Burun ameliyat sonrası ödem, ağrı

• Konu Sahibi Konu Sahibi xMeri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teşekkür ederim ama lütfen canınızı sıkmayın. Zamanla oturdukça gözünüz alışacaktır revizyon da burun daha fazla şişiyor, ödem topluyor

Benim gibi burundan kortizon iğnesi olacak arkadaşlar için güncelleme yapayım. Ameliyat sonrası - 1. ay ve 2 ay olmak üzere sırasıyla burnumun geçirdiği değişim bu şekilde. Kortizon iğnesi ne yazık ki derimde incelme yaptığı için çöküklük oluştu. Hala aşırı fazla ödemliyim. Kemer görüntüsü gibi gözüken yer bile ödem. 4. Ay duruma göre tekrar ne yapacağımıza karar vereceğiz

Eklentiler

• IMG_4039.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 215
  • IMG_4036.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 171
Burnun aynı benim burnum gibi çok ödem olmuş benimde kalın derili maalesef çok uzun sürdü gitmesi.doktora kortizon iğnesi olup olamayacağını sormuştum ama çökme yapabilir deyip kabul etmemişti.

Cok guzel olmus. Neden bu kadar acele ediyorsun, ilginc doktor da igneyle mudahale ediyor falan sasirdim. Akisina niye birakmamis anlamadim. Dogal, guzel bir burun cok begendim

Cok guzel olmus. Neden bu kadar acele ediyorsun, ilginc doktor da igneyle mudahale ediyor falan sasirdim. Akisina niye birakmamis anlamadim. Dogal, guzel bir burun cok begendim
Göz altlarımda biriken ödem kendi kendine dağılacak gibi değildi, biraz mecbur kaldık. Sertleşip kemikleşmişti. Burun kenarlarına yaptı hatta o yüzden. Şimdi sürece bıraktık bekliyoruz

Göz altlarımda biriken ödem kendi kendine dağılacak gibi değildi, biraz mecbur kaldık. Sertleşip kemikleşmişti. Burun kenarlarına yaptı hatta o yüzden. Şimdi sürece bıraktık bekliyoruz
Takviye kullanıyor musunuz böyle?
Gerçekten çok faydası oluyor.

Ameliyat olalı neredeyse 5 ay olacak. Burun ucumdaki ödem azalmak yerine giderek arttığı için burun sırtımda çöküntü görüntüsü oluştu. Acaba daha önce böyle bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Bu ödem gider mi? Gelecek ay 6. ay kontrolüm var. Ameliyattan önce burun görüntümü bu kadar takmıyordum kafama gerçekten. Burun sırtımda da hafiften kemer gibi çıkıntı var ama kemik değil o da ödem

Eklentiler

• IMG_5826.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:
Geçer umarım bakalım doktorun ne diyecek

Ameliyatımın 6. Ayından güncelleme yapıyorum. Benim gibi bu süreci geçiren ve aklında soru işaretleri olan arkadaşlara belki yardımcı olurum. Ameliyat sonrası - 18. gün ve 6. ay olmak üzere fotoğraflarımı ekliyorum. Ne yazık ki burun ucumda hala çok fazla ödem var. 1. ayımda burun yanlarımdan kortizon iğnesi olmuştum ve dün de burun ucumdan oldum. 8. ayımda da törpüleme yapma kararı aldı doktorum. Her bünyenin sürece verdiği tepki farklı oluyor ne yazık ki. Ameliyat masasındaki haliyle o kadar farklı ki şu an ki hali Burun ucumdaki ödemden kurtulmak için artık ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum

Eklentiler

• IMG_7457.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 84
Dediğin gibi herkesin ameliyat sonrası İyileşme süreci çok farklı... Törpülemeyi kesin yaptırmak istiyor musun ve törpüleme işlemi sonrası herhangi bir risk var mı acaba... İyice araştır derim ben

hangi kısma törpüleme yapacak

hangi kısma törpüleme yapacak
Üst kısımdaki çıkıntıya çok ufak müdahale edecek, hep ödemdir diye rahat rahat geziyordum ama kemik olduğunu kabul ettik artık Ben hiç yorum yapmadım, muayene sonrası bu kararı aldı doktorum.
Dediğin gibi herkesin ameliyat sonrası İyileşme süreci çok farklı... Törpülemeyi kesin yaptırmak istiyor musun ve törpüleme işlemi sonrası herhangi bir risk var mı acaba... İyice araştır derim ben
Maalesef bazılarında bu işlem sonrasında da tekrar kemer oluşabiliyormuş. Zaten çok kısa bir işlem lokal anestezi ile 10 dk falan sürüyormuş. Yine de emin olmadan yaptırmayı düşünmüyorum belki 1. yılı doldurmayı beklerim.

bazı günler uyandığımda ödem toplamış oluyor iyice kemikli duruyor o kısım, onu da ekleyeyim

Eklentiler

• 0219BB91-560A-40E1-9C66-B07B5D5F18B4.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 63
Canım ben sana olanı söyleyeyim burun estetiği olmuş ve bu süreçleri yaşamş üstüne törpüleme işlemide görmüş biri olarak :) şimdi canım burnun iyileşme süreci evet sıkıntılı oluyor ama keşke burnuna süreli iğne vurdurmasaydında bekleseydin. Bunlarda tetiklemiş olabilir çünkü. Burun iyileşme aşamalarında çökme veya kendini yenileme sürecine giriyor. anladığım kadarıyla burnun üstü kemikleşmiş alt taraftada çöküntü oluşmuş. Veya Doktor ilk yaptıgında yapamayıp ödemden dolayı kusurlar belli olmuyor sonra sonra ödem geçtikçe kusurlar ortaya çıkıyor. Benim burnumda hala ufak bir çöküntü var ama dışarıdan belli olmayan ellediğimde anladıgım bir yer var. Ben 15 dk tekrar bir ameliyata girdim doktorum para almadı burun ucumu ve kemerimi düzeltti tekrar şuan memnunum şükür çok ellettirme kesinlikle ellendikçe çöküntü olma olasılıgı arıtyor.

Ameliyat esnasında çekilen fotoğraf da gerçekten hiçbir problem yok. Ödem iğnesinden önce çöküntü gibi bir problemde yoktu ama bu iğne bazen kıkırdağı zayıflatabiliyormuş bu riskini biliyordum. Aslında görseldeki gibi aşırı ele gelen bir çöküntü yok, burun ucumun üst tarafı aşırı ödemli olduğu için havada duruyor, ameliyat sonrası görüntüyle kıyaslarsanız anlarsınız. Bu da çökmüş gibi bir görüntü oluşturuyor süreç içerisinde ne iğne ne de törpüleme benim talebim değildi, doktorumun yönlendirmesiyle hareket ediyorum ve inanın işinde çok iyi dediklerine çok güveniyorum. Kemer görüntüsünü ben bu kadar kafama takmıyordum ama çevremdeki herkes yorum yaptığı için sinirim bozuldu artık. Bir de o süreci yaşadıktan sonra insan “mükemmel” olsun istiyor sanırım ya

ameliyat sırasında çekilen fotolara inanmıyorum ben çok rahat şop yapılabiliyor ki bende burnuma arada cok kolay soplar yapıyorum . Ödem iğnesi gerçekten iyileşmeye çalısnan birburun için çöktürme yapıyor çok riskli kesinlikle . Eline gelen şey eğer sertse ödem değildir ama bastırınca balon geliyosa ödemdir canım. Ben törpülemeye doktorumu zor ikna etmiştim. Kabul etmiyordu gayet güzel oldu diyordu halbuki birsürü sorunu vardı insanların psikolojisiyle oynuyorlar. Ama yinede burun bu illaki kusurlu olacak mükkemmel olacak diye bekleme allahın yarattıgı gibi asla olmuyor canım.

Törpülemeyi 8. ayımda yapsa burun ucumla orantılı olacak şekilde yapacak, benim burun ucumun ödemi inerse yine orantısı bozulacak kısır döngüye girdim bahsettiğim şişliği işaretliyorum, burası bildiğiniz içeri gidiyo bastırdıkça

Eklentiler

• IMG_7521.webp
    19 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
bence törpüleme için 1 yılı bekle canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…