- 7 Kasım 2014
- 689
- 88
- 98
- Konu Sahibi pina colada
-
tamponlarım 2.gün alındı..alçı ise 10.gün..4.günden sonra şişlikler inmeye başladı bende..Merhaba kızlar,
Burun ameliyatı sonrasında 8. günü tamamladım. Burnumda deviasyon ve kemer vardı. Her ikisi de düzeltildi.
Aynı durumda olanların alçı ve tamponları ne zaman çıkmıştı acaba?
Benim alçım da tamponlarım da hala duruyor.
merhaba geçmiş olsun. bende de aynı sorunlar düzeltildi. Tampon 8. gün alçı 12. gün çıktı ve benim de dudağım çok uyuşuktu bi garipti yani şuan 35. günüm büyük ölçüde azaldı dudak uyuşukluğu. burun ucu da uyuşuk hala şuan ama geçer hepsi merak etmeyin sonucta burun ucundan açıyolar dokuyu burun ve dudağın etklenmesi çok normalMerhaba kızlar,
Burun ameliyatı sonrasında 8. günü tamamladım. Burnumda deviasyon ve kemer vardı. Her ikisi de düzeltildi.
Aynı durumda olanların alçı ve tamponları ne zaman çıkmıştı acaba?
Benim alçım da tamponlarım da hala duruyor.
Ben de benim tampon ve alçım geç alınıyor acaba bir sorun mu var diye üzülüyordum :) Hatta dr.uma sordum. Her hastada farklılık gösterir dedi. Bazı kişilerde 3 hafta sonra alındığı bile oluyor dedi.merhaba geçmiş olsun. bende de aynı sorunlar düzeltildi. Tampon 8. gün alçı 12. gün çıktı ve benim de dudağım çok uyuşuktu bi garipti yani şuan 35. günüm büyük ölçüde azaldı dudak uyuşukluğu. burun ucu da uyuşuk hala şuan ama geçer hepsi merak etmeyin sonucta burun ucundan açıyolar dokuyu burun ve dudağın etklenmesi çok normal
Dr benim tamponlarımı alınca, az sonra burun tıkanır. Hiç merak etme. Çok fazla ödem var hala. Ödemler geçene kdr tıkanıklık yaşaman çok doğal dedi. 1-2 gün sonra tıkanıklıklar yavas yavas azalmaya başladı bende.Bir hafta önce oldum bugün tampon alçı dikiş ne varsa aldılar. Ama çok şiş davul gibi. Tampon çıkınca nefes alacağım sandım ama hala ağızdan alsam da tamponlu halinden iyi .sağ taraf iyi sol taraf zorluyor doktor sol tarafta daha çok işlem yaptım dedi geçer umarım
Hmm dudak aralığı da değişiyor doğru. Bunu hiç düşünmemiştim.Tamponlar 2.gün. Alçı da 1 hafta sonra. Ben 2-3 ay ağzımı kapatamadım. Belki diş tellerimden de kaynaklanmış olabilir. Ama dudak aralığı değiştiği için uyuşma ve hareket ettirememe problemi oluyor bir süre.
ben de tamponları aldırmaya giderken, daha iyi olur derseniz, daha fazla da kalabilir, benim için sorun değil, demeyi planlıyordum dr.a zaten :) sonucumuz güzel olsun da gerisi önemli değil.Benim de 8.nci gün çıkacak hepsi. Sonra da bandaj olacak bir kaç gün daha.
Pazar günü Dr. Mesaisi yok malum, onun için 8 gün duracak benimkiler. Dr. Endişelenme, ne kadar durursa o kadar iyi dediydi. Benden önce aynı Dr. 'a ameliyat olan arkadaşın 6.ncı gün çıkmıştı.
Hmm dudak aralığı da değişiyor doğru. Bunu hiç düşünmemiştim.
Dudak şeklinde de değişiklik olur sanırım dimi?
Ameliyattan sonra 2. gün gözlerim yaşarmaya başladı benim. Ama çok fazla yaşarıyordu. Gözlerimden tuzlu su geliyordu sanki. Bende taşınma olmadı ama çok yakıyordu gözlerimi.Benim bugün gözlerim kaşınıyor. Böyle olan yok mu ya. Gözün dibi, başladığı yer yani kaşınıyor
Ah burnum da sızlıyor. Resmen savaş veriyor hücrelerim iyileşmek için, hissediyorum.
Şöyle biraz daha dolgun görünen bir üst dudak fena olmazdı :)Aslında oldu zannediyordum ama olmadı.
Teşekkür ederim canım, içimi rahatlattın. Benim de gözler akıyor devamlı. Gözlerim hassastır, mikrop mu kaptım diye endişelendim.Ameliyattan sonra 2. gün gözlerim yaşarmaya başladı benim. Ama çok fazla yaşarıyordu. Gözlerimden tuzlu su geliyordu sanki. Bende taşınma olmadı ama çok yakıyordu gözlerimi.
Doktorum, tamponlar sebebiyle burnunun üst kısmındaki genize geçiş kanalı kapalı olduğu için, göz yaşı olarak çıkıyor. Merak etme çok doğal demişti bana.
Aynen. Doktorum istersen cumartesi gel alayım, ama 2 gün daha dayan, ne kadar durursa o kadar iyi, sonuçta 1 kere ameliyat olacaksın, olmuşken iyi olsun demişti de ben aman tamam tamam dursun ne kadar gerekiyorsa demiştim.ben de tamponları aldırmaya giderken, daha iyi olur derseniz, daha fazla da kalabilir, benim için sorun değil, demeyi planlıyordum dr.a zaten :) sonucumuz güzel olsun da gerisi önemli değil.
ilk başta dudak aralığı artmış gibi görünüyor ama normale döndüğünde hiçbir fark olmadığını görüyosun yani dudakta değişme olmuyor bence :) dudak üstü hassas katılaşmış gibi durduğundan o aralık uzun durdu bende bi süre ama dudağı oynatabilmeye başladığım zaman düzeldi şuan eskisi gibi orasıHmm dudak aralığı da değişiyor doğru. Bunu hiç düşünmemiştim.
Dudak şeklinde de değişiklik olur sanırım dimi?
kaşınma ben de de çok oldu özellikle burnumun üstünde ve göz kenarlarında. acayip bi kaşıntım vardı iyileşmesinin belirtisi diye duymuştum sonra geçti ama kaşıntı sürek li bi durum değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?