Arkadaslar herkes ameliyattan sonra ki sureci anlatacagim demis fakat anlatmamis. Burun estetigi sonrasi bilinmesi gerekenler, yapilmasi gerekenler ve genel olarak sureci anlatabilirmisiniz.
Cok gecmis olsun oncellikle , en buyuk korkum ameliyata hasta girmek veya ameliyat sonrasi donemde hastalanmak. Insallah oyle bir durum olmaz. Bende ameliyat sonrasinda burada anlaticam hatta paylasabiliyorsam resim-fotoraf- paylasicam. Suan epey bi korkuyorum. Ya pisman olursam ya ameliyat sirasinda basima bisey gelirse vsvsvs belirsizlik kotu seyBende 10 gun olmusken ameliyatimin uzerinden kendi surecimi anlatayim. Ameliyat gunu insan ister istemez gergin oluyor. Merak heyecan korku hepsi bir arada. Ameliyat ciktigimda ben ayilma surecini hatirlamiyorum. Cunku ciktigimda basim donuyor diye ellerimel basimi tuttumusum 1. Kusmama kadar ara ara seyler hatirliyorum 2. Kusmamdan sonra kendime geldim. O surecten sonra benim bas agrim oldu. Iki adet agrikesiciserum taktilar normal serumun disinda ve gecede agri kesici igne oldum. Birinin size yardimci olmasi lazim. Gozlerime buz koydular buzu burnuma dsmesin diye alnima batladi hemsireler. Saat 1 den aksam 6-7 ye kadar buz uygulamasi yapildi. Ha ben kustum zor ayildim filan ondan sonra oyle mi oldu. Hayir ayildim uzerimi degistirdim saclarimi taradim. Corbami ictim. Bitter cikolata ve neskafe ictim surekli. Doktorum cignemek serbest ne yemek isterseniz yiyin dedi. Istahimda yerindeydi bu konuda sikinti yasamadim burun tamponlari sik sik degisiyor ben eve ciktigimda da degistirdim. Evde 2 yastikla yattim evdeki 3lu koltuk iyi oldu bu sayede bir taragima donmedim. Boyun yastigi kalin geldigi icin atki ya da ben coraptan yaptim yumusak coraptan boyun yastigi gibi yapbilirsinoz ceneniz dayaninca rahat uyuyorsunuz. Hastanede uyuyamadim. Malum agizdan nefes almak zor oldu yerimi yadirgadim. Evde uyudum. 6sinda ameliyat oldum. 12sinde icindeki tampolar ve uzerindeki alci cikti dikisler cikti. Ben sinemaya gittim. Yani 6. Gunde iyiydim. Bugun 10. Gun ve cok sukur ise basladim. Biraz zor geldi tabi. Ama bugunu atlattim alisacagim. Ben arnica krem kullandim ama sariliklarim ve goz kapaklarimdaki korluklar tam anlamiyla gotmedi. Enfla c diye bir hap kullaniyorum yine morluklar sismeler icin filanmis. Sinomarin deniz spreyi kullaniyorum oldukca basincli. Ici icin nazalnem krem ve kesik yerin izi bellinolmasin diye scarex jel. Sik sik temizliyorum nemlendiriyorum. Yuzumu ilk defa bugun yikadim. Alci ve icindeki tampolar varken banyoda kovayla yikandim. Basimi geriye atip guzelce yijadim basimi hic yuzume su degdirmedim yagli bir cildim vardi. Burun tamponunun kalan yerlerini temizlemeye calistim ama yeterli gelmedi sivilcelendim biraz. Hasta modunda olmayin. Evet basit bir ameliyat degil ama hasta gibi davraninca insan daha kotu hissediyor kendini. Burnunuzla benim gibi cok oynayan ve birazda sakar biriyseniz saga sola carpacaksiniz. Ben carpiyorum. Hic birsey olmasa elim degiyor yine aciyor ama bunlar minik minik dokunuslar oyle sert kotu bir darbe almadim henuz. Dudak stigi kurtaricim olmustu. Dudak nemlendiricisi, bogaz spreyi majezik ve bogaz pastili strafen kullandim. Agizdan nefes aldigim ve cok cabuk sisen bademciklerim oldugu icin surekli bogazima sprey sikmak zorunda kaldim rupafin alerji hapi verdiler hapsirmamak icin grip oldum birde grip ilaci kullandim. Agzimi acarak hapsirdim.dilimi damagima bastirip kafaminone egince bazen geciyordu ama cok siddetli eksuruklerim ve hapsirmalarim vardi. Ayrica antibiyotik kullaniyordum. Suan hala enfla c yi ve alerji hapini iciyorum. Antibiyotigim bitti.
