Burun estetiği sonrası kemer ve yanlardaki şişlik

akglnr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhabalar 20 gün evvel zikzak şeklimde eğri kıkırdak ve nefes alamama sorunu ile rinoplasti ameliyatı oldum doğal bir burun istedim ama doktor sanırım fazla doğal bıraktı burnumun sırtı ve yanları inanılmaz büyük veya şiş ödem diyor bir seneye kadar bekleyeceğiz 2 ay bantlayacaksın 1 ay daha gece gündüz tersiner kullanacaksın diyor ama özellikle yanlardaki şişlikler inanılmaz sert zar zor masaj yapıyorum sırtı yumuşak ve kemer görünümü var delikleri ve burun ucuda kocaman, çok üzülüyorum psikolojik etkilerinden bahsetmek istemiyorum bile aynı durumları yaşayan var mı doktorum derin ne ince ne kalın dedi çok pişmanım estetikli gibi duran klasik bir burun istemediğime, tek artısı nefes almam düzeldi ya da önceden hiç nefes alamadığım için bu nefes oranı bana çok iyi geldi sol tarafım tamamen kapalı gibi bişeydi önceden, yanıtlarınız için vakit ayırabildiğiniz için çok teşekkür ederim şimdiden

merhaba, oncelikle cok gecmis olsun, ben de 35 gun kadar once ameliyat oldum cevremdeki arkadaslarim en buyuk hata doktora dogal olsun demek olur demisti ben de kendi yuzume asiri estetikli gorunen kucuk bir burun yakismaz diye dusunup dogal olsun dedim ve sonuc ne tahmin edin goruntuden tatmin değilim asla :) ne kadar dogalliktan yana olursa olsun insan bir ameliyata girince bariz sonuc istiyor beni goren cogu kisi ameliyat oldugumu anlamiyor bile oyle soyleyeyim, yandan bir degisim var tabi ama onden ayni hatta belki daha sisim.. zor bir durum aylar gecip odemler inip mecbur kendimize alisinca kabullenecegiz diye dusunuyorum su an cok yeni oldugundan daha da kotu geliyor insana ama kesinlikle haklisiniz surecin basina donsem daha farkli bir burun yaptirirdim

Geçmiş olsun öncelikle. Ben de bir hafta önce ameliyat oldum, burnumun içi çok daralmış gibi hissediyorum tabi ödemler var o yüzden sanırım, sizin ameliyat sonrası rahat nefes almanız ne kadar sürdü? Ne zaman burun açıldı?

bana doktorum şöyle anlatmıştı biz ameliyatta burnu daraltıyoruz ister istemez nefes kalitesi düşüyor ama bu her hasta için geçerli değil demişti..bazıları hiç sorun yaşamazken bazı hastalar nefes kalitesinin çok düştüğünü söylüyor bu birazda iç iyileşmeye bağlı dokular şişiyor ödem oluyor kabuklanıyor kuruyor gibi

Ameliyat öncesi nefes almam çok iyiydi, bu yüzden şuan fazla etkilendim heralde alışık olmadığım için, hem şişlikler yüzünden hem kan biriktiği için çok kapandı burun kulak çubuğuyla falan temizlemek de yasak. Siz nasıl temizliyordunuz ilk dönemde burnunuzu?

bol bol izotonikle yıkama yaptım cnm 10 luk enjektörlü içine sıkıyordum. ilk 2 hafta falan normal tıkalı olması tamponlar çıkınca baya rahatlıyor insan

Tamponlar 4.gün çıktı dün doktor içini temizledi şükür baya rahatladım ama içinde hala şişlik hissediyorum bir an önce ödem atmak için elimden geleni yapacağım teşekkür ederim desteğiniz için

3 sene önce oldum burunun tamamen oturması gerçekten 1 sene aldı 20 günde bile hala burnunuzda yüksek oranda ödem mevcut oluyor benim ilk hafta burnumun bir tarafı kocaman bir tarafı küçük olmuş diye ağlamıştım iki deliğimin arasında iki kat fark vardı resmen ama 1. Ayın sonunda kısmen düzeldi sizin de düzelecektir sakin olun hep kendimi doğal burnumdan daha kötü olma ihtimali yok diye teselli etmiştim

Ayni ben 15 gün önce ameliyat oldum suan begeniyormusunuz derseniz hayir begenmiyorum sonra diyorum ki en azindan eski halinden güzel olacaktir. Bende bugün sag deligimde hafif kücülme var digerine bakarak insallah düzelir

Ayni ben 15 gün önce ameliyat oldum suan begeniyormusunuz derseniz hayir begenmiyorum sonra diyorum ki en azindan eski halinden güzel olacaktir. Bende bugün sag deligimde hafif kücülme var digerine bakarak insallah düzelir
Düzeliyor eşitleniyor hiç merak etme

Ben de ameliyatın 7. Haftasındayım yaklaşık 5 hafta kadar nefes almam çok zordu şu an rahat nefes alıyorum ama sağ tarafından sol burun deliği daha dar, ama dikişlerde o tarafta toplanıp dikilmiş gibi, skar dokunun iyileşmesi zaman alıyor bu dokular iyilestikce yumuşayıp sertlik ve darlık hissi daha da rahatlayacak mış, ama bende şöyle bir durum var burnum ilk zamandan beridir sola hafif yamuk duruyor , düzelme yok şu ana kadar, doktorum ödem olduğunu ve düzeleceğini söyledi 3. Ay kontrolünde bakalım sonuç ne olur ama şimdiden ben kendimi revizyona hazırlıyorum, bende burnumu doğal istedim şekil olarak doktorum güzel yapmış fakat yamukluk keyfe keder oldu.

Siz kime ameliyat oldunuz? Benim de aynı burun ucu sola doğru eğri, karşıdan bakınca pek belli olmuyor ama alttan bakınca gayet açık görünüyor. Ama benim öncesinde de eğriymiş hiç dikkatimi çekmemiş, ameliyat masası fotolarında görünüyor alttan bakınca eğri olduğu. Ama ben revizyon olmayı düşünmüyorum, konfor açısından zor bir dönemdi. Benim de tam iki ay oldu bugün

Siz ameliyatı hangi doktora oldunuz, benim maalesef gün günü sol tarafimin nefes alması iyice daraldı, sağ tarafimdan da nefes almasam mahvolurum bu durumda bile kalbimi sıkıyor, gece telefonla ses kaydı alıyorum, önceden horlamam vardı şimdi sanki nefesim gidiyormuş gibi sesler çıkıyor.

Merhaba şimdi ne durumdasiniz süreç nasıl oldu. Ödemler 1 ayda indi mi en azından şekli belli oluyor mu benimde önden aşırı şiş ve hiç şekil bile yok

`