BURUN ESTETİĞİ (AMELİYAT) SONRAI TAVSİYELER ACİİİL :(

sonuçları merakla bekliyorum. benim ameliyat günümede 7 gün kaldı :KK43:

Canım ya kıyamam : )) İnan çok beterdim bende. Hiç korkma. Gerçekten ağrısı yok. Görsel anlamda hemen bişey bekleme. İlk alçı çıktı ; kapkalın bi burun :KK53: haha :D Ben şoookkkk... Bi süre sonra incelmeye başladı , güzelleşti. Şuanda çok mutluyum... Dişlerimi yaptırıyorum şimdi. Diş çok daha zor. Bir müddet hissizlik olacak zatenç kolun uğuştuğunda dokunduğunda tam olarak hissetmezsin ya , öyle bir his düşün. Tampon varkende nefes alıyordum ben . Serum kablosu gibi ince ortası açık bir bpru tampon (benimki öyleydi yani) en ufak bişey hissetmedim çıkarken. En önemli şey temiz tutmak. kan pırtısı bırakma sakın. Kulak çöpü kullan . ben 2 kutu kulak çöpü bitirdim. Kan akıo damla damla 4-5 gün. Kulak çöpü ile burun deliklerinden sil sürekli kurumasın. Badem yağı kullanabilirsin. ona bandır kuruyanları temizlemek için. Çok temiz bakmışsın dedi doktor gittiğimde. O yüzden hiç canım acımadı . Sormak istediğin birşey var mı ?

Canım ya kıyamam : )) İnan çok beterdim bende. Hiç korkma. Gerçekten ağrısı yok. Görsel anlamda hemen bişey bekleme. İlk alçı çıktı ; kapkalın bi burun :KK53: haha :KK70: Ben şoookkkk... Bi süre sonra incelmeye başladı , güzelleşti. Şuanda çok mutluyum... Dişlerimi yaptırıyorum şimdi. Diş çok daha zor. Bir müddet hissizlik olacak zatenç kolun uğuştuğunda dokunduğunda tam olarak hissetmezsin ya , öyle bir his düşün. Tampon varkende nefes alıyordum ben . Serum kablosu gibi ince ortası açık bir bpru tampon (benimki öyleydi yani) en ufak bişey hissetmedim çıkarken. En önemli şey temiz tutmak. kan pırtısı bırakma sakın. Kulak çöpü kullan . ben 2 kutu kulak çöpü bitirdim. Kan akıo damla damla 4-5 gün. Kulak çöpü ile burun deliklerinden sil sürekli kurumasın. Badem yağı kullanabilirsin. ona bandır kuruyanları temizlemek için. Çok temiz bakmışsın dedi doktor gittiğimde. O yüzden hiç canım acımadı . Sormak istediğin birşey var mı ?
Ben araya gireyim :D bende 2 kutu bitirdim valla bepantenle falan temizliyorum. Hatta bugün yanlışlıkla dikişin birini aldım :D yarın alınuyo bakalım umarım benimde canım acımaz ya :/ gözüme kan oturdu onu da dert ettim geç geçiyomuş :( dikişler alınırken de acımıcak heralde burnuşumu da merak ediyorum ay nasıl bi süreçmiş bu merak bitmiyo :D

Ben araya gireyim :KK70: bende 2 kutu bitirdim valla bepantenle falan temizliyorum. Hatta bugün yanlışlıkla dikişin birini aldım :KK70: yarın alınuyo bakalım umarım benimde canım acımaz ya :/ gözüme kan oturdu onu da dert ettim geç geçiyomuş :KK43: dikişler alınırken de acımıcak heralde burnuşumu da merak ediyorum ay nasıl bi süreçmiş bu merak bitmiyo :KK70:

O süre 3 ay da bitiyo cnm : )) İlk 3 ay çok hızlı değişim oluyor. Sonra yavaş yavaş oturuyor. Dikişlerim alınmadı benim. Kendisi düştü. Ben ekstra ilaç kullanmadım sadece badem yağı ile sildim. Deri sertleşiyor çünkü. Yumuşaması için çok faydalı. Hatta dün gece bi kafa yedim : )) ama hiç bişey olmadı şükür ... Çoçuklarla pek yakın temasa girmemek lazım

O süre 3 ay da bitiyo cnm : )) İlk 3 ay çok hızlı değişim oluyor. Sonra yavaş yavaş oturuyor. Dikişlerim alınmadı benim. Kendisi düştü. Ben ekstra ilaç kullanmadım sadece badem yağı ile sildim. Deri sertleşiyor çünkü. Yumuşaması için çok faydalı. Hatta dün gece bi kafa yedim : )) ama hiç bişey olmadı şükür ... Çoçuklarla pek yakın temasa girmemek lazım
Gecmıs olsun canım sen kıme amelıyat oldun bı de derı tıpın neydı ?