Benimde en korktuklarim arasinda ya burnumu begenmezsem.. doktor gorusme sirasinda bile belirtti ilk 15-20 gun odem olucak burnun seklini almamis olucak ve hic begenmiyceksin ama sonrasinda oldukca memnun kalicaksin diye. Insallah oyle olur . Yorum icin tesekkurler ben ve benim gibi ameliyata gireceklere yol gostermis oluyorsunuz. Ameliyattan sonra bende sureci anlatacagim insallahBu sorduklarının hepsini doktor anlatıyor ameliyat sonrası zaten bilgili olacaksın hiç merak etme :) ben ameliyattan çıktığımda hafif bi sızlama vardı sadece burnumda sonrasında hiç ağrı acı çekmedim. Benim mide bulantım kusmam olmadı kişiye göre değişiyor. Evet sağa sola dönerek ve düz yatmak yasak bu çok zorlaştırıyor. Tamponların ortası delik olsa bile burundan nefes almak zor oluyor ağız açık uyuduğun için çok ağız ve dudak kuruluğu oluyor nemlendirici ve bol su gece daha çok lazım oluyor. Başı aşağı eğmekte yasak. İlk 3 gün şişlik yaşadım ben bol bol buz tuttum 4. Gün inmişti şişliklerin çoğu. İlk 2 gün kendime bunu niye yaptım diye sinirlerim bozuldu dediğim gibi acı ağrı olmasada o hal zor oluyor. Yalnız benim kapalı teknikti açıkta değişir mi bilmiyorum. Şuan 9. Günümdeyim ve sadece bantlarımla iyi ki ameliyat olmuşum diyorum :)
Acikcasi cimbizla temizlemek biraz tehlikeli geldi ama mantiklida bir yandan. Yasamadan bilemeyiz. Yorumunuz icin tesekkurlerameliyattan sonra gozumu actim ve iyikide anestezici beni tembihlemisti gozunu acinca korkma burnundan nefes alamicaksin panik yapma demisti ve gozumi acinca ilk korktum noluyo diye ve aklima anestezicinin sozu geldi...ayilmam biraz zor oldu galiba benim bogazimda yogun bir balgam hissi balgamli balgamli okusuyodum bi seni kusturabilir mide bulantisi cok oluyor...ilk gun yuze yogun buz uygula ameliyattan cikinca ayikma surecinde bile esim bana uyguladi ve hic sismedim nerdeyse ilk gece yatmak uyumak sikintiliydi cok...tam gozum dalicak aniden nefessiz kalip bogazim agzim kuruyodu ilk gece iykuyi unut yani ve basuucunda hep su bulunsun benim inanilmaz bogazim agzim kiruyodu nefes alamiyodum o kuruluktan...yatis pozisyonu sirt ustu cift yastik la da hafif yan yatabilirsin ben yattim yamulma falan olmadi..doktorumda derdi galiba ole bise olsaydi...demedi de bu lari...dudak kurumasi icin nemlendirici ruj kullanabilirsin...basin cok donecek ani hareket yapma yere bakma hafif yukari bakarak dur...bana doktorum kati yeme falan demedi ama ben pek kacinmadim tabi agizni oldukca acip cok sery seyler yemekten kacinmalisin
.zaten istesende yiyemeyeceksin kati seyler...tad koku olayi ilk gunler hic yok 3. 4. gunlerde yavas yavas aciliyor...nefes de hic yok tampon sonrasi ilk anlar aliyorsun nefes ama sonradan yine kapaniyor kan pihtilarindan benim burun deliklerim tamamen kapaliydi ayni tampon var hissiydi cimbizla burun deligi girisndeki pihtilari igne ucu kadar da olsa temizledim aman dikkat dikislere...o temizlik fbile ertesi gun farkettirdi sanki kendi kendine her sabah aciliyor az az....dikisler alininca biraz aci cekiceksin tampon da hic bisey yok ...darbeye dikkat et yalniz yat evliysen.ve bol bol burun masaji..simdilik aklima bunlar geldi gecmis olsun simdiden
