Burun estetiği sonrası kişi psikolojisi ?

ya allaskınıza insanlar ikinci üçüncü belki daha fazla ameliyat olmak zorunda kalıyo burunlarından,siz henüz oturmamış bi burnun her türlü kusurunu bulup dert ediyosunuz... ben de yaptırdım, eski haline oranla yandan rahatça poz verebiliyo muyum, evet, ozaman sıkıntı yok diyip içimi rahatlatıyorum.. hayır insanlar sizin burnunuzun sağ deliğinin üzerindeki çöküntüye bakmıyolar inanın bana.genelinize bakıyolar.hele erkekler hiç bakmaz.kocaman bir kemeriniz öne eğik burnunuz olmasın yeter. erkek zaten içinden geldiğince sarılamadığı öpemediği ama çok düzgün burnu olan kızı napsın istemez ki..oyuzden ama kusurları var hala ameliyat olmama rağmen diye üzüleceğinize, zamana bırakmaya çalışın,iyileşmesini bekleyin..ben darbe aldım ameliyattan sonra, kaç gun agladım, ama şuan çok belli olmuyo, bi egiklik var ama eski halime oranla gayet duzgun.mukemmel olmak zorunda değil. bu işe bi bulasınca hastalık gibi takıntı haline gelebiliyo.insanın kendini bundan koruması lazım...

Hanımkızımız, darbe ne büyüklükteydi? Ben de ameliyat oldum, 4.günde elim çarptı. Uykularım kaçıyor ruhum sıkılıyor resmen. Senin de böyle bir darbe miydi daha mı ağırdı? Umarım içimi rahatlatabilirsin..

arkadaşlar bende ameliyat olmayı düşünüyordum ama açıkçası korktum,çoğunun psikolojisi bozulmuş gibi.ama sonrasındada resimlere bakınca çok begendim geneli süper olmuş ;) nisan sonuna bende olacagm umarım bir sorun çıkmadan kurtulurum

bazen olup pişman olanları okuyunca vazgecesim geliyor henuz doktor kararı da veremedim ama birsürü para verip pişman olmak çok kötü.

bende hiç mutlu değilim daha 18.gün ,geçen hafta alçımı çıkardı ,burnumu ilk gördüm moralim altüst oldu.dün bandı değiştirdi tekrar gördüm açık haliyle yine ağladım, bant yapıştırmayayım dedi burnuna ama ben istedim bantsız görmek bile istemiyorum :43:

Arkadaşlar ben de ameliyat oldum 3 ay oldu ilk 2 ay çok mutluydum sonra burnum küçüldükçe küçüldü, şişliklerindi tabi ama ben önceki büyük burnumdan sonra alışamadım bu duruma yadırgadım. Ergonomi olarak öncedendaha rahattım iç kısmından sanki kanallar daralmış gibi geliyor

arkadaşlar bende ameliyat olmayı düşünüyordum ama açıkçası korktum,çoğunun psikolojisi bozulmuş gibi.ama sonrasındada resimlere bakınca çok begendim geneli süper olmuş ;) nisan sonuna bende olacagm umarım bir sorun çıkmadan kurtulurum

O resimlere çok inanmamak gerek.Onları genellikle doktorlar reklamlarını yapmak için en başarılı sonuçlarından seçip koyduruyorlar.Masum olarak resim koyan bir iki kişi belki var belki yoktur ,çoğu reklam amaçlı.

INTERESAN bi konu....sasirdim...boyle oluyo mu??
Allah sukur boyle bi sey yasamadik....
Ama siz de uzulmeyin!!!Insanlar ayleler ne diyorlar??gercekten kotu mu??yoksa sadece alismadiniz yeni uzunuzu?

Ameliyat olalı 4 ay oldu hiç mutlu değilim çok pişmanım önceden beğeniyordum kendimi şimdi hiç beğenmiyorum keşke hiç olmasaydım diyorum.Nefes alışım da önceden daha iyiydi.İnşallah zamanla alışırım.

