Burun estetigi ve anestezi hakkında

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
338
323
Kızlar selam ben burun estetiği olmaya karar verdim doktor araştırması dönemindeyim benim sorum anestezi ile alakalı olucak lütfen burun estetigi olanlar cevap verirse sevinirim.Daha önce hiç anestezi almadım.Uyanırken nerede uyandınız ve uyanırken saçma şeyler söyleme efsanesi doğru mu? Malum ailem olucak doktordan rica etsem kendime gelene kadar kimseyi odama almaması konusunda bu isteğimi yadırgar mı? Simdiden cevaplara teşekkür ederim

Kızlar selam ben burun estetiği olmaya karar verdim doktor araştırması dönemindeyim benim sorum anestezi ile alakalı olucak lütfen burun estetigi olanlar cevap verirse sevinirim.Daha önce hiç anestezi almadım.Uyanırken nerede uyandınız ve uyanırken saçma şeyler söyleme efsanesi doğru mu? Malum ailem olucak doktordan rica etsem kendime gelene kadar kimseyi odama almaması konusunda bu isteğimi yadırgar mı? Simdiden cevaplara teşekkür ederim
Ben odada uyanmıştım annem yanımdaydı, hiç saçma bir şey söylemedim kendimdeydim. Bence kasma kendini, ne diyeceğini tartabiliyorsun o anda.

burun ameliyatının en kolay kısmı anestesi zaten. Esas zor kısımları sonra başlıyor. Ben ameliyathanede uyandım ama çok uykun oluyor baktım odaya gelmişim. Sonrası normal. Annemle biraz konuştum. Yüzüme buz koymuşlardı zaten. Hiç sıkıntım olmadı. Her şeye midesi bulanan ben, o gün sıfır mide bulantısıyla atlattım.

Ben asansörden odaya taşınırken uyandım pek bir şey söylememişim, zaten birkaç saat sürekli yarı uykulu veya uyuyor oluyorsunuz. Bence ameliyattan çıktıktan sonra yalnız kalmaktansa yanınızda refakatçi olması büyük artı bunu da göz önünde bulundurun derim

Ben gözlerimi açtığımda odamdaydim. İlk birseyler söylemişim esime elimi tut yanımda kal . Gibi . Onun dışında ağrım sizim asiri olmadı . Ameliyat olduğunda kendini sonrası için hazirlamalisin. Ameliyat olmaktan sakin korkma o en kolayı. Sonrası dediğim burun kocaman kalkık delikler büyük gözün mor yüzün şiş aman Allahım ben ne yaptım vs gibi düşünceler geçirip psikolojini sakin ha ben gibi bozma . İlk 10 gün depresyona girdim. Sonra tampon alçı çıkınca yine öyle . Nerden baksan ilk o kana şişliğin gitmesi 1 ayı buldu. Şuan 3 ay olmak üzere daha yeni yeni normale döndüm gibi. Sakin kendini üzme zamana bırak olur mu? Herşey düzeliyor bakışın gülüşün yüzün .Ben nasil olurda bu kısmı atlamışım hiç mi böyle uyaran vs birileri denk gelmedi diye çok kızdım kendime

Ayrıca kendimi çok üzdüm ağladım vs vs benim gibi kimse olmasın diye bu tarz konulara ameliyat olacaklara bir nevi başına gelecekleri önceden yazıp bilinçli olmalarıni kendilerini harap etmemeleri için uyarıda bulunmak istiyorum 😊 hala burnum ödemli henüz geçmedi ama artık kafama takmıyorum zamana bıraktım.

