Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bursa bebek bakıcısı sorunum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bursa'da yasıyor kuzenlerim.
Tabi ki çocuk bakma dışında bşy yapmıyor ücretini de ona göre ödüyor.
Ama her bakıcı farklıdır herkesin kriteri de farklıdır.
Bunu bakıcı adayıyla konuşmanız daha mantıklı olmaz mı ?

Ay YOk
İş yerime götürürüm ona bırakacağıma
Annemin çok hastalıkları var
Yürüme sorunları var
Ona kalsa bakacak da zora sokmak istemıyorum

Diğerinden kurtuluş yoook ya
Arıyor açmıyorum
Mesafe kıyamıyorum çok yüzsüz
Geçen geldiğinde griptim hamileydim
Bir tas çorba kaynatmadı

Şimdi yine öprenmıs grip olduğumu
Eşime arayıp ağlanıyor aklım sizde
Ne yiyor ne içiyor o kız hamile bak şimdi
Yakın da değilim diyor
E geldiğinde yaptın mu bir yardım yooooıo
Anca laf sinir ediyor beni
söyle eşine
gelmesin zaten bişey yaptığı yok de
akraba falan yok mu canım tanıdık hem daha iyi olur hem daha hesaplı bakabilir

Bursadayım, haftada 3 gün 2 saat geliyor. Oturup gidiyor çocuklar büyük zaten 7 ve 9 yaş. TV arada açıyor. Söylesem açmaz elbette. 350 TL veriyorum.

Ben Bursa da oturuyorum gecende öğretmen arkadasım bana sordu kendi cocugu için tanıdık var mı vs diye bende tanıdığım biriyle konuştum ama işk öğretmene sordum ne kadar vereceksiniz diye 12 den 5 e kadar kamera da takcam dedi benim evimde bakacak 600 700 tl veririm dedi tamam dedim kadına söyledim o fiyata bakılır mı dedi en az 1500 den baslıyo bakıcı fiyatları dedi

Abartmış, üst komşum 7.30 dan 1 e kadar baktırıyor 800 veriyor.

yorumunu görünce aklıma geldi

ben bakıcı ararken küçük çocuğu olmasın demiştim o nedenle çok genç istememiştim

özellikle okul çağı çocuğu eve mikrop getirir bakıcı da bana getirir diye düşünmüştüm

ayrıca ilkokul çocuğu hasta vs olsa ona kim bakacak annesi yanımda getireyim der okul tatilinde de sıkıntı olur diye düşünmüştüm zaten benim saatler fazla idi çocuk okuldan gelip evde saatlerce yalnız kalması da olacak gibi değildi

bakıcımın büyük oğlu yetişkindi küçüğü de orta sona gidiyordu kursa vs gittiği için sıkıntı yaşamamıştık

evet genç olduğunda daha dinç oluyor daha anne kurallarına uyuyor ama kendi çocuğu da olabiliyor yahut bir aday gelmişti çocuğu yoktu onu da kabul etmemiştim mesela
Benim en memnun kaldigim ve ogluma 2 sene balan bakicimiz 30 yasinda bekar , cocuksuz biriydi
İnanilmaz iyiydi , kurallarima uyardi , bilincliydi , sevgi doluydu , tum gun oyun oynardi , parka sokaga cikarirdi
Bence sefkatli , vicdanli bir insan ise anne olmasi onemli degil , zaten oyle insanlar her canliyi seviyorlar
Ben genelde hep bekar bakici sectim , kucuk cocugu olmamasi benim icinde onemliydi dogal olarak cocugu hastalansa vs isine gelemezdi gayet anlasilir bir durum :)

Sebel ne peki? o kişinin bi hayati yok mu.
Kendi calisirken patronu telefonuna el mi koyuyor.

her mesleğin iş şartları vardır.
polis çalışırken silah taşıyor,siz taşıyor musunuz?
cerrah ameliyathaneye steril giriyor, siz iş yerinize steril mi gidiyorsunuz?
onun iş tanımında da bebek bakıcılığı yaparken tv/telefon kullanılmaması var.
iş yerinde de saatlerce telefonda kaldığınızı zannetmiyorum.
kişisel hayat ile alakası yok. arkadaşı ile dedikodu yapma saati degil o kadar.

ek olarak el koyma yok, kaldırtma var.

