Burdaki insanların aşırı derecede acımasız oluşu peki?

dilaradiyebirii

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
460
762
23
27
4 aylık bir anneyim. Ailem uzakta iş arkadaşlarım derdimi açamayacağım kadar egoist insanlar . Hastanede dışında bir tane dostum yok. Bir adam sevdim peşinden ailemden kopup geldim bir hayat kurdum. Evliliğimizin başından beri mesafeli olduğumuz ailesiyle doğuma yakın barışması ve aşırı kaynaşması canımı sıktı ve burdan paylaşmak istedim. Daha önce iki konu açtım merak eden okuyabilir. Bana resmen seni kim sallıyor sen hiçbişey yapamazsın sen bişey yapabilcek biri değilsin demeye getirilen cümleler kuruldu. Ben aptal değilim hepiniz kadar ayırıyorum doğruyu yanlışı. Ama ben anneyim sürekli sabah akşam kayınvalide kavgası yapamam ilgi göstermek zorunda olduğum bir evladım var. Bir defa bırakıp gittim baba evi de çok klas bir yer değil biraz da gerçekleri konuşalım. Boşan bırak git eyvallah da önce kadının kendi ayaklarının üstünde durabilmesi lazım yoksa el kadar çocukla ben babamın evinde maks ne kadar yaşayabilirim? Babamdan mama mı isteyeyim bez mi isteyeyim? Ben çocuğumu neden bu kadar düşüreyim ya da kendi düzenimi bozup neden meydanı onlara bırakayım gitmesi gereken kv zaten . Ben buraya konuyu şu durumda ne yapabilirim onu sormaya açtım ama maşallah insanlar da kaos arıyormuş. Yorum yazarken kendinizi o kadının yerine koyun. Yazdığınız cümleler birine duygusal olarak travma yaşatabilir

Memurmuşsunuz nie babanızdan mama bez parası isteyesiniz ? madem dönebilecek bi aile evi yok die düşünüyorsunuz

Eşinizle konuşun ne bebegın ne benım standartlarımız değişsin istemiyorum evden git diyin gitmeyecekse de bebek ıcın susup otursun bi odada anasıyla

eşinize maaşınızdan vermeyin biriktirin kendınızı tamam oldu die hazır hissettiğinizde kendı düzeninize çıkın , sizde o eş olduktan sonra o anne o evden çıkmaz

Konuyu bilmiyorum.

Anladığım kadarıyla lohusasınız bana göre çıkan hiç bir sorun sizi ilgilendirmez. Siz bebek ve kendinizle ilgilenin.

Kayınvalide,kayınpeder,görümce tın tın tınnn!

Siz burada asıl sorunun kim olduğunu anlamadınız hala aslında sorun burada. Boşanmaya kadar iş varmışsa ve hala kayınvalide sizde uzun kalıyorsa bu eşinizin yüzünden. Sizin korktuğunuz kadar korkmuyor demek ki evliliğinizin bitmesinden.
Eşinize güvendiği için kalabiliyor o kadar.
Ve kayınvalide eşiniz düzelmeden gitmeyecek.
Asıl sorunu görmeniz lazım.
Sorun kayınvalide değil.
Ona bu yüzü veren, sizi takmayan eşiniz

4 aylık bir anneyim. Ailem uzakta iş arkadaşlarım derdimi açamayacağım kadar egoist insanlar . Hastanede dışında bir tane dostum yok. Bir adam sevdim peşinden ailemden kopup geldim bir hayat kurdum. Evliliğimizin başından beri mesafeli olduğumuz ailesiyle doğuma yakın barışması ve aşırı kaynaşması canımı sıktı ve burdan paylaşmak istedim. Daha önce iki konu açtım merak eden okuyabilir. Bana resmen seni kim sallıyor sen hiçbişey yapamazsın sen bişey yapabilcek biri değilsin demeye getirilen cümleler kuruldu. Ben aptal değilim hepiniz kadar ayırıyorum doğruyu yanlışı. Ama ben anneyim sürekli sabah akşam kayınvalide kavgası yapamam ilgi göstermek zorunda olduğum bir evladım var. Bir defa bırakıp gittim baba evi de çok klas bir yer değil biraz da gerçekleri konuşalım. Boşan bırak git eyvallah da önce kadının kendi ayaklarının üstünde durabilmesi lazım yoksa el kadar çocukla ben babamın evinde maks ne kadar yaşayabilirim? Babamdan mama mı isteyeyim bez mi isteyeyim? Ben çocuğumu neden bu kadar düşüreyim ya da kendi düzenimi bozup neden meydanı onlara bırakayım gitmesi gereken kv zaten . Ben buraya konuyu şu durumda ne yapabilirim onu sormaya açtım ama maşallah insanlar da kaos arıyormuş. Yorum yazarken kendinizi o kadının yerine koyun. Yazdığınız cümleler birine duygusal olarak travma yaşatabilir
Hadi bir adamın ardına takılıp geldiniz, gelir gelmez hamile kalmak zorunda mıydınız? Benim halamın kızı da kaçtı, hak verdik babası inadın teki çocukla çocuk olan tatsız tuzsuz bi herifti, ama kız kocası ile gezdi tozdu, yaptığı evlilikten bişey anladı öyle çocuk yaptı, siz gider gitmez hemen hamile kalmışsınız.

