- 26 Aralık 2017
- 91
- 17
- 38
- 39
- Konu Sahibi pinkfloyd86
Arkadaşlar maddi manevi tazminat davası açan ya da açıp kazanan var mı aranızda? Dava açmayı düşünüyorum ama nerden başlıycam, süreç nasıl ilerler bilmiyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir avukat ile görüşün. O anlatacaktir. burada bir arkadas kadin hastaliklariyla ilgili bir alanda dava acip kazanmıştı. Avukatla konusun. Dava açılır tarih verilir. Hakim bilir kisi raporu ister ikinci dava tarihi verilir. Bilirkisi Hatali bir islem olduğuna dair rapor verirse hakli oluyorsunuz. Tazminat miktarini bilemiyorum tabi.Arkadaşlar maddi manevi tazminat davası açan ya da açıp kazanan var mı aranızda? Dava açmayı düşünüyorum ama nerden başlıycam, süreç nasıl ilerler bilmiyorum.
Teşekkür ederimBir avukat ile görüşün. O anlatacaktir. burada bir arkadas kadin hastaliklariyla ilgili bir alanda dava acip kazanmıştı. Avukatla konusun. Dava açılır tarih verilir. Hakim bilir kisi raporu ister ikinci dava tarihi verilir. Bilirkisi Hatali bir islem olduğuna dair rapor verirse hakli oluyorsunuz. Tazminat miktarini bilemiyorum tabi.
Devlet hastanesinde oldu ameliyatım ama makbuzu duruyordu. 2 sene geçti.parayı elden verseydiniz maliyeye şikayet edin.
Sonucundan memnun olmamis. Sikayeti o sanirim.o zaman pek mümkün değil. doktor vergi kaçırmamış oluyor. şikayetiniz nedir?
Ameliyat sonrası oluşan burun eğriliği, kıkırdak düşmesi ve çökmeden dolayı dava açmak istiyorum.o zaman pek mümkün değil. doktor vergi kaçırmamış oluyor. şikayetiniz nedir?
Ameliyat sonrası oluşan burun eğriliği, kıkırdak düşmesi ve çökmeden dolayı dava açmak istiyorum.
Neden elime bişey geçmez anlayamadım?elinize pek birşey geçmez. sadece isim vererek kötüleyebilirsiniz sitelerde.
tavsiyem revizyon araştırması yapın.
neden geçmez açiklayim madde madde ben 4-5 avukatla gorustum sureci. ama benimki baska bi estetik ameliyatti burun degil.Neden elime bişey geçmez anlayamadım?
Off diyorum...neden geçmez açiklayim madde madde ben 4-5 avukatla gorustum sureci. ama benimki baska bi estetik ameliyatti burun degil.
oncelikle dava aciyorsunuz avukata para bayiliyorsunuz dosya masraflarini oduyorsunuz. Adli tibdan rapor almaniz gerekiyor bunun icin ugrasiyorsunuz ve yine para bayiliyorsunuz adli tip genelde doktordan yana yana oluyor ama diyelimki bariz kusur var o zaman yazmak zorundalar gercegi. diyelim ki adli tibdan rapor aldiniz mahkeme en az 2-3 yil ortalama 5 yil suruyor ( itirazlar, ifade alma, bazen yeniden bilir kisiye gonderme, mazeret bildirerek mahkemeye gelmeme gibi sebeplerle uzayabiliyor ) . diyelim ki kazandiniz burda hemen tazminat yada para kazanmiyorsunuz karsi tarafa ceza kesiyorlar. o cezayi size degil devlete oduyor 3-4 bin lira gibi oluyormuş. Sonra manevi tazminat davasi aciyorsunuz para kazanmaniz icin ve istediginiz miktari belirtmek zorundasiniz belirlediginiz miktara gore dosya masrafina ek olarak harç odemek zorundasiniz o yuzden çok miktarda tazminat istiyorsaniz ciddi miktarda harç parasi odemek zorundasiniz olayin basinda davayi acarken. tabi sonucta odenecek tazminata hakim karar vermekte. genelde ameliyatta odediginiz miktar kadar olmakta. Tabi faturaniz yoksa işiniz zor burda. yuksek miktarda tazminat almaniz icin gercekten kasitli ve beklenmedik bir komplikasyon ciddi bir komplikasyon olmasi lazim . Burun estetigi icin konusursak ameliyattan sonra şekil bozuklugu burundan nefes alma problemi burun ucunda çokme gibi komplikasyonlar olabilecek komplikasyonlardir ve genelde ameliyattan once imzalatilan tum onam formlarinda yazar bu komplikasyonlar ve hastalar bunu bilerek ve imzalayarak girer ameliyata. ve davalik oldugunuz doktor hakkinda herhangi bir forumda yada yerde yorum yapamazsiniz hukuki surec basladigi icin.
Yani pisikolojik olarak bu surecin kolay olup olmadigini size birakiyorum bide sonuc alamazsaniz hem maddi hemde psikolojik olarak bi kere daha yipranmis oluyorsunuz.
Bence en iyisi forum sitelerinde doktorun yaptigi kotu sonucu paylasmak bu sekilde ayda 1-2 hastasini engellediginiz dusunurseniz senede 20-25 hasta yaparki amaciniz doktorun cezasini bulmasini istemek ise ona senede 100- 200 milyar civari maddi kayip yasatmis olursunuz hemde baskalarina yardimci olmus olursunuz. hele hele o doktora ameliyat olmus 10-15 hastasi kotu sonucu paylasirsa bence o doktorun işinin bittigi andir o zaman
burayi takip ediyorum kimse buraya yazmiyor nedense, tazminat davasi acan varsa sureci paylaşabilir mi lutfenDava icin ne kadar masraf gerekiyor bilen var mi ? Dosya masraflari, avukata verecegimiz para, harç, adli tıp vs toplamda ne kadar tutuyor dava açan arkadaşlar yada bilen varsa buraya yazıp bilgi verebilir mi?
Bide şöyle bi şey duydum dava açcaksaniz ilk 1- 2 yil içinde açmak en iyisiymiş çünkü daha sonra açarsaniz hakim sizi olayı kabul etmiş rahatsız edici bir durum degilmiş gibi görüp aleyhinize karar verme ihtimali artıyormuş sanırım. Çok saçma geldi bana ama burası Turkiye sonuçta
sadece merak ediyorum bu forumda o kadar konu acilmis mutlaka dava acanlar olmustur niye kimse yazmiyor burayaZaten hakkıyla hastalar davayı kazanacak olsalar bu kadar mağdur hasta olmazdı. Doktorlar çok daha dikkatli şekilde hastayı ameliyat ederlerdi. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz. Bu konuda tecrübeli bir avukatla görüşün mutlaka.