Burun estetiğinden sonraki ilk 1 haftada yaşananlar

Estetikport

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
206
14
0
35
İstanbul
Burun estetiği sonrasında iyileşme döneminin ilk 1 haftası oldukça önemlidir.
Hafif sızıntılar, hafif morluk ve şişlik bu dönümde görülmekte ve 10 gün içinde genellikle ortadan kaybolmaktadır.
Operasyon sonrası burna şekli veren alçı ve plaster 1 hafta içinde doktorunuz tarafından çıkarılır.
Ödem ve morluklar 1 haftada kaybolur.
Varsa tampon bu sürede çıkarılır.
Evde günlük işlerinizi 3. günden itibaren yavaş yavaş görebilir hastalarımız.
1. haftanın sonunda çoğu hastamız hafif bir makyaj ile sosyal hayata katılabiliyor ve işine tekrar dönebiliyor.
Bu sürede morluklar geçmiş oluyor ve şişlikler başkalarının fark edemeyeceği düzeye iniyor.

dikişler alınınca ağrı oluyor mu

ilk zamanlardaki kalkıklıktan bahsetmemişsiniz bu konuya da değinebilir misiniz

Eğer ilk başta burun ucunda hafif kalkıklık varsa, oturma aşamasında bu sorun ortadan kalkabilir, burun ucu istenilen görünüme kavuşur. En az 6 ay beklemekte yarar var.

aslında önden çok kalkık değil gittikçe normal seviyeye iniyor. ama burun ucu yüzden biraz uzak şişlikten midir acaba

aslında önden çok kalkık değil gittikçe normal seviyeye iniyor. ama burun ucu yüzden biraz uzak şişlikten midir acaba

Selamlar,

burun estetiği en zor estetik cerrahi müdahaledir. bu yüzden iyileşme, toparlama ve burun ucunun oturması da zaman alacaktır. Tam oturması en az 6 ayı bulmaktadır. Biraz sabırlı olmakta yarar var. Şişlik de buna neden olabilmektedir. Ama zamanla burun ucunuz oturacaktır.

25 mesaj zorunluluğu yüzünden bu msjı tekrar dan yolluyorum kusura bakmayına arkadaşlar

ben de en çok yapılan estetik ameliyat olmasına rağmen burun estetiğinin çok zor olduğunu düşünüyorum, o yüzden çok korkuyorum açıkçası. iyileşme sürecinden ziyade sonucun istediğim gibi olmaması korkutuyor ama olmak zorundayım nefes sorunum var çünkü. inşallah istediğim gibi olur.

Sevgili Sahara92,

Endişelerinizi anlıyorum. Burnun estetik ve anlaşılmayan, doğal görünümlü, hepsinden önemlisi sizi memnun edecek şekilde yeniden oluşturulmasının yanında, nefes alma fonksiyonunu da yerine getirmesi çok önemli. Yeterli nefes alınamaması, hayatınızda ciddi sıkıntılar yaratır. En sık karşılaşılan sorun da uyku kalitesinin bozulması ve vücutta oluşan oksijen kıtlığı.. Burun eğriliği burada en önemli nedeni oluşturuyor. Tecrübeli bir estetik cerrah sizi arzu ettiğiniz burun şekline ve sağlıklı nefes alan bir burun yapısına kavuşturacaktır. Bu konuda endişeniz olmasın lütfen.. Eğrilik giderilerek, hava kanalları olması gereken açılara kavuşturulup burnunuzun sağlıklı nefes alması sağlanıyor. Diğer yandan burnun dışarıdan görüntüsü yüzünüzün doğal hatlarına uygun bir şekle ve ölçülere getiriliyor. Bu konuda yardımcı olabileceğimiz herhangi bir şey olursa lütfen bize iletin.. Yanınızda olmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.

Sevgiyle kalın..

Estetikport-Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Ben de yeni ameliyat oldum ve birkaç sorum var
1- Ameliyattan ne kadar süre sonra sigara içmeye başlayabiliriz?
2- Ne kadar süre sonra çift yastıkta dik pozisyonda uyumayı bırakabiliriz
3- (bana göre en önemli soru) ne zaman burnumuzdan nefes almaya başlayabiliriz?
Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim :)

Ben de yeni ameliyat oldum ve birkaç sorum var
1- Ameliyattan ne kadar süre sonra sigara içmeye başlayabiliriz?
2- Ne kadar süre sonra çift yastıkta dik pozisyonda uyumayı bırakabiliriz
3- (bana göre en önemli soru) ne zaman burnumuzdan nefes almaya başlayabiliriz?
Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim :) :44:

Hay yasa evet bu sorunun cevabini bende cok merak ediorum litfen cvplayin :/
1-)Ne kadar sora yan yuz ustu yatabiliriz yastiktan korkmadan!!! Encok ozlediim sey suan bu
2-)burun ici tamamen ne zaman temizlencek deniz suyunu sıkıyorm ama tamamen temizlemedi bitti neredeyse sisesi :/
3-) son sorum burnuma fazla dokunmamalimiyim ? Yani dokunma korkusu var bende elleyince sekli bozulurmu 8 gun oldu ameliyat olali

Sevgili Compose,

Burnunuzdan sağlıklı ve tam bir şekilde nefes almanız iyileşme süresiyle ilgilidir. Burun 3 ila 6 aya kadar kendini çok büyük ölçüde toparlamış olur. Sağlıklı ve tam nefes almanız da 3 ila 6 ayı bulacaktır.

Bence ameliyatla birlikte sigaraya ara vermişsiniz zaten, lütfen bırakın sigarayı. Tamam burnunuzu yaptırdınız, ama daha sonra sigaradan çekeceğiniz her nefes yüzünüzdeki kanlanmayı azaltacak ve cildinizin yaşlanmasını, kırışıklıkların erken başlaması ve derinleşmesini, göz altlarınızın daha da çökmesi ve siyahlaşmasını beraberinde getirecek. İçmeyin lütfen, bu sizin için bir yepyeni bir başlangıç olsun. Unutmayın siz değerlisiniz:)

Çift yastık rutin bir uygulama değildir.. Lütfen doktorunuza yastık yüksekliği ve kullanım süresini sorun, daha konforlu iyileşme dönemi için doktorunuzdan yardım alın..

Sevgilerimizle,

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Sevgili Lenilouis,

Özellikle ameliyat sonrası dönemde her doktorun yaklaşımı farklıdır.
Bunları ameliyat olduğunuz doktorunuza sormanız daha doğru olacaktır ama bizim yaklaşımımız Şöyle;

1. 4.haftadan sonra yatış pozisyonu özgürlüğü
2.Burun içinin tamamen temizlenmesi 3 haftayı geçebilir.
3.Bence dokunmayın:)))

Sağlıkla kalın..

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Cok tesekkur ederim :) evet dokunmuorum hergun bes dk masaj sadece...hala dik yaticam yan yatmaya baslamistin boyun yastigiyla :) cok saollunn

çok güzelmiş yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

merhaba,

benim 10. günüm ve burun yan duvarlarım şiş yani kemik var orada ve burnumun sırtı ile birleşince geniş ve yassı burun duruyor. kaşların arası da aynı şekilde çok geniş. ne yapıcam bilmiyorum ben ince ve zarif burun sırtı istiyordum. acaba değişme olur mu zamanla. doktorum bana ameliyatım için cok ümitli oldugunu soyledi cnku sıfırdan estetik yapıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…