Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhabalar..bende dr ibrahim oskui'yi soracaktım,bilgisi olan var mı acaba? benım sadece burun ucumla oynanacak kemıklı bır burnum ama delıklerı esıt olmaz veya karsıdan bakarken ıcı gorunur dıye cok korkuyorum herseyden ote dogal gorunmesını ıstıyorum.yardımcı olabılecek varmı acaba?

arkadaşlar izmir ekol hastanesi doktor yahya beye ameliyat olan veya hakkında bilgisi olan var mı?muayeneye gidicem.bilgisi olan varsa acil cevap bekliyorum!

canım ben ekol de cem karas a oldum maalesef, hiç memnun kalmadım
iki kez ameliat oldum ona ama hala düzeltemedi burnumu şimdi 3. yü olmak için zaman gecmesini bekliyorum tabiii asla olmam onaa bu kez .yahya beyin adını duydum ama onun hakkında bi bilgiye sahip değilim.yolun açık olsun.

Sevgili ameliyat olacak adaylar:CüvCüv:
Ben bütün detayları yazarak sizin nelerle karşılaşacağınızı anlatmak istiyorum. Çünkü bir hafta zor geçiyor. Buna kendinizi alıştırın.

1.gün
Ameliyattan çıktım, buz torbası kondu yüzüme. İlk gün hiçbişey yiyemedim. Şişenin kapağından annem ağzıma su döküyordu. Onu bile üç seferde içebiliyordum. Narkozdan çıkınca bi çorba içtim ama bu tuvalete gitmeye yetmedi tuvallette baygınlık geçirdim. Sonra içimdeki kanı kustum bir süre ve biraz rahatladım. Genzim hafif açıldı.
Burnum hafif sızlıyordu. Başağrısı falan yoktu. Nefes alamamak, boğaz acısı kötü.
2.gün
Yüzüm şişmeye başladı. Doktorum geldi tamponu aldı. Küçük tampon kullanıyormuş içim gıcıklandı sıcak bi his okadar. Sızlamalarım arttı. Boğazım iyice yara olmaya başladı. Eve geldim. Akşam uyuyamadım. En fazla 1 saat uyuyordum. Boğaz kuruluğundan oda sıkıntı veriyor. Nefes problemi, kalkınca da düşük tansiyon problemi yaşıyordum. İştahım iyiydi. Kalkınca sürekli bişeyler yedim, içtim.

3.gün
Yüzümdeki morarlar arttı. Şişliklerim maksimuma ulaştı. Hafif zonklamalar oldu. Nefes problemleri. Kan tükürmeler geniz doluluğu sıkıntı verdi. Ilık çay, süt boğaz yumuşamasına birebir. Kek de öyle iyiydi. Dişlerim de yaraydı çok çiğneyemiyordum. Ama 3. gün sonuna doğru sıkıntımın azaldığını hissettim.

4.gün
Sıkıntım bayağı azaldı. Burnum akmaya başladı. Şişliklerim baya indi. Morluklarım yeşillenmeye, sararmaya döndü. Uyuyabildim. Hatta artık tv izlemekten, laptop başında durmaya terfi ettim bi saat kadar.

5.gün
Akşam zordu diyebilirim ama şimdi gayet iyiyim. Burnum kurudu. Çok çay içtiğimden olsa gerek çarpıntım oldu biraz. Yine tipik nefes, boğaz sorunu. Hiç ağrı yok. Şişliklerim biraz duruyor.

6.gün yani yarın, dikişlerimi almak için doktora gidicem. Ama burnumun üstündeki kasnak biraz daha kalacakmış. O ne zaman çıkcak bilmiyorum. Şuan gayet iyi hisseettiğimden foruma gireyim dedim :) Yüzümün neye benzediği hakkında en ufak bi fikrim yok. Hepinize bu yolda kolay gelsin. alkisalkisalkis

canım ben ekol de cem karas a oldum maalesef, hiç memnun kalmadım
iki kez ameliat oldum ona ama hala düzeltemedi burnumu şimdi 3. yü olmak için zaman gecmesini bekliyorum tabiii asla olmam onaa bu kez .yahya beyin adını duydum ama onun hakkında bi bilgiye sahip değilim.yolun açık olsun.

