• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun ameliyatı-kemik (kıkırdak) eğriliği (septum deviasyonu)

mlkekrtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
13
0
36
İstanbul
selam arkadaşlar ben melike yeni üyeyim :) :1: 17 yaşındayım 2 ay sonra 18 olacağım

burnumun orta kemiğinde sola doğru eğrilik var dolayısıyla nefes alamıyorum burnumdan nefes alınca boğulacak gibi oluorum ondan cuma günü kbb ye gittim. doktor septum deviasyonu olduğumu söledi. engel teşkil ediosa 18 ini doldurunca yani iki ay sonra ameliyat olabilirsin dedi

burnumun şeklinde de hafif bi bozukluk var kafamı sağa çevirip bakınca burnum çökük kafamı sola çevirip bakınca burnumda belirgin bi kemer var bu ameliyat sonrası geçer mi?

ameliyat hakkında bilginiz var ise benimle paylaşabilir misiniz? hiç kendiniz yada bir yakınınızdan bu olayı geçiren oldu mu? ameliyat sonrası yaşanabilecek zorluklar nelerdir?

paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim... :34::1:

Merhaba Melike; aynı sorun hatta daha ileri düzeyde bende de var. Ben de burun kemiği eğriliği orta kulak iltihabına yol açıyor ve ameliyat olmam gerekiyormuş. Gerçi iki prof.a göründüm. Biri olmalısın biri olmamalısın dedi:)Bne de korktuğum için olmadım.Ama olan arkadaşlar memnun kaldıklarını söylüyorlar. Tabi doktorun gerekli görüyorsa.Ben Ankara Ufuk hastanesine gidiyordum. Sanırım adı Sinan dı. Arkadaş da ona olmuş ameliyatı.Memnunmuş. byes

Merhaba Melike; aynı sorun hatta daha ileri düzeyde bende de var. Ben de burun kemiği eğriliği orta kulak iltihabına yol açıyor ve ameliyat olmam gerekiyormuş. Gerçi iki prof.a göründüm. Biri olmalısın biri olmamalısın dedi:)Bne de korktuğum için olmadım.Ama olan arkadaşlar memnun kaldıklarını söylüyorlar. Tabi doktorun gerekli görüyorsa.Ben Ankara Ufuk hastanesine gidiyordum. Sanırım adı Sinan dı. Arkadaş da ona olmuş ameliyatı.Memnunmuş. byes

cevap yazıp yardımcı olduğun için çok teşekkürler :61: ben babam subay olduğu için ameliyatı askeri hastanede olacağım öğrenmek istediğim burnun şekli düzelip simetrik hale gelio mu burnumun şeklinde hafif bi bozukluk var kafamı sağa çevirip bakınca burnum çökük kafamı sola çevirip bakınca burnumda belirgin bi kemer var burnum güzel estetiğe gerek yok ama dediğim gibi yamuk bu ameliyat sonrası geçiyo mu ha bu arada sadece septum deviasyonu ameliyatı olacağım :61:

aynı sorun bendede vardı hem burun içi konka etler vardı hem burun iç kemiği eğriydi hemde dışarda hafif kemer vardı yıllarca nefes almakta zorluk çektim ameliyat korkusundan ama bu sene artık nefes almam iyice zorlaştığından doktora gittim ve ameliyat oldum hem kbb hem plastik cerrah girdi çünkü estetik de oldum ameliyat sonrası inan hiç ağrım sızım olmadı yani boşuna ertelemişim korkulucak bişey yok doktoruna güven gerisini ona bırak ama estetikle ilgili kaygın varsa onu doktorunla paylaşmalısın ona göre belki plastik cerrah da girer ameliyatına, şuan 3 ay oldu ameliyat olalı çok rahat nefes alıyorum darısı başına.....

aynı sorun bendede vardı hem burun içi konka etler vardı hem burun iç kemiği eğriydi hemde dışarda hafif kemer vardı yıllarca nefes almakta zorluk çektim ameliyat korkusundan ama bu sene artık nefes almam iyice zorlaştığından doktora gittim ve ameliyat oldum hem kbb hem plastik cerrah girdi çünkü estetik de oldum ameliyat sonrası inan hiç ağrım sızım olmadı yani boşuna ertelemişim korkulucak bişey yok doktoruna güven gerisini ona bırak ama estetikle ilgili kaygın varsa onu doktorunla paylaşmalısın ona göre belki plastik cerrah da girer ameliyatına, şuan 3 ay oldu ameliyat olalı çok rahat nefes alıyorum darısı başına.....
cevap yazıp yardımcı olduğun için çok teşekkürler :1: öğrenmek istediğim sadece septum deviasyonu ameliyatı olacağım bu ameliyat sonrası burnun şekli düzelip simetrik hale gelio mu ben burnumdan memnunum estetik gerekmiyor ama burnumun şeklinde hafif bi bozukluk var kafamı sağa çevirip bakınca burnum çökük kafamı sola çevirip bakınca burnumda belirgin bi kemer var burnum güzel estetiğe gerek yok ama dediğim gibi yamuk bu ameliyat sonrası geçiyo mu

kızlar yanlış yazmışım burnum yamuk derken eğri demek istedim burnum çökük kafamı sola çevirip bakınca burnumda belirgin bi kemer var burnum güzel estetiğe gerek yok ama dediğim gibi yamuk bu ameliyat sonrası geçiyo mu ben bu ameliyatla hem nefesim hem şekli düzelir sanıodum çünkü kıkırdağı parmağımla düzeltince hem daha rahat nefes alıyorm hem burnum eskisine göre daha simetrik oluor peki ameliyat sonrasında burnumun şeklinde hiçmi düzelme olmaz