Ameliyat olalı 4 ay oldu hiç mutlu değilim çok pişmanım önceden beğeniyordum kendimi şimdi hiç beğenmiyorum keşke hiç olmasaydım diyorum.Nefes alışım da önceden daha iyiydi.İnşallah zamanla alışırım.

kıme amelıyat oldunuz neyını begenmıyorsunuz burnunuzun

Arkadaslar bende yardimci olmak istedim bende estetik oldum yuzunuz zaten cok sisiyor ve burun oturmadikca aynada kendinizi guzel goremezsiniz buda 1 yil falan suruyor bende 7 ay oldu hala ucu sis ama 1 yili beklemek zorundayim doktorum 1 yilda sisliklerin geciceyini seklin ortaya cikicagini soyledi bashlarda ben hic kendime benzemiyordum zaman gecdikce duzeliyor 1 yil bekleyin beyenmezseniz zaten doktorunuz yardim eder sorunlar hall olur

burun ameliyatı sonrası insanın bakışları bile değişiyor. bu nedenle yüz ile birlikte ele alınmalı tasarım. maalesef ayrıntılı düşünen doktor sayısı çok fazla değil burun ameliyatında.
bir yakınım 1 sene önce burun ameliyatı oldu. normal duruşta sorun gözükmüyor ama güldüğünde (özellikle yan profilden) suratı komik gözüküyor. böyle olmasına sebep ne olabilir ki?
ben de ameliyat için acayip heyecan duymaktayım. ameliyat sonrası yeni yüzüme alışma konusunda özellikle.

bgn benm 21.günüm .. 20.günümde herşey güzel derken 21.günümde aile icersndekilerle kavga etmeye basladm bunun nedeni sinir stres brunmla ilgli olan. bnm tek sorunum herşeyn mükmml kusursz olmasnı istemem .. burnum hoş oldu güzel oldu aslnda ama keskee biras daha soyle olsaydı diye kendimi yiyorm bu kücücük seyler yüüznden ailemle tartısyrm sürekli aglamaklı haldeym bgn tüm günüm ağlamakla gecti ki soyle soyliyim sonunda sözlüm ayrıldı bile benden . suan bile gözmden yaslar eksik olmuyor. cok büyüttm ben burnumu cok abarttm ama insan aynada kendini farklı görnce pskolojk olarak etkilenyr yada o akdar acı cekmsken keske surasıda soyle olsaydı diyebilyr. tabi bunun yanı sıra benm gibi sigra icen birsinin birden sigarayı bırakmasıda var. herşey bgn üstüste geldi .. bitkin ve yorgunum. insallah yarın güzell bir gün olur hepimiz için.. yarın insallh mutlu bir günaydın la baslarım topkteki sözlerimeee :))
Bende burun estetigi olcam cok piskolojimi bozuyo burnum bende aliyorum ama burun esetigi olucam diye cok seviniyorum insallah istedigim gibi burnum olur sende kafana fazla takma bende esimi delirtiyorum burnum güzel degil felan takiliyorum umarim ameliyatan sonra piskolojim düzelir-

32 günlük burnum var. benim alçım 2 hafta durdu. ve kontrole gitmeden bir gün önce çat dedi düştü yere. Koşa koşa aynaya gittim. Şeklini çok merak ediyorum. Burun derim soyulmuş, üstü bembeyaz çok kötüydü. Ama incecik, küçücük, biryandan da kemerli bir burnum vardı.

Ucu 2 gün sonra şişmeye başladı. Kemerim de çok tuhaftı. Önceki burun büyük olduğu için ben çok mutluydum. Böyle kemerli bile kalsa olsun diyordum :)

Doktorum masaj verdi ve benim burnum oturmaya başladı. İlk zamanlar çok korktum, sevgilim beğenmeyecek diye. Çünkü önceki halimle çok iyi anlaşan bir çifttik. Hiç yadırgamazdı burnumu. Yüzüm, ifadem çok hoşuna giderdi. Değişimin onu uzaklaştıracağından korktum. İlk 2 gün tuhaf tuhaf baktı durdu belli etmese de :)) Ben ona bakmadığım zamanlarda hep incelediğini farkediyordum.

