Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Meraba arkadaşlar.Dün ameliyat oldum.Başarılı bi ameliyat geçirdim.Ağrım sızım olmadı.Hatta morluk falanda yok.Devamlı buz koyuyorum.Alçım çarşamba çıkıcak.Alçıdan görebildiğim kadarıyla burcnumun ucu kalkık geldi.Ama burnumun ucundan yukarı çıkan bi bandajda var.Oda biraz kaldırıyo olabilirmi?Ne dersiniz?

Geçmiş olsun çook..Umarım en kısa zamanda iyileşirsin...

Teşekkür ederim founda.sen olmuşmuydun?

geçmiş olsun benim de alçılarım cuma çıktı şuanda bant takıyorum alçı çok kalkık gosteriyo alçının etkisiyle oyle gozukuyo alçı çıkınca daha doğal bi kalkıklık olacak sen de gorceksin endişelenme inş hersey guzel olur:)

Hayır olmadım ben..Olacaklar kervanındayım hala..inş bu ay sonunda olucam.Doktora karar veremedim daha.
Ne güzel morluk ağrın falan olmaması, senin adına sevindim..
Demin arkadaşın verdiği siteye baktımda, korkunç şeyler gördüm mosmor yüzler, kan toplamış gözler falan.Korktum:).Demekki başarılı bi ameliyat olmuş. İnş. sonuçtan da memnun kalırsın.

Merhaba; Ben hiç duymadım adını..nasıl iyi bi doktormuş mu?? Bu arada sende izmirde olucaksın başka doktor ismi var mı aklında?
canım sende izmirde olmayı düşünüyosun sanırım bi ara samsuna falan gidecektin bende forumlarda bu konulara bakarken senin yazılarınıda takip ediyorum:1rolleyes:
Enis Alpin Güneri'ye işyerimde ameliyat olan arkadaşlarım var gayet doğal ameliyat yapıyor ama yinede emin olamıyorum başka alternatiflerde araştırıyorum:1no2:

Sanada gecmis olsun canım.guzel ameliyatlar gecirmissiniz agsırız sızısız insallah birgun bende burda deneyimimi sizinle paylasabilecegim.
merak ettigim bir sey var ameliyat yeri iyilesse bile darbelerden devamlı korumak gerekiyormu mesela benim kücük bir kızım var ne kadar dikkat edersem ediyim suratıma kol kafa yiyebiliyorum severken olsun altını degistirirken olsun anne olanlar bilirler bu kacınılmaz :) bu kadarı tehlike arz edermi ameliyat sonrası
Merhaba Vanillia,
Ben bu siteye bugun uye oldum. ve yazdiklarin dikkatimi cekti. Ben de seconder burun ameliyatimi lokal anestezi ile olmak istiyorum. Ancak lokal anesteziyi de cok arastirdim. Bir suru riskleri(olum, felc vb..) riskleri oldugunu ogrendim. Cekecegim aci umrumda bile degil. Biraz bu konuda bilgi verebilir misin? Drun seni bu riskler konusunda uyarmis miydi? Bu riskleri azaltmak icin ne gibi onlemler almisti? Ameliyatta bir makineye filan bagli kaldin mi? Kalp atislarini, tansiyonunu vb kontrol eden bir makineye? Ayrica cok canin yandi mi? Ortalama ne kadar surdu? Bilgi verirsen cok sevinirim. Hoscakal.

