Burdaki gelecegimden korkuyorum...

Evet benim burdan aldigim diplomam orda bi ise yarar mi diye dusunuyorum. Burdan giden komsularimiz oldu ama cocuklari orda okula devam ettiler, burda okuyup giden hic gormedim o yuzden biraz korkuyorum. Benim sevgilimde benle ayni yerde okuyo. Yani ayni diplomalarimiz. Cok tesekur ederim cevap icin
Ozel sektörde denklik araniyorlar canim calisabiliyorsun. Sadece devlette calismak istersen sorun olabilir. Ama sen de ozel sektorde calisirsin muhasebe zaten.

Fatih'te gez bakalım,Bağcılar 'da gez bakalm ya da Kağıthane'de gez bakalım .Öküz bakışlara katlanabilirsen . İstanbul'u bana mı öğreteceksiniz?Her yer Sarıyer değil .
Ozel sektörde denklik araniyorlar canim calisabiliyorsun. Sadece devlette calismak istersen sorun olabilir. Ama sen de ozel sektorde calisirsin muhasebe zaten.

Tesekur ederim canim cevabin icin :)

Entegre olmak icin burdakiler gibi dusunmem gerektiini dusunmuyorum. Ayrica burdada yeni cikan kanunlara karsi olan cok fransiz var. Bu insanlarin dinlerine bizim gibi bagli olmadiklari halde bunlarin yanlis oldugunu biliyolar ama malesef gordugum kadariyla turkiyedekiler bunu anlamiyor, gelen cevaplara fazlasiyla saskinim

Bakin hanimefendi, ben siz kotu bir sey demedim, ama gorusum su yonde: Entegre olmak demek bence sadece dili konusmak demek degil, ayni zamanda topluma karismak ve o milletin icinde , o milletten insanlari sevmek, aralarinda mutlu olmak , onlarla yasamak ve oldugunuz yeri vataniniz olarak benimsemek demek . Turk mahallesinden sadece okula giderken cikmaya, gercekten toplumun bir parcasi olmamaya uyum saglamak denmiyor. Siz Fransa'yi eviniz olarak gormuyorsunuz anladigim kadariyla, insan dogdugu yeri evi olarak gormyorsa orda mutlu degildir. Egitimdeki zihniyetten yakinmissiniz mesela, kafaniz insanlarla uyusmuyorsa bu durumda orda zaten mutlu olmazsiniz. Her seyi Turkiye'dekiyle kiyaslamaya baslamisaniz, Fransizlar soyle dedi, boyle yapti diye dusunuyorsaniz, zaten donme vaktiniz gelip gecmistir.

Benden zaten geçti ben her şekilde burada yaşayıp burada öleceğim, tek istediğim şey gözümden sakındığım çocuklarımın okullarını bir an önce bitirip (ki çok az kaldı o günleri görmeme) güvenli bir ülkeye yerleşmeleri..

Ama sizin için evet bence de burası daha güvenli!!

Back
X