burun ameliyatindan sonra iyilesme süreniz?

Nevincee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
327
17
46
Almanya
merhaba kizlar,

uzun süreden beri burun ameliyati olmak istiyorum. Ameliyat olmak istedigim bir doktor da var. Fakat cok korkuyorum ben almanyada yasiyorum, buradaki doktorlara güvenim olmadigi icin, Tr de istedim ameliyatimi.

Ayni zamanda calisan bir bayanim ve tatil olarak anca 3 haftam oluyor. 3 hafta icinde ameliyati olup, insan icine cikabilcek sekile girermiyim bilemiyorum. sonucta tekrar ise baslamam gerekecek. bu korkularim yüzünden 2 senedir nerdeyse sürekli bu ameliyati erteliyorum kafamda, ama erteledikce de cesaretim kiriliyor(

birde eskisinden daha beter olur diye korkum var, bir yanim cok istiyor ameliyati, diger yanim da frenliyor hep:S

ameliyat olanlar; kac günde iyilesme oldu? sonradan sorun yasadinizmi? yurtdisindan türkiyeye gidip ameliyat olan arkadaslarda tecrübelerini aktarirlarsa iyi olurdu...

teskrler simdiden yorumlariniz icin ...

Merhabalar benim erkek kardesim 10 gün önce oldu.Ve suan şişlik ve morluk var .Sonuc olarak memnunuz fakat hala şişlikler az da olsa.Eskiye göre gayet güzel oldu.Aslında burun ameliyati kisin olsa daha hizli sekilde iyilesiyor sebebi ise havalar sicak olması iyilişmeyi etkiliyor.Biz çok buz tuttuk ve halada saat başı tutuyoruz.Doktorumuz 1 ay ağır iş yada çalışmasına izin vermedi.Ve yurtdisindan sitede takip ederken bir bayan vardi sizin gibi oda yurtdisindan gelmisti nickini hatirlamiyorum ama Emre İlhan'a 5500 TL ye ameliyat olmustu.Siteye bakmanizi öneririm.

teskr cevabina canim, kardesine gecmis olsun öncelikle. tamponlari da cikarirken cok aciyor diyorlar. Yani bir sürü korkum var her yönden, bir türlü asamadim. birde bir sorun olunca tekrar TR ye gelmek te gerekiyor , izin günleri de bitmis oluyor, ama almanyadaki gördügüm ameliyat sonuclari berbat, estetik gözleri cok farkli burdaki doktorlarin, o yüzden burda kesinlikle ameliyat olmak istemiyorum...

cesaretimi toplayip atlatirim insallah bu ameliyati bir sekilde....

bende çalışıyorum 10 gün rapor aldım ve pazartesi günü işe başlamam gerek.. ve pazartesi günüde alçı çıkacak ve işe gideceğim..benimde korkum var burnum nasıl oldu herhangi bir aksilik olacakmı.. duruma bakacağım memnun kalırsam işe gideceğim, yyoksa 5 gün daha rapor alacağım....

selam :)

öncelikle herşeyde olduğu gibi bu konuda kafada bitiyor, yani gerçekten hazırsanız ve doktorunuz iyiyse problem olacağını zannetmiyorum .Benim ameliyatımın 11.günü bugün ve alçım çıktı yeni bir benle başbaşa kaldım :) ameliyatım zorlu olmasına rağmen ( 2 saat sürdü) sürekli buz koyarak şişliklerimi ve morluklarımı minimuma indirdim .Şuan sadece burnumda ödemler var onun için de doktor masaj verdi ve zamanla onunda ineceğine inanıyorum .

Nevincee umarım senin içinde herşey çok güzel olur , dediğim gibi 2.haftamın içindeyim burnum da fazlasıyla şişlik var ama 3.hafta dışarı rahatça çıkabileceğime inanıyorm :)

Kardesimin dediklerini yaziyorum. Hicbir sekilde korkulacak birsey yok.Ameliyat günü yada sonrasi hicbirsekilde korkmadim.Ameliyatta olanlar olsun hicbir sekilde hatirlamiyorsunuz.Sadece ameliyattan ciktiktan 2 saat yüzümde tampon olduğu için ve burnumdan nefes almadiğim icin zorlandim.Ondan sonra hicbir sekilde burnumda agri hissetmedim.Hastanede 1 gün kaldim ertesi gün ise evde olduğumda ilaclarimi düzenli olarak kullandim.Ve sonuc olarak bugün 10 gün yüzümde morluklar cok az derecede, sisme ise ben fark edemedim.Tamponlar cikarildiginda ise iyi düsünürseniz ağri hissetmiyorsunuz çünkü ben hissetmedim :). Hersey sonuc olarak sizin elinizde.Ben hep iyi düsündüm ve doktorumun söylediklerini dinledim.Aslında ben hastaneye burnumdan iyi nefes almadiğim icin gitmistim ve sürekli kaniyordu.Ayrica kırıkda vardi düsünün bunlarda giderildi hersey güzel gecti. Size tavsiyem korkmayin ve iyi düsünün.Zorluk cektiginiz 1 gün var. Gerisi geliyor zaten.Suan daha yeni olmasina nefes alisimda farklilik olustu.Yani iyi olacak bence.