Merhaba Vanillia,
Ben bu siteye bugun uye oldum. ve yazdiklarin dikkatimi cekti. Ben de seconder burun ameliyatimi lokal anestezi ile olmak istiyorum. Ancak lokal anesteziyi de cok arastirdim. Bir suru riskleri(olum, felc vb..) riskleri oldugunu ogrendim. Cekecegim aci umrumda bile degil. Biraz bu konuda bilgi verebilir misin? Drun seni bu riskler konusunda uyarmis miydi? Bu riskleri azaltmak icin ne gibi onlemler almisti? Ameliyatta bir makineye filan bagli kaldin mi? Kalp atislarini, tansiyonunu vb kontrol eden bir makineye? Ayrica cok canin yandi mi? Ortalama ne kadar surdu? Bilgi verirsen cok sevinirim. Hoscakal.

merhaba ecemasli2683
ameliyatini oldun mu? Ben de yakin bir zamanda naci celike ameliyat olacagim. Sanirim sen de eskisehirlisin. Ameliyatini olduysan biraz bilgi verebilir misin? Cok gecmis olsun.

arkadaşlar albüm derken benim profilimdeki albümden bahsediyorum bu linkten umarım görebilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/album.php?albumid=2378

canım ben yine göremiyorum. geçersiz link-albüm diye bir uyarı çıkıyor.

görebilen var mı acaba:sm_confused:

bence sen albümünü sadece arkadaş listemdekiler görsün olarak ayarlamışsın. çünkü sadece bir kişi görmüş fotolarını. o da senin arkadaş listende zaten.

bir baksana canım. öyle bir ayar yapmış mısın

merak ettik iyice... :sm_cool:

Son düzenleme:
Teşekkür ederim Dolcissimo rahatlattın beni.Umarım herşey yolundad gider.Sen hangi doktora ameliyat olmuştun.Sanada geçmiş olsun bu arada.

cnm hiç merak etme benm de başlarda burnum cok kalkıktı en büyük korkumdu oole kalkık kalması. ama sonra indi :D
suanda cok yeni senin. şiş olduğu için ucu yukarı dooru duruor. başlarda cok kalkık oluyor. endişelenme 3-4 hafta sonra doal açısında olacak. nasıl düzeldiini sen de farkedeceksin ;) çok geçmiş olsunnn :1hug:

canım ben yine göremiyorum. geçersiz link-albüm diye bir uyarı çıkıyor.

görebilen var mı acaba:sm_confused:

bence sen albümünü sadece arkadaş listemdekiler görsün olarak ayarlamışsın. çünkü sadece bir kişi görmüş fotolarını. o da senin arkadaş listende zaten.

bir baksana canım. öyle bir ayar yapmış mısın

merak ettik iyice... :sm_cool:

evt ben de göremiorm. bencede arkadaslarım görsün seklinde ayarlamışsın cnm sanırım. :smiley-cool:

çok güzel olmuş canım.
darısı bizlerin başına.

şu an herhangi bir problem var mı burnunda şişlik falan gibi. yoksa artık tamamen düzeldin mi

evet daisy ben cumartesi günü ameliyat oldum naci beye.ameliyatın nasıl olduğunu anlamıyosun bile.şuan tampon var burnumda çarşamba alınıp bandaj takılıcak.cumarteside hepsi çıkarılıcak.ağrı,şişlik ve morluk olmadı bende çok şükür.merak ettiğin bişey varsa sorabilirsin.

canım yaa çok saol yorumların ve paylaştığın tecrübelerin için!!a.s.

bişey sorucam
şöle bişey var ameliyattan sonra burun ucu su toplarmış şişlik sebebi, özellikle kalın burnu olanlar da çok daha fazla olurmuş ben mesela, sabah kalktığımda hatta gün
içinde de burnumun kantları ve ucu çok fazla yağlanmış gibi oluyor kendimce su dışarı çıkıyor diye düşünüyorum sende de böle bi durum oluyormu..