çok geçmiş olsun canım.bende duydum ismii ama
emin olmak istedim... sizin tavsiyelerinize çok önemsiyorum.ben mail atmıştım.yahya bey telefonla döndü...yani telefonda derdimi anlattım.cevapları beni tatmin etti açıkcası.. gelin falan dedi de ben şimdi gidince direkt ameliyat günü alır çıkarım eşimle gidince o yüzden iice emin olmak istedim.umarım seninde hersey istediğin gibi olur.
arkadaşlar izmirde ameliyat olan doktorunu,fikirlerini paylaşırsa sevinirim.fiyat aralığını da araştırıyorum çünkü bi önceki ameliyatımı bundan sekiz yıl önce olmuştum ve bayağ masraflı olmuştu...vereliniortakbu konuda fikir verirseniz sevinirim!sewgiler!!!olumunekankayizsmile

Canım Can bey muayene ücreti almıyor bildiğim kadarıyla...Fiyatı direk kendisinden alsan sanırım daha doğru olur...Çünkü ben çenemdeki benimide aldırmıştım...(özelden mesaj atamıyorum hala ) Hem muayenehanesinde yüzyüze görüşürsen aklındaki herşeyide sorabilirsin....
Kesinlikle çok sabırla yanıtlyor ve fiyatta yardımcı oluyor.Sabırlı olduğu konusunda özellikle vurgu yapıyorum...Çünkü burnumu ne zaman karıştıracağımı bile sormuştum kaydirigubbakcemile3

:1:
Özet olarak kesinlikle uygun fiyat veriyor hemde özel hastane ve tek kişik oda gibi artılarına rağmen...Herşey dahil yani fiyata ameliyat anestezi hastane giderleri muayene ve sonraki kntroller v.s

aaa bende mi alıyo...:1shok:benimde burnumun tam ortasında küçük ama beni rahatsız eden bi benim var!bi mail atıyım benkaydirigubbakcemile2teskler tatlım!yerimseniben

merhaba
bende Ege Ünv. oldum ameliyat bugün 3. günüm UFUK BİLKAY yaptı ameliyatımı tabi 3 gün sıkıntılı geçti ama bugün daha rahatım tabiki ama kesinlikle tavsiye ederim Ufuk beyi ama çok kalabalık başı..

geçmiş olsun megle. ben de temmuzda olucam ufuk bilkaya, çoook korkuyorum. sen nasılsın şimdi, çok sıkıntılı mı gerçekten? bir deee ameliyat olduğun gün hastanede kaldın mı? ne kadar çok soru sordum :kedi:

Bu arada ben Fethi Orak'a ameliyat oldum. Yüzümden iki tane ben de aldı. Benlerin yerinin iz kalmaması adına önemli olduğunu söylüyor. Böyle bi durumunuz varsa doktorunuza danışın derim. Bazı yerler iz bırakabilir, bazıları bırakmaz diyor.

Çok teşekkür ederim Askask :)delikafadulden

arkadaşlar ben bi konuda size danışmak istiyorum. 20. günümdeyim doktorum alçıyı çıkardıktan sonra 3 gün bandajlı durdum bandajlarım açıldıktan sonra da burnumun her yeri aynı şekilde şişti 10 gün içinde şişliklerimin önemli bir kısmı indi ama düzenli diil yani yer yer şişlikler var burnumun sol tarafının tam ortası şişken sağ tarafınında ucu daha şiş... sizlerde de böyle olan var mı merk ediyorum... doktoruma danıştım kendisi gerçekten iyi bir doktor bunun normal olduğunu daha çok erken olduğunu sabretmem gerektiğini söylüyor siz ne dersinizz?
cvplarınızı bekliyorum
şimdiden teşekkürler

kızlar merhaba.... bende 9. günümdeyim ameliyattan sonra bir hafta resmen cehennem gibiydi=)) yüzüm yanaklarım inanılmaz şişmişti.6. günde alçım cıktı bandaj takıldı onu da 4 gün sonra cıkar dedi doktorum. alcı cıkarken aynaya bak dediler baktım bu ne diye bagırdım. sanki burnum daha da genişlemiş ve ortası tamamen alınmıs gibiydi:( doktorum arnica krem verdi morluklar için ve inanılmaz hızlı gecti ayrıca ödemi de cözdü yüzümdeki.. yüzümde hiç şiş yok diyebilrim yada bilmiorum normal olanı zaten o.
yalnız dün gece dayanamadım sol tarafımla oynadım :( birden kıkırdaga geldi diye cektim aynaya kostum sol tarafımdaki burnumun ucundaki kıkırdak şişmşti:(((( dikkatlı bakınca sol ucu daha şiş duruyo. acaba hepnzde öyle oldumu yksa ben burnumumu düsürdüm:(((( resmen sol delgime dogru kırırdagım şişmiş durumda :( :(:(:( nolur yrdım edin:(

Anladığım zaman zaman bölgesel şişmeler oluyormuş. Belki sen yaptın diye değildir. Bilemedim ben.

