Çocuk Hastalıkları Burun kanaması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Laktozsuzsut

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
279
195
303
İstanbul
merhabalar,
Yaklaşık 1 senedir düzenli aralıklarla oğlumun burnundaki damarın çatlaması sebebiyle kanama oluyor. Bazen olmadık yerde sinemada, okulda, sokakta başlayan kanamalar bizi oldukça panikletiyor çünkü kanama öyle kolay kontrol altına alınamıyor buz kompresi ve damara baskı ile durduruyoruz bi şekilde... çocuk doktorumuz kesinlikle yaktırma yaptırma koku duyusunu köreltir diyor, kbb doktoru yakalım diyor, etraftan eş dostta sakın yaktırma beyin kanaması yapıyormuş diyor. Anlayacağınız çok arada kaldım. Sabah akşam nemlendirici krem sürüp kuruyup çatlamasını önlemeye çalışmamıza rağmen gelişen ani kanamalar beni bile korkutuyor. Böyle bir sorun yaşayıp çözüm bulan var mı acaba yardım eder misiniz lütfen??
Bu arada oğlum 6,5 yaşında

Oğlum 5 yaşındayken olmuştu sanırım burnu olur olmaz kanıyordu.

Damarı çatlamış kkb götürdüm , hemen damarını yaktı kısa ve acısız bi işlem inşallah bi problem olmaz.

Biz de aynı sorunu yaşıyoruz. 6,5 yaşından beri aynen sizin gibi.

Kanamalarımız çok yoğun ve kontrolü zor. Sınıfta vs kanadığında öğretmenimiz ve çocuklar da ürküyorlar ama kzım çok soğuk kanlı ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.

Öncelikle mutlaka çocuğun çantasında pamuk bulundurmanı öneriyorum. Eğer okula gidecekse durumu idare ve öğretmeni ile paylaş ve şu buzluyla tutulan jel şeklindeki soğuk pedlerden okula da temin et.

Biz geçen sene artık dayanamayıp yaktırdık. Dediğin gibi bir olumsuzluk söz konusu değil. Ancak doktorumuz zaten bunun çözüm olmadığını söylemişti. Ben burayı yakıyorum ama 1 hafta sonra başka bir yerden kanar demişti. Nitekim aynı gün kanama oldu bizde. Bu açıdan yaptırmanın hiçbir faydası YÖK, tavsiye etmiyorum.

Bu sene kanamalarımız oldukça azaldı. Hem miktar hem de sıklık olarak. Sana ne yaptığımı anlatayım. Doktor tavsiyesi ile madecasol isimli kremi pamuklu çubuğa sürüp hafifçe burun çeperlerinde gezdiriyoru. Haftada birkaç kez de kantaron yağını sürüyoruz. Burun içindeki kılcal damar yaraları iyileşince kanama da azalacak. Bu arada eğer klima çalışıyorsa soğuk buhar cihazı kullanmalı ve serum fizyolojikle ara ara burnunu temizlemelisiniz.

Çok geçmiş olsun.

bende ayni seyi yasadim. burnum olur olmaaz yerlerde durdurulamaz sekilde kaniyordu. biraz zorluk cektim ama bi sure sonra kendiliginden gecti...uzun yillardir burnumun kanadigini hatirlamiyorum.

bizde de aynı sorun var.5 buçuk yaşında oğlum 2 yaşından beri bu durum var.
ancak bize yaktirma gibi öneri sunmadi doktor.
bir damla verdi.burunu nemli tutmak için.
onu kullanıyoruz.yaz aylarında sicaklarda artar demişti.
sizinki kadar yoğun değil bizim kanamamiz kolay duruyor.
çok geçmiş olsun.

Biz de aynı sorunu yaşıyoruz. 6,5 yaşından beri aynen sizin gibi.

Kanamalarımız çok yoğun ve kontrolü zor. Sınıfta vs kanadığında öğretmenimiz ve çocuklar da ürküyorlar ama kzım çok soğuk kanlı ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.

Öncelikle mutlaka çocuğun çantasında pamuk bulundurmanı öneriyorum. Eğer okula gidecekse durumu idare ve öğretmeni ile paylaş ve şu buzluyla tutulan jel şeklindeki soğuk pedlerden okula da temin et.

Biz geçen sene artık dayanamayıp yaktırdık. Dediğin gibi bir olumsuzluk söz konusu değil. Ancak doktorumuz zaten bunun çözüm olmadığını söylemişti. Ben burayı yakıyorum ama 1 hafta sonra başka bir yerden kanar demişti. Nitekim aynı gün kanama oldu bizde. Bu açıdan yaptırmanın hiçbir faydası YÖK, tavsiye etmiyorum.

Bu sene kanamalarımız oldukça azaldı. Hem miktar hem de sıklık olarak. Sana ne yaptığımı anlatayım. Doktor tavsiyesi ile madecasol isimli kremi pamuklu çubuğa sürüp hafifçe burun çeperlerinde gezdiriyoru. Haftada birkaç kez de kantaron yağını sürüyoruz. Burun içindeki kılcal damar yaraları iyileşince kanama da azalacak. Bu arada eğer klima çalışıyorsa soğuk buhar cihazı kullanmalı ve serum fizyolojikle ara ara burnunu temizlemelisiniz.

Çok geçmiş olsun.
ÇOK Teşekkür ederim uzun uzun cevaplamışsınız. Bizde hergün sabah akşam nemlendiriyoruz. Benim oğlum da açıkçası benden daha sakin kalıyor. Söylediğiniz kremi doktorumuza soracağım inşallah öaremiz bu olur çok sağolun

merhabalar,
Yaklaşık 1 senedir düzenli aralıklarla oğlumun burnundaki damarın çatlaması sebebiyle kanama oluyor. Bazen olmadık yerde sinemada, okulda, sokakta başlayan kanamalar bizi oldukça panikletiyor çünkü kanama öyle kolay kontrol altına alınamıyor buz kompresi ve damara baskı ile durduruyoruz bi şekilde... çocuk doktorumuz kesinlikle yaktırma yaptırma koku duyusunu köreltir diyor, kbb doktoru yakalım diyor, etraftan eş dostta sakın yaktırma beyin kanaması yapıyormuş diyor. Anlayacağınız çok arada kaldım. Sabah akşam nemlendirici krem sürüp kuruyup çatlamasını önlemeye çalışmamıza rağmen gelişen ani kanamalar beni bile korkutuyor. Böyle bir sorun yaşayıp çözüm bulan var mı acaba yardım eder misiniz lütfen??
Kuzenimin damarını yaktılar hiçbişicik olmaz bence en kesin çözüm bu .Küçükken dayımlar inat etti yaptırmadı şimdi niye bukadar bekledik diyorlar.

merhabalar,
Geçmiş olsun. Büyüdükce geçebilir.benim çocukken bazan kanıyordu. Şimdi olmuyor.

Kardeşimin ergenlik çağına kadar burnu kanadı; doktorlar bunun geçici olduğunu, 12-13 yaşlarından sonra kendiliğinden azalacağını ve zamanla kesileceğini, işlem yaptırmamamızı ve kanamayı kontrol altına almak için bu süreçte doğru teknikleri öğrenmemizi (Mesela kafayı dikip arkaya yatırmamak vb.) söylediler.

Geçti.

Back
X