Gecmıs olsun canım sen kıme amelıyat oldun bı de derı tıpın neydı ?

Karma benim cildim . Yer yer kuru hatta. Ufuk Bilkay da oldum. Çok da memnunum. Çevreden çok olumlu tepkiler alıyorum ... kendimde çok rahatım . Nefes almam tamamen düzeldi . Kalpte ritim bozukluğu vardı . Nefes almam düzelince o bile düzeldi . 15 gündür ağzım kapalı uyuduğumu fark ettim : ) Hiç ağrı olmuyor korkma . Can acısı hiç olmuyor. Tek sıkıntı ilk 4 gün filan nefes alamamak ve kanama olduğu için (sızıntı şeklinde) o biraz sinir bozucu ama geçici süre . Ben 4. Gün işe gittim düşün artık : ) ilk ay görüntüye Aldanma sakın . Çirkin görünüyor alçı çıkınca . Kalın dümdüz avatarlar varya :D onlar gibi . Ama yavaş yavaş oturuyo. Deri kemiğe yapıştıkca inceliyo burun. Sonrası zaten nefes duzelio şekil duzelio öz güven tavan yapio : )) kendini yıpratma hiç . Alçı da zor olmaz hava soğuk . Ben ağustosta oldum hava sıcaktı alçı kaşıntı yaptı son 2 gün . Buz torbası al eczaneden yada medikalden. Yumuşak mavi bi poşet oluyo. Katlanabilir. Onu mutlaka uygula çok önemli . Ben 2 tane aldım . Biri ısınınca diğerini koydum . Ve morluğum olmadı . Yüzün şiş olacak. Bu şişlik de 3 günde inicek . Hiç biri seni korkutmasın . Bu bi süreç. Ağrı acı sızı hiç biri yok. Ama mutlaka temiz tut . Kulak çöpü ile temizle kan kurumasın . Bu tampon çıkarken acımaması için çok önemli. Gül suyu ile temizle yüzünü . Yıkayamayacaksın çünkü yüzünü . Oturup kalkman Yatman bunların hiçbiri sorun olmayacak . Ama burnunu koru . Uyku halinde istem dışı elin gidio burnuna : ) psikolojik sanırım ... var mı merak ettiğin başka soru :D ben çok soru sormuştum arkadaşıma ameliyat öncesi : ))

Karma benim cildim . Yer yer kuru hatta. Ufuk Bilkay da oldum. Çok da memnunum. Çevreden çok olumlu tepkiler alıyorum ... kendimde çok rahatım . Nefes almam tamamen düzeldi . Kalpte ritim bozukluğu vardı . Nefes almam düzelince o bile düzeldi . 15 gündür ağzım kapalı uyuduğumu fark ettim : ) Hiç ağrı olmuyor korkma . Can acısı hiç olmuyor. Tek sıkıntı ilk 4 gün filan nefes alamamak ve kanama olduğu için (sızıntı şeklinde) o biraz sinir bozucu ama geçici süre . Ben 4. Gün işe gittim düşün artık : ) ilk ay görüntüye Aldanma sakın . Çirkin görünüyor alçı çıkınca . Kalın dümdüz avatarlar varya :KK70: onlar gibi . Ama yavaş yavaş oturuyo. Deri kemiğe yapıştıkca inceliyo burun. Sonrası zaten nefes duzelio şekil duzelio öz güven tavan yapio : )) kendini yıpratma hiç . Alçı da zor olmaz hava soğuk . Ben ağustosta oldum hava sıcaktı alçı kaşıntı yaptı son 2 gün . Buz torbası al eczaneden yada medikalden. Yumuşak mavi bi poşet oluyo. Katlanabilir. Onu mutlaka uygula çok önemli . Ben 2 tane aldım . Biri ısınınca diğerini koydum . Ve morluğum olmadı . Yüzün şiş olacak. Bu şişlik de 3 günde inicek . Hiç biri seni korkutmasın . Bu bi süreç. Ağrı acı sızı hiç biri yok. Ama mutlaka temiz tut . Kulak çöpü ile temizle kan kurumasın . Bu tampon çıkarken acımaması için çok önemli. Gül suyu ile temizle yüzünü . Yıkayamayacaksın çünkü yüzünü . Oturup kalkman Yatman bunların hiçbiri sorun olmayacak . Ama burnunu koru . Uyku halinde istem dışı elin gidio burnuna : ) psikolojik sanırım ... var mı merak ettiğin başka soru :KK70: ben çok soru sormuştum arkadaşıma ameliyat öncesi : ))
Cook tesekkur ederim canimm cook gecmis olsn tekrar :) amlyttan 2 hafta sonra okula baslayacagm da cok sis olacak yuzum o zaman demek ki ://