Ve şimdi bayılıyor. Sürekli çok güzel oldun diyor. ÇOk mutlu oluyorum. En büyük destekçim de O ve ailem zaten. Onlar ilk günden itibaren olumsuzluklara rağmen çok beğendiler.

Ben de dışarı çıkmaya çok çekindim. Hep gittiğim kafeye bile gitmeye korktum. Ama gittim ve tepkiler birer birer gelmeye başladı. Hepsi "Sende bir dğeişiklik var. Zayıfladın mı? Bronzlaştın mı? " diye sorular sordu :))

Ve ben bazen bu forumda çok üzüldüm, çok umutsuzlandım. Pişman oldum, üzüldüm. Ama 10 dk geçti ve açtım ellerimi duamı ettim. Şükürler ettim. Ve gerçekten hep yüksek tuttum moralimi. Bu çok önemli bence. 30 gün boyunca kemerim vardı. 2 gündür indikçe iniyor. Bir anda. ve hala var. Kalsa da inanın bana sorun değil. Biliyorum, inanıyorum herşey daha da güzel olacak.
insallah dahada iyi olur

zaten yapılan burun süper de olsa yüze çok uyumlu da olsa muhakkak yadırganacaktır senelerdir alışık olunan burunun yerine bir anda farklı bir burun geliyor :)
alışmak için biraz beklemek gerek :)

ben ilk alçı çıktığı anda bile hiç yadırgamamıştım. Şiş olmasına rağmen çok doğaldı, tabi ki ödemlerden dolayı burun delikleri eşit değilmiş gibi görünüyordu ama ben takmadım. Zaman verdim. Bugün tam olarak 3. haftamdayım ve burun deliklerim eşitlendi sayılır. Halen içerisinde eriyen dikişlerim var ve tabi kesiler de iyileşme sürecinde. Sanırım en önemlisi doğal bir burun istemek doktorunuzdan. Beğenmediğiniz yerlerin düzelmesini istemek, tamamen farklı bir burun değil.

atel çıktığı zaman burnumun nasıl da şiş olduğunu tam olarak farkedemedim ama anormal duruyordu bana ait değilmiş gibi..eve gidip de incelediğimde gerçekten şişlikleri gördüm sonra da pek ayna takıntısı yapmadım hatta aynaya bakmaktan çekindim artık farklıydım çünkü .. bir süre sonra alıştım eskisinden güzel olacağına emindim ki o şişlikler(burnum yirmi küsür günlük olsa da) hafifledi mükemmel değil tabi ki ama eskisinden çok daha iyi diyorum kendi kendime tabii yine de dışarı çıkmaktan tanıdıklarımın beni görmesinden çekindiğim çok oldu.. hiç dışarı çıkmadım bir süre.. daha sonra bu yaptığımın benim kararım olduğunu kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün önemli olmadığını kendime söyledim sonuçta bütün dünyanın derdi ben değilim değil mi? biri konuşsa bile tınlamıyorum bazen umursamamazlık edemiyorum tabi ama geçiyor sonra.. eski burnumla toplum içinde kendimi ne kadar berbat ama şimdi bu şiş haliyle bile kendimi daha rahat hissettiğimi anladığımda tüm sıkıntılarım geçiveriyor :) bence olay psikolojide.. burun estetiği sonrasında olacakları bilerek bu yola girdik tamamen mükemmel olamaycağımızı bilmeliyiz ve bütün sıkıntılarımızın geçeceğini hatta bambaşka biri olacağımızı zannetmemeliyiz çünkü sadece yüzümüz değişti içimiz değil.. ama getirdiği özgüven huzur gibi artıları var ki bu çok güzel bir şey.. ve başkalarının söylediklerini hiç bir zaman takmak istemeyen bir insandım pek beceremezdim eskiden ama şimdi bu durum bana güzel bir destek ve antreman oldu :))) her ne kadar bazen ne yaptım ben desem de bir şekilde bu duygudan kendimi çıkarıyorum ameliyat gibi birşeye cesaret etmiş olan ben kendime bir iyilik yapıp her şey eskisi gibi hatta eskisinden de güzel olacak diyorummm :)

