Burun estetiği ameliyatını açık teknikle mı kapalı teknikle mi olmalıyız?

sevdalinka87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
805
5
46
İstanbul
Slm arkadaşlar bu topiği açma gereği gördüm çünkü bu konudaki tartışma henüz estetik camiada bıle sonlandırılmış değil ve doktor seçimin yanında bir de teknik seçimi işin içine girince amaliyat oncesi inanılmaz bır karasızlık oluyo:19: ben şahsen aylardır bu konu araştrıyrm ama sonuca varabilmiş değilim ve son çare olarak böle bi topik açmaya karar verdim:90: tabi bilioruz kı her iki tekniğinde kendine göre avantajları ve dezavantajları var ama yınede özellikle amalıyat olan arkadaşlar deneyimlerını ve düşüncelerini paylaşırsa çok iyi olur..

Açık tekinıkte burunda kesı izi az da olsa kalıyor mu yoksa tamamen geciyor mu ve geçiyorsa tam olarak geçmesi nekadar zaman alıo? Gelin kızlar yatıralım şu konuyu masaya:92:

Ameliyatın açık veya kapalı olacağına burnun sorunlarına göre doktor karar veriyor olmalı.
Mesela benim ilki kapalı teknikle olmuştu. On beş gün geçmeden sorunlar baş göstermişti. Şimdiki doktoruma sorunlarımı anlattığımda ''seninki gibi problemlerle dolu bir burun kapalı tekniği kabul etmez, sonrasında sorun çıkartır'' dedi ve açık yapacağını belirtti.

Ameliyatın açık veya kapalı olacağına burnun sorunlarına göre doktor karar veriyor olmalı.
Mesela benim ilki kapalı teknikle olmuştu. On beş gün geçmeden sorunlar baş göstermişti. Şimdiki doktoruma sorunlarımı anlattığımda ''seninki gibi problemlerle dolu bir burun kapalı tekniği kabul etmez, sonrasında sorun çıkartır'' dedi ve açık yapacağını belirtti.

evet teknık seçilirken burunun yapısıda onemlı ama yınede bazı durumlarda çok sorunlu burunların dahı kapalı da olabılecegıne daır ıddıalar var yanı kımısıne gore acık teknıkle yapılabılen hersey kaplı teknıklede yapılabılıormuss..

ya bıde kızlar acık teknıkte oldugunda burunldakı kılcal damarlar kesıldıgınden kan dolasımında sorun oluomus cıldde sorun oluomus uzun zamanlar sıvılcelenme asırı sıyah nokta burnun fazla yaglanması parlaması gıbı durumlar.. amelıyat olan arkadaslar nerdesınz bıraz tum bunlardan ve kesı izinden falan bıraz bahsedersenız çok sevınırım..

Bence tamamen doktora bırakılması gerekilen bir konu. Aslında her iki tekniği de uygulayabilen bir doktorla görüşmek en iyisi. Böylece size hangi teknik gerçekten uygunsa o şekilde ameliyatınız yapılır. Bir doktor tek bir tekniğe bağlı ise ben ondan çekinirim açıkçası.

Revizyonumu yapacak doktor her iki tekniği de kullandığını fakat, açık teknikle sorunların daha iyi çözümlendiğini söylemişti. Benim burun kapalı teknikle düzelemedi umarım kapalı teknikte problemlerime son verilir.

Son düzenleme:
Revizyonumu yapacak doktor her iki tekniği de kullandığını fakat, açık teknikle sorunların daha iyi çözümlendiğini söylemişti. Benim burun kapalı teknikle düzelemedi umarım kapalı teknikte problemlerime son verilir.

ilk amelıyatınızı kapalı teknıkle oldunz ve basarılı olmadı revızyonu açık teknıkle olcaksını heralde.. şimdıkı doktor bırıncı amelıyatın basarıslıgını tamamen teknık secımıne mı baglıo yoksa doktorun bsarıszlıgı da olablır sonucta..ayrıca kapalı teknıkte revıze edılmıs ama basarılı olmus burunlar da var tabıkı açık teknıkte basarısz olmus burunlar da var..

aöelıyatın basrılı olup olmaması acaba doktorla mı teknıkle mı daha çok ılgili.. ve arladaslar revızyona ihtıyac duyulma oranı hangı teknıkte yapılan amleıyatlarda daha çok acaba bılgisi olan var mı?

bende aynı soruya takılmış durumdayım:( mesela barış bey kapalı yapıo,emre bey açık.ben ikisi arasında kaldım,bi türlü karar veremiorm.
barış beyin yaptığı burunları çok beğeniorum ama kapalı yapıo,emre beyin yaptıklarıda güzel ama bazılarını fazla oymuş gibi geldi bana ama o benim istediğim gibi açık yapıo:( oofff:( açık yapılsa daha iyi sonuç alacakmışım gibi geliyo sanki...

bende aynı soruya takılmış durumdayım:( mesela barış bey kapalı yapıo,emre bey açık.ben ikisi arasında kaldım,bi türlü karar veremiorm.
barış beyin yaptığı burunları çok beğeniorum ama kapalı yapıo,emre beyin yaptıklarıda güzel ama bazılarını fazla oymuş gibi geldi bana ama o benim istediğim gibi açık yapıo:( oofff:( açık yapılsa daha iyi sonuç alacakmışım gibi geliyo sanki...

canım bende senle tamamen aynı durumdayım bende ıkı doktor ve ıkı secenek arasında kalmıs bı haldeyım:26: ..doktorlar konusunda da sna katlıyrm benım de barıs beyın tarzı daha çok hoşuma gıdıo emre beyde de guzel burunlar var ama bazı bazı hiç istemyecegım burunlar da var ama dedıgın gıbı saglamlık açısında emre beye acık teknıge çok guvenıyrm.kapalı teknık te ılerde problemler oluomus erken donemde degıl gec donemlrde.. açık teknıkte de kesı izi benı dusunduruoo yanı iz kalmasından cildımın bozulmasından çok korluyrm çok rahtsız eder benı o izz..

Back
X