- 22 Eylül 2010
- 2.510
- 57
- 363
- Konu Sahibi umutdoluyuz
-
- #1.121
ins canim ya... senin ilk denemen mi olacak...bi sorun uok umar5 gun oncesi olmuyomu yapmam dedi
Bu benim 4.denemem olacak.Daha önceki ilk iki denemem pozitifti, Ankara' da yaptırmıştım. İlki düştü ikincisinden de şimdi bir kızım var. Kızıma kardeş olsun diye 3. yü denedik hiç tutmadı, onu da burada Pembe Mavi de denemiştim. Şimdi de Osman hocayı bulduk bakalım netice ne olacak.
Canım bir sorun yok, Osman Bey' in yöntemi o sanırım. Çünkü bize 3.gün embriyosundansa 5.gün embriyosunun tutma ihtimali daha yüksek dedi. 3.gün transferleri pek tutmaz, boşu boşuna yapıp da hastayı 10- 15 gün niye kandırayım ki dedi. Bakalım inşallah embriyolar 5.güne çıkar, yoksa tedavi yarıda kesilir. Böyle kabul ediyorsanız başlayalım dedi biz de kabul ettik hayırlısı.
teşekkür ederim canım benim rahimde şekil bozukluğu var kalp şeklinde rahmim.kendi doktorum çok önemli değil dedi tam bir şekil bozukluğu diyemem dedi üstten az bişey basık dedi ama gideceğin hoca histeroskopi isteyebilir dedi.ben eskişehirde oturuyorum.hazırlıklı gitmek istiyorum o yuzden fiyat sorup duruyorum.:) inş bi aksilik çıkmaz bu ay ilaçlara başlarım die düşünmüştüm ama nasip bakalım.sen hangi aşamadasın.
Canım osman hoca gerekli görürse histeroskopiden hemen sonra laparoskopi yapıyor.Histeroskopide muayene ücreti almaz.Tüp bebek olunca da muayene ücreti almıyor. Dondurma parası da almaz.Gebelik oluşunca kalan embrio varsa o zaman dondurma parası alıyor. Embriyo sayısına göre ücret değişiyor.İstediği ücreti de bir yıl içinde ödeyebiliyorsun. Bende tüp bebek yaptırdım.Sürekli kimyasal gebelik yaşıyorum.İlk denemem kimyasal oldu. İkinci denemem agustostaydı dış gebelik oldu.Şimdi dış gebeliği temizlemeye çalışıyorum.Toparlanınca yeniden kalan dondurulmuşlarım transfer edilecek.Histeroskopiden sonra tedavi için bir adet geçmesi gerekiyor.
çok geçmiş olsun canım rabbim yardımcın olsun cümlemizin yardımcısı olsun inşallah.3-4 gün içinde olurum bende bakalım ne diyecek rüyalarım bile karıştı stres yapıyorum sanırım yapmıcam diyorum ama oluyo.seninde inş en kısa zamanda rabbim gönlündekini versin.benimde :) amin
histeroskopiden sonra bir adet geçmesi gerekiyo demişsin yaniben bu ay histeroskopi olursan bundan sonraki adetimi atlatıp bi sonrakine tüp bebek yaptırabilecem öylemi
bize hoca öyle yaptı. Buradaki tüm hastaları öyle oldu.Seninde öyle olur büyük ihtimal.
Bu benim 4.denemem olacak.Daha önceki ilk iki denemem pozitifti, Ankara' da yaptırmıştım. İlki düştü ikincisinden de şimdi bir kızım var. Kızıma kardeş olsun diye 3. yü denedik hiç tutmadı, onu da burada Pembe Mavi de denemiştim. Şimdi de Osman hocayı bulduk bakalım netice ne olacak.
