Ohhh iyi köfte bana kaldı
Yok ablam et olmasınYarasın koçummmmm lop lopp et olsunnnn
Bursa mutfağı tam benlikmiş canım birkaç lezzet dışında özellikle iskender of diyorum bende alabilirmiyim
KEMAL PAŞA TATLISI
Eki Görüntüle 836733
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı margarin
150 gram tuzsuz beyaz peynir veya tatlı lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı
Şerbet için, toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Derin bir yoğurma kabına un, yumurta, 4 çorba kaşığı margarin, rendelenmiş beyaz veya lor peyniri ve karbonat koyun. Bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 18 eşit parçaya ayırın. Elinizi hafifçe unlayarak her parçayı yuvarlayın. Daha sonra 1 çorba kaşığı margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlıyı ılık şerbetin içine atıp, 15 dakika kaynatın. Daha sonra servis yapın.
ALINTIDIR..
Canım merhababu tatlı irmiksiz olmaz ama)
PÜF NOKTALARI
Hamura tat versin diye vanilya, limon kabuğu gibi tatlandırıcılar sakın kullanmayın.Orjinal lezzeti bozmuş olursunuz.
İçinde şeker yok! unuttuğumu sanmayın:)
Birde gaflette bulunup şerbeti tatlının üzerine dökeyim çeksin demeyin çekmez! Aynen hazırlarda olduğu gibi kaynatarak şurubu çektirmek zorundasınız.Yoksa içi kuru kalıyor.
Şurubunuda koyu yapmayın yine şurup çekmiyor.Şerbet kaynamaya başlayınca tatlıları içine atın.
altı evliya üstü eşkiya .... güzel memleketim ya dağı denizi yazı kışı aynı anda bile yaşatır insana ... yemekleri kültürü tarihi... osmanlının başkenti bursam ... hem bursalıyım hemide kemelpaşalı yani yemek deyince tatlı deyince yelpazasi geniş bi bölge il bursam ... ne güzel bi konu olmuş teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?