Canım ya kıyamam : )) İnan çok beterdim bende. Hiç korkma. Gerçekten ağrısı yok. Görsel anlamda hemen bişey bekleme. İlk alçı çıktı ; kapkalın bi burun :KK53: haha :KK70: Ben şoookkkk... Bi süre sonra incelmeye başladı , güzelleşti. Şuanda çok mutluyum... Dişlerimi yaptırıyorum şimdi. Diş çok daha zor. Bir müddet hissizlik olacak zatenç kolun uğuştuğunda dokunduğunda tam olarak hissetmezsin ya , öyle bir his düşün. Tampon varkende nefes alıyordum ben . Serum kablosu gibi ince ortası açık bir bpru tampon (benimki öyleydi yani) en ufak bişey hissetmedim çıkarken. En önemli şey temiz tutmak. kan pırtısı bırakma sakın. Kulak çöpü kullan . ben 2 kutu kulak çöpü bitirdim. Kan akıo damla damla 4-5 gün. Kulak çöpü ile burun deliklerinden sil sürekli kurumasın. Badem yağı kullanabilirsin. ona bandır kuruyanları temizlemek için. Çok temiz bakmışsın dedi doktor gittiğimde. O yüzden hiç canım acımadı . Sormak istediğin birşey var mı ?

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bir nebze içim rahatladı. Peki ameliyat öncesi ne yapılması gerek? Sonrasında kaç gün düz yatmak gerekiyor. Ben hiç düz yatamıyorum nasıl olacak bilmiyorum bayağı zorlanıcam sanırım. :KK43: tam olarak herşeyim ne zzaman çıkıyor peki. çok soru sordum ama kusura bakmayın :oops: Birde morluk ve şişliklerin en az seviyede olması içinn ne yapılmalı acaba? Bu arada sizin adınıza çok sevindimm. inşalah sizin gibi mutlu sonuçlar alırım.

Ağrım hiiiç olmadı belki çok nadir bi sızı bide alçının baskısı ama rahatsız edicii değil kesinlike. Zor kısmı ağızdan nefes almak dün gece bile uyuyamadım tam alıştım derken

ay inşallah benim de ağrım olmaz. inşallah çok güzel sonuçlar alırızz hepimiz :KK36:

Ben pazartesi ameliyat oldum ağrım hiç olmadı çabuk iyileşiyorum doktorum da kbb uzmanı gayette iyi yaptı alanında basarılı bir doktor olduğunu önceden biliyodum zaten çünkü bir çok tanıdığım ona yaptırdı bende güvendim ve şuan hiç pişman değilim ve çok mutluyum sıfır sıkıntı

Ben pazartesi ameliyat oldum ağrım hiç olmadı çabuk iyileşiyorum doktorum da kbb uzmanı gayette iyi yaptı alanında basarılı bir doktor olduğunu önceden biliyodum zaten çünkü bir çok tanıdığım ona yaptırdı bende güvendim ve şuan hiç pişman değilim ve çok mutluyum sıfır sıkıntı

kime ameliyat oldunuz acaba? Bu arada sizin adınıza çok sevindim. darısı başıma.

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bir nebze içim rahatladı. Peki ameliyat öncesi ne yapılması gerek? Sonrasında kaç gün düz yatmak gerekiyor. Ben hiç düz yatamıyorum nasıl olacak bilmiyorum bayağı zorlanıcam sanırım. :KK43: tam olarak herşeyim ne zzaman çıkıyor peki. çok soru sordum ama kusura bakmayın :oops: Birde morluk ve şişliklerin en az seviyede olması içinn ne yapılmalı acaba? Bu arada sizin adınıza çok sevindimm. inşalah sizin gibi mutlu sonuçlar alırım.
Ben yine atlıyorum araya 1 - 2 ay sanırım düz yatmak gerekiyo ilk bi hafta hem düz hem dik ve yüksek ah ne çekiyorum bi haftadır. Şuan alçımı çıkartmaya gidiyorum tabi bide silikonlar ay korktum 15-20 dkya çıkcak morluk herkeste olmuyo ama bende oldu morlukta şişlikte buz uyguladım bide kayısı çekirdeği yağı bugün 7. Günüm çok hafif yeşile dönük morluğum kaldı

Ben yine atlıyorum araya 1 - 2 ay sanırım düz yatmak gerekiyo ilk bi hafta hem düz hem dik ve yüksek ah ne çekiyorum bi haftadır. Şuan alçımı çıkartmaya gidiyorum tabi bide silikonlar ay korktum 15-20 dkya çıkcak morluk herkeste olmuyo ama bende oldu morlukta şişlikte buz uyguladım bide kayısı çekirdeği yağı bugün 7. Günüm çok hafif yeşile dönük morluğum kaldı

Canım nasılsın? Slikonlar ve alçın çıktı mı ? Ne hissettin ilk gördüğünde. Nasıl bir duyguydu. umarım ağrın olmamıştır. Bilgilendirirsen çok mutlu olurum.