Benim alçı da ptesi çıkcakmış dikişlerimi aldı doktor nerdeyse hiç iz kalmadı çok şaşırdım.

Bu bir hafta içinde nefes probleminiz için serum fizyolojik kullanmanızı tavsiye ederim. Doktorum bugün söyledi keşke daha önce de deseymiş baya rahatlattı beni. Serum fizyolojik bebekler için de kullanılan tuzlu steril suymuş. Anneler bilir :)

Arnica krem diyince tek çeşit midir? böyle desem alabilir miyim eczaneden? Şişlikleri çabuk indirme yöntemleri rica ediyoruz arkadaşlardan tecrübesi olan varsa :):sinifsinif:

Bu işler tecrübeyle, öneriyle falan olmaz kızlar yapmayın.
Her bünye bir değil ki, her ilaç herkese iyi gelsin...
Birine iyi gelen, sizde geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir.
Birinde işe yarayan, diğerini mahvedebilir.
Doktorunuz ne dediyse onu yapın, ne verdiyse onu kullanın.
Başkalarının ne dediğine çok da kulak asmayın, her birey farklı ve kendine özgüdür.
Ben ameliyat dönemimde hiç ama hiç acı çekmedim. Hiçbir problem de yaşamadım.
Ama görüyorum ki burada öldüm bittim diyenler de var. Çok normal değil mi bu?
Herkes farklı çünkü. Ama kimse kimseyi yanlış yönlendirmesin çok rica ediyorum.
Bu işin tek çaresi sabretmek ve kurallara uymak.
Ben ameliyat olalı 1 sene oldu. Bana dün gibi geliyor...
Siz de sabredin biraz ve lütfen ona iyi gelmiş, ben de kullanayım mantığı ile olaylara yaklaşmayın.

a.s.

Son düzenleme:
arkadaslar bende burun estetigi yaptırmak istiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz. lokal cok mu zor oluyo. burun kemigimde egrilik var. acıkcası korkuyorum.

arkadaslar bende burun estetigi yaptırmak istiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz. lokal cok mu zor oluyo. burun kemigimde egrilik var. acıkcası korkuyorum.

Lokali ben sormuştum....Hem dr. un rahat çalışması hemde hasta rahatlığı açısından genel anestezinin çok daha kolay olduğunu söylemişti dr.um.
Uzun yıllar önce dr. olan kuzenim lokal anesteziyle olmuştu burun ameliyatı...Ve kesinlikle tavsiye etmemişti.Çünkü bir çok şeyi hissetmiş.
Birde mesela ben 4.5 saat sürdü ameliyatım. Lokal olsa çekilmezdi herhalde..Hiç acı hissetmesem bile o kadar uzun süre bilinç açık işlem yapılmasını düşünemiyorum doğrusu....
Ben ve anladığım kadarıyla çoğu arkadaşda genel anestezi ile ameliyat oldu...Ben sohbet ederek espriler yaparak uyudum...Uyandığımda hiç ağrı sızı yoktu.....Uyurkenki ruh halimden olsa gerek yüzümde gülümseme ile uyandım zaten kaydirigubbakcemile3
Zaten ameliyat öncesi genel olarak tahliller yapılıyor..Herhangi bir risk durumuna göre anestezi seçeneği sunarlar endişelenme...

Birde şunu söylemek istiyorum..Bende korkudan çok uzun yıllardır erteliyordum..Bende de eğrilik ve deviasyon vardı..Şekli çok kötüydü ve nefes alamaz hale gelmiştim...
Ama şimdi 22 gün olmasına rağmen rahatça uyuyacak kadar iyi nefes almamın yanısıra görünümümdeki olumlu değişik beni mutlu bir insana dönüştürdü.
Şu anda düşümdüğüm tek şey keşke daha önce olsaydım.....
Sana güven verecek iyi bir dr. seçtikten sonra korkulacak hiç bir şey yok...

