukları babamın evinden getirmediğime göre çocukların bakımı da ortak..
Ama yinede param ortak değil, kadınsam pozitif ayrımcılık isterim.
Parası biterse destek olurum ama bitmeden vermem

Benimde kafamın basmadığı tek konu bu ortak hesap meselesi....

Adam evdeki her işe ortak oluyor mu?
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu?
Onun ailesine gelinlik yaptığım ölçüde benim aileme damatlık yapıyor mu?
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu?
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu?
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu?
🙄🙄🙄

Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesine ortak olacağım ki....

Nerde adalet...
Bebeği karnında taşıma ve emzirme dışında sağlıklı bir ilişkide hepsi olur ve olması lazım. Bunlar yoksa o ilişkide sorun vardır zaten.

Herşeyi tek yapmıyorum, örnek olsun diye yazdım...

Her işe yardım isterim, yapmak istemezse ben de yapmam, ta ki o yapana kadar..
Çocukları babamın evinden getirmediğime göre çocukların bakımı da ortak..
Ama yinede param ortak değil, kadınsam pozitif ayrımcılık isterim.
Parası biterse destek olurum ama bitmeden vermem

Maaslar konusundaki yaklaşımınız bana enteresan geldi. Ayrımcı zihniyetin her türlüsü enteresan geliyor, ondan olsa gerek.

Valla konu sahibi sende söylenip söylenip susacaksın gibi geldi bana somut şeyler yapsana mesela kendine başka hesap aç ortak hesaptaki paranın yarısını ve yarınki maaşı direk oraya at ve anneme bilezik aldım bu kadar paragöz olma de. Niye pasifsiniz hiç anlamıyorum görümceniz dayından iste dediğinde artık dayısınında sorumlu olduğu şeyler var diyeceksiniz orada susmayacaksınız.

su anda hemen gidip sende kendine al ama gercekden al.madem hediye edecek paramiz var, bende kendime bi hediye yaptim de. nokta. yoksa daha coooooook alir esin

Ya salağım işte 3 binlik telefon işimi görüyor 7 bin ne ya ben almıyorum acıyorum parayı değil ha emeğimi bir aylık emeğim hiç oldu

Valla konu sahibi sende söylenip söylenip susacaksın gibi geldi bana somut şeyler yapsana mesela kendine başka hesap aç ortak hesaptaki paranın yarısını ve yarınki maaşı direk oraya at ve anneme bilezik aldım bu kadar paragöz olma de. Niye pasifsiniz hiç anlamıyorum görümceniz dayından iste dediğinde artık dayısınında sorumlu olduğu şeyler var diyeceksiniz orada susmayacaksınız.

Bana da bizi burda şikayet duvarı gibi kullanıp konuşup konuşup susacak gibi geliyor, madem böyle devam edeceksiniz konu açıp kendinizi dolduruşa getirmeyin bari, idare ediver canım nolacak demeyeceğimize göre

Ya kışın ne kavgalar ettik tablet üzerine söz verdi ama yalana başladı bide işten erken çıkacağımı düşünmedi çoçuk gibi herşeyini kontrol edememki

Bi kere ortak hesap açtık şuan birikmiş biraz paramız var ya ona güveniyor bu adamla hiç bişey olmaz

Ortak hesap halen dursun, o zaman görürsün ne yaptigini. Kendine yeni hesap aç ve maasin o hesabe gelsin. Ve o ortak hesaba hiç para yatirma. Hatta simdiye kadar yatan maasin, o ortak hesapta duran parayi yani, yeni yarattigin kendi hesabina aktar.

Beyefende o ortak hesaptaki miktarin azaldigini görünce, hapi yuttugunu ancak anlar. Ve böyle bir kaç ay daha bir kurus koyma o ortak hesaba. Bakalim daha oprah gibi herkese hediye dagitacakmi.

Valla bir söz var sen eşek olursan binenin çok olur tam eşinize göre millet yiyecek yemek bulamıyor kocanız 12 yaşında çocuğa iphone alıyor hadi 1000-2000 bir şey olsa dersin dayısı almış istemiş tmm valla kocanız size güveniyor nasıl olsa geliyor diyor harcıyor arkadaşların dediği gibi sen de git 10000 liralık bir bilgisayar al kardeşine deki bundan sonra böyle ortak hesabıda kapat o görümcene de güzelinden lafını sok ki adaml olsunlar yoksa çok kendini yersin böyle...

Ortak hesap halen dursun, o zaman görürsün ne yaptigini. Kendine yeni hesap aç ve maasin o hesabe gelsin. Ve o ortak hesaba hiç para yatirma. Hatta simdiye kadar yatan maasin, o ortak hesapta duran parayi yani, yeni yarattigin kendi hesabina aktar.

Beyefende o ortak hesaptaki miktarin azaldigini görünce, hapi yuttugunu ancak anlar. Ve böyle bir kaç ay daha bir kurus koyma o ortak hesaba. Bakalim daha oprah gibi herkese hediye dagitacakmi.
Oprah'a nasıl ulaşabilirim?

Bana da bizi burda şikayet duvarı gibi kullanıp konuşup konuşup susacak gibi geliyor, madem böyle devam edeceksiniz konu açıp kendinizi dolduruşa getirmeyin bari, idare ediver canım nolacak demeyeceğimize göre

Ya para göndermiyim sorun değil kendi hesabımı da yönetirim ama o yine para gö
Evet. siz kendi paranızı kontrol edin? Hiç aksiyon almayacak gibi duruyorsunuz

Ya ben ona arazi tazmınatlarımı seyyar görevlerimi söylemiyorum kendi ayrı birikimim var maaşımı da yönetirim ama gönderecekse kendi parasından fönderiri onun aldığı maaşıda harcıyamıozkı zaten onun kendi maaşındanda almaması lazım

Ya para göndermiyim sorun değil kendi hesabımı da yönetirim ama o yine para gö

Ya ben ona arazi tazmınatlarımı seyyar görevlerimi söylemiyorum kendi ayrı birikimim var maaşımı da yönetirim ama gönderecekse kendi parasından fönderiri onun aldığı maaşıda harcıyamıozkı zaten onun kendi maaşındanda almaması lazım
güzelce lafını görümceye sokacaksın canım. böylesi sana alınsa küsse daha çok makbule geçer zaten. inanki taviz verdikten sonra bir laf etsen sanane kardeşimizin parasını sen mi yiyeceksine kadar götürürler yüzsüzlüğü.

Back
X