Aaa evet cok mantikli kas biyik aldirmak aklima son gelicek seydi. Cok tesekkurler. Evde buz uygulamasina devam etmek gerekiyor mu ? Yoksa sadece ilk gun hastanede mi yapiliyor buz uygulamasi ?Merhaba ben ucbuvk aydayim hala iki uç yastikta yatiyorum. Herşey yiyip icilebiliyor doktorum bana normal beslenmene devame edebilirsin dedi. Okyanus suyu önemli. Bol bol sıkın. Arnica JEL surun yüzünüze. Disari cikarken jeli yikayin. Leke yapabilir. Dudak kuruluğu bende olmadi ya da onu hic fark etmedim bilmiyorum.:) basinizi öne egmeyin. Basinc sebebiyle şişme kanama olabilir. Banyo yaparken dikkat edin. Duy yerinden cikip burnunuza carpmasin. Bi iki yorum okumuştum boyle. Kasimi hala aldirmadim ben ornegin. Burun köküne bastirir diye ameliyat öncesi bi kas biyik aldirin:)buz kompressini düzgün uygulayin. Ama burun kokunuze bastirmadan koyun dikkat edin. Uzun sure yuzunuz sis olacak. Psikolojinizi bozmayin.
bende burdan okudum ama tabiki tehlikeli benim burnumun deliklerini bildigin oreumcek agi gibi kaplamisti kabuklar bende cimbizla hafiften yolmustum ama icini degil kesinlikle burun deligi girisini orda da ipler var aman dikkatAcikcasi cimbizla temizlemek biraz tehlikeli geldi ama mantiklida bir yandan. Yasamadan bilemeyiz. Yorumunuz icin tesekkurler
Zorlu bir surec beni bekliyor, korkmaya basladim :))bende burdan okudum ama tabiki tehlikeli benim burnumun deliklerini bildigin oreumcek agi gibi kaplamisti kabuklar bende cimbizla hafiften yolmustum ama icini degil kesinlikle burun deligi girisini orda da ipler var aman dikkat
devam etmek gerekiyor. zaten söylüyor doktor. hastaneden ayrılırken küçük küçük kesilmiş sargı bezlerinden almıştık biz. evde buz torbasının altına koymak için. yani deriyle direkt temaqs etmesin cildiniz buz yanığı olmasın:)Aaa evet cok mantikli kas biyik aldirmak aklima son gelicek seydi. Cok tesekkurler. Evde buz uygulamasina devam etmek gerekiyor mu ? Yoksa sadece ilk gun hastanede mi yapiliyor buz uygulamasi ?
Canım kaç gün Ağrı hissettin ameliyat sonrası tampon çok nefessizlikten bırakıyor mu ?Merhaba ben ucbuvk aydayim hala iki uç yastikta yatiyorum. Herşey yiyip icilebiliyor doktorum bana normal beslenmene devame edebilirsin dedi. Okyanus suyu önemli. Bol bol sıkın. Arnica JEL surun yüzünüze. Disari cikarken jeli yikayin. Leke yapabilir. Dudak kuruluğu bende olmadi ya da onu hic fark etmedim bilmiyorum.:) basinizi öne egmeyin. Basinc sebebiyle şişme kanama olabilir. Banyo yaparken dikkat edin. Duy yerinden cikip burnunuza carpmasin. Bi iki yorum okumuştum boyle. Kasimi hala aldirmadim ben ornegin. Burun köküne bastirir diye ameliyat öncesi bi kas biyik aldirin:)buz kompressini düzgün uygulayin. Ama burun kokunuze bastirmadan koyun dikkat edin. Uzun sure yuzunuz sis olacak. Psikolojinizi bozmayin.
merhaba benim ağrım olmadı pek arada bir on gün kadar baş ağrım oldu ama arada bir sürekli değil ilaç alınca zzaten geçiyorduCanım kaç gün Ağrı hissettin ameliyat sonrası tampon çok nefessizlikten bırakıyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?