Ne güzel destek vermişsin kendine :) benim 29 günüm açıkcası eskisinden çok daha iyiyim ama Üzerimde stres var nedeni ni bilmediğim normalde bu kadar gergin bi tip Değilim hatta Neşeli hırslı biriyim ama bu Günler'de bunlardan eser yok . Duygusal Zayıf hissediyorum kendimi görüntü olarak toparladım ama ruhsal olarak hala boçalıyorum ne yazık ki

tamda aradığım başlık, doktordan geliyorum bantı çıkardı orda aynaya baktım neler hissettiğimi dile dökemeyecek kadar garip duygular yaşadım hatta tansiyonum düştü, aynadaki ben ben değildim çünkü. hemen burayı gördüm yalnız değilmişim dedim olumlu yazılar beni rahatlattı. Sanırım burnum oturana kadar aynaya bakmıcam ve kalabalık bi işyerindeyim kime saklanabikirimki insanların tepkisi üzerine herbirine zamanla oturacak burun kalkıklığı inecek diye açıklama yapıcam valla zor bi süreç olucak allahtan annem beğendi. Burun ucunu hissetmiyorum birazda ucu top gibi kalmış henüz iki haftalık inşllh düzelir. Birbirimize destek olalım, böyle bi zamanda endişemizi azaltacak ufak bi söz bile insanı rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

mükemmeliyetçi olmaktan oluyo hep bunlar bende göğüs estetiği yaptırdım şu an güzel ama biraz büyük diye keşke doktoru dinleyip daha ufak yaptırsaydım diye kendimi yiyorum kafaya takıyorum 3 yıl oldu keşke yaptırmasaydım dediğim de oluyo bazen kendimi daha iyi hissettiriyo karışık, burnumda da hafif bir yamukluk var acaba yaptırsam mı diyodum sonra vazgeçtim burun direk görüntüyü etkilediği için önemli ve sorunsuz nefes almak hepsinden önemli

Benimde burun alcim çıktığı zaman hemen aynaya kosdum. Ama gözlerime inanamadım burnum şiş ve mordu. Ben böyle tahmin etmiyordum. Yaklaşık 15 gun sürekli ağladım hatda kendimden nefret etdim. Hiç resim falan çektiremedim. Amma gitdikce burnum yerine oturmaya başladı. Gitdikce hoşuma gidiyor,kendime geliyorum yavaş yavaş. Ama burun estetiği olmak isteyen bütün insanlara sesleniyorum gerek olmadığı sürece estetik olmasinlar. Sonra geri dönüşü olmuyor.

Benimde burun alcim çıktığı zaman hemen aynaya kosdum. Ama gözlerime inanamadım burnum şiş ve mordu. Ben böyle tahmin etmiyordum. Yaklaşık 15 gun sürekli ağladım hatda kendimden nefret etdim. Hiç resim falan çektiremedim. Amma gitdikce burnum yerine oturmaya başladı. Gitdikce hoşuma gidiyor,kendime geliyorum yavaş yavaş. Ama burun estetiği olmak isteyen bütün insanlara sesleniyorum gerek olmadığı sürece estetik olmasinlar. Sonra geri dönüşü olmuyor.
Benim gibi mesela. Bir ameliyat oldum her şey berbat oldu. dediğin gibi geri dönüşü de yok.

Back
X