Canım bir sorun yok, Osman Bey' in yöntemi o sanırım. Çünkü bize 3.gün embriyosundansa 5.gün embriyosunun tutma ihtimali daha yüksek dedi. 3.gün transferleri pek tutmaz, boşu boşuna yapıp da hastayı 10- 15 gün niye kandırayım ki dedi. Bakalım inşallah embriyolar 5.güne çıkar, yoksa tedavi yarıda kesilir. Böyle kabul ediyorsanız başlayalım dedi biz de kabul ettik hayırlısı.
bişey sormak istiyorum.bu arada bu siteye girdim gireli zır cahil olduğumu anladım doktorlar kızıyor internette doktorculukmu oynuyosun demişti bi tanesi bana.ama ben burda kafama takılan herşeye cevap buluyorum.allah razı olsun paylaşımda bulunan herkesten.sorum şu komik gelebilir size.gülmeyin...bu 3. gün embriyosu 5. gün embriyosu dölleme yapıldıktan sonraki gün sayısımı ne gibi bi etkisi var bunun yoksa tamamen yanlışmı anladım.bi anlatıverin bacılar.3 günüm kaldı adetime hiç bişey bilmeden gidecem yaaaaa(((
mrhb canım hiç gülüncek bişey yok hepimiz aynıydık yaşadıkça hepsini öğrendik.Döllenme yapıldıktan sonraki gün sayısı embriyo önce 2 ye sonra 4 e 8 e ve 16 ya bölünüyo çoğaldığı gün sayısına 3.gün 5. gün diyorlar.En iyisi 5 eğer 6. güne kalan olursa zaten donduruluyor.Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin inşaallah.
bişey sormak istiyorum.bu arada bu siteye girdim gireli zır cahil olduğumu anladım doktorlar kızıyor internette doktorculukmu oynuyosun demişti bi tanesi bana.ama ben burda kafama takılan herşeye cevap buluyorum.allah razı olsun paylaşımda bulunan herkesten.sorum şu komik gelebilir size.gülmeyin...bu 3. gün embriyosu 5. gün embriyosu dölleme yapıldıktan sonraki gün sayısımı ne gibi bi etkisi var bunun yoksa tamamen yanlışmı anladım.bi anlatıverin bacılar.3 günüm kaldı adetime hiç bişey bilmeden gidecem yaaaaa(((
çok teşekkür ederim anladım şimdi ben iki gün önce grip oldum ve grip ilacı kullandım tüp bebekten önce ilaç kullanmama gibi bir yasak yoktur değilmi yani bu hafta gidicem inşallah bir hafta öncesi içilen ilaçların zararı yada etkisi olurmu
Haklısın canım bizler buradan çok şeyler öğreniyoruz doktorların her ne kadar hoşuna gitmese de.Canım merak etmen gayet normal gülünecek bir şey yok yaşadıkça öğreniyoruz hepimiz.
Canım yumurtalar alındıktan sonra laboratuar ortamında döllendikten sonra 3. güne ya da 5 güne kadar bekletilerek embriyoların kalitesine göre transfer yapılır.Kaliteli embriyolar 8 ve daha fazla hücreli olur.
Osman Bey bize embriyoları 5. güne kadar bekletip ( yaşamaya devam ederlerse inşallah) öyle transfer yapacağını söyledi. Çünkü 3. gün embriyosunun yola devam etme şansı 5.gün embriyosuna göre daha düşük.
Senin adetinin yoğun kanamasının başladığı 2.gün tedavine başlanır.Yumurta gelişimini sağlayıcı iğnelerle yumurta toplama gününe kadar takibin yapılır. Yumurtaların 20-21 mm olunca toplanır. Laboratuarda döllendikten sonra 3. veya 5.gün ( Osman Beyin tercihi bu) transfer yapılır. Sonra 10-12 bekledikten sonra kan tahliliyle gebelik olup olmadığı anlaşılır.
Yok canım olmaz sıkma canını.
tek kelimeyle süpersin kısa ve öz ama bir tüp bebek programını çok net anlatmışsın kafamda dağınık olan herşey toplandı.çok teşekkür ederim hepinize yardımcı olan tüm arkadaşlara.stresten midem bulanıyo yarın bekliyorum adetimi gelirse osman hocayı arıcam gün verecek eskişehirden gidecez bursaya uykularım kaçıyo valla inşallah hayırlısı olur hepimiz için.
canım ben inegöllüyüm eskişehirde evliyim.akrabalarım çok bursada osman hocanın merkezin az ilersinde arkadaşım oturuyor ama ben otelde kalmak istiyorum kimseye gitmek istemiyorum orda otel varmı bilmiyorum nasip olurda tranfer olursa bi otele gidip tvnin karşına uzanıp 3 gün yatmak istiyorum kimseye yük olmak istemiyorum hem kendi rahatım için hem başkalarının rahatı için en mantıklısı bu geliyo.daha sonrada inegöle ailemin anına giderim die düşündüm belli olana kadar sonrası için eşim zaten annende kal 1 ay dio ben gelip giderim dio iş falan yapmazsın evde olsan dayanamzsın sen dio o aşamaya bi gelsinde diyorum bende.bugun adet günümdü olmadım bu stres beni mahvetti sanki yediğim yemek bile mideme inmiyo yumruk gibi kalıyo.sakinleştirici içsem bişey olurmuki bide ben sigarayı yeni bıraktım iyice kafayı yicem.