Benim de ilk aneztezi deneyimimdi ve acaba uyuyamazsam, uyuyamadiğimi söyleyemezsem de ameliyata baslarlarsa falan diyordum 😂 Hiç öyle olmadı tabiki. Asansöre gitmeden sakinleştirici yapıyoruz dediler. Ameliyathaneye indik, doktor dedi ki kokla bakalım biraz içine çek havayı dedi ve bir hava verdi böyle fıs fıs gibi bir şeyle. İçime bir çektim, yok bayılmadım. Sonra bir kere daha çektim, gerisini hatırlamıyorum 😂 Ben ameliyathanede uyandım. Kendimde değil gibi hissetmedim, sayıklamadım da. Uyku hali vardı gözümü açtığımda. Sanki derin bir uykudan uyanmış gibi oldum. Hemşirenin adımı söylerek seslendiğini duydum ve gözümü açtım. Doktor iğne yapıcaz şimdi dedi ve yaptı hiç acı hissetmedim. Sonra burnundaki tamponları çıkarıyoruz dediler çıkardılar hiç duymadım. Odaya çıktığımda annem ve hemşire pijamamı giydirdi yataga yatırdılar ama ayıldım o zaman iyice. Çok iyiyim hiç ağrım yok dedim. Doktor geldi onunla konuştum. 3 saat sonra falandı sanırım yemek geldi yedim rahatça. Zaten bir sürü serum taktılar ameliyattan çıkınca, özellikle mide bulantısı olmasın diye. Ama benim yemegi yedikten birkaç saat sonra çok midem bulanmıştı ilaçlara rağmen ve kusmuştum. Normalde de bünyesi hassas biriyim midem kolay bulanır. Ama hiçbir şey olmadı çok rahatladım. Burnum biraz kanamıştı sadece ama sorun olmadı. İlk gece biraz burnumda zonklama ve hafif baş ağrısı hissettim ama ağrı kesici falan verdikleri için geçmişti. Dayanılmayacak bir acı değildi. Aneztezi konusunda korkmayın, benim deneyimim bu şekilde oldu 🌸🌸

Benim de ilk aneztezi deneyimimdi ve acaba uyuyamazsam, uyuyamadiğimi söyleyemezsem de ameliyata baslarlarsa falan diyordum 😂 Hiç öyle olmadı tabiki. Asansöre gitmeden sakinleştirici yapıyoruz dediler. Ameliyathaneye indik, doktor dedi ki kokla bakalım biraz içine çek havayı dedi ve bir hava verdi böyle fıs fıs gibi bir şeyle. İçime bir çektim, yok bayılmadım. Sonra bir kere daha çektim, gerisini hatırlamıyorum 😂 Ben ameliyathanede uyandım. Kendimde değil gibi hissetmedim, sayıklamadım da. Uyku hali vardı gözümü açtığımda. Sanki derin bir uykudan uyanmış gibi oldum. Hemşirenin adımı söylerek seslendiğini duydum ve gözümü açtım. Doktor iğne yapıcaz şimdi dedi ve yaptı hiç acı hissetmedim. Sonra burnundaki tamponları çıkarıyoruz dediler çıkardılar hiç duymadım. Odaya çıktığımda annem ve hemşire pijamamı giydirdi yataga yatırdılar ama ayıldım o zaman iyice. Çok iyiyim hiç ağrım yok dedim. Doktor geldi onunla konuştum. 3 saat sonra falandı sanırım yemek geldi yedim rahatça. Zaten bir sürü serum taktılar ameliyattan çıkınca, özellikle mide bulantısı olmasın diye. Ama benim yemegi yedikten birkaç saat sonra çok midem bulanmıştı ilaçlara rağmen ve kusmuştum. Normalde de bünyesi hassas biriyim midem kolay bulanır. Ama hiçbir şey olmadı çok rahatladım. Burnum biraz kanamıştı sadece ama sorun olmadı. İlk gece biraz burnumda zonklama ve hafif baş ağrısı hissettim ama ağrı kesici falan verdikleri için geçmişti. Dayanılmayacak bir acı değildi. Aneztezi konusunda korkmayın, benim deneyimim bu şekilde oldu 🌸🌸
Canım cok tesekkurler cevabın için

Ben gözlerimi açtığımda odamdaydim. İlk birseyler söylemişim esime elimi tut yanımda kal . Gibi . Onun dışında ağrım sizim asiri olmadı . Ameliyat olduğunda kendini sonrası için hazirlamalisin. Ameliyat olmaktan sakin korkma o en kolayı. Sonrası dediğim burun kocaman kalkık delikler büyük gözün mor yüzün şiş aman Allahım ben ne yaptım vs gibi düşünceler geçirip psikolojini sakin ha ben gibi bozma . İlk 10 gün depresyona girdim. Sonra tampon alçı çıkınca yine öyle . Nerden baksan ilk o kana şişliğin gitmesi 1 ayı buldu. Şuan 3 ay olmak üzere daha yeni yeni normale döndüm gibi. Sakin kendini üzme zamana bırak olur mu? Herşey düzeliyor bakışın gülüşün yüzün .Ben nasil olurda bu kısmı atlamışım hiç mi böyle uyaran vs birileri denk gelmedi diye çok kızdım kendime
Cok tesekkurler canım ☺️

burun ameliyatının en kolay kısmı anestesi zaten. Esas zor kısımları sonra başlıyor. Ben ameliyathanede uyandım ama çok uykun oluyor baktım odaya gelmişim. Sonrası normal. Annemle biraz konuştum. Yüzüme buz koymuşlardı zaten. Hiç sıkıntım olmadı. Her şeye midesi bulanan ben, o gün sıfır mide bulantısıyla atlattım.
Tesekkurler canım