Canım nasılsın? Slikonlar ve alçın çıktı mı ? Ne hissettin ilk gördüğünde. Nasıl bir duyguydu. umarım ağrın olmamıştır. Bilgilendirirsen çok mutlu olurum.
Dikiş alınırken ve silikon çıkarken acımadı alçı çıkarken bant çok yapıştığı için uğraştı ağrı oldu biraz. Biden bant yapıştırırken aynaya baktım ama ben değilmişim gibi çol farklı bi his ne beğendim ne beğenmedm şişlik var ucunda kavis yerinde. ve yandan uzun gibi geliyo doktor alçı içinde old için sivri duruyo 1 saate bile yayılıcak dedi ya bakalım nolucak canım ya bantı gererek taktı bantın yanındaki et fırladı bildiğin ordan anla bak ne kadar şiş dedi doğru :) öyle canım ya bundan sonrası sabır işi umarım o yandan uzun hali( dudağıma olan mesafe) azalır

Dikiş alınırken ve silikon çıkarken acımadı alçı çıkarken bant çok yapıştığı için uğraştı ağrı oldu biraz. Biden bant yapıştırırken aynaya baktım ama ben değilmişim gibi çol farklı bi his ne beğendim ne beğenmedm şişlik var ucunda kavis yerinde. ve yandan uzun gibi geliyo doktor alçı içinde old için sivri duruyo 1 saate bile yayılıcak dedi ya bakalım nolucak canım ya bantı gererek taktı bantın yanındaki et fırladı bildiğin ordan anla bak ne kadar şiş dedi doğru :) öyle canım ya bundan sonrası sabır işi umarım o yandan uzun hali( dudağıma olan mesafe) azalır
Insallah gönlüne gore olur canım ya. Bant takuldigindan beri bir değişiklik var mi :) birde resim atabilir misin acaba cok merak ettim.

Çok soru sor sıkıntı yok yeterki için rahatlasın : ))
Bi kere en başta şunu söyleyeyim, bant vs gibi şeyler şekil düzeltmek adına yapılan işlemler. arkadaşlarıma yapıldı ondan biliyorum. Cilt yapılarından kaynaklı bazı şişlik alanları oldu (geç iyileşen) ondan kaynaklı. Fakat ben diğer arkadaşların bahsettiği gibi morluk vs hiç yaşamadım. Ama ilk andan itibaren tam 3 gün aktif olarak buz koydum. Daha öncede yazmıştım iki tane buz torbası aldım yumuşak mavi sıvı var içinde , eczane yada medikalde bulabilirsin. Buz morarma durumunu azalttı zaten. Şişlik kısmına gelince 2. gün balon gibi oldum :D Ama 3 gün inmeye başladı ve 4. gün işe geldim . Yatma şekline gelince ; dert etme .... öyle bi zorunluluk yok. Sadece iki üç yastık koy dik yatmaya çalış. Sızıntı şeklinde kanama olduğu için ve şişmesini engellio. ben 10 Gün sonra normal yatmaya başladım. Hiç de zararı olmadı gayet mutluyum :D Ameliyat öncesine gelince ; bitki çayı içme son 15 gün yasak, sigara alkol tüketimi varsa yasak, aspirin , kiraz karpuz gibi kanı sıvılaştıran şeyleri tüketimi yasak. Bi ameliyattan 12 saat önce yeme içme yasak. gece 12 den sonra hiç bişey yiyip içme. Bunun dışında kolay giyinip çıkaracağın üst al (düğmeli şart değil , boğazı bol bi badi bile işini görür , burnuna değmezsin çıkarırken mesele o) , badem yağı al , kulak çöpü al , bolca kağıt havlu gidio kanamadan dolayı , pipet hiç kullanmadım, gerekli de görmüyorum açıkcası . Bu kadar cnm ya ; ) Ağrı gerçekten yok. Benim canım tatlıdır. Öyle çok dayanıklı filan değilim. Ama inan ağrı olmuyor. Uyumak zor 3 gün . burnun tıkalı çünkü. O kadar da olacak ;) Şişlik ve morluk düzenli buz kompleksi yaparsan erkenden geçecek. Anestezinin etkisi ile ilk gün sersem gibi oluosun zaten. Uykulu geçiyo. ikinci gün ayılıyon tam olarak. 2 günde balon gibi şişiyosun , sakın moralini bozma kendini öyle görünce . Geçiyo çünkü. 12 günde herşey çıkmış olacak. Ama şekil tam oturmuş olmayacak. Burunda şişlik ve kalın görüntü olacak. O da zamanla oturuyo zaten. Hergün değiştiğini göreceksin zaten

Back
X