ssselma

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2024
60
68
8
35
Bu yazıyı eşim adına, yaşadığı mağduriyeti anlatmak ve başkalarının da aynı süreci yaşamaması için kaleme alıyorum.
Op. Dr. Ali Kavuzlu’ya, internetteki iyi yorumlara ve Instagram’daki görsellere güvenerek burun estetiği için başvurduk. Eşim, çok büyük bir şekil bozukluğu olmadığı halde daha simetrik bir burun hayaliyle ameliyat oldu.

Ancak ameliyattan yaklaşık bir hafta sonra burnundan kemik parçaları çıkmaya başladı. Burnunun iskelet yapısı bozuldu, sağ taraf içeri doğru çökmüştü. Sol ve sağ taraf arasında belirgin bir asimetri oluştu. Nefes almakta zorlanıyordu. Ayrıca burnun üst kısmı fazla oyulmuş gibi görünüyordu.

Bu tablo karşısında tekrar doktora gittiğimizde, yaşanan sorunlar açıkça ortadayken, "zamanla geçer", "burnun çok güzel olmuş" gibi geçiştirmelerle karşılaştık. Doktor hatasını kabul etmediği gibi, hastanın derdini de anlamaya çalışmadı. İlgisizlik ve inkâr dolu cevaplar almak, fiziksel yıkımın üstüne bir de psikolojik yorgunluk ekledi.

Burnu düzeltmek için başka doktorlara başvurduk. Hepsi aynı şeyi söyledi:
"Bu durumu düzeltmek için kulak veya kaburga kıkırdağından parça almak gerekecek."
O an neye uğradığımızı şaşırdık.

Sonrasında çok sayıda doktor araştırdık ve eşim Prof. Dr. Eren Taştan’a muayene oldu. Hiçbir bilgi vermememize rağmen, sadece burna bakarak "sağ taraf 2 mm çökmüş" dedi. Hatta esprili bir şekilde “Acemi şoföre bile sağ yap sol yap dersen buradan daha düzgün park eder” diyerek, durumu oldukça net özetledi.

Bu değerlendirme üzerine Op. Dr. Ali Kavuzlu’da revizyon yaptırma fikrinden tamamen vazgeçtik. Zaten revizyon ameliyatı olan hastaların çoğu da memnun değildi.

Daha sonra Op. Dr. Ferruh Bingül’e başvurduk. O da eşimin burnundaki çöküklüğü ve nefes alma problemini tespit etti. Ferruh Hoca eşimi ameliyat etti. Kulağından alınan kıkırdakla sağ taraf düzeltildi, burun sırtı yükseltildi ve delikler eşitlendi. Estetik olarak çok daha dengeli bir görüntüye kavuştu. Üstelik kulağında hiçbir iz ya da sorun olmadı. Gerçekten çok başarılı ve profesyonel bir operasyondu.

Ferruh Hoca’ya hem mesleki bilgisi hem de insani yaklaşımı için minnettarız.
Ameliyat öncesi ve sonrası gösterdiği ilgi, bizi yeniden güvende hissettirdi.

🔍 Tavsiyelerimiz:​

• Doktor seçiminizi sadece Google yorumlarına göre yapmayın.
• Gerçek hastaların deneyimlerini araştırın.
• İlk ameliyatınız en kritik adımdır, çünkü bir hata olursa düzeltmek için en az 1.5 yıl beklemeniz gerekir.
• KBB uzmanlarının estetik eğitimi sınırlıdır, bunu göz önünde bulundurun.
• Doktorunuzla iletişiminiz iyi olmalı ve sizi gerçekten dinleyip anlamalıdır.

🔴 Sonuç olarak:​

Op. Dr. Ali Kavuzlu "Ücretsiz ameliyat yapacağım" dese bile, üzerine siz para verin, yine de ameliyat olmayın.
Biz yaşadık, umarız siz yaşamazsınız.

Son düzenleme:
Burun estetiği, kulak burun boğaz uzmanlarının değil, plastik cerrahların alanıdır.
Yaşadığınız süreç için üzüldüm. Bir tek bu söylediğinize katılmıyorum, genelleme yapmayı doğru bulmuyorum. Çok iyi kbb doktorları var hatta birçoğu görüntüden önce sağlığa önem veriyor sağlık doğrultusunda estetik bir burun ortaya çıkartıyor. Tıpkı benim doktorum gibi. Ben de profesör bir kbb doktoruna ameliyat oldum 2 buçuk sene önce. Alanında çok başarılı doktorlar da var. Fakat sizin yaşadığınız olumsuz deneyime üzüldüm çok stresli bir süreç çünkü. Umarım eşiniz yeni ve sağlıklı burnuyla mutlu olur sizinle birlikte. Geçmiş olsun

Öncelikle nazik ve anlayışlı yorumunuz için teşekkür ederim. Elbette sizin gibi memnun kalan hastaların olması da değerli; her doktor için geçerli olumsuz bir genelleme yapmak doğru değil, bu konuda size katılıyorum.

Ancak şunu da üzülerek belirtmeliyim ki, birçok hasta gibi biz de doktor seçimini yaparken Google’daki yorumlara ve sosyal medya paylaşımlarına güvenerek karar verdik.
Ne yazık ki süreç ilerledikçe fark ettik ki, bazı doktorlar olumsuz yorumları sistemli şekilde şikayet ettirip kaldırıyor, hatta kendi ekipleriyle olumlu yorumlar yazdırarak dijital imajlarını gerçeğin çok dışında tutabiliyorlar.

Yani hastalar olarak biz, gerçek hasta deneyimlerine değil, doktorun göstermek istediği "ideal profil"e maruz kalıyoruz.
Bu da başkalarının da aynı süreci yaşamasına zemin hazırlıyor.

Bu yüzden bizim yaşadığımız gibi olumsuz bir deneyimi paylaşmak birilerini uyarabilir diye düşündüm.
Elbette sizin gibi iyi bir doktora denk gelen hastalar adına da seviniyorum. Umarım herkes ilk denemede sağlıklı ve estetik olarak tatmin edici bir sonuç alabilir.

Tekrar teşekkürler ve geçmiş dilekleriniz için de ayrıca sağ olun 🙏

Öncelikle nazik ve anlayışlı yorumunuz için teşekkür ederim. Elbette sizin gibi memnun kalan hastaların olması da değerli; her doktor için geçerli olumsuz bir genelleme yapmak doğru değil, bu konuda size katılıyorum.

Ancak şunu da üzülerek belirtmeliyim ki, birçok hasta gibi biz de doktor seçimini yaparken Google’daki yorumlara ve sosyal medya paylaşımlarına güvenerek karar verdik.
Ne yazık ki süreç ilerledikçe fark ettik ki, bazı doktorlar olumsuz yorumları sistemli şekilde şikayet ettirip kaldırıyor, hatta kendi ekipleriyle olumlu yorumlar yazdırarak dijital imajlarını gerçeğin çok dışında tutabiliyorlar.

Yani hastalar olarak biz, gerçek hasta deneyimlerine değil, doktorun göstermek istediği "ideal profil"e maruz kalıyoruz.

Bu yüzden bizim yaşadığımız gibi olumsuz bir deneyimi paylaşmak birilerini uyarabilir diye düşündüm.
Elbette sizin gibi iyi bir doktora denk gelen hastalar adına da seviniyorum. Umarım herkes ilk denemede sağlıklı ve estetik olarak tatmin edici bir sonuç alabilir.

Haklısınız bu konuda, ameliyat masası fotoğraflarında oynama yapan doktorlar dahi duydum. Bir doktorun iyi olması için her zaman olumlu yorumlara veya fotoğraflara kanmamak gerekebiliyor dediğiniz gibi. Ben şahsen Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde sadece hastalarının bildiği, kendi reklamını yapmayan bir doktora ameliyat oldum. Orada çalışan bir tanıdığımızın önerisiyle. Benimki de bakıldığında çok büyük bir riskti aslında. Şans işi olarak görüyorum ben böyle durumları biraz... Uyarınız için kendi adıma teşekkür etmiş olayım :)

Haklısınız bu konuda, ameliyat masası fotoğraflarında oynama yapan doktorlar dahi duydum. Bir doktorun iyi olması için her zaman olumlu yorumlara veya fotoğraflara kanmamak gerekebiliyor dediğiniz gibi. Ben şahsen Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde sadece hastalarının bildiği, kendi reklamını yapmayan bir doktora ameliyat oldum. Orada çalışan bir tanıdığımızın önerisiyle. Benimki de bakıldığında çok büyük bir riskti aslında. Şans işi olarak görüyorum ben böyle durumları biraz... Uyarınız için kendi adıma teşekkür etmiş olayım :)
Kadınlar Kulübü forumunu gerçekten çok kıymetli buluyorum.
Burada hastaların yaşadığı gerçek tecrübeleri okumak büyük bir farkındalık sağlıyor.
Keşke eşim ameliyat olmadan önce bu siteyi keşfetmiş ve detaylı bir araştırma yapmış olsaydık.
Maalesef biz sadece Google yorumlarına güvenerek karar verdik ve bu süreçte yeterli sorgulama yapmadık.
Ameliyat sonrası yaşadığımız olumsuz deneyimle birlikte tecrübe sahibi olduk ama iş işten geçmişti.

Umarım buradaki paylaşımlar, estetik düşünen diğer kişilerin aynı hataya düşmeden daha bilinçli kararlar vermesine yardımcı olur.

Kadınlar Kulübü forumunu gerçekten çok kıymetli buluyorum.
Burada hastaların yaşadığı gerçek tecrübeleri okumak büyük bir farkındalık sağlıyor.
Keşke eşim ameliyat olmadan önce bu siteyi keşfetmiş ve detaylı bir araştırma yapmış olsaydık.
Maalesef biz sadece Google yorumlarına güvenerek karar verdik ve bu süreçte yeterli sorgulama yapmadık.
Ameliyat sonrası yaşadığımız olumsuz deneyimle birlikte tecrübe sahibi olduk ama iş işten geçmişti.

Umarım buradaki paylaşımlar, estetik düşünen diğer kişilerin aynı hataya düşmeden daha bilinçli kararlar vermesine yardımcı olur.
Dediğim gibi şans işi biraz. Google yorumlarına da her zaman aldanmamak gerekiyor demek ki bunu anlamış olduk buradan. Instagram'da bile bot yorum basanlar oluyor ne yazık ki.

Dediğim gibi şans işi biraz. Google yorumlarına da her zaman aldanmamak gerekiyor demek ki bunu anlamış olduk buradan. Instagram'da bile bot yorum basanlar oluyor ne yazık ki.
Kesinlikle katılıyorum, gerçekten de bu işler biraz şans gibi görünüyor ama aslında asıl mesele bilgiye ne kadar doğru yerden ulaştığımız.
Biz de Google yorumlarına ve Instagram görsellerine güvenerek karar verdik, ama sonrasında yaşadığımız hayal kırıklığı bize şunu çok net öğretti:
Gerçek hasta deneyimlerine dayanmayan hiçbir yorum, karar verirken yeterli olmuyor.

Instagram’daki kusursuz görseller, Google’da tek tip “mükemmel” yorumlar — artık çoğunun arkasında ne olduğunu tahmin etmek zor değil.
Ne yazık ki kötü yorumlar siliniyor, sahte profillerden övgü yorumları ekleniyor, hasta gerçeği görmekte zorlanıyor.
Bu yüzden bu forum gibi yerlerde yapılan paylaşımlar bence altın değerinde.

Şans faktörü kadar, doğru bilgiye zamanında ulaşmak da çok önemliymiş.

Gercekten soyledikleriniz o kadar dogru ki bizzat kendim kotu bir tecrubeyle ogrendim. Instagramdaki her sey yanlis. Doktorlara inanmayin.

Kesinlikle katılıyorum, gerçekten de bu işler biraz şans gibi görünüyor ama aslında asıl mesele bilgiye ne kadar doğru yerden ulaştığımız.
Biz de Google yorumlarına ve Instagram görsellerine güvenerek karar verdik, ama sonrasında yaşadığımız hayal kırıklığı bize şunu çok net öğretti:
Gerçek hasta deneyimlerine dayanmayan hiçbir yorum, karar verirken yeterli olmuyor.

Instagram’daki kusursuz görseller, Google’da tek tip “mükemmel” yorumlar — artık çoğunun arkasında ne olduğunu tahmin etmek zor değil.
Ne yazık ki kötü yorumlar siliniyor, sahte profillerden övgü yorumları ekleniyor, hasta gerçeği görmekte zorlanıyor.
Bu yüzden bu forum gibi yerlerde yapılan paylaşımlar bence altın değerinde.

Şans faktörü kadar, doğru bilgiye zamanında ulaşmak da çok önemliymiş.
Ben kendi kotu deneyimim hakkinda yorum yapmistim. Memnun kalmadim, ilgisiz vs diye 1 hafta gecmedi birkac tane yorum geldi benim yazdiklarimin tam tersi olacak sekilde
Doktor bey cok ilgiliydi, isinde cok basarili, iyi ki ona olmusum diye...
Inanamadim. Bir insan, hele ki bir doktor
Yemin etmisken... nasil boyle bir sey yapar aklim almadi hala almiyor...

Ek olarak burada sabahtan aksama kadar gercek hasta ariyorum tecrubelerini paylasan.. en guvenilir yer burasi ki burada da reklam yapanlar var. O yuzden iyice arastirmak gerekiyor

Benimki silindi. Gercek deneyim hic gormedim, her sey reklam sahte. Benim guvenim hic kalmadi
Bizim yorumumuzda silindi sonra benzer eski olumsuz yorumlarında bizimkisi gibi silindiğini fark ettik peki Doktorların olumsuz google yorumlarını sildirmesi hasta haklarına aykırı değil mi ? bunun yasal bir hukiki yaptırımı var mı ?

Bizim yorumumuzda silindi sonra benzer eski olumsuz yorumlarında bizimkisi gibi silindiğini fark ettik peki Doktorların olumsuz google yorumlarını sildirmesi hasta haklarına aykırı değil mi ? bunun yasal bir hukiki yaptırımı var mı ?
Evet ya benimki de silindi. Insanlari kandiriyolar.. bu konu hakkinda bilgim yok. O gorsellere ve yorumlara kanip giden insanlara uzuluyorum. Ben de oyle fazla masumdum bu hale gelmeden once..

Benim en cok dikkatimi ceken sey, kotu bir deneyimimi paylastim. Olan her seyi durustce ve dogru bir sekilde yazmistim. Boyle boyle oldu diye. Zaman gecmedi belki 1 hafta bir baktim... fake hesap mi gercek mi satin mi alindilar bilmiyorum inanin ama ben ne yazdiysam tam tersi olacak sekilde sanki ben doktoru karalamaya calisiyormusum gibi yorum yapildi. Kaldi ki fotografimi da eklemistim ben. Her sey apacik ortadaydi sonra yorumum silindi..

Evet ya benimki de silindi. Insanlari kandiriyolar.. bu konu hakkinda bilgim yok. O gorsellere ve yorumlara kanip giden insanlara uzuluyorum. Ben de oyle fazla masumdum bu hale gelmeden once..
Doktorluk kutsal onurlu bir meslek amacımız hiç kimseyi karalamak değil sadece farkındalık yaratmak fakat bazı doktorlar google yorumlarında kendilerini olmak istedikleri fakat olamadıkları doktor gibi anlatıyorlar siz burun ameliyatı oluyorsunuz ameliyat başarısız geçince ömür boyu pişman oluyorsunuz doktor ise alacağı paraya bakıyor.

Doktorluk kutsal onurlu bir meslek amacımız hiç kimseyi karalamak değil sadece farkındalık yaratmak fakat bazı doktorlar google yorumlarında kendilerini olmak istedikleri fakat olamadıkları doktor gibi anlatıyorlar siz burun ameliyatı oluyorsunuz ameliyat başarısız geçince ömür boyu pişman oluyorsunuz doktor ise alacağı paraya bakıyor.
Ben bu igrenc donemin icinde su kaniya vardim bu bahsettiginiz meslegini kutsal olarak goren doktor sayisi bir elin parmagini gecmez. Bakin komplikasyon olur Allah korusun, herkesin basina her sey gelebilir fakat.. yaptigin is ozensizse, kafana gore bir islem yapiyorsan sonra evet ya boyle yaptim ben sana boyle dedim zaten diye laubali davraniyorsan mesleginin kutsalligindan bahsetmeyeceksin. Doktorum dememelisin, dolandirici bir esnafsin benim gozumde... bana diyebilir ki evet ben bir hata yaptim nasil telafi edebilirim? Sana yardimci olacagim, uzulmeni istemem buna ben sebep oldum. Hangi doktor diyor bunlari? Kac tanesi yardim ediyor? Tekrar ameliyat edeyim diyor sadece bazisi.. Ben tekrar neden ayni kisiye ameliyat olayim? Hatalisin, hata yapmissin. Olmamis. Sonraki surecte destek olmasi gerekmiyor mu? Ya ben boyle olurdum ya. Gece uyuyamazdim. Bunlar nasil insan benim aklim almiyor.

Benim en cok dikkatimi ceken sey, kotu bir deneyimimi paylastim. Olan her seyi durustce ve dogru bir sekilde yazmistim. Boyle boyle oldu diye. Zaman gecmedi belki 1 hafta bir baktim... fake hesap mi gercek mi satin mi alindilar bilmiyorum inanin ama ben ne yazdiysam tam tersi olacak sekilde sanki ben doktoru karalamaya calisiyormusum gibi yorum yapildi. Kaldi ki fotografimi da eklemistim ben. Her sey apacik ortadaydi sonra yorumum silindi..
Google yorumlarını sildirmek, hasta hakları kapsamında “bilgi alma hakkını” engellemek anlamına gelebilir.
Bir hasta, yaşadığı sağlık süreciyle ilgili deneyimini kamuya açık bir şekilde paylaşabilir. Bu, hem ifade özgürlüğü, hem de Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ve Hasta Hakları Yönetmeliği kapsamında değerlendirilir.

Eğer bir doktor, olumsuz ama hakaret içermeyen hasta yorumlarını sistemli şekilde sildiriyor, hatta bu yorumları yapan hastaları susturuyorsa; bu durum ciddi etik ihlallere yol açabilir.

📌 Türk Tabipler Birliği Disiplin Yönetmeliği ve Tıbbi Etik Kurallar gereği:
  • Gerçek hasta deneyimlerini bastırmak,
  • Mesleki saydamlığı engellemek,
  • Bilgi kirliliği yaratarak hasta haklarını ihlal etmek,
    etik dışı davranış olarak kabul edilir.
Eğer bir hasta, doktorun yorumları sildirdiğini kanıtlarla (ekran görüntüsü, tarihli arşiv kayıtları vb.) ortaya koyarsa, şikâyet durumunda doktor hakkında meslekî disiplin soruşturması açılabilir.

Bu soruşturma sonucunda:
  • Kınama,
  • Geçici uzaklaştırma,
  • Tekrarında meslekten men
    gibi yaptırımlar uygulanabilir.
📌 Ayrıca:
“Onursuzlukla meslekten çıkarılma”, TTB’nin en ağır disiplin cezasıdır ve ancak kasten yanıltıcı bilgi verme, hasta zararına etik ihlal, baskı ve yönlendirme gibi ciddi durumlarda verilir.

Ben bu igrenc donemin icinde su kaniya vardim bu bahsettiginiz meslegini kutsal olarak goren doktor sayisi bir elin parmagini gecmez. Bakin komplikasyon olur Allah korusun, herkesin basina her sey gelebilir fakat.. yaptigin is ozensizse, kafana gore bir islem yapiyorsan sonra evet ya boyle yaptim ben sana boyle dedim zaten diye laubali davraniyorsan mesleginin kutsalligindan bahsetmeyeceksin. Doktorum dememelisin, dolandirici bir esnafsin benim gozumde... bana diyebilir ki evet ben bir hata yaptim nasil telafi edebilirim? Sana yardimci olacagim, uzulmeni istemem buna ben sebep oldum. Hangi doktor diyor bunlari? Kac tanesi yardim ediyor? Tekrar ameliyat edeyim diyor sadece bazisi.. Ben tekrar neden ayni kisiye ameliyat olayim? Hatalisin, hata yapmissin. Olmamis. Sonraki surecte destek olmasi gerekmiyor mu? Ya ben boyle olurdum ya. Gece uyuyamazdim. Bunlar nasil insan benim aklim almiyor.
Kesinlikle doğru söylüyorsun doktorluk kutsal bir meslek dedim çünkü ameliyat olmadan önce bilmiyordum bir doktorun para kazanmak için hiç bir şeyi olmayan bir hastaya bile para kazanabilmek uğruna gereksiz ameliyata alması korkunç bir şey Dr Ali Kavuzlu gibi doktorlar burun estetiği ameliyatı başarısız geçince gel dolgu yapalım diyor. madem dolgu ile çözüm mümkündü hastayı neden ameliyat ettin o zaman ?

Bu nedemek biliyor musun ? hasta boştan yere bıçak altına yattı demek doktor para kazanacak diye gereksiz yere seni ameliyat ediyor burnun olmadığı zaman hayata küsüyorsun yaşamak istemiyorsun ama doktorun umrunda bile değil. doktor senin pişman olacağını hayata küseceğini bile bile sırf para kazanmak için seni ameliyat ediyor. Bu doktorluk mesleğiylede alakalı değil insanlıkla alakalı bir şey

Google Yorumları Siliniyor mu? Doktorlar Neden Olumsuz Yorumları Kaldırtıyor?​

Back
X