bünyesinde doğumhane bulunan özel hastanenin ebe bulundurma zorunluluğu var mıdır?

sercinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
33
0
36
Isparta
arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinicem.umarım doğru yere konuyu açmışımdır..özel bi hastanede doğum yaptım,apmaz olaydım,gece doğurmak üzereyim 16-17 yaşında stajer kızlara emanet,muayene edip doktor çağıracak bir ebe yok,kızlara çağır dersin doktor nöbetçi değil icapçı,doğum başlayınca çağırıyoruz derler,sen nerden anlıcaksın doğumun başladığını diye yakınların kızar,doktor çağırılır,doktor ben senin başını bekleyemem açılman yok,ya acil sezaryene alıcam yada git başka hastanede doğur o zaman der,çaresiz bırakır....stajer kızların sancına iyi gelir ye demesiyle yenen sütlaçlar muhallebiler eşliğinde,16 saat sancı sonrası doktor hanım uykusuna devam etsin diye ameliyat olunur....184 e şikayette bulundum,gayet güzel ilgilendiler,çok uzun olmasın diye atlayarak yazdım,tüm yaşadıklarımın cezasını çekerler,ama 184 e sormayı unuttum,doğum servisi bulunan hastanede ebe bulunma zorunluluğu var değil mi??

cnm benim eşimde sağlık memuru ve özel hastanede çalışan doktor,hemşire bir çok arkadaşım var...doğum servisi varsa ebe bulunmak zorunda...stajyerlere bırakmaları sana ve bebeğinin canına kast etmek demektir...iyi yapmışsın..

cevabın için çok teşkekkür ederim...bu durumda ceza alırlar değil mi?siz bu konuya hakimsiniz o yüzden soruyorum,bir de eşimle konuştum,eşim bana hastane belki formaliteden kağıt üzerinde ebe çalıştırıyor görünüyorlarsa ne olur ki deyince aklım karıştı.eğer böyle bir durum olursa,madem ebe vardı,gece muayene için neden doktor geldi o zaman diye sormam bunu ispatıma yeterli olurmu,ne gibi ceza alabilirler??

bilenlerden cevap yazmalarını rica ediyorum arkadaşlar....birşeylerden emin olmalıyım ki,gerekli yerlerde emin konuşmalıyım..doğum yapılan bi hastanede bunun böyle işlemesine izin vermek,yaşadıklarımı başkalarına yaşatmak demek..bunu istemiyorum..

Back
X