Herkes kocanda problem var tepki ver dedi diye mi acımasız olduk, ben de konu sahiplerini anlamıyorum, cevaplar hoşunuza gitmeyecek bu belli sen de biliyorsun neye kızıyorsun?
Eşinde problem olduğunu kabul etmeyip bize yıktın resmen, biz değil kocan acimasiz, sana ve çocuğuna acımıyor

Okuduğum herşeyden sonra , yaklaşık beş dakika önce anneni bugün geceye kadar göndermediğin taktirde ben bu evde yokum çocuğumu da alır dönerim dedim . İnanılmaz derecede şaşırdı ve boş boş yüzüme baktı . Noldu bir anda dedi . Verdiğin sözlerin vadesi doldu ben bu şekilde rahat edemiyorum eğer sen böyle rahat edeceksen biz gidelim siz annenle yaşayın dedim . Biliyorsun iki kerede düzelmeyen üçte de düzelmez herkes kendi düzenini kursun dedim. Saçma sapan cümleler kurma sen demezdin böyle şeyler noluyo şu an dedi . Ben bu cümleleri sana verdiğim süre dolduğunda tamamlayacağım dedim . Önce anneni gönder sonra da o doktoru değiştirin dedim. Sessizce odadan çıktı balkonda şu an . Gelişmeleri aktaracağım
Gelişme olmadı galiba, siz yine tırsmışsınız boşanma noktasına gelince anlaşılan, kocaya yapılmayan sitemler buraya yapıldığına göre.

Adam ciddiye bile almadı bence, sabah kalktilar herşey rutin gidiyor.
Eskiden bi tanesi vardı kendi hemşire koca jandarma, anası ve iki eşşek kadar erkek kardeşi gelmiş yayılmış eve, banyodan kıllarını temizliyodu kadın. Bir kere kocasına demiş, benim ailemi hoş tutacaksın yoksa s.ktir olur gidersin demiş başka da bişey dememiş. Çocuk da yoktu. Kalmak isteyen bahane bulmakta sıkıntı yaşamıyor.

Memursun babandan niye bez mama parası isteyesin? Kaldi ki bebeğin babası var bunları verecek. Koşa koşa hamile kalmayın şu adamlardan deyince de zaten kötü oluyoruz.
Üyeler hakkında konu açmak yasak. Burdan üyelere saydırana kadar girin konunuza cevap verin.Kocanıza açamadığınız çenenizi burda üyelere yarıştırmayın. Adam boşanacak anasını seçecek diye ödünüz kopuyor kocanızın umrunda değilsiniz farkındasınız içten içe. Hala kv deyip duruyorsunuz. Ablacım alooo günaydın sorun kocan kocan. Umrunda değilsin, ciddiye almıyor, annesi senden önemli, kocam da kocam deyip duruyorsun bahanelerin altına sığınıp oturuyorsun.
Sadece kendini kandırırsın. Kandırmaya devam et. 1000 tane de konu açarsın. Bu hayatı sen yaşıyorsun biz değil.

Sorun erkeklerde bitiyor.. daha kendi yuvasının farkında değil bir de annesini getirmiş evine de yok usurmus bilmem ne.. önce erkek çekirdek ailesinin farkına varacak sağlığını psikolojisini huzurunu düşünecek ya

Öyle haklısın ki....
Yanlış hatırlamışım bir çocuğu varmış, ama sonra bir çocuk daha yapmamış, kocası istemiş çünkü kadın almış yürümüş sonra ekonomik olarak, öyle olunca adam ses çıkaramamış. Hayatında verdiği en isabetli karar bir çocuk daha yapmamak resmen. Çocuk gerçekten kadın için şayet böyle babaları varsa kadının ayağına hem bağ hem de minnet sebebi. Böyle adam olunca yanında, kapına sokmayacağın tiplere ağız eğiyorsun.

Diğer konunuza baktım zor bir durum. Ya kendiniz gideceksiniz. Ya onları evden kovacaksınız yada oturup yaşamaya devam edeceksiniz. Birde boşanma durumunda tayin halkınız var bunun için işi bırakmanız falan gerekmiyor bu konuda yanlış biliyorsunuz sanırım bir süre rapor falan alırsınız yada süreci atlatana kadar çalışırsınız eğer boşanmayı istiyorsanız tabi. Tayin hemen çıkıyor zaten boşanmadan sonra. Ama bana mantıksız geliyor tayin. Evet siz boşanıyorsunuz ama çocuğun babasını da görmesi lazım adam olan sen burda yaşa ben başka bir yere taşınayım der zaten. Bir de işe dönünce bebeğe kim bakacak ?

Yani siz kk mahkemesinin kayınvalidenizi suçlu bulmasını istediniz ve kocanız suçlu bulundu bu da sizi zorladı anladığım kadarıyla. Ayda bir kocanıza boşanalım derseniz lafınız hükmü kalmaz. Az oturup mantıklı hareket edin siz artık annesiniz. Bu tavrınızdan sonra da insanları suçlayan mağduru oynayan bir yanınız olduğu açıkça belli oldu. Olayları bir de eşinizin ailesinden dinlemek isterdim 😀

Back
X