Ben asansörden odaya taşınırken uyandım pek bir şey söylememişim, zaten birkaç saat sürekli yarı uykulu veya uyuyor oluyorsunuz. Bence ameliyattan çıktıktan sonra yalnız kalmaktansa yanınızda refakatçi olması büyük artı bunu da göz önünde bulundurun derim
Tesekkurler cevap icin🤗

Bugün 10.günüm. O kadar cok korkuyordum ki narkozdan . uyursam uyanamzsam diye. Cocugum ne olacak korkusuyla girdim. Sadece doktora Md yard. yapiyorm dedigimj hatirliyorm sonrasi suratimda kocaman bir şeyle uyandim. 3.5 saat gecmisti aradan esime sordum hic sacmaladim mi diye. Hemsireye soruyordün sira sizde mu diye. o kadar yani. Ameliyattan sonra anladim k8 zor kisim sonraymis. Saat basi 15 dk buz koymalar, tikanik burun, uykusuz üzerinden hafta. Buz ve dinlenme cok onemli. Ben buz koydum ama ise donmem gerektiği icin cok dinlemedim. 1 haftayo atlatinca geriai kolay. Ameliyat sonra burun deliklerim para kadar di. Ben burun egriligi, konka ve büyük burun deliklerim icin ameliyat olmuştum. Şu an ödemler azalinca küçülmeye basladi. Hersey icin cok erken tabi ki.bolca sabriniz varsa korkmayin gerisi kolay

Ameliyat olalı daha bir ay olmadı. Anestezi sonrası saçmalamaktan değil de ameliyat ortasında uyanmaktan korkuyordum ben. Tabii ki öyle bir şey olmadı😃 uyandığımda ameliyathane kapısının oralardaydım bekletiyorlardı beni sonra geri uyuduğumu hatırlıyorum tekrar uyandığımda su diye yalvardım sonrasında asansöre bindirildim odaya getirildim ama kendimdeydim sadece çok yorgun ve susuzdum. Entübeden dolayı boğazım çok acıyordu. Odaya geldiğimde de su diye yalvardım sadece ama bunların hepsini bilinçli yapıyordum. Öyle saçmalamak gibi bir durum olmadı bende, ilk ameliyatımdı. Geçmiş olsun şimdiden😻

Ben daha bir kaç ay önce ameliyat oldum. Doktorum sağolsun çok ilgiliydi bütün nazımı çekti çok korkardım narkozdan, ameliyattan vs ama hiçbir şey hissetmedim sonrasında morluk gibi şeyler de neredeyse olmadı. Şükürler olsun burnum da çok güzel oldu çok memnun kaldım :)

Selam, ben asansörde odaya çıkarken uyandım. Anesteziden sonra biraz dinlenmek gerekiyor. Ben hemen konuşmaya başladığım için sonra çok kusmuştum. Ama morarıklık, şişiklik neredeyse hiç olmadı diyebilirim. 10. günümde dışarıdaydım. Çok rahat atlattım.

Merhaba canım ben Mayıs ayında Çiğli ekol hastanesinde uzman doktor Murat Uygur a oldum çok memnunum çok iyi güleryüzlü ilgili bir doktor eli becerikli özellikle burun deliklerimin asimetrik olmasından korkuyordum ama bu doktor bu işin en iyisi tavsiye ederim canım her sabah burnuma bakıp mutlu oluyorum 🥰 Anesteziden hiç korkma zaten uyanıp kendine gelene kadar odaya çıkarmıyorlar bak benim burnuma herşeye değer bu güzellik için ağrım sıZım hiç olmadı 😘

Eklentiler

• 799EBE35-9CD7-4DBF-BD6B-AF49726423B3.webp
    799EBE35-9CD7-4DBF-BD6B-AF49726423B3.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 104
  • 4F61B306-D7B5-477B-AD76-2242A5E3263A.webp
    4F61B306-D7B5-477B-AD76-2242A5E3263A.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 78
  • 6B115E16-E2B7-4619-92B1-4E4A6974A324.webp
    6B115E16-E2B7-4619-92B1-4E4A6974A324.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 75
  • 2B871B69-A5C8-45A0-91E0-EF136337F9FB.webp
    2B871B69-A5C8-45A0-91E0-EF136337F9FB.webp