merhaba çok özür dilerim uzun zaman foruma giremedim. revizyon için ücret ödemedim ilk ameliyatımı Selahattin Bey Koru hastanesinde yaptı 4,000 TL ye. revizyonu Gazi Üniv. yaptı ücret almadan.Bilinçli olun bu konuda.çünkü bu deformite doktorun burun çatısını çok törpülemesinden kaynaklanıyor. O yüzden 2.ameliyatı yapması gerekli. Benim dayımda göz doktoru.Kendinden kaynaklanan sıkıntılarda 2.ameliyat gerekirse ücret almıyor. tabi doktorla da ters düşmemek gerekir.alt komşumuzun torunu da revizyon oolmuş ve 700 TL anestezi ve oda ücreti ödemiş. zannediyorum özel de oldugu için.tabi ameliyatı ilk yapan doktordan başkasına gidersen haklı olarak normal ücreti neyse onu isteyecektir. Ve şu an öğrendiğim kadarıyla Selahattin Bey İatanbula taşınmış.
Merhaba, ben foruma yeni uyeyim ve aynı sorun Ters V deformitesi bende de var. Ameliyatımın ustunden bir bucuk yıl gecti ve tum odemler gectikten sonra burnumdaki butun deformasyonlar ortaya cıktı. 2. kez ameliyat olmak istiyorum ve bir iki doktorla gorustum kaburgandan kıkırdak almamız gerekir kulaktan alınıcak kıkırdak yeterli olmaz dediler ama bu islemden biraz korkuyorum. sizinde kaburganızdan mı alındı kıkırdak? Eger oyleyse bu zor bir operasyon mu?
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki görüştüğünüz diğer doktorlar da ilk ameliyatı olduğunuz doktorun revizyonu yapması daha mı mantıklı dediler
muayene oldugum kbb doktorları ameliyatı yapan doktorunuzla görüşün mutlaka 2 ameliyatı yapacaktır dediler.
ama plastik cerrah olan doktor ( anladıgım kadarıyla plastik cerrahlar birbirlerini pek tutmuyorlar) biraz doktorum hakkında atıp tutup gel ben yaparım mis gibi olur boru gibi de nefes alırsın demişti. ( tam olarak bunu söyledi hiç unutmuyorm :) ) kendi doktorum benim burun kenarlarını kırmadı sadece ucunu düzeltti ve törpüledi.eğer kırarsam nefes alamazsın dedi. ama fikrini sordugum plastik cerrah mutlaka kırılmalı ben kırarım çok güzel yaparım dedi. ben bunu kendi doktoruma söyledim siz kırmıyorsunuz ama başkası böyle diyor diye.Ahucum bana ameliyatı yaptırmazsan bile sakın burnunu kırdırtma dedi. gel de işin içinden çık. iki cerrah iki zıt görüş. ama bence burada esas olan sen doktoruna güveniyor musun? doktorun daha önce böyle vakalar görmüş mü? bu vakalar karşısında ne yapmış? mümkünse fotograflarını görmek iste hatta. bunları sor ikna olursan kendi doktoruna ol yok olmazsan da araştırma yapıp revizyon konusunda daha fazla deneyimi olan bir doktorla görüş bence.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki görüştüğünüz diğer doktorlar da ilk ameliyatı olduğunuz doktorun revizyonu yapması daha mı mantıklı dediler?
merhaba çok geçmiş olsun. benim yine burun içindeki kıkırdak dokularım kullanıldı.ekstra kaburga ya da kulaktan almadılar.ters v deformasyonu burun sırtında fazla törpüleme ya da fazla kıkırdak doku çıkarıldıgı için oluşuyormuş zaten. muhtemelen sende benimkinden daha fazla almışlar. ama telaşlanacak bir şey yok. en yaygını bildigim kadarıyla kulak arkasından alınan kıkırdak. benim dayım göz doktoru. geçen hafta bahsetmişti. göz kapağı düşük olan bir hasta için bacağından kas dokusu alarak göz kapağında kullanmışlar. yani doktorlar kas, kıkırdak alma işlemlerini bir çok cerrahide yaygın olarak kullanıyorlar. korkmana hiç gerek yok. tekrar geçmiş olsun.
tesekkur ederim yorumun icin. bnm biraz fazla alınmıs kıkırdaklar burnumda nerdeyse kemik kalmamıs dedi bi doktor..simdi ameliyat olmaktan degil eklenicek yeni kıkırdagın erimesinden yada kaymasından korkuyorum.forumda bikac kisiden duydum eklenen yeni kıkırdagın erime ihtimali oluyomus. sizin nekdr oldu ameliyat olalı? bir sorun yoktur umarım ikinci ameliyttn sonra.
Benim bildiğime göre kadavra kıkırdağı başka insanlardan alınıp işlenilerek konulduğunda, farklı bir insana ait olduğu için bünye bu kıkırdakları eritmeye çalışıyor. Aynı şey kaburga ve kulak kıkırdakları için de geçerli mi bilmiyorum.
bu kadar zaman olmuş burun kıkırdağınızda sorun oldumu acaba?bende yeni oldum da:)merhaba çok geçmiş olsun. benim yine burun içindeki kıkırdak dokularım kullanıldı.ekstra kaburga ya da kulaktan almadılar.ters v deformasyonu burun sırtında fazla törpüleme ya da fazla kıkırdak doku çıkarıldıgı için oluşuyormuş zaten. muhtemelen sende benimkinden daha fazla almışlar. ama telaşlanacak bir şey yok. en yaygını bildigim kadarıyla kulak arkasından alınan kıkırdak. benim dayım göz doktoru. geçen hafta bahsetmişti. göz kapağı düşük olan bir hasta için bacağından kas dokusu alarak göz kapağında kullanmışlar. yani doktorlar kas, kıkırdak alma işlemlerini bir çok cerrahide yaygın olarak kullanıyorlar. korkmana hiç gerek yok. tekrar geçmiş olsun.
Merhaba kına gecesi fotograflariniz ters v deformitesi mi oluyor?1.fotograf ameliyattan önce, kına gecesi fotoları ilk ameliyattan sonra makyajla bu kadar kapatıldı. son iki foto 1 ay önce çekildi. sanırım ilk halime geri döndüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?