Merhaba kızlar ben ameliyat olalı bir hafta oldu. Burnumda deviasyon ve et sorunu vardı.Hazır bunları yaptırmışken burnumdaki kemeri de aldırayım diye düşünüyordum. Büyük bir kemer de değildi sadece yan profilden beni rahatsız ediyordu ve burun ucu düşüklüğüm de yoktu. Önden bakınca burnumdan çok çok memnundum. Burun deliklerim küçücük zaten.Burnum da oldukça küçüktü ve yüzüme yakışıyordu sadece yan profilden kemer güzel değildi işte... Gelelim sadede. Doktora gittiğimde burnumun kaldırılmasını istemediğimi, zaten düşük de olmadığını,sadece kemerin gitmesini istediğimi söyledim.Hatta dedim ki “Benim burnum birazcık kaldırılsa domuz burnuna benzer”. Doktor da aksine burnumun ucunun kemerden dolayı düşük olduğunu söyledi. Böyle demesine rağmen ben bence değil dedim. Ama bunu yapmazsa sonuçtan ikimizin de memnun kalmayacağını söyledi ve ben de siz daha iyi bilirsiniz tabii ki dedim. Ve ameliyata girdim sonunda. Burnum kalkık görünüyordu ameliyat sonrası. Ama belli olmuyordur dedim alçıdan.Dün alçı ve bandaj çıktı ve aynaya baktığımda o kadar şok oldum ki. Aynada resmen ben değil çirkin , domuz burunlu bir kız vardı.

Burnum aşırı kalkık ve kısaydı. Eski tatlı burnumdan eser yoktu. Buna rağmen doktor ve hemşiresi çok güzel filan dediler.Tabii ki böyle ikna etmeye çalışır gibi yapmaları beni daha da şüphelendirdi. Benim o sırada dilim tutuldu zaten tek diyebildiğim “böyle havada kalmayacak değil mi oldu?” Doktor bundan sonra fazla bir şey demedi. “Şişlikler inecek” ve “Konuştuğumuz gibi yaptım, eskisi gibi oldu zaten” dedi. Ben dünden beri ağlıyorum.Burnumdan başka bir şey düşünemez hale geldim. Doktor bandajladı ve bir hafta sonra çıkarmamı söyledi. Arkadaşlarım iner filan diyor ama benim bu burnumun ineceğini aklım almıyor bu halde işe nasıl döneceğime dair hiçbir fikrim yok.Ameliyat öncesi kendimi güzel bulurdum hayatımda ilk defa kendimi çok çirkin hissediyorum ve bu bandajla yaşamak istiyorum bir ömür boyu. Burnum kısacık yüzüm zayıf ve uzun. Bu ameliyata o kadar para verdim ki... Hatta arkadaşımdan borç bile aldım. Benim durumu yaşayanlar var mı? Ameliyat sonrası bakıyorum kimsenin burnu benimki gibi kalkık değil. Doktorun ameliyat öncesi sonrası fotolarına bakıp beğeniyordum ama şu an anladım ki fotoğrafların çoğu yandan. Önden fotoğraf o kadar az ki. Ama esas problem önden görünüş zaten. Kafayı sıyırmak üzereyim.

Kalkık isteseydim bu kadar gam yemezdim. Şimdi kalkık, kısa, şişko ve abartılı derecede çirkin bir burnum var.Sürekli dua ediyorum. Psikiyatristlik olmam yakın gibi

bu arada doktorum KBB doktoru ama
estetik konusunda yurtdışında eğitim almış birisi... Bu halde olup da burnu şişlikler filan inince düzelen var mı? Benim yüzümde şişlik olmadı kemiği kırmadıkları için sadece göz altlarım sarardı ve burun sırtımda ödem var.