Hayatı var tabiki ama burda ev sahibi iş veren konumunda oluyor
Ben de bebeğimin yanında televizyon izleyen sürekli elinde telefon olan
Bir yardımcı istemezdim
Biz nasıl kendi işyerimizde tv izleyemiyoruz
Telefon ile az fazla haşır neşir olsak dikkat çekeriz bu iş de böyle

Merhaba
Bursa ilinde hangi semtte bakıcınıza ne kadar ücret ödüyorsunuz

Hangi saatler aralıgında geliyor

Başka işler yapıyor mu

Gün içinde evde yiyeceği yemeği siz mi hazırlıyorsunuz yoksa kendi hallediyor mu

Evde tv açılsın istemiyorum
Buna karışma hakkım var mı

Eve kamera sistemi kurdunuz mu

2 yaşına girmek üzere olan bir bebeğim ver 3 ayını doldurmadan bakıcıya bıraktım , bursada değilim istanbuldaa yaşıyorum ama kendi tecrübelerimi sizinle paylaşmak istediğim belki işinize yarar ... 1 yaşına kadar sabit bir kişi baktı ve çok memnundum evde her odada kameramız var ve ses de geliyor ,yeni doğmuş bir bebek için bolca vakti kalıyor bir bakıcının evde tozda alırdı ,makina da açardı bize yemekde yapardı ama büyüdükçe yapamaz oldu çünkü her zaman önceliğin bebek diye söylerdik sürekli onun üzerindeydi eli ,televizyon bizdede yasaklar listesindeydi ,telefon radyasyondan dolayı en baştan yakın cevresinde olsun istemedik ona da uyardı...büyüdükçe ek gıda maceraları başladıkça onun tecrübeleri bir anne oluşu benim araştırmalarımla ortak kararlar verip yemek düzenini ayarlardık ve ilk bakıcıya bıraktığımdan itibaren bir not defterimiz vardı gün içinde ne yedi ne içti kaç ölçek mama gibi ,kaka yaptı yapmadı ,kan ilaçı verildi verilmedi gibi herşeyi saatine kadar not alırdı ... uyuduğu ,uyandığı saate kadar hala saatleri bellidir yemek düzeni ,uyku düzeni bellidir !!! kamera takdırın mutlaka ve bunu bakıcınıza söyleyin gizli kamera yasal değil bilginiz olsun ....

2 yaşına girmek üzere olan bir bebeğim ver 3 ayını doldurmadan bakıcıya bıraktım , bursada değilim istanbuldaa yaşıyorum ama kendi tecrübelerimi sizinle paylaşmak istediğim belki işinize yarar ... 1 yaşına kadar sabit bir kişi baktı ve çok memnundum evde her odada kameramız var ve ses de geliyor ,yeni doğmuş bir bebek için bolca vakti kalıyor bir bakıcının evde tozda alırdı ,makina da açardı bize yemekde yapardı ama büyüdükçe yapamaz oldu çünkü her zaman önceliğin bebek diye söylerdik sürekli onun üzerindeydi eli ,televizyon bizdede yasaklar listesindeydi ,telefon radyasyondan dolayı en baştan yakın cevresinde olsun istemedik ona da uyardı...büyüdükçe ek gıda maceraları başladıkça onun tecrübeleri bir anne oluşu benim araştırmalarımla ortak kararlar verip yemek düzenini ayarlardık ve ilk bakıcıya bıraktığımdan itibaren bir not defterimiz vardı gün içinde ne yedi ne içti kaç ölçek mama gibi ,kaka yaptı yapmadı ,kan ilaçı verildi verilmedi gibi herşeyi saatine kadar not alırdı ... uyuduğu ,uyandığı saate kadar hala saatleri bellidir yemek düzeni ,uyku düzeni bellidir !!! kamera takdırın mutlaka ve bunu bakıcınıza söyleyin gizli kamera yasal değil bilginiz olsun ....
Ne kadar şanslıymışsınız
Ne kadar ödediniz aylık ücret ?

