Buruk bir bayram..

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
10 gün önce anneannem vefat etti. İnsanlar yaşlı vs diyor ama dinçti ve benim annem gibiydi. 1 hafta memlekette kaldık döndük. Kalabalıkta hiçbişey anlamamısız meğer gelince Büyük bir boşluğa düştüm.

Önümüz bayram ve eşimin sülalesi aşırı kalabalık. Bayramda babaannesinde toplanıp kahvaltı vs yapılıyormuş bu evli ilk bayramımız. Hiç halim isteğim yok içim daralıyor. Bayram gezmeleri vs zaten sevmiyordum birde kalabalık sülaleye düşünce şimdiden sıkıntı bastı

Sorun tam olarak anneannenizin ölümü nedeniyle düştüğünüz boşluk mu?

Eşinizin ailesi ile birlikte olmak istememeniz mi?

Ha her ikisinde de elden bi şey gelmiyor. Yapılacak bi sey yok ama....
Hem boşluktayım hem çok üzgünüm hemde gurbette olmanın verdiği burukluk. Yani o kalabalığı kafam götürmeyecek hiç

Bu süre zarfında iftar davetlerine fln hep katıldım. Evde durmaktansa iyi gelir diye düşündüm. Şimdide eşim yalnız bırakma beni diyor

Basiniz sag olsun. Bende uzuntuluyken kalabalik ortamlara giremem ki normalde de basar beni asiri kalabalik. Esinize bu sekilde izah edebilirsiniz anlamasi lazim sizi.

BAbanneden için yaşlı derler ama ben 28 yaşında ki dayımı toprağa gömdüm onusuz geçireceğim ikinci bayram ben biz de arkadaş gibiydik bu konu da seni çok iyi anlıyorum allah sabır versin mekanı cennet olsun

Allahım genç ölüm ne kadar zor.. hiç yakışmıyor ki ölüm Allah rahmet eylesin herkesin kaybı için... neden vefat etti 28 yaşında

Allahım genç ölüm ne kadar zor.. hiç yakışmıyor ki ölüm Allah rahmet eylesin herkesin kaybı için... neden vefat etti 28 yaşında
Karaciğer siroz 4 yıllık askeri personeldi kendinisi iki hastalık genetik öğrendik ben bir yıl içinde vefat etti İnan’ın çocuğun elinden oyuncağı alınmışsa döndüm biz arkadaş gibi dost gibiydik İnan’ın bu daha zor

Evet sizi çok iyi anlıyorum.. dayı yeğen ilişkisi bambaşka özellikle yaşlarda yakınsa kardeş gibidir insana.. Rabbim cennetine alsın inş rabbim sevdiği kullarını yanına alırmış erkenden

Eşimin babası öldü, 3 bayram da onlara gittik. Onların size ilk bayramınız diye ziyarete gelmesi gerek. Annenizin içi buruk olur, bence siz de eşiniz de onun yanında olmalısınız. Çok üzücü, asla annemi bırakmazdım ilk annesiz bayramında.

Zaten daha evvelde gitmişsiniz .
Demek ki rahatsız olmadınız ortamdan , yoksa gitmezdiniz.
Ben olsam giderdim . Sonuçta yalnız kalınca saha çok düşünecek ve üzüleceksiniz .
Başınız sağ olsun .

Başınız sağolsun. Bayramlar yoklukların en çok hissedildiği zamanlar iyi bilirim. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız onu yapın. Kimine kalabalık daha iyi gelir. İstemezseniz eşinizin zorlayacağını zannetmiyorun ben. Başınız sağolsun tekrar mekanı cennet olsun

Allah rahmet eylesin. Bu bayram belki uzak kalmak isteyebilirsiniz ama bence uzak kalmayın kalabaliktan.
Ben ki çekirdek ailede yetişmiş ve akrabalık bağları çok zayıf olan bir sulalaye sahibim. Kalabaliktan nefret ederdim. Ablamın eşinin ailesi kalabalık ve ablama hep nasıl katlaniyorsun bunca insana derdim.
Sonra kalabalık bir aileye gelin olarak giriş yaptım Her şey değişti. Sevmeye başladım kalabalığı. Ciddi ciddi özleyip gidiyorum yanlarına. Ailemden uzak bir sehirdeyim ve sadece eşimin büyük ailesi var burada. Kendimi bildim bileli yalnızlığı severim ama onlarla olmak iyi geliyor bana artık. Tabi çok iyi insanlar, bunun payı büyük. Bunaltmazlar, anlayislidirlar, maşallah diyeyim.
Demem o ki alışmaya çalışmak her zaman daha iyidir. Yoksa kendi hayatınızı da eşinizin hayatını da cehenneme cevirirsiniz.

Benimde 2 ay önce babam vefat etti. 52 yaşındaydı. Bende İnan’ın bayram gelsin istemiyorum. İsmi bile kötü geliyor bana şu an o derece.
Ne bayramı diyorum, bizim için bayram değil ki. Uzun bir süre de olmayacak.
Bazı arkadaşlarımın bile babasıyla telefonda konuşmasını duyunca duygulanıyorum gözlerim doluyor. Kızım var 1 yaşında. Baba, baba diye eşime seslenince bende babamı özlüyorum. Çok özlüyorum. Belki bir çocuğun hissettiği gibi hissediyorum belki çok basit yaşıma göre ama baba kelimesini ve babasının yanında olan insanları görünce çok etkileniyorum. Kimsenin de bayramını kutlamayı düşünmüyorum, Benim için bayram değil çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…