Hayırlı geceler canım.
Canım doktorumuzu prof. olduğu için seçtik ama nedense benim içimde tam rahat değil bu konuda. Prof. olması alanında iyi bir doktor olduğunu göstermesinin yanısıra , her şeyi çok iyi bildiği anlamına da gelmez bence.
Biz ilk yanına gittiğimizde doktorumuzu bulduk diye sevinmiştik ama zaman geçtikçe güvenim azalmaya başladı. Neden dersen, ilk güvensizliğim Pembe Mavi' deki olumsuzluğu 3. gün ve kalitesiz embriyo kullanımına bağlamasıyla oluştu. Oysaki benim kızım ve ondan önceki hamileliğim 3. gün embriyosuyla olmuştu. Yani hoca 5.gün embriyosu dışındaki embriyoların sanki hiç tutunamayacağı görüşünde gibi. Bende 5. gün ve iyi kalite iki tane embriyo kullandı ama sonuç negatif olunca bu kez de bana yaşımdan dolayı olmadığı ihtimalinin ağır bastığını söylemesi daha çok garip geldi. Oysaki Pembe Mavi' deki doktorum 43 yaşında bir hastasının daha yeni doğum yaptığını , benim yaşıma göre yumurtalarımın kaliteli ve çok olduğunu söylemişti.
Bir de burda dikkatimi çeken şey olumsuzluk yaşayan hastalarının hepsine histeroskopi yapması. Ne bileyim canım kafamı kurcalayan çok şey var ama bir kere girdik bu yola, donmuş embriyolarım orada olduğu için mecburen yine oraya gideceğim.Zaten bu kez de olmazsa boşuna uğraşırsınız tarzında bir şeyler söyledi.Yani memnun olsaydım kendisinden yine de gidemeyecektim, ki memnun da değilim maalesef.
Canım sen daha önce başka bir doktora gittin mi, bütün tüp denemelerini Osman hocada mı denedin? Yani senin kararının ne ise etkilemek istemem ama kendimi senin yerine koyuyorum da % 100 memnun kalsaydım bile başka doktora mutlaka giderdim. Çünkü her doktor kendi açısından bakar olaya. Başka doktorlara da görünüp durumun hakkında genel bir bilgi edinebilirsin. Sadece tüp bebek konusu değil herhangi bir hastalık durumunda bile net bir durum elde edilemiyorsa en az üç hekime görünmek lazım deniyor.
Daha öncede kendiliğinden gebe kalmış olman çok güzel, demek ki yine olabilir belki.Canım peki sorununuz ne tam olarak, yaşın 23 tü galiba:44:
Doktorlar stresin asla etkili olmayacağını düşünüyor, Ben hocaya bunu sorduğumda , kaba bir tabir olacak belki ama kimi kadınlar en büyük stresle tecavüzle bile hamile
kalabiliyor, demişti ama onlar istisna bence.Çünkü kimi insanların üzüntüden stresten kalp krizi geçirdiğini biliyoruz, bebeğin oluşumuna mı engel olmaz di mi?
Ne bileyim canım biz ne söylersek söyleyelim boş, bunlar, bu yaşadıklarımız bizim imtihanımız.Rabbim en kısa zamanda hepimize nasip etsin inşallah.Sen de bence bunları düşünmeyi bırak, kendini psikolojikmen rahatlat bence.Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler...