Burun estetiği sonrası bozulan psikolojim

Evet ben de bu konuyu açtıktan sonra benim doktoruma ameliyat olan iki kişiyle konuştum. İkisi de benim yaşadıklarımı yaşamış ama şu an çok mutlular. Ben ameliyata girmeden önce araştırma yapmadığım için alçı çıktığında öyle bir görüntüyle karşılaşacağımı bilmiyordum ve o yüzden de aşırı panikledim. :)) 2 gün ağladım ama şu an çok iyiyim Allah’a şükür. Dışarı bile çıkıyorum, ameliyat olanlarla konuşmak çok iyi geldi. ve evet hala şiş, dokununca zaten bazı kısımlar pofuduk pofuduk, kimi taraf da semsert şişik, acayip bi şey :))) cuma günü burun bantlarını da çıkartacağım ve yine kötü bir görüntü olacak biliyorum ama bu sefer hazırlıklıyım. :KK70: Şu süreç bir geçsin, bu konuyu güncelleyeceğim inşaAllah, şu an benim durumumda olanlar okuyup kafayı yemesin diye. :KK70:
Canım bugün tam 1. Haftam bitti... iki üç gün önce ağlıyordum ama dün dem beri yüzüm eskiye döndü hızlı bir şekilde gülüşüm bakışlarım simam hızlıca düzeldi sadece burnum biraz değişik tabi bandaj var.. 1 aya daha toplarız inşallah çok mutluyum elhamdülillah

Canım bugün tam 1. Haftam bitti... iki üç gün önce ağlıyordum ama dün dem beri yüzüm eskiye döndü hızlı bir şekilde gülüşüm bakışlarım simam hızlıca düzeldi sadece burnum biraz değişik tabi bandaj var.. 1 aya daha toplarız inşallah çok mutluyum elhamdülillah
Benim de bugün 10. gün :D Burnum boksçu burnu gibi , müthiş :D

Merhaba kızlar ben ameliyat olalı bir hafta oldu. Burnumda deviasyon ve et sorunu vardı.Hazır bunları yaptırmışken burnumdaki kemeri de aldırayım diye düşünüyordum. Büyük bir kemer de değildi sadece yan profilden beni rahatsız ediyordu ve burun ucu düşüklüğüm de yoktu. Önden bakınca burnumdan çok çok memnundum. Burun deliklerim küçücük zaten.Burnum da oldukça küçüktü ve yüzüme yakışıyordu sadece yan profilden kemer güzel değildi işte... Gelelim sadede. Doktora gittiğimde burnumun kaldırılmasını istemediğimi, zaten düşük de olmadığını,sadece kemerin gitmesini istediğimi söyledim.Hatta dedim ki “Benim burnum birazcık kaldırılsa domuz burnuna benzer”. Doktor da aksine burnumun ucunun kemerden dolayı düşük olduğunu söyledi. Böyle demesine rağmen ben bence değil dedim. Ama bunu yapmazsa sonuçtan ikimizin de memnun kalmayacağını söyledi ve ben de siz daha iyi bilirsiniz tabii ki dedim. Ve ameliyata girdim sonunda. Burnum kalkık görünüyordu ameliyat sonrası. Ama belli olmuyordur dedim alçıdan.Dün alçı ve bandaj çıktı ve aynaya baktığımda o kadar şok oldum ki. Aynada resmen ben değil çirkin , domuz burunlu bir kız vardı. :KK43: Burnum aşırı kalkık ve kısaydı. Eski tatlı burnumdan eser yoktu. Buna rağmen doktor ve hemşiresi çok güzel filan dediler.Tabii ki böyle ikna etmeye çalışır gibi yapmaları beni daha da şüphelendirdi. Benim o sırada dilim tutuldu zaten tek diyebildiğim “böyle havada kalmayacak değil mi oldu?” Doktor bundan sonra fazla bir şey demedi. “Şişlikler inecek” ve “Konuştuğumuz gibi yaptım, eskisi gibi oldu zaten” dedi. Ben dünden beri ağlıyorum.Burnumdan başka bir şey düşünemez hale geldim. Doktor bandajladı ve bir hafta sonra çıkarmamı söyledi. Arkadaşlarım iner filan diyor ama benim bu burnumun ineceğini aklım almıyor bu halde işe nasıl döneceğime dair hiçbir fikrim yok.Ameliyat öncesi kendimi güzel bulurdum hayatımda ilk defa kendimi çok çirkin hissediyorum ve bu bandajla yaşamak istiyorum bir ömür boyu. Burnum kısacık yüzüm zayıf ve uzun. Bu ameliyata o kadar para verdim ki... Hatta arkadaşımdan borç bile aldım. Benim durumu yaşayanlar var mı? Ameliyat sonrası bakıyorum kimsenin burnu benimki gibi kalkık değil. Doktorun ameliyat öncesi sonrası fotolarına bakıp beğeniyordum ama şu an anladım ki fotoğrafların çoğu yandan. Önden fotoğraf o kadar az ki. Ama esas problem önden görünüş zaten. Kafayı sıyırmak üzereyim. :KK43: Kalkık isteseydim bu kadar gam yemezdim. Şimdi kalkık, kısa, şişko ve abartılı derecede çirkin bir burnum var.Sürekli dua ediyorum. Psikiyatristlik olmam yakın gibi :KK43: bu arada doktorum KBB doktoru ama estetik konusunda yurtdışında eğitim almış birisi... Bu halde olup da burnu şişlikler filan inince düzelen var mı? Benim yüzümde şişlik olmadı kemiği kırmadıkları için sadece göz altlarım sarardı ve burun sırtımda ödem var.
Böyle şeyleri okuyunca ameliyat olmaya korkuyorum(

Burun kalkıklıgı 2 aya kadar iniyor. Benim konularıma bakabilirsiniz. O kadar kalkık o kadar genişti ki ama suan inceldi ve o kalkıklıgından eser Yok ben burda çok ağladım 1 ay boyunca küçük bir bantla dolaştım o kadar kalkıktı deliklerim görünüyordu ama şimdi kalkıklıktan eser Yok ve çok inceldi konularıma bakarsanız fotoğraflarım da var orda farkı görürsünüz. Valla benim bile o kalkık burnum indiyse kesinlikle iner diye düşünüyorum.

Burun kalkıklıgı 2 aya kadar iniyor. Benim konularıma bakabilirsiniz. O kadar kalkık o kadar genişti ki ama suan inceldi ve o kalkıklıgından eser Yok ben burda çok ağladım 1 ay boyunca küçük bir bantla dolaştım o kadar kalkıktı deliklerim görünüyordu ama şimdi kalkıklıktan eser Yok ve çok inceldi konularıma bakarsanız fotoğraflarım da var orda farkı görürsünüz. Valla benim bile o kalkık burnum indiyse kesinlikle iner diye düşünüyorum.
Evet alçı çıktıktan sonra bile indi sanki. Şu an 11.gündeyim bugün burun bandını da çıkardım ve eskisinden daha iyi ama hala çirkin yani :D Eskiden kemerin olduğu kısım acayip geniş, dokununca da artık eskisi kadar pofidiklik gelmiyor ve kemiğe değiyorum direkt. Buna rağmen orada da inme olur değil mi? Çok hafif daha inip incelse eski burnuma kavuşacağım inşaAllah. Özlendin sevgili burnum :D herkese tavsiyem: Sakın minicik bir şey için burnunuza dokundurtmayın. :D Eğer çok büyük bir şey varsa tamam değişim güzel oluyor ama benim gibi ufacık bir kemer ve normal burun ucuyla böyle işlere kalkışmak gereksiz. :)

Kızlar konuyu güncelledim, tekrar bakabilir misiniz yazdığıma.. yardımınıza ihtiyacım var :(

Kızlar konuyu güncelledim, tekrar bakabilir misiniz yazdığıma.. yardımınıza ihtiyacım var :KK43:
Merhaba, burnunuzu incelemeye bir süre ara verin. Değişip duracak, son haline en yakın görüntüyü 6. ayda alacak. Şöyle mi oldu, böyle mi oldu demek için çok erken. Birinci ayda bakın ve fotoğraf çekin. 3. ayda yine bakın ve nasıl değiştiğini kontrol edin. 6. ayda en son bakın ve işte o zaman hoşunuza gitmeyen bir şey varsa araştırma içine girin.

Böyle şeyleri okuyunca ameliyat olmaya korkuyorum(

Ben ameliyat sonrasi ölüp ölüp diriliyom ameliyat öncesi bukadar pskolijim cökük degildi simdi göz kemige birde ucuyla genis buruna kafayı taka taka taka kalpten gidecem kesin sükret haline allah inanki carpar benim nefesim vardi simdi bi delik hep kapalı ! Pskolog diyo doktorun düzeltsin ! Doktor diyo pskolog düzeltsin haha oysaki bizaatda doktor kendiside dedi 2. Ameliyata mükemmel olacak !

Canım ben bakamıyorum nerden bakacağım

ameliyatta mucize olması durumu ölümcül hasta olanların iyileşmesi için tatlım.
delirdin mi 15 günde nasıl iyileşmeyi beklersin benim 6 ay olacak ucu hala sert daha geçen ay sırt kısmını hissetmeye başladım.
kenarları hissediyorum bi. şiş değil ama doku sert. ki hani ameliyat edild bi kesme biçme işlemi oldu çok normal bunlar.
sen yeni burnunun keyfini çıkar lütfen eminim çok güzel olmuştur.
aylık kontrol için doktorundan randevu al. ayda bir görsün. ciltten cilde bu doku yumuşama olayı değişir.
kimisi 6 ayda tam şekline kavuşuyor kimisi 1 senede.

Merhaba kızlar bugün ameliyatımın 13.günü ve ben bu konuyu güncelleme ihtiyacı hissettim. Çünkü bu sefer derdim çok başka. Burnumun kemeri alınmıştı. Ucunda herhangi bir sorun yoktu. Şu anda uç kısmında hiçbir sorun yok şiş bile değil. Alçıdan sonraki o kalkıklığı da gitti. Ama şu an üst kısmı çok kalın ve dokunduğumda elime direkt kemik geliyor. Hiçbir şişlik belirtisi yok.Burnum ameliyattan önce de küçük bir burundu ve kanarları da küçüktü. Şimdi kanat kısmıyla burnumun sırtı ve kökü neredeyse eşit kalınlıkta. Burun sırt ve kökü kütük gibi duruyor yüzümün ortasında ve dokunduğumda sadece kemik geliyor elime buna rağmen inecek mi bu? :KK43: Artık hiç değişmemeye başladı. Çok acayip bir görüntü oluştu yüzümde çok mutsuzum. Doktorun yaptığı burunlar hep kalın gibi.. Sonradan törpületmem mi gerekiyor bu durumda? :KK43:
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. bende ameliyat olalı 1 hafta oldu ve sonuçtan hiç memnun değilim burnum kalkık ve dışarda delikleri çok açık yan bakınca çok görünüyor sizce iner mi delikler tecrübenizi paylaşır mısınız

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. bende ameliyat olalı 1 hafta oldu ve sonuçtan hiç memnun değilim burnum kalkık ve dışarda delikleri çok açık yan bakınca çok görünüyor sizce iner mi delikler tecrübenizi paylaşır mısınız
Burun ucu kalkıklığı zamanla iniyor. Şişlikle birlikte kalkıklık da geçiyor.

Burun ameliyatı olduktan 6 ay sonra ben de çok öfkeli bir şekilde revizyon için doktor aramaya başmaıştım. Her gün 50 tane fotoğraf çekiyor kendimi depresyona sokuyordum. Allahtan param yoktu da o dönemde ameliyat olamadım :KK9::KK9::KK9:
1 yıl hatta 1.5 yıl sonra oturdu benim burnum. Ha yine kötü, güzel bir burujn değil ama eskisinden de daha iyi. Burun sırtım yırtılmış ayrıca benim ameliyatta. Bunu da kendi doktorum söyleyemedi de muayeneye gittiğim başka bir doktor söyledi. :kızgın::skandal::skandal::skandal: Sırf bunun için dava açsam doktora kazanırım. Burun sırtımda derim o kadar inceki direk kemiğe dokunuyormuşum gibi hissediyorum :KK20: Yani sevgili arkadaşlarım bekleyin lütfen en az 1 sene. Ben şimdi ameliyat olmayı asla istemiyorum. İyi bir doktor bulup dolgu yaptırmak istiyorum yamukluklar için. Nefes sorununuz yoksa, dolgu ile olacak şeylerse hiç ameliyat olmayın bence. :dua:

Burun ameliyatı olduktan 6 ay sonra ben de çok öfkeli bir şekilde revizyon için doktor aramaya başmaıştım. Her gün 50 tane fotoğraf çekiyor kendimi depresyona sokuyordum. Allahtan param yoktu da o dönemde ameliyat olamadım :KK9::KK9::KK9:
1 yıl hatta 1.5 yıl sonra oturdu benim burnum. Ha yine kötü, güzel bir burujn değil ama eskisinden de daha iyi. Burun sırtım yırtılmış ayrıca benim ameliyatta. Bunu da kendi doktorum söyleyemedi de muayeneye gittiğim başka bir doktor söyledi. :kızgın::skandal::skandal::skandal: Sırf bunun için dava açsam doktora kazanırım. Burun sırtımda derim o kadar inceki direk kemiğe dokunuyormuşum gibi hissediyorum :KK20: Yani sevgili arkadaşlarım bekleyin lütfen en az 1 sene. Ben şimdi ameliyat olmayı asla istemiyorum. İyi bir doktor bulup dolgu yaptırmak istiyorum yamukluklar için. Nefes sorununuz yoksa, dolgu ile olacak şeylerse hiç ameliyat olmayın bence. :dua:
peki hiç sorunun yokken biraz daha iyi olmayı beklerken bu ameliyatın hayatından götürdükleri ne olcak?

Benim bugün 16.günüm bitti ve ilk başta bildiğiniz avatar gibiydim. Çok değişiktim. Ağlayıp zırlayıp durdum geçmeyecek diye. :)) Benim de burun deliklerim havadaydı. Burnum alnımla birleşmişti. :D Bir gün hiç inmiyor, bir gün iniyor. Mesela en sevdiğim hali bugündü. Bu halini gördükten sonra artık şikayet etmemeye karar verdim. Millet 6 ay bekleyin diyor ve herkeste farkediyor cidden. Ama ben mutlu olmaya başladım bile :)))

Benim bugün 16.günüm bitti ve ilk başta bildiğiniz avatar gibiydim. Çok değişiktim. Ağlayıp zırlayıp durdum geçmeyecek diye. :)) Benim de burun deliklerim havadaydı. Burnum alnımla birleşmişti. :KK70: Bir gün hiç inmiyor, bir gün iniyor. Mesela en sevdiğim hali bugündü. Bu halini gördükten sonra artık şikayet etmemeye karar verdim. Millet 6 ay bekleyin diyor ve herkeste farkediyor cidden. Ama ben mutlu olmaya başladım bile :)))
Ne mutlu sana keske benimde ucum azda olsa kalksa baska doktor dedi burun ucunda ödem oldugu icin düsük duruyor 10 ay olacak ucu hala düsük kas arasi hala genis

peki hiç sorunun yokken biraz daha iyi olmayı beklerken bu ameliyatın hayatından götürdükleri ne olcak?

Herkes daha iyisi olmak için ameliyat oluyor zaten. Size destek vermek amacıyla ameliyat olduktan sonraki durumları paylaşıyoruz. Canınız istiyorsa gidin olun ameliyat kimse sizi zorlamıyor olmayın diye. Sadece yardımcı olmaya çalılıyorum. Neden bu şekilde sert bir çıkış?

Herkes daha iyisi olmak için ameliyat oluyor zaten. Size destek vermek amacıyla ameliyat olduktan sonraki durumları paylaşıyoruz. Canınız istiyorsa gidin olun ameliyat kimse sizi zorlamıyor olmayın diye. Sadece yardımcı olmaya çalılıyorum. Neden bu şekilde sert bir çıkış?
Bu cevap bu yazıya mı? Tekrardan okur munuz ne demek istediğimi

Benim bugün 16.günüm bitti ve ilk başta bildiğiniz avatar gibiydim. Çok değişiktim. Ağlayıp zırlayıp durdum geçmeyecek diye. :)) Benim de burun deliklerim havadaydı. Burnum alnımla birleşmişti. :KK70: Bir gün hiç inmiyor, bir gün iniyor. Mesela en sevdiğim hali bugündü. Bu halini gördükten sonra artık şikayet etmemeye karar verdim. Millet 6 ay bekleyin diyor ve herkeste farkediyor cidden. Ama ben mutlu olmaya başladım bile :)))
Mutlu olmana sevindim inşallah daha güzel olur ☺️ Benim 11 gün olacak hala maykıl ceksına benziyorum bir an önce otursa da neye benzediğimi bilsem

Back
X