Bursa İstanbul komşu bile değil, yazık adama ya her gün onca yol çekilir mi?
Üstelik sabah iş başı trafiği, akşam iş cikis trafiği, hepsine yakalanacak
Peki ne için?
Deger mi yani, sizin de hali hazırda bir işiniz yokmuş. Bir yer bulur musunuz, başlar misiniz o da meçhul. Şu an calismiyorsunuz sanırım,gittiğinizde de bir sebepten çalışmazsaniz İstanbul'daki o evi boşa tutmus olmaz misiniz? Bir de akraba eş dost var demişsiniz Pendik İstanbul bile değil. İhtiyacınız olsa kimse gerçek İstanbul'dan pendike size gelmez. Ha gelir, hatri çok diyorsaniz o adam zaten Bursa'ya da gelir

Sosyal hayat falan demişsiniz, Pendik'te ibb'nin cok güzel etkinlikleri oluyor, nice ünlü tiyatro ücretsiz oynuyor , açık hava konserleri oluyor vs.
Ama şöyle bir soru soracağım. Sence sabah akşam dünyanın trafiğini çekmiş, tüm gün de çalışıp yorulmuş kocanda bir etkinlige gidecek hal kalır mı?
Pendik'te marina falan çok güzel pazarlsr için. Ama bence o koca "ay marina varmis,hadi gidelim bir duble içeriz" modunda olmaz, bütün haftasonu yorgunluk atma modunda olur.
Yazıktır,aciyin adama.
Benim önerim (Bursalı arkadaşlar kesinlikle onermemisler Orhangaziyi,o yüzden secenelerden eliyorum) yalova'da yaşayın.
Hem şehir merkezi, kafeyse kafe, barsa bar,sahilse sahil, piknikse piknik. Her şey var. Gayet sakin, nezih,tatlı bir yer. Depremden sonra yeniden yapıldığı için şehir de bursa -istanbuldan daha derli toplu.
Mis gibi şehir..üstelik orhangaziye 17 dakika, 21 kilomete'cik :)
Etkinlik mi istiyorsun? Yalova'dan İstanbul'a 100 liraya arabalı vapur kalkıyor her Allah'ın günü, günde kaç sefer. Yenikapi metro duragina kadar gidiyor. Bin ona, git konserine , etkinliğine, akrabana. Son vapurla geri dönersin. Ya da arabayla gidersin saat sıkıntın olmaz.
Bence İstanbul'u hiç düşünme. Ki ben bayılırım İstanbul'da yaşamaya. Ama siz gelirseniz keyfini çıkarmak yerine eziyetini çekecek konumdasiniz. Kiralar da almış basini gitmiş zaten, daracık çirkin sokaklar. Pendik'te ya çok iyi para verip çok güzel nezih yerlerde oturacaksiniz, ya da iyi para verip saçma sapan, multecisi bol , tıklım tıkış, çarpık kentleşmis bir yerde oturacaksiniz . Düşünmeyin bile