Canım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Zaten ayrıntılı anlatmak kafanı karıştırmaktan öteye gitmez. Çünkü henüz bu konuda hiç bir tecrüben olmadığı için her şey gözünde fazlasıyla büyür ve daha çok canın sıkılır. Baksana şimdiden stresten midem bulanıyor diyorsun. Canım rahat olmaya çalış bu süreçte stresten uzak olmak çok çok önemli. Yumurtalarının kaliteli gelişimi ve bebeğinin sana tutunması açısından.
Eskişehir'den buraya gelmeniz bir yandan da iyi aslında. Bursa' yı daha önce gördün mü bilmiyorum ama senin ve eşin için kısa bir tatil gibi de değerlendirirsiniz.Tanıdık birilerinde mi kalacaksınız, nasıl yapacaksınız kalam işini:44::44::44:
Ben ilk iki denememi Ankara' da yaptırmıştım, eşimle çok güzel eğlendik gezdik tozduk, keyfimize baktık yani. Siz de hem ticaret hem ziyaret misali bir taşla iki kuş vurmaya bakın
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
canım ben inegöllüyüm eskişehirde evliyim.akrabalarım çok bursada osman hocanın merkezin az ilersinde arkadaşım oturuyor ama ben otelde kalmak istiyorum kimseye gitmek istemiyorum orda otel varmı bilmiyorum nasip olurda tranfer olursa bi otele gidip tvnin karşına uzanıp 3 gün yatmak istiyorum kimseye yük olmak istemiyorum hem kendi rahatım için hem başkalarının rahatı için en mantıklısı bu geliyo.daha sonrada inegöle ailemin anına giderim die düşündüm belli olana kadar sonrası için eşim zaten annende kal 1 ay dio ben gelip giderim dio iş falan yapmazsın evde olsan dayanamzsın sen dio o aşamaya bi gelsinde diyorum bende.bugun adet günümdü olmadım bu stres beni mahvetti sanki yediğim yemek bile mideme inmiyo yumruk gibi kalıyo.sakinleştirici içsem bişey olurmuki bide ben sigarayı yeni bıraktım iyice kafayı yicem.
teşekkür ederim canım benim rahimde şekil bozukluğu var kalp şeklinde rahmim.kendi doktorum çok önemli değil dedi tam bir şekil bozukluğu diyemem dedi üstten az bişey basık dedi ama gideceğin hoca histeroskopi isteyebilir dedi.ben eskişehirde oturuyorum.hazırlıklı gitmek istiyorum o yuzden fiyat sorup duruyorum.:) inş bi aksilik çıkmaz bu ay ilaçlara başlarım die düşünmüştüm ama nasip bakalım.sen hangi aşamadasın.
meraba cnm benim de senin gibi rahmim üstten basık kalp şeklinde bende osman hocanın hastasıyım benim aynı zamanda rahmimde polip var bu yüzden adet olunca doğum kontrol hapı kullanıcam o aradada histestropi olucam bana hoca 1.500 tl dedi daha sonrada tüp bebek için tedaviye başlıycam
canım inşallah tutmuştur hayırlısıyla.bende 2 defa aşılama yaptırdım benimkiler tutmadı ama sen acele etme bekle biraz bikaç gün geçsin kan değerin kaç çıkmış sölemedimi sağlık ocağı.ayrıca doktor demedimi sana adetini kaç gün geçerse test yaptırman gerkiyo die.bana sölemişti olmazsan adetini en az 5 gün geçsin demiştikızlar merhaba ben aşılama oldum bu ay. bugun adet gunumdu ama halihazırda olmadım az önce durduramadım kendimi bizim burda sağlık kabini var orda kanda baktırdım adam az önce aradı ben bişy göremedim dedi bide bi hastaneye baktırın dedi.....olmadımı şimdi yaaaaaaaaaaaaa,ama adette olmadım böyle gecikme olabiliyo mu aşılama sonrası...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?