Burun içinde çıkıntı?

Aspendos87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2014
73
7
48
merhabalar ben ameliyat olalı 4 ay oldu. fakat burnumun bir tarafı boşken, diğer tarafında kemik-kıkırdak gibi sertlik var. acaba içerde kıkırtak mı kaydı? yoksa hala çok şiş mi? bide burun deliklerinden biri daha dar diğeri geniş. sizde de böyle bir durum oldu mu lütfen cvp yazın

Merhaba, benimde burnumun içinde aynı tarif ettiğiniz gibi bi çıkıntı var.yamukluğun olduğu tarafta daha fazla ve sanki hep o tarafım çok sert ve kaskatı.diğer tarfta anlaşılmayacak kadar küçük.ve bi tarafa doğu çektiğini düşünüyorum.3.ay kontrolumde doktoraa sorucam onu.amaa burda forumda yazanlardan öğrendim burun kanatlarını daraltma işlemi yapıldığı için kanatlar içerden sırta dikiliyormuş.nedeni bu.düşunünce mantıklı çünkü öyle olsa burun kücültüldüğü için deri fazlalığı sarkardı

benim kanatlarda küçültme yapıldı sanki bi taraf daha dar gibi ayrıca sağa yamuk. solda çıkıntı var o taraf sıkıntılı. içerisi kasıntılı sertlik var. sağıma yatınca sol çöküyor nefesde alırken zor oluyor hatta bazen hiç alamıyorum. farklılıklar fotoda çok belli oluyor sağ ile sol farklı ek olarak deliklerin biri aşağı, diğeri yukarıda. umarım tekrar revizyon olmak zorunda kalmayız...

inşallah revizyon olmak zorunda kalmayız yoksa bünye bukadarını kaldıramazken bi okadar daha fazlasını kaldırabilir mi..inşallah bişey olmaz.ama bu sıkıntı çoğu olan kişide oluyo hatta hiçbir burun düz olmazmış zaten.o yamukluk kanatllarda belli olması işte o da piyango misali kime vurursa

merhaba, ben de şu an 5. ayımdayım ve sağ burun deliğimin içinde sert bir çıkıntı oluştu. o delikten çok iyi nefes alamıyorum. sizin çıkıntı ne oldu? doktorla görüştünüz mü ya da revizyon mu gerekiyormuş?

Kızlar nolur yardım edin artık çıldırcam. Ben ametliyat olalı 5 yıl oldu. Ameliyat sonrası tüm şişlikler geçerken sol tarafın içindeki şişlik kaldı. Büyüük bir sivilce gibi düşünün ve kafamı azcık yukarı kaldırsam görünüyor. Bir yıl sonra şişliklerim falan inince doktor orda fazla doku büyümesi olduğunu söyledi ve lokal anesteziyle orayı kesip fazlalığı alıp tekrar dikti. Ve yine iki ay sonra aynı şey, operasyon dolayısıyla şişiyor ve sonrasında sanki doğdum doğalı varmış gibi orası öyle kalıyor. İnanın beş yıldır tekrar edicek diye gitmedim hastaneye. Artk kafamı kaldırmadan gülmeye ve konuşmaya alıştırdım kendimi. Karşıdan bakılınca görünmüyor ama azcık kafamı kaldırsam insanlar burnumu temzilemediğimi falan sanarlar öyle nahoş bi görüntü. Neyse üç gün önce belki değişir bişiler deyip bu kez kbb doktoruna gittim. O da kesti alttaki dokuyu iyice boşalttım dedi. Yine dikiş atıldı tabi ki. İnşallah şişliktir, inşallah bu kez farklıdır ama yine eskisine dönüyor sanki. İnanın bıktım, o ameliyatı olduğuma olacağıma pişman oldum. Burda da çıkıntı diye görünce belki aynı durumdur diye düşündüm. Naptınız ne ettiniz nasıl geçicek lütfen bana bişi söyleyin

kortizon enjekte ettilrmi oraya? doku büyümelerinde kortizon kullanıyolar hep ondan sordum

Bayağı olmuş bu konu açılalı. Görür müsünüz bilmem. Aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Burnumun iç tarafında üstte alar kıkırdağın olduğu yerde bi çıkıntı mevcut. Ve rahatsız ediyor o taraf hep gergin. Bazen daha belirgin oluyor gerginlik bazen azalıyor ama o içteki şişlik hep var. Şuan 4. Ayım acaba sizin sıkıntınız geçti mi? Bu sıkıntıyı yaşayanınız var mı?

