burnumun sol tarafındaki kemik dışarda

ViaLucida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
41
0
36
İçel Mersin
Merhaba Hocam, operasyonumun üstünden 3 hafta geçti. sol nazal kemiğim olduğu gibi görünebiliyor dışardan. ve nazal kemiğin orta hatla birleştiği yerde derin dikey bir oluk var. sanki doktor o kemiği yerleştirmesi gereken yere yerleştirememiş gibi. deviasyonum sol tarafımda oldukça gerideymiş bu yüzden o tarafla daha çok uğraştığını söylüyor doktorum. masajlarımı yapmamı ve sabretmemi istiyor ama kemiğin olmaması gereken bir yerde olduğunun da aksini söyleyemiyor malesef. bahsettiğim o derin çizginin de doku yapışıklığından oluşmuş olabileceğini söylüyor. ameliyatım kapalı teknikle yapıldı.

siz benim gibi bir hastayla karşılaştınız mı? (nasal kemiğin dışarda olması ve doku yapışıklığı) karşılaştıysanız bir öngörünüz var mı? şu dönemde bir şey yapılabilr mi yani başka bir hekime görünmeli miyim?

Son düzenleme:
hocam sorunumu daha net ifade edebilmek için yabancı bir siteden bulduğum fotoğrafı yüklüyorum
$DSC04152-42595.webp

göz pınarımın tam altında kırmızı okla gösterdiğim gibi koni şeklinde bir iz var. ve o iz bu hastada siyah okla gösterdiğim şekildeki gibi tümsek duruyor... diğer tarafımda problem yok. hocam bunun kendi kendine düzelme ihtimali var mıdır?

Son düzenleme:
güncelleme...

hocam bugün iki farklı kbb doktorundan fikir aldım. her ikisi de burun çatısının açık kaldığında hemfikir. malesef nazal kemiğim orta hattan fazla çıkarılmış. sol lateral osteotomi de yapılmamış benim kemik dışarda diye algıladığım şey buymuş. zaman kaybetmeden en kısa sürede ameliyat öneriyorlar.15 dklık bir operasyon olur diyorlar(!) olmazsam o boşluktaki yapışıklık kalıcı iz olurmuş. artık tek sorum şu, ilk ameliyattan 1 ay sonra tekrar ameliyat olmak ne kadar doğru?

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun

2. bir ameliyatı ancak operasyonunuzun üstünden en az 6 ay geçtikten sonra düşünmelisiniz. Erken dönemde yapılan müdahaleler ilerde düzeltilmesi zor durumlara durumlara sebep olabilir.

Saygılar

Back
X