a.s. cnm bende de aşırı yağlanma var. doktoruma sordum. normal olduğunu herkesin yaşadığını söyledi. ve şöyle açıkladı; ameliyat sırasında deriyi yukarı kaldırdıkları için dolaşım bozukluğu oluyormuş kılcal damarlarda fln bu yüzden düzelene kdr bir dönem aşırı yağlanma ve minik sivilceler oluyormuş. benm ameliyattan sonra derim tamamen soyulmuştu. sende de oldu mu bilmiorm ama o da bu yüzden sanırım. su toplaması veya ödem olayı içerde olan bişe. dışı ile ilgili yoktur bence. ;) :1hug:

oncelikle uyeyim burnun cok guzel ve dogal olmus.zaten bende burda gordugum guzel burunlarin guc vermesiye 18 gun once ameliyat oldum....burun ucunun sis olması sanirim-ki bana sis gelmedi- kıkırdagin dikişli olması olabilir.herneyse nin gonderdigi linkteki animasyonda ucunun dikildigini gormustum nitekim benim burnumun ici de dikişli ve sis-kapalı teknikle oldum ben de.

yasananlar hemen hemen hep ayni, telaslı bir doktor arayisi ve ameliyat sonrası merakla ve birazda sıkıntılı beklenen alcili donem. sisin hergun biraz daha inmesini gormek icin ayna onunde gecirilen zaman:))ben ameliyattan 10 gun sonra tatile cıktım alcim sıcaktan mıdır anlamadim cıktı burnumdan kendiliginden.alci dustukten sonra bol bol yuzdum ama iyi mi ettim bilemiyorum.(doktorunm tuzlu suyun iyi gelecegini soylemisti-kapalı teknik oldum ameliyati tekrar belirtim:) ) o yuzden yapın edin diyemiyorum.

ben burnumu pek darbelerden koruyamiyorum.2-3 darbe aldim bunlar ne gibi sıkıntı yaratır biliyor musunuz kanama olmadi gerci?
bir de burun icindeki dikişler kendiliğinden dusecek degil mi?

oncelikle uyeyim burnun cok guzel ve dogal olmus.zaten bende burda gordugum guzel burunlarin guc vermesiye 18 gun once ameliyat oldum....burun ucunun sis olması sanirim-ki bana sis gelmedi- kıkırdagin dikişli olması olabilir.herneyse nin gonderdigi linkteki animasyonda ucunun dikildigini gormustum nitekim benim burnumun ici de dikişli ve sis-kapalı teknikle oldum ben de.

yasananlar hemen hemen hep ayni, telaslı bir doktor arayisi ve ameliyat sonrası merakla ve birazda sıkıntılı beklenen alcili donem. sisin hergun biraz daha inmesini gormek icin ayna onunde gecirilen zaman:))ben ameliyattan 10 gun sonra tatile cıktım alcim sıcaktan mıdır anlamadim cıktı burnumdan kendiliginden.alci dustukten sonra bol bol yuzdum ama iyi mi ettim bilemiyorum.(doktorunm tuzlu suyun iyi gelecegini soylemisti-kapalı teknik oldum ameliyati tekrar belirtim:) ) o yuzden yapın edin diyemiyorum.

ben burnumu pek darbelerden koruyamiyorum.2-3 darbe aldim bunlar ne gibi sıkıntı yaratır biliyor musunuz kanama olmadi gerci?
bir de burun icindeki dikişler kendiliğinden dusecek degil mi?

Merhaba ogretmenim
Sen ve ben çok yakın zamanlarda olduk amelliyat sanırım. Benim de 17. günüm yanlış hesaplamadıysam.
Darbelerle ilgili internette okuduğum kadarıyla çok bi sorun olmuyomuş çünkü burun şiş olduğundan ve ameliyattan dolayı daha hassas olduğundan küçük darbeleri biz çok büyük gibi algılıyabiliyomuşuz. Çok acırmış falan mesela..
Peki sen masaj yapıyor musun?
Bi de nasıl burnun, çok şiş mi?
Benim sabahları çok şiş oluyor ve de çok yağlı. Zaten çok yağlıdır cildim o yüzden bu durum bana çok farklı gelmiyor.
Dikişler kendiliğinden düşüyomuş zaten. Ben kulak temizleme şeyleriyle biraz yardımcı oluyorum düşmelerine!

Back
X