Burun Küçültme Egzersizleri

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
Burun küçültme egzersizi yaparak burnunuzun şeklini istediğiniz gibi düzeltebilir ve düzenli olarak egzersizleri uygulamaya devam ederek rahatsız olduğunuz görünümden uzaklaşabilirsiniz. Burun küçültme yöntemleri arasında en zararsız ve uygulaması en kolay olan burun düzeltme egzersizleri ile şaşırtıcı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Burun küçültme egzersizleri faydası ve etkinliği kanıtlanmış egzersiz yöntemlerinden oluşur. Bir çok kişinin gizli güzellik sırları arasında olan burun küçültme egzersiz yöntemleri her gün tekrarlanarak aylar içinde sonuç alma olanağı sunuyor.

Burun Küçültme Egzersizi Nasıl Yapılır

  • Burnunuzun uç kısmıyla dudağınızın birleştiği yere işaret parmağınızı yerleştirerek burnunuzu yukarı doğru hareket ettirip bırakın.
  • Burnunuzu işaret parmaklarınızla iki yanından kavrayıp kaşınızın başladığı noktadan burun ucuna kadar yukarı ve aşağı hareket ettirin.
  • Dudaklarınız ağzınızın içine kıvrılacak şekilde ağzınızı açarak burnunuzu gerdirin.
  • Bir elinizle burnunuzu tam ortasından tutup yukarı doğru ittirirken diğeriyle burnunuzun ucunu işaret parmağınızı kullanarak yukarı doğru ittirin. Bunları yaparken ağzınız kapalı şekilde burnunuzu gerdirmeye çalışın.
  • Aynı hareketi tekrarlayarak bu sefer burnunuzun ucunu sağa ve sola iterek hareket ettirin.
  • Burun küçültme egzersizi hareketlerini gün içinde 30 kez tekrarlayarak 1 ay içinde gelişim sağlayabilirsiniz.
Burun Küçültme Egzersizi İşe Yarar Mı?

Burnunuzun büyük bir çoğunluğu kıkırdak yapısından oluşmaktadır. Burun küçültmek için ameliyat olmanız şart değildir. Gelişimini tamamlamış kişiler de burun egzersizleri yaparak kıkırdaklara şekil verebilirler.

Burun küçültme egzersizleri burnunuzun etrafındaki kan dolaşımını hızlandırarak üst dudağınıza