Benim de burun kanadimin ic kisminda var ve beni cok rahatsiz ediyor. Ameliyatimi yapan şahsa sorduğumda ilkin hayir hicbisey eklemedim oraya kendi kikirdagin dedi sonrasindaki yuzyuze muayenede o kanadimin cok ince oldugunu ve cokme olmamasi icin kikirdak ekledigini söyledi. Evet diğer kanadigima göre daha inceydi ama asla çökmeli bi görüntü yoktu kanadimda ne icinde ne disinda sıkıntı yoktu derin nefes alirken de kapanma yapmiyordu yaprak gibi. E be salak sen ne diye kikirdak koyuyorsun oraya problemi olmayan kanada kikirdak eklemis bas parmagimi burnuma ufak sokup kanadı tutuyorum kanadin ic kisminda mercimek gibi sislik ve sert. Sıkıyorum eziliyor gibi oluyor sonra yine mercimek haline geri dönüyor bir kac dakika sonra. Alttan bakinca belli olmuyor ama isteri stemez agirlik yapiyor gibi geliyor bazen. Psikolojik mi bilemem ama . Elimi atinca bile orda siskinlik hissedince tansiyonlarim düşüyor. Ne sacma birsey arkds problem olmayan yerde ameliyattan sonra hep bir gecmeyen sivilce varmış gibi düşünün. Kaşıyınca orayı tırnağıma geliyor resmen sacmalik ötesi. Bugun yarin baska kbb doktoruna gidip danisacagim. Bu arada 14. Ayimdayim.
Sorunlu olmayan guzel burnumu ufak bir kemer icin ellettim diye kendimi affedemiyorum

Evet aynı tarif ettiğiniz gibi bir problem bendeki de. Kuzenim benden 2,5 ay önce aynı doktora ameliyat oldu. Onda böyle bir problem hiç olmamış. Bunun üzerine doktorla görüşmeye gittim. Bana 2 şey olabileceğini söyledi. 1. Oraya eriyen kıkırdak koymuş ödemden dolayı baskı yaptığını ödemler geçince ordaki sertliğin rahatsızlık vermeyeceğini söyledi. 2. Burun bir taraftan dikiliyormuş. Tarif ettiğim yer zaten dikiş yeri( ben göremiyorum ama eşime baktırdığımda içten kanat burun duvarına yapışık demişti). Doktor orda 1 tane erimeyen dikiş kullandım dedi. Yine ödemden dolayı baskı yapıyor olabilir dedi. Geçmezse 6. Aydan sonra alırım dedi. Ama ne olduğunu bilmiyorum dikiş mi kıkırdak mı bildiğim tek şey bi batma hissi mevcut. Bazen oynuyor gibi sanki bir şey orda sallanıyor. Gergin kaskatı. Zihnimin burnumdan uzaklaşmasına müsade etmiyor kısaca. Bu işin psikolojik ağrısı çokmuş. Valla artık hiçbir şeyden keyif alamıyorum. Geçecek diye Ümit ediyorum fakat sizin baya olmuş. Artık korkmaya bile mecalim yok.

Yalnız benim burun kanadımda değil bu çıkıntı. Daha ilerde burun kanadının C şeklini aldığı yerde tam ortada. Kanatla burun septumunun ortasında.Rahatsızlık vermese umrumda olmaz. Sizin tarif ettiğiniz yerde benim her iki tarafta o şişlik var uzun ip gibi. Ben onu hep eriyen dikiş diye düşündüm ki hala erimedi. Ama rahatsız etmiyor evet dokununca bariz hissediyorum ama varlığını bana hatırlatacak bir sıkıntı yaratmıyor.

Sizin ne kadar oldu ameliyat olalı? Gorebilirmiyim burnunuzu ?

4 buçuk ay oldu benim
Daha cok yeni olduğu belli gittikce guzellesir. Begendim ben. Önden nasil duruyor bilmiyorum ama bu profilden gayet dogal
Zaten neden bilmiyorum fotoda daha büyük görünüyor. Evet ödemler hala var. İnce derili olmama rağmen geç iniyor. Burnumla çok oynamadı zaten doktor sadece birkaç kusuru giderdi. Ki bu doktoru tercih etmemin nedeni de buydu. Bu arada sizin sıkıntınız ile ilgili bir fikrim var. Doktor kıkırdak koydum demiş ya o kıkırdak değilde dikiş olabilir mi? Çünkü benim tarif ettiğiniz yerde dikişlerim var bi taraftaki önceleri daha sertken şimdi incelmiş diğeri hala aynı. Neden dikiştir diyorum. Benim sol burun deliğimin sağ tarafında hemen içte eriyen dikiş vardı ucu çıkmıştı. 2 aya kadar falan. Sonra biraz komik ama o dikiş derinin içine girdi. Ve orası şişti mercimek kadar da değil üstelik daha şiş ve büyük. Dokununca kemik gibi. Ve hala var. Geçmiyor. O da pek rahatsız etmiyor beni. Yine de doktora sordum doktor dikişlere reaksiyon gösteriyorsun dedi. Zamanla eriyecek dedi. Yani belki ordaki dikiş toplanmıştır bir türlü erimiyordur. Bir fikir sadece. Bir de bir sorum olacak. 4 aya kadar nefesle ilgili bir problem yaşamadım ama 20 gündür soldan nefes alamıyorum. Soldaki Konka baya şişmiş. Böyle bir şey yaşadınız mı? Geçici mi? Mevsimlerden dolayı ameliyatı yeni olan herkes yaşıyor mu? Her kış bunu yaşayacak mıyız? Yoksa bu sonsuza kadar artık kaderimiz mi

Kış aylarından dolayı bence öyle. Sigara kullanıyor musunuz? Geçmiş olsun tekrardan

Evet kullanıyorum. Onun etkisinin de olabileceğini düşündüğümden azalttım. Umarım geçicidir. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…