Burun estetiği sonrası morluk ve şişlik

womaninmosque

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
27
3
6
32
Insallah doğru yere acmisimdir :)
Ben 1 ay sonra , okul vakti olucam, en fazla iki hafta gitmeme hakkım var okula .bu iki hafta da şişlik ve morluk geçer mi ??
Bir de ben üniversitede olucam , üniversite hastanesinde olma var mı ?
Bir de benim burnun ucunda deri kalkmışti hassas ve kizarik , burun ameliyati veya ameliyattan sonra takılan şey burna zarar tahriş verir mi , çıkartıp takarken??

2 haftada çoğu kişinin morluğu geçmiş oluyor ama şişlik bi nebze kalabiliyor %20 civarında. bu da gülüşü etkiliyor benim bi süre üst dudakta hassaslık ve şişkinlik aynı zamanda bi miktar yüzde de şişkinlik olmuştu. kyafetleri giyip çıkarırken de burnunuza değdirmemeniz lazım çok küçük darbeler bile olumsuz bi sonuç verebilir dikkat etmek lazım :)

2 haftada çoğu kişinin morluğu geçmiş oluyor ama şişlik bi nebze kalabiliyor %20 civarında. bu da gülüşü etkiliyor benim bi süre üst dudakta hassaslık ve şişkinlik aynı zamanda bi miktar yüzde de şişkinlik olmuştu. kyafetleri giyip çıkarırken de burnunuza değdirmemeniz lazım çok küçük darbeler bile olumsuz bi sonuç verebilir dikkat etmek lazım :)
Kıyafetleri giyip çıkartirkende mi, en ufak darbeler mi ,, korktum valla :)

Korkmayın ya ben doktor felan değilim sadece burun ilk başlarda henüz oturmamış bir yapı oluyor öyle düşünün. dokular daha kaynamadan verilen darbelerdir mesela dar bi kıyafeti burna sürterek girmek bence henüz oturmamış burnunuza zarar verebilir dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum. (burnun üstüne dokunmaktan vs. bahsetmiyorum onlarda bi sıkıntı yok diye biliyorum ben rahat rahat burnumun üstünü temizleyebiliyorum yavaşca) ben bu süreçte çoğu kıyafeti burnuma değdirmeden giyebildim bi sıkıntı olmuyor yani merak etmeyin ;)

Ben de hiç morluk olmadı denecek kadar az doktorum jel sürmüş yüzüme nasıl bir jelse yıkansada gitmiyor her gün capcanlı, şişkinlik oldu sadece o da çok değil hafif bugün 5. Günümdeyim yanak bölgem şiş sadece birazcık bide dudaklarım :))

Ben de hiç morluk olmadı denecek kadar az doktorum jel sürmüş yüzüme nasıl bir jelse yıkansada gitmiyor her gün capcanlı, şişkinlik oldu sadece o da çok değil hafif bugün 5. Günümdeyim yanak bölgem şiş sadece birazcık bide dudaklarım :))
Sana ameliyat sonrası ne taktilar burnuna ,, geçmiş olsun ,, insallah benimki de iyi geçer ,, bende de morluk olmaz inşallah, , cok acidi mi bir de ,,yemek yiyebildin mi yiyebiliyor msun

Sana ameliyat sonrası ne taktilar burnuna ,, geçmiş olsun ,, insallah benimki de iyi geçer ,, bende de morluk olmaz inşallah, , cok acidi mi bir de ,,yemek yiyebildin mi yiyebiliyor msun
Canım ben şuan 2 hafta olalı ameliyat sana faydası olsun diye soyluyorum 2.haftadan itibaren ciddi sorunların kalmıyo hatta 8.gün ben kendimi iyi hissetmiştim morluk ve şişlik korkutmasın ilk gün gozunde alnında oluyo 3.-4.gun yanak ve dudağa gelebiliyo ama aşırı büyük ve sorun olmuyolar yemek konusunda genelde çorba iç derim bol bol su iç çok önemli beni su kurtardı diyebilirim öyle yani:)

