Burun ameliyatı oldum burnum yamuk tecrübesi olanlar bakabilir mi? (Resimli)

Nurcummk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2019
5
1
1
27
Kızlar 3 ay önce ameliyat oldum burun ucum çok şiş ve zaman geçtikçe burnum yamuluyor. Üst kısımda sağ tarafımda kemik gibi bir çıkıntı var sol kanadımda da sert bir şişlik var uzakta olduğum İçin kontrole de gidemiyorum doktora ameliyat olup böyle sorun yaşayanlar yazabilir mi ne yapacağım ben :(

Eklentiler

• 56D2DE28-0E79-4178-A3D2-1D03B6AA9C3E.webp
    56D2DE28-0E79-4178-A3D2-1D03B6AA9C3E.webp
    20 KB · Görüntüleme: 4.349
Kızlar 3 ay önce ameliyat oldum burun ucum çok şiş ve zaman geçtikçe burnum yamuluyor. Üst kısımda sağ tarafımda kemik gibi bir çıkıntı var sol kanadımda da sert bir şişlik var uzakta olduğum İçin kontrole de gidemiyorum doktora ameliyat olup böyle sorun yaşayanlar yazabilir mi ne yapacağım ben :KK43:

muhakak gitmelisin çok uzaksan önce yakınında bir KBB doktoruna git sonra kendi doktoruna mutlaka ama. Resimde tam anlaşılmıyor ama söylediğin sorunlar

Hafif bi saga dogru giden egrilik gorunuyo suan cok goze batacak kadar agir degil. Ilerlerse revizyon olabilirsin

muhakak gitmelisin çok uzaksan önce yakınında bir KBB doktoruna git sonra kendi doktoruna mutlaka ama. Resimde tam anlaşılmıyor ama söylediğin sorunlar
Bayağı yamuk duruyor hemde ve çok rahat bir doktorum var şikayetlerimi dile getirdiğimde geçiştiriyor yanına gidince çok bir şey değişmez diye düşünüyorum. Bu tarz sorun yaşayanlar var mı zaman ilerledikçe geçti mi merak ediyorum. Masaj yapmalı mıyım bilmiyorum doktorum ister yap ister yapma diyor şaşırdım ben de

Burun sırtında yamukluk göremedim ben hatta beğendim ancak ucunda biraz sıkıntı var ama 3.ayda kesinlikle burun ucu son halini almıs değil en net en az 6.ayda doktorla birlikte karar vermeniz gerekir belki basit bi burun ucu işlemi ile düzeltir ama işlemi bi yıldan önce yapmaz büyük ihtimalle

Burun sırtında yamukluk göremedim ben hatta beğendim ancak ucunda biraz sıkıntı var ama 3.ayda kesinlikle burun ucu son halini almıs değil en net en az 6.ayda doktorla birlikte karar vermeniz gerekir belki basit bi burun ucu işlemi ile düzeltir ama işlemi bi yıldan önce yapmaz büyük ihtimalle

Merhaba sizin kaçıncı ayınız

Aslında burun sırtımda da bir çıkıntı var pek belli olmamış ama sağ tarafta o biraz daha kemik gibi ve sert burun ucum düzelir belki ama o pek düzelecek gibi durmuyor ödeme benzemiyor çünkü

cok hafif bir egrilik var gibi ama 3 ay cok erken. ben de 2. ve 3. ayda kemik cikintisi fark ettim doktoruma söyledim ama kabul etmedi, ödem dedi, simdi 8. aya girdim doktora zar zor kabul ettirdim ve o kemik cikintisi yüzünden 2. kez operasyon gecirecegim. ilkine göre hafif olacak dedi ama o ameliyat ortami korkusunu bir kez daha yasayacagim. bence siz de bir süre bekleyin doktorunuza baski yapin inanin ki bir sorun varsa önce onu hasta fark ediyor ben buna inaniyorum. umarım sizinki ödemdir, gecicidir. gecmis olsun.

cok hafif bir egrilik var gibi ama 3 ay cok erken. ben de 2. ve 3. ayda kemik cikintisi fark ettim doktoruma söyledim ama kabul etmedi, ödem dedi, simdi 8. aya girdim doktora zar zor kabul ettirdim ve o kemik cikintisi yüzünden 2. kez operasyon gecirecegim. ilkine göre hafif olacak dedi ama o ameliyat ortami korkusunu bir kez daha yasayacagim. bence siz de bir süre bekleyin doktorunuza baski yapin inanin ki bir sorun varsa önce onu hasta fark ediyor ben buna inaniyorum. umarım sizinki ödemdir, gecicidir. gecmis olsun.
Doktorum da öyle söylüyor ameliyat olmadan önce de demişti herhangi bir sorun olursa küçük bir operasyonla hallederim demişti benim üzüldüğüm nokta zaten çok kolay bir burnum vardı kemer yoktu sadece ucu biraz kabaydı böyle kolay bir burnu nasıl düzgün yapamadı diye üzülüyorum

