Burun estetiğinden kaç gün sonra burun tamamen çıplak kalıyor?

wigglewiggle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
94
16
88
Arkadaşlar 1 2 aya ameliyat olucam şuan devlet hastanelerinden fiyat alma aşamasındayım. Doktora karar verdim gibi yaptığı burunlari gördüm baya güzel olmuş devlet olmasına rağmen doktor çok ilgili. Fiyat 2bin civarı. Yine de diğer doktorlara da bakıyorum. Sıkıntı şu ki ben ameliyattan 1 hafta sonra işe dönücem ve kimsenin anlamaması gerek. Burnumdaki bant dahil her şey kaç günde çıkar?

Sanirim herkeste farkli, benim alcim mesela 9. gün cikti ve 4 gün bantla dolastim. Doktoruna bagli galiba, o nasil uygun görüyorsa :)

Sanirim herkeste farkli, benim alcim mesela 9. gün cikti ve 4 gün bantla dolastim. Doktoruna bagli galiba, o nasil uygun görüyorsa :)

Cevabınız icin teşekkür ederim:) sanirim bant sadece odem icinmis zorunlu degilmis ama onun kotu goruntusu yok onla idare ederim de 9 gun alçı süresi gercekten cokmus. Ben 3 4 gundur diye düşünmüştüm. Eger oyleyse benim icin zor olucak devlette de o kadar cok bekleyen hasta vardi ki cok ayrintiya giremedim bir dahakine sorarim o zaman sagolun tekrar. :)

Normalde çoğu kişinin alçısı 1 haftada çıkıyor, bant da aynı şekilde. Ben iki kez oldum, ikisinde de alçı 1 hafta sonra ççıktı, bant çok öenmli değil sanırım çünkü ilk ameliyatım bayramdan 1,5 hafta önce olmuştu, bant taktıktan 3 gün sonrası dr orda olmayacaktı o yüzden bakana demişti 3 gün sonra duşta sıcak su buharından yumuşar yavaş yavaş çıkar demişti. İkinci de kendi çıkardı 1 hafta sonrasında

10-11 gun kaldi benim alcim . Sonrasinda bqnt falan yapistirmadi doktorum. Aynen katiliyorum doktora ve uyguladigi yonteme bagli

İlkinde 8.gün ikincisinde 9.gün (yani bugün)alçım çıktı ama alçı çıkınca özellikle ilk ameliyatımda avatar gibiydim.belli olmasın diyorsun ama o şişliklerle belli olmaması imkansız

İlkinde 8.gün ikincisinde 9.gün (yani bugün)alçım çıktı ama alçı çıkınca özellikle ilk ameliyatımda avatar gibiydim.belli olmasın diyorsun ama o şişliklerle belli olmaması imkansız

Ya haklısınız elbet fark edeceklerdir :) ama burda öyle fotoğraflar görüyorum ki alçılı hali büyük bir travma günlerce ev hapsi benim icin eger 10 gün o fotoğraflardaki gibi kalacaksa. İşim gereği farkli kişilerle çalışıyorum cogunlukla ekip arkadaslarim zaten biliyor ameliyat olacagimi digerleri de beni şişman burunlu tanımış olur eski burnumdan iyidir diye düşünüyorum ama tabiki ameliyat olmadigim için kafadan konuşuyorum siz 2 kez olmussunuz tecrubelerinizi paylastiginiz için tesekkur ederim. :)

1 haftada alçı çıksa dahi ki kemiğe müdahale edilecekse en az 1 hafta kalır mutlaka dışardan anlaşılır morluk yüzde şiş en önemliside baya baya ödemeli bi burun olucak illa ki anlaşılır.Ben 2 gün önce revizyon oldum bu sefer kemiğe müdehale olmamasına rağmen dudak ve yanaklarımİn içi bile şişti.Öncekinde çok daha beterdim.Burun ödemi çok yavaş iniyor...

Benim sorunum; sağ taraftan kemik eğriliği, sol taraftanda burun ucu kıkırdağı kırığıydı. Tabi bu sıkıntılar yüzümdeki orantıyı bile bozmuştu yamuk gibi duruyordu. Daha çok kısa bir süre geçmesine rağmen elde edilen sonuçtan mennunum. Artık sağdan ve ön profilden resim çekilmekten korkmuyorum.

Ameliyat sürecinde yaşadıklarımı elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama sanırım izlemek daha ayrıntılı olacaktır :-)

Olmayı düşünenlerin merak ettikleri şeyleri, olanlarında izlerken yeniden o günlere döneceği şeyleri anlattığımı düşünüyorum.

Ben çok şükür ağrısız acısız bir burun ameliyatı süreci yaşadım, şuandaki halinden de oldukça mennunum.

İstediğim doğrultusunda doğal bir burun tercih ettim ve o şekilde bir sonuç çıktı ortaya. Zaman geçtikçe daha da düzelecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X