Alçı var burnumda hala yarın çıkacak ismi atel sanırım :)) açımadı sadece tampon çıkarken acıdı, yemek yiyebiliyorum ilk 3 gün sıvı olarak yedim

Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Morluk ve Şişlikler
Estetik burun ameliyatları sonrasında burun kenarında, gözler etrafında oluşan şişlik ve morlukların nedeni, ameliyat esnasında urun kemikleri ve yumuşak dokuda düzeltme işlemi yapılırken, dokuların hasar görmesi, kabiller damarda ki kanamaların ve hücre içinde ki sıvının hücreler arasına sızması sonucu oluşur. Oluşan işlik ve morluk kişiden kişiye göre değişir. Tamamen aynı tekniklerin kullanıldığı ve aynı sürede ameliyatları tamamlanan hastalarda çok farklı düzeyde şişlik ve morlukların olduğunu görebiliriz.
Ameliyat olan kişinin alkol kullanımı, sigara kullanımı, tansiyon problemi olup olmadığı, açık tenli olması, kan sulandırıcı ilaç kullanımı, cilt kalınlığı, alerjik yapılı olup olmaması şişlik ve morluğun şiddetini artıran faktörlerdir. Ayrıca hekimin kullandığı teknikler, hekimin tecrübesi, ameliyatın süresi de şişlik ve morluğun şiddetini etkiler.
Estetik burun ameliyatı olmak isteyen tüm hastalar doğal olarak şişlik ve morlukların en alt düzeyde olmasını ister. Böylece iyileşme dönemi ve iş ve özel hayatına geri dönme süresi de kısalır. Şişlik ve morlukların en aza indirgenmesi için;

• 1- Ameliyat öncesinde kanamayı artırabilecek ilaçlar, gıdalar(badem, kiraz, salatalık vs.) kesilmelidir.
  • 2- Ameliyat sırasında olabildiğince düşük tansiyon ile çalışılmalı
  • 3- Ameliyat süresinde mümkün olduğunca dokuya hassas davranılmalı, mikro cerrahi yöntemle olabildiğince az hasar vererek ameliyat tamamlanmalıdır.
  • 4- Ameliyatın hemen sonrasında soğuk uygulama yapılmalıdır. Son yıllarda bu konuda bir yeni gelişme sağlanmıştır. Hiloterapi (hilotherm) cihazı ve hastanın yüzüne konulan maske ile düzenli olarak 14 – 16 derece soğuk uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama hemen ameliyat sonrasında başlamakta ve sabaha kadar devam etmektedir. Bu sayede hastanın şişlik ve morluklarında çok yüksek oranda azalma sağlanmıştır.
  • 5- Yine ameliyat sonrasında başlanan bazı jel ve pomatlar şişlik ve morluğun iyileşmesini böylece hastanın daha rahat ameliyat süreci geçirmesini ve günlük yaşama geri dönmesini hızlandırır.

Sanırım 17.gunundesin, şu an nasılsın, durumun nasıl ?

Şuanda gayet iyiyim yüzüm eski haline döndü dikişlerimin çoğu alındı ama hala bandajlıyım şiş burnumun ucu ödemli 19 eylülde bandajlarım çıkacak normal hayatıma döndüm yani

Şuanda gayet iyiyim yüzüm eski haline döndü dikişlerimin çoğu alındı ama hala bandajlıyım şiş burnumun ucu ödemli 19 eylülde bandajlarım çıkacak normal hayatıma döndüm yani
Niye hala Bandajlı, her yerde 2 haftada alçı ve bandajdan çıktığı yazıyor ..senin nerdeyse 3 hafta , ben ne yapıcam ya okul var ,, bir de ben hergün yüzümü sabunla yıkamam gerek , bandajlarin çıktıktan sonra sen yapıcak msn yüz temizliğini ??

Back
X