[sıze=2][ı]insan neye yeteneği,sevgisi ve ilgisi varsa onu okumalı...sevdiğin dalda birşeyler üretirsin...ister mühendis ol ister doktor ister ressam...bir makina ica teden mühendis zorla okumamıştır galiba mühendisliği.... Ya da zorla okuyan doktor kansere çare bulamaz sanırım...
Yani üniversite illa para kazanmak için okunmaz..insana ayrı bir kültür verir.. Mesela ben sanat tarihi,arkeoloji,tarih, sosyoloji...okuyanlara hep imrenmişimdir..bazıları,hakkını vererek okuyanlar inanılmaz kültürlüdür ve ben ağzım açık dinlerim...[/ı][/sıze]
bu saydığın bölümlerin türkiyede hiç bir değeri yok biliyor musun
halbuki hepsi ne güzel ne heyecanlı ne yaratıcı mesleklerdir
ve hepsi yurt dışında büyük saygı görür
yazık
[sıze=2][ı]zaten ileri toplumlar sosyal bilimler ve teknik bilimlerle,gelişmekte olan toplumlar sadece teknik bilimler ile ilgilenirmiş...
Evet gerçekten çok yazık...mesela haremle ilgili bile türklerin çalışmaları o kadar az ki...ya da orhun yazıtlarını türkler inceleyip okumamıştır...
Dilerim bir gün her iki dalda gereken değeri görür...[/ı][/sıze]
bu saydığın bölümler kültürün toplumun geçmişin temelini oluşturur
ve kültürle beslenmemiş eğitim hiç bir işe yaramaz
hastaya bağıran doktor
işçiyi coplayan polis
öğrenciyi döven öğretmen
karısını işe sokmayan koca
ve daha bir çoğunu yaratır
işte maalesef gördüğümüz gibi
çok doğru yazmışsınız!!! ama gelin bunu bizim topluma anlatın...mühendislik mimarlık dururken gidip tiyatro okumak istiyorum diyen çocuğu doğru psikoloğa götürürler
ben ilerde annen olursam bu baskıyı yapmayacağım çocuğuma :)))
hadi bişey daha yazayım
bir babayı eğitirsen bir insanı eğitirsin
bir anneyi eğitirsen bir toplumu eğitirsin
keşke tüm anneler bu bilinçte olsa
insan neye yeteneği,sevgisi ve ilgisi varsa onu okumalı...sevdiğin dalda birşeyler üretirsin...ister mühendis ol ister doktor ister ressam...bir makina icat eden mühendis zorla okumamıştır galiba mühendisliği.... ya da zorla okuyan doktor kansere çare bulamaz sanırım...
yani üniversite illa para kazanmak için okunmaz..insana ayrı bir kültür verir.. mesela ben sanat tarihi,arkeoloji,tarih, sosyoloji...okuyanlara hep imrenmişimdir..bazıları,hakkını vererek okuyanlar inanılmaz kültürlüdür ve ben ağzım açık dinlerim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?