Burun estetiğinden sonraki ilk 1 haftada yaşananlar

çok uzun yıllar önce ablam olmuştu bu ameliyatı. çok zorlanmıştı. ama bi kaç sene önce arkadaşım oldu. o o kadar zorlanmadı.

Merhabalar ıyı geceler korkacak bır şey yok bende 17 Ocak 2014 te burun ameliyatı oldum. Inanın bana en kolay amelıyat hıc bır acı ağrı hissetmiyorsunuz. Yanlız bır hafta morluklar oluyor ben alerjık oldugum ıçın yüzüm gözüm cok sıstı morluk oldu ama on gunü icinde gecıyor bır hafta ıcınde alçı alınıyor bır haftada bantlı kalıyorsunuz. Sonra normal hayatınızda geri donüyorsunuz en önemlisi doktorunuza guvenmenız ben gıttım doktora 5 dakıka ıcınde karar verıldı ve hemen ameliyat oldum. Cook'da memnunum sızede ınsallah en kısa zamanda kararınızı verır sağlığınıza kavuşursunuz tekrar ıyı geceler dılerım :)

arkadaşlar dün alçım çıktı ve burnum at burnu gibi hem çok büyük hem uzun duruyor benim amacım çok değil ama az bişe kısaltılmasıydı ne zaman geçer bu durum normalmi yardımcı olurmusunuz psikolojim bozuldu ya

Ameliyat olallı 4.günüm ve elim yanlışlıkla kalıptan açıkta kalan sag burun kanadıma çarptı (kıkırdaga) .çok şiddetli değildi ama sızlattı kısa bi süre.sanki şimdide hafif sızlama var gibi geliyor.çökme olurmu ya da başka bi sorun olurmu

Sevgili Kleocan,

Burun estetiği ameliyatından sonra burnun tam olarak oturması 6 ayı buluyor. Burun çok duyarlı bir organ. Ameliyatın hemen ardından yaşanılan ilk iyileşme evresinde burnunuzun şekline bakarak bir değerlendirme yapmamanızı tavsiye ederiz. Burnunuzu iyi koruyarak biraz sabretmelisiniz. Eminim yerine oturacaktır. Doktorunuzla mutlaka iletişim halinde olun.

Sağlıkla kalın

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan.

Tayfun bey size bir kaç sorum olacak cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum.
1. Burun ameliyatımın 18. günündeyim ve burnumun derisi sanki kendisine dar gibi hissediyorum bu normalmi?
2. Burun deliklerim çok geniş görünüyor başımı kaldırdığımda bayağı içerileri görebiliyorum. BU durum geçermi aceba.
3. Doktorum bana bayağı masaj önerdi her yerine sıklıkla dokunuyorum burda okuduğum yorumlarda pek dokunmamak gerektiği söyleniyor yanlışmı yapıyorum aceba. şimdiden teşekkür ederim..

Merhaba foruma yeni üye oldum sorunuma cevap verirseninz çok mutlu olurum. Burnum çok büyük kemiğinde de eğrilik var. Fakat büyüklüğü et yapısında yani deri yapısında olduğu için estetik olursan bebat olur diye söylüyor çevrem. Yan profilim çok çirkin. Burun ucum da sarkık. Burun deliklerim çok büyük. Sizce estetik olursam etini küçültebilirler mi yoksa gerçekten kötü sonuç alma ihtimalim yüksek mi

Merhaabaaa :) 17 nisanda ameliyat oldum bugün 10ncu günümdeyim.
Ameliyat olmayı düşünen arkadaşlar varsa sormak istedikleri merak ettikleri her şeyi sorabilirler. Yardımcı olmak isterimm..
Ve şunu da söyleyim , boşuna korkmuşum. Hiç ama hiç korkulacak bir şey yok. Ne ameliyat esanasında ne sonrasında bi sıkıntı yaşamadım Allah'a şükürler olsun ki..

Son düzenleme:
amaliyat sonrası şişlik ne kadar sürüyor? bir de gözlerimdeki bir problemden dolayı ışığa bakamıyorum. ne kadar sonra gözlük takabilirim acaba? yardımcı olaiblir misiniz

Merhaba.eşim yakın zamanda ameliyat olacak.Devlet hastanesinde bir doktorun özel hastası ama fiyat konuşmadık sizce tahmini ne kadardır?Teşekkürler

ameliyat sonrası ne kadar sürede morluklar ve şişlikler yok oluyo sosyalleşme süresi ne kadar acaba bide buz koymak işe yarar mı masaj da yapıyolar neyi uygun buluyorsunuz ?

ameliyat sonrası ne kadar sürede morluklar ve şişlikler yok oluyo sosyalleşme süresi ne kadar acaba bide buz koymak işe yarar mı masaj da yapıyolar neyi uygun buluyorsunuz ?
10. günden sonra şişlikler ve morluklar büyük ölçüde geçmişti. 2. haftada her şey normale döndü, sosyal hayata dönülüyor kısa sürede.Ben 1 haftalıkken de koruyucu bantla dışarı çıkmıştım.Doktorum şişlikler için buzun iyi geleceğini söylemişti, öyle de oldu.Kendi tecrübelerime dayanarak yardımcı oldum :)

sağol canım peki şişlikler 2. haftadan sonra kalıyormu anlaşılacak seviyede ve burun ucundaki kesi nin izi geçiyormu 2. hafta sonunda bende olucam haftaya 2 haftada düzelmem lazım iş başlamadan :)))

Ameliyat sonrasi yasanan 1 haftanin zorlugu kisiden kisiye degiyor bence. Benimki biraz agir gecti. Ilk gun narkozun etkisiyle cokca kustum( ameliyat sirasinda kan yutmus olmaninda etkisi vardir elbet) ikinci gun morarmaya ve sismeye basladim. Ucuncu gune gozbebeklerim gorunmeyecek derecede sismelerim ve morarmalarim oldu. Ama 4. Gunden itibaren duzeltmeye basladim. En cok morluk goz cevremde ve yanak bolgemde oldu.

sağol canım peki şişlikler 2. haftadan sonra kalıyormu anlaşılacak seviyede ve burun ucundaki kesi nin izi geçiyormu 2. hafta sonunda bende olucam haftaya 2 haftada düzelmem lazım iş başlamadan :)))
Herkesin bünyesi farklıdır tabiki kimisi daha zor atlatıyor kimisi daha kolay. Benim çok kolay geçti ilk 3 gün biraz sıkıntılıydı ama abartılmayacak kadar.
2 hafta sonunda çok yakından bakmadığınız sürece dikişlerim görünmüyor benim.Morluk hiç kalmadı.Şişlik de yok (burun çevresinde biraz var tabiki ama gözler yanaklar her şey normal.Burun çevresi de göze batmayacak şekilde çok az).Kısaca 2 hafta sonunda sosyal hayata rahat rahat geçebilirsiniz.Tabi dediğim gibi herkesin ameliyatı aynı geçmez bünye de farklıdır.Doktorumun söylediğine göre benim ki zorluymuş ve kalın deriliydim ama bu kadar kolay atlattım. Şimdiden geçmiş olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…