Doktorum da öyle söylüyor ameliyat olmadan önce de demişti herhangi bir sorun olursa küçük bir operasyonla hallederim demişti benim üzüldüğüm nokta zaten çok kolay bir burnum vardı kemer yoktu sadece ucu biraz kabaydı böyle kolay bir burnu nasıl düzgün yapamadı diye üzülüyorum

Merhaba ameliyatı kime oldunuz

Ödem de olabilir.
Benimde deliklerimden tut sağ tarafım başka solum başka gibiydi. 4. aya yaklaşıyorm daha iyi şimdi.

İlk 6 ayı bekle derim.

Birde burnunda eğrilik var mıydı? Eğer vardıysa bazen düzelmeyebiliyormuş.

Benim birinci ameliyattsn sonra yasyamuktu, ikinciyi oldum hala biraz yamukluk var, bir ay oldu, ben akşamları bandajlıyorum eğikliğin ters yönüne doğru kuvvet basacak şekilde, sabahları dümdüz bir burunla uyanıyorum, böyle bir çare geliştirdim kendimce. Çünkü doktor ilk ameliyattan sonra burun kıkırdakların iyileşirken eğilmiş demişti, Şu an bu yöntemle eğilmesini engellemeyi amaçlıyorum. Ayrıca burun ucunu hafif kaldırıp uç kısımlarını da şişmesini engelleyecek şekilde bandajlıyorum, 4 ay bu şekilde devam edeceğim. Kendi kendimin doktoru oldum artık. Not; kimse denemesin, ben çaresizliğimden yapıyorum, çünkü benim burnum yapmazsam her halükarda yamulacak, son şandım burnumun şekil alma şansı hala olduğundan bunu en iyi şekilde değerlendirmek.

Benim birinci ameliyattsn sonra yasyamuktu, ikinciyi oldum hala biraz yamukluk var, bir ay oldu, ben akşamları bandajlıyorum eğikliğin ters yönüne doğru kuvvet basacak şekilde, sabahları dümdüz bir burunla uyanıyorum, böyle bir çare geliştirdim kendimce. Çünkü doktor ilk ameliyattan sonra burun kıkırdakların iyileşirken eğilmiş demişti, Şu an bu yöntemle eğilmesini engellemeyi amaçlıyorum. Ayrıca burun ucunu hafif kaldırıp uç kısımlarını da şişmesini engelleyecek şekilde bandajlıyorum, 4 ay bu şekilde devam edeceğim. Kendi kendimin doktoru oldum artık. Not; kimse denemesin, ben çaresizliğimden yapıyorum, çünkü benim burnum yapmazsam her halükarda yamulacak, son şandım burnumun şekil alma şansı hala olduğundan bunu en iyi şekilde değerlendirmek.
Peki ilk burnunuzda o yöne doğru eğik miydi kıkırdak hafızası varmış Ve bazı bünyelerde kılırdak yine o yöne eğiliyormuş

geciçi anlık çözümle daha fazla zarar verme :/

Bence çok yanlış bir çözüm değil. Burnun eğrilme ihtimalinin olduğu yöne baskılı masajlar veren doktorlar var tabi yine de ameliyatı yapan doktora sormak gerek
Valla ben olumlu etkisini görmeye başladım, Şu an burnum yine bariz eğri, ve ödemler geçtikçe eğrilik artıyordu, bakalım bu yöntemle eğrilik tamamen geçerse paylaşırım.Ayrıca burnumun ucu top gibiydi o da düzeldi, ha tavsiye eder miyim, tabi ki kimsenin işine karışmam, sorumluluk almam. Burun benim burnum, en iyi huyusu suyunu ben bilirim, benimkinde işe yarayacak sanki...:KK14:

Burun ucundaki yamukluk malesef geçmiyor. Ben ameliyat olalı 1.5 yıl oldu, hala yamuk.

Yanukluk ödem kaynaklı olabilir, bi yer ödemini atmış bi taraf atmamıştır daha belki o yüzden yamuk dueuyordur. Bahsettiğiniz sertlikler de genelde ödem oluyor ve geciyor. Umarım öyledir. Doktorunuz size masaj önerir belki.

Merhaba bende 3.ayımdayım benimde sağ tarafım sizin fotoğrafınızda olduğu gibi şiş önden belli oluyor sağa doğru yamuluyor. Doktorum ödem olduğunu söyledi

Back
X