Burun bantlarının yapışkanı kalmıyor. İlk günler kan, sızıntı şeklinde gelmişti bende. Normaldir sanırım seninki de. Sen istanbulda değil misin, istanbulun yanında izmirde yaşamak nasıl bir şans olabilir ki? Burun estetiği açısından iyi doktorların çoğu istanbulda değil mi,
iyi doktorların çoğunun istanbul'da olması şans mıdır?
istanbul'da aynı doktora 2 kez meme ameliyatı oldum bir sene içinde. bedenimin iki kez kesilmesine mi yanayım yoksa ettiğim onca masrafa mı? meme ameliyatının üstesinden tek başıma gelebileceğimi bilseydim il dışındaki doktorları da araştırırdım. deneyim elde edince de il dışındaki doktorları araştırdım 2. ameliyatımın hüsranından sonra.
ufuk bey'i çok araştırdım. eğitimi, paylaşımları, mesleğindeki ciddi paylaşımları... yazdığı her şeyi okudum. hasta memnuniyetlerine baktım. ondan memnun olmayan çok az sayıda hasta tanıdım. kimse de onun hakkında kırıcı yazı yazmamıştı. sonuçta
estetik görecelidir bir noktadan sonra.
maildeki yaklaşımı da güven verdi. ameliyat olacağım gün görüşecektim kendisiyle. vazgeçer miyim acaba diye düşünmeden edemedim. çok az bir olasılık da olsa bir açık kapı bıraktım kendime. fakat ufuk bey o küçük olasılığı da yok etti. güler yüzü, sakinliği, sabrı ve hastayı rahatlatması ile doğru doktoru seçtiğimi gösterdi bana. sabah yüz yüze tanıştık, konuştuk, öğleden sonra ameliyata girdim.
burun ameliyatı için de hastalarının paylaşımlarını takip ettim. kendi paylaşımlarına baktım netteki. öncesi sonrası fotolarına bakma isteğim vardı ama unuttum bu isteğimi dile getirmeyi. neyse ki gerek kalmadı artık.
dediğin gibi, istanbul'da çok fazla estetik cerrah var. izmir'de sayı az belki ama, estetik algısının gücüne de inandığım güvenilir doktoru ben izmir'de buldum. zahmetli oluyor kalma, yemek...vb problemler ya, değsin çektiğime, önemli olan bu.
sen de ufuk bey'le görüşmüştün önce, sonra başka bir doktora ameliyat olmuştun. bora bey'di sanırım. senin doktor seçiminde etkili olan ne oldu peki? şimdi sonuçtan memnun musun? bir de, izmir'de yaşamak nasıl bir duygu anlatır mısın? izmir, alsancak'tan ibaret değil sonuçta. alsancak'ta gördüğüm insanlar günlük yaşamlarında bile fazla şıklar. genç kızlar, kadınlar daima makyajlı ve podyumdan fırlamış gibiler. market için bile merkeze gitmek gerek. her yerde fast food lokantalar var. sanki her şey tüketmek için var. kadıköy daha samimi geliyor bana. belki buralarda olduğum için bilmiyorum. izmir'e tayin istemek bile aklımdan geçiyor. bu nedenle iyi bir araştırma yapmalıyım. istanbul'suz yapabilir miyim, onu da bilmiyorum. bana izmir'i anlat lütfen :)