yani burnum biraz böle yani parantez kapama işareti gibi ama biraz ) :59:

egri-burun.png

önden bakınca ışık düzgünse burnum böle gözüküo

egri_burun.jpg

Son düzenleme:
mrb canım
yani öğrenmek istediğin nedir tam olarak anlamadım?
tabiki ameliyat olunca hepsi geçiyor.. bende de senin aynı sıkıntın var hatta eklediğin foto benim burnuma çok benziyor :)) bende 2,5 ay once oldum ve şuan çok şkür hiç bi sıkıntım yok. Ben istanbulda göksel beye ameliyat oldum sanırım sen askeri dediğin için gata da falan olursun. bence 18ini doldurur doldurmaz ol ben geç kaldım şuan 27 yaşndayım ve keşke daha önce olaymşm diye yakınıyorum.. insanın burun değişkliği ile hayatı değişiyor bunu ameliyat olduktan sonra anliyacaksınç yüzn daha bi güzelleşiyor ve insanlarn sana bakş açsı değişiyor.. resimlerime bakmak istersen arkadaş olarak eklemen yeterli tatlım.. herşey gönlünce olsunn... :):34:

cevap yazıp yardımcı olduğun için çok teşekkürler :1: öğrenmek istediğim sadece septum deviasyonu ameliyatı olacağım bu ameliyat sonrası burnun şekli düzelip simetrik hale gelio mu ben burnumdan memnunum estetik gerekmiyor ama burnumun şeklinde hafif bi bozukluk var kafamı sağa çevirip bakınca burnum çökük kafamı sola çevirip bakınca burnumda belirgin bi kemer var burnum güzel estetiğe gerek yok ama dediğim gibi yamuk bu ameliyat sonrası geçiyo mu

Evet düzeliyor, ben yaşadım aynısını. Estetikle birlikte septum deviasyonu için de ameliyat oldum. Nefes alamıyodum, sürekli nezleydim geçen yıl. Ameliyattan sonra nefes problemim kalmadı ve bu kışı hastalıksız geçirdim.Burnum da simetrik,şeklini seviyorum. Tavsiye ederim. Neden estetikle birlikte oduğuma gelince deviasyon ameliyatında çıkarılan kıkırdakları estetik için kullanıyorlardı. Pişman olmadım, keşke çok önceden olsaymışım.

oleyy çok sevinçliyim demek ki estetik ameliyatına girmeme gerek yok yani burnum burdaki gibi düzelecek

xxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Doktoruna muayene olurken derdini anlatırsan ve isteklerini dile getirirsen burnunun şeklinide düzeltir tabiki neden düzeltmesin bu işi sonuçta sadece plastik cerrahlar yapmıyor kbb doktorlarıda yapıyor ve çok da güzel burunlar yapan kbb doktorları var.. umarım istediğin gibi olur..

ayıp olur derken ifadem yanlış olmuş demek istediğim zaten doktor hanım biraz kıl gibi şekli düzelir mi diye sorsam ameliyatı yapmaz gibime geliyor çünkü engel teşkil ediosa ameliyat olabilirsin falan dedi

ondan size sormuştum şekli düzelir mi diye çünkü burnumun şekli benim psikolojimi bozuyor dediğim gibi burnum güzel ama fotolarda falan bakınca eğriliği belli oluyor

Son düzenleme:
ayıp olur derken ifadem yanlış olmuş demek istediğim zaten doktor hanım biraz kıl gibi şekli düzelir mi diye sorsam ameliyatı yapmaz gibime geliyor çünkü engel teşkil ediosa ameliyat olabilirsin falan dedi

ondan size sormuştum şekli düzelir mi diye çünkü burnumun şekli benim psikolojimi bozuyor dediğim gibi burnum güzel ama fotolarda falan bakınca eğriliği belli oluyor

yardım edebilecek yok mu :43:

bahsettiğin şey kişiden kişiye değişiyor.benim yakınlarım var sadece deviasyon ameliyatı oldular ve mevcut yamukluk az çok düzeldi,estetik müdahale olmadan... kişiden kişiye değişiklik gösterir,yamukluk kıkırdaktan kaynaklanıyorsa,ameliyat sonrası düzelme ihtimali var.ama doktoruna sor mutlaka,sen nefes alamıyorum diyorsun ameliyattan vazgeçme gibi bir lüksü olduğunu düşünmüyorum doktorunun.. ve doktorunu çok iyi seç,her konuda bilgi iste.ben hiç araştırmadan oldum ameliyat ve ciddi zorluklar yaşadım.

tatlım bende oldum 1,5 ay önce yaşam kaliteni artırmaslısın bence bende oldum deviasyon+estetik kemik düseltildi sadece kaldırma felan yok ama sonuçalrını sölemem için erken iyi bir doktoe bul kendini estetik açıdanda sıkıntın varsa ikisinide çıakr aradan geçmiş olsun şimdiden

yardım edebilecek yok mu :43:

deviasyon ameliyatı olupta şekli düzelen biri daha görmedim sadece bazı kişilerde kemik alınırsa çökme olabiliyor o zaman müsahale ediyorlar yani adam gibi bir doktor bulup ayrıntılı konuşacaksın gerekirse kbb değil esteik cerrahına olacaksın hayatım

ben kbb ye oldum deviasyon olursa sadece düzelmez kemik estetik mutlaka uygulanmalı ben onuda yaptırdım ama estetik ameliyatalrın 6 aylık bir süresi var benım daha1,5 ay oldu ister istemez eğri gibi duruyo asimetrik şişliklerden yani öle umuyorum:)ama zamanla gidişatı sizler paylaşırım.

Back
X