Merhaba bende nefes alamadığım için doktora gittim ve bana burnumda 3 yerde eğrilikler oluştuğunu ve ameliyat olmamı tavsye etti.Tabi sağlık sigorta karşılamıyor estetik alnına girdiği için 3000 tl ye yapacağını ve 2 hafta içerisinden iyileşebileceğimi söyledi.Benim tek korkum ameliyat olurken uyutulmuyormuş ve ameliyat olan kişi burnunun kazındığını falan görüyormuş.Bu beni çok korkuttu.Doğruluk payı var mı?Doktoruma sorsam söylemezdi bende burada soruyorum.Lütfen bilgi verin bırnum hem kemerli hemde kemik fazlalığı var.Aslında nefes problemim olmasa şikayetçi değildim.Korkuyorum sadece.

ben daha hic böyle birsey duymadim, ne almanyada ne türkiyede, narkoz etkisiyle uyuyorsun canim zaten? hic bisey hissetmiyorsundur o anda, ne de olsa ameliyat bu sonucta, bence icini rahat tut..simdiden gecmis olsun sana. Korku bendede cok var, mesela sonradan yeni burnuma alisamam veya daha beter olur falan gibi seyler. birde izinim iyilesme süresine yetmez diye korkum var....

canim cok sagol, iki haftada insan icin cikabilcek duruma gelirsem sorun yok, biraz ödemli falan idare edicez artik, sonrasinda bir problem cikmasinda. bu korkularim olmasa 10 kere ameliyat olmustum simdiye dek:)) ameliyatini atlatmissin, cok gecmis olsun, memnun oldugun anlasiliyor, darisi basimiza diyorum:)

teskrler canim bilgiler icin, nefes alma sorunu bendede var zaten, umarim o da ameliyat sayesinde gider. cesaretimi toplayip artik biseyler yapmanin vakti geldi:)

teskrler canim bilgiler icin, nefes alma sorunu bendede var zaten, umarim o da ameliyat sayesinde gider. cesaretimi toplayip artik biseyler yapmanin vakti geldi:)

canım ben 1 agustosta rizenin çayeli ilçesinde iyi bir kulak burun boğazcıya oldum ameliyatımı...işin doğrusu dr rizedeki nerdeyse bütün burunları düzeltmiş...3 yıl dr aradım araştırdım...bi anda bu dr gitmeye karar verdim...ameliyatı olduktan sonraki resimlerimi görseniz şaşarsınız ne morluk ne şişlik..zaten dr un yaptığı çoğu ameliyatlar böyle morsuz şişsiz oluyo diye duymuştum...kendisinin taini çıktığı için yalvar yakar aldım randevuyu...burnumda küçük bi kemer vardı onu aldı ve yanlarını biraz inceltip burun ucunu biraz kaldırdı..tabiii şu an hala ödem var ama bütün sosyetik dr'lara taş çıkarrtır..zaten genç de bi dr...adı serdcan göde...ameliyatım 800 tl tuttu...ve ben çok memnunum...sanırım lendisi izmire tain oldu ama istersen öğrenebilirim...şimdiye kadar okudum şeylerin hiçbirini yaşamadım..tavsiye ederim..

benim 3. günüm. burnumdan akıntılar çok azaldı. ama göz altı morluklarım var. bu konuda sürecek bir ilaç varmı bildiğiniz?

ilgine cok teskr güzelim:) bende cok popüler doktorlara fiyat icin sormustum, ve yaptiklari ameliyatlarda aman da aman bir olaganüstü fark göremedim. ameliyatin fiyat acisindan cok uygun olmus, izmirde nerde tam olarak bu doktor?

Bende 13 gün önce Ankara Gazi Ünv. Hast. de ameliyat oldum.Gazinin Plastik Cerrahisi çok iyi ve sadece 800 tl ödedim. Morluklar ve şişlikler için Arnica diye bir krem var. Ama gerek yok bence çünkü 6. günde zaten morluklar kendiliğinden geçiyor.Buz kompresi çok önemli.

ilgine cok teskr güzelim:) bende cok popüler doktorlara fiyat icin sormustum, ve yaptiklari ameliyatlarda aman da aman bir olaganüstü fark göremedim. ameliyatin fiyat acisindan cok uygun olmus, izmirde nerde tam olarak bu doktor?

izmirde nerde olduğunu bilmiyorum ama teli var bende ögrenir dönerim canım...

benim 3. günüm. burnumdan akıntılar çok azaldı. ama göz altı morluklarım var. bu konuda sürecek bir ilaç varmı bildiğiniz?
benim morluğum olmadığı için krem kullanmadım cnm..ama ameliyattan sonra olur diye eczaneye sorduğumda hirudoid forte jel almıştım...ama gerek kalmadı...umarim tez zamanda geçer morlukların..

Arkadaslar kisa vadede bu kadar kesin yorum yapmayin 1-2 sene gecsin oyle konisun burnun pinokya gibi uzama kemer bolgesinde cokme ihtimalleri var eger iyi bir doktor yapmaz ise neler duydum ucuz diye yaptirip sonra revizyon ameliyatlar olanlar. Ben 9. Gunum Yakup Avsara ameliyat ololi sunanda cok memnunum doktorun yaptigi butun ameliyatlar sonrasindada sorunsuz oldugunu bilerek oldum bunu da arastirmak lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…