Merhaba
Bursa ilinde hangi semtte bakıcınıza ne kadar ücret ödüyorsunuz

Hangi saatler aralıgında geliyor

Başka işler yapıyor mu

Gün içinde evde yiyeceği yemeği siz mi hazırlıyorsunuz yoksa kendi hallediyor mu

Evde tv açılsın istemiyorum
Buna karışma hakkım var mı

Eve kamera sistemi kurdunuz mu
Kaç aylık bir bebekten bahsediyorsunuz? 6aydan bir yaşına kadar yemegini ben hazırlayıp bakıcıya bıraktım. 14 ayliktan itibaren bakici ne yaparsa yiyor. Televizyon açılmamasını elbette isteyebilirsiniz. Bir yas sonrasi o konuyu da esnettim biraz. Kamera bence olmazsa olmaz. Benim okulum bakiciya 3dk mesafede. Ilk zamanlar cok cat kapi gittim bos saatlerimde.

Hayatı var tabiki ama burda ev sahibi iş veren konumunda oluyor
Ben de bebeğimin yanında televizyon izleyen sürekli elinde telefon olan
Bir yardımcı istemezdim
Biz nasıl kendi işyerimizde tv izleyemiyoruz
Telefon ile az fazla haşır neşir olsak dikkat çekeriz bu iş de böyle
Yok bende bakici ile calisiyorum 2 senedir.
Hic bu tarz uyarilarda bulunmadim.
Gerektiginde kullaniyor zaten bi sorun yasamiyorum.
nasilki ben derste telefon ile mesgul olmuyorsam tabi bakicida isini yaparken olmaz diye dusunuyorum.telefonu kaldirtmak koca insan icin olmaz bence..
soylemek ayri ama hic kullanmayacaksin telefonu demek bence olmaz

Evet kendisi mesai saatlerinde telefondan oyun oynayıp saatlerce arkadaşlarıyla konuşmuyor.
Hayatı olup olmaması önemli değil hepimizin bir hayatı var fakat o kişi oraya çalışmaya geliyor,telefonda lak lak edip kıkırdamaya değil.
Daha öncelerinde kameradan izlediğinde sürekli telefonla oynadığını ya da bebek kucağında aürekli telefonla konuştuğunu görmüş,defalarca uyarmasına rağmen çareyi telefonunu kaldırtmakta bulmuş.
Siz çocuğunuzu elinde telefon işleri savsaklayan bir bakıcıyla büyümesini sorun etmeyebilirsiniz ama diğer insanlar ediyor. Telefon zararlı,radyasyon yayıyor.

Evet kendisi mesai saatlerinde telefondan oyun oynayıp saatlerce arkadaşlarıyla konuşmuyor.
Hayatı olup olmaması önemli değil hepimizin bir hayatı var fakat o kişi oraya çalışmaya geliyor,telefonda lak lak edip kıkırdamaya değil.
Daha öncelerinde kameradan izlediğinde sürekli telefonla oynadığını ya da bebek kucağında aürekli telefonla konuştuğunu görmüş,defalarca uyarmasına rağmen çareyi telefonunu kaldırtmakta bulmuş.
Siz çocuğunuzu elinde telefon işleri savsaklayan bir bakıcıyla büyümesini sorun etmeyebilirsiniz ama diğer insanlar ediyor. Telefon zararlı,radyasyon yayıyor.

sorumluğunu alan birisi ise evet uyarmaya gerek yok , fakat bazıları cidden suyunu çıkarıyor bire bir yaşadım 1 hafta boyunca sürekli kameradan izledim günlük 5 saat en az telefon da vakit geçiren biri denk geldi bana :( en son görüntülü aramalar ve çocuğum oynamak istiyor ona bişeyler getirip gösterince oda çocuğu itince dayanamadım evinize gidin telefonunuza orda konuşmaya devam edin dedim ...

Back
X