Burun ameliyatı şişlikleri

burun ameliyatı sabır işiymiş yaa benimde bugün 6. günüm morluklar yavaş yavaş azalıyor sol gözüme kan oturdu vampir gibi görünüyorum ve yüzüm inanılmaz şiş hiç inmeyecek gibi hissediyorum bide arada çok uyuşuyor yüzüm resmen hissetmiyorum hiç :50: o kadar çok istediğim bir ameliyat olmasına rağmen ilk iki gün keşke zamanı geriye alabilseydim diye düşünmeden edemedim benim ameliyattada tasarım yapılmadan oldu :50: ama şuanki halinden hiç haberim yok yarın alçı değişimi olacak bakalım kaba inşaatı göreceğiz artıkın ince işçilik içinde beklemek lazım aylarca :31:

Herkesin ameliyat sonrası yaşadıkları ne kadar farklıymış meğer.Benim 2-3.gündeki şişlik ve morluklarım maximumdu.Ama dudaklarım hiç şişmedi.Gülmek vs hiç zorlamadı beni.şu an 8.günümdeyim.ödem çok minimum yanak altlarıma indi ve çok dikkatli bakınca farkedilen sarılıklar var.Morluk sağ yanağımda 2mm lik bir alan dışında hiç yok ki ben aynı zamanda gözkapağı esetiği de oldum.Buna rağmen böyle yani.Bence iyileşme dönemi şunlara bağlı
1-operasyonun zorluğu ve kapsamı
2-kişisel faktörler(herkesin iyileme hızı aynı olmayabiliyor)
3-operasyon sonrası bakım(buz uygulama,dike yakın konumda yatma vs)
4-tabiki dr faktörü tartışmasız en önemlisi..Tecrübeli,az travmatik çalışan,eli hafif diye tabir edilen
Bandajım olmasına rağmen evde oturmaktan çok sıkıldığımdan,dr umun da onayıyla işime geri döndüm.Kendimi çok yormadan çalışmaya başladım ve bu bana çok iyi geldi.Darısı herkese olsun.

sevgılı mezıg kacıncı gunun amelıyatın?ılk hafta ıcındeysen hıc korkma o dayak yemıs gıbı morluk ve sısler ılk hafta sonunda gıdıyor.ama ılla kı odemler kalıyor.ben 16.gunumdeyım burnum cok sıs tamam da canımı sıkan yuzumun sıslıgı.bır tuhaflık var sımamda.guldugumde ust dudak gerılıyor dısler gerılıyor vs. Doktorum demedı ama arnıca adlı kremı alıp yuzume surdum.burada kullanan arkadaslardan duydum odeme ve morluklara ıyı gelıyomus.bır de bılmem faydası olur mu ama her gun 2 bardak maydanoz suyu ıcıyorum

canım öncelikle geçmiş olsun, sabırlı olmakta fayda var. benim de 14. günüm, yarın kontrole gidicem bakalım. şişkinliklerim hala var ama geçen 1 hafta içerisinde ciddi oranda indi.. bunlar da 1 aya kadar geçer diye umudediyorum. ben ilk etapta buz takviyesini hiç aksatmadım. onun faydasını görüyorum diye düşünüyorum. beni asıl rahatsız eden burun tıkanıklığı.. öğretmenim ve haftaya okullar açılacak. bu şekilde ders falan anlatamam :((. sizde tıkanıklık var mı? ne durumda?

canım öncelikle geçmiş olsun, sabırlı olmakta fayda var. benim de 14. günüm, yarın kontrole gidicem bakalım. şişkinliklerim hala var ama geçen 1 hafta içerisinde ciddi oranda indi.. bunlar da 1 aya kadar geçer diye umudediyorum. ben ilk etapta buz takviyesini hiç aksatmadım. onun faydasını görüyorum diye düşünüyorum. beni asıl rahatsız eden burun tıkanıklığı.. öğretmenim ve haftaya okullar açılacak. bu şekilde ders falan anlatamam :((. sizde tıkanıklık var mı? ne durumda?

gecmıs olsun arkadasım.benım burnum cok tıkanık degıl gunde bır kez doktorun verdıgı damla ve kulak cubuguyla temızlıyorum.harıka nefes alıyorum dıyemem ama ılla kı ılk gunlere gore cok ıyıyım ama sık sık tıkanmaya meyıllı cok kuruyor.ben de ogretmenım ve yuzumun ıfadesı hala garıp.cocuklara nasıl mımık yapıcam blmyrm botokslu kadınlar gıbıyım :)

benimde bu gün 14 gün oldu ve bantlarım çıktı. burnum şiş ve biraz yamuk geldi gözüme canım sıkıldı. ama yatış pozisyonu ilede alakalı şişlik oluşması ben drmu dinlemedim ve sağa sola yattım ki o hangi tarafa yatarsan o tarafın şişer demişti. ve aynen öyle oldu. masaj verdi ve masajı yaptığımda görüyorum ki şişlikler azcıkta olsa iniyor ve canımı sıkmaktan vazgeçiyorum şuanda sabretmekten başka çağremiz yok..

bugün ameliyatımın 28. günü, deviasyon sorunu ve burnumda kırık vardı. kemiğin olduğu taraf düzeldi ve çok rahat nefes alıyorum ama diğer taraf tıkalı durumda, açılmadı :( bugün kontrole gittim, doktora nefes alamadığımı söyledim. tekrar ufak bir operasyon yapılabilirmiş. lokal anestezi ile 10 dk sürer dedi. ama çok korkuyorum ben. ilk ameliyatımda baygındım, hiçbir şey hissetmedim ama bunda ayık olacağım, ne yapacağım bilmiyorum. aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı?

Merhaba kızlar,

Dün ameliyat oldum. Ağrım sızım yok ama gözlerim resmen kapkara, özellikle pınarlarının çevresi çok morarıp şişmiş...
Buz kompresi yapıyorum ara ara ama çok gerildim. Dr 2-3 e düzelecek onlar dedi ama bu halde dışarı çıkamam herkes benden korkar sanırım.
Sizin kaç günde düzeldi acaba, arnica krem sürmeye başladım, bazı arkadaşlar memnunlar, bazıları değiller.

Back
X