kızlar selam 522. sayfada yaşadıklarımı anlatmıştım
şuan 1 ayı geçti
burnumun şekli inanılmaz düzeldi kanamalar durdu ve aynaya bakmaya başladım farkettim ki yıllardır ertelediğim korktuğum ameliyatı olmuşum ve güzelleşmişim.
sonuca değermiydi derseniz sanırım değerdi çok rahatsız ediyordu beni çünkü

bende dün ameliyat oldum çok kötyüm kafamı zor kaldırıyorum ama normal bu durum galiba bilmiyorum pişman olcam gibime geliyo bu gidişle ya çok morardı gözlerim inşallah geçer bilmiyorum moralim sıfırrrrrrrrrrrrrr

bnde hazran 12 sinde ameliyat oldum,tam 4 buçuk saat sürdü,burnumda küçüklükten kalan 3 kırık varmış,tabi bide eğriydi,ama hiçbir sekilde saglıgıma yansımıyordu,yani rahatlıkla nefes alıyordum sadece görünümü beni rahatsz ediyordu,bugün ameliyatan sonraki 3. gün.pişmanmısın derseniz; eveeeeeeeeeeett çok pişmanım,hayatımın bu kadar allak bullak olacağını bilsem yaptırmazdm,3 gündür ne uyuyabildim ne rahat oturabildim,hep aynı şekilde yatmak gerektiği için belim inanılmaz agrıyor,ve agızdan nefes aldığınız için ciğerleriniz ve soluk borunuz kuruyor,gögüs kafesimde agrıyor,yanlızca burnumda acı hissetmiyorum:)gözlerim o kadar şiş ve mor ki zorlukla görebiliyorum ve şişliklerin arasında kaybolmuş durumdalar.tabi kaç gündür bebek gibi annem mamayla kasık kasık besliyor beni,o kadar pişmanımki artık burnumun alacağı sekil pek de umrumda deil,biran önce normal hayata dönmek istiyorum sadece:((( arkadaslarım gördüğünde bi yere düşüp bayılmadıkları kaldı yani ki benm kolay kolay moraran ve şişen bir cilt yapım da yok,sağlam biliyodum kendimi...
nyse kızlar sadece neler yaşadığımı paylaşmak istedim,belki benim gibi burnunu takıntı haline getirip ve iyi yorumları okuyup yaptırmak istiyenler bi daha düşünür...çok çook kötü deilse ve bir sağlık sorununuz yoksa yaptırmayın derim ben,değmez insanın bu kadar aciz duruma düşmesine...sevgiler..

bnde hazran 12 sinde ameliyat oldum,tam 4 buçuk saat sürdü,burnumda küçüklükten kalan 3 kırık varmış,tabi bide eğriydi,ama hiçbir sekilde saglıgıma yansımıyordu,yani rahatlıkla nefes alıyordum sadece görünümü beni rahatsz ediyordu,bugün ameliyatan sonraki 3. gün.pişmanmısın derseniz; eveeeeeeeeeeett çok pişmanım,hayatımın bu kadar allak bullak olacağını bilsem yaptırmazdm,3 gündür ne uyuyabildim ne rahat oturabildim,hep aynı şekilde yatmak gerektiği için belim inanılmaz agrıyor,ve agızdan nefes aldığınız için ciğerleriniz ve soluk borunuz kuruyor,gögüs kafesimde agrıyor,yanlızca burnumda acı hissetmiyorum:)gözlerim o kadar şiş ve mor ki zorlukla görebiliyorum ve şişliklerin arasında kaybolmuş durumdalar.tabi kaç gündür bebek gibi annem mamayla kasık kasık besliyor beni,o kadar pişmanımki artık burnumun alacağı sekil pek de umrumda deil,biran önce normal hayata dönmek istiyorum sadece:((( arkadaslarım gördüğünde bi yere düşüp bayılmadıkları kaldı yani ki benm kolay kolay moraran ve şişen bir cilt yapım da yok,sağlam biliyodum kendimi...
nyse kızlar sadece neler yaşadığımı paylaşmak istedim,belki benim gibi burnunu takıntı haline getirip ve iyi yorumları okuyup yaptırmak istiyenler bi daha düşünür...çok çook kötü deilse ve bir sağlık sorununuz yoksa yaptırmayın derim ben,değmez insanın bu kadar aciz duruma düşmesine...sevgiler..

Geçmiş olsun..Sanırım sende biraz fazla problem yaratmış...bilmiyorumkismile
Buz uygulaması yapıyormusun ?Bende bu gün24. günüm ama kesinlikle senin dediğin kadar rahatsızlığım olmadı...Ve her baktığımda yada nefes aldığımda iyiki yaptırmışım diyorum.....
3. günden sonra şişliklerin ve morlukların hızla geçecek bu arada buz uygulamasını tekrar söylüyeceğim...İnanılmaz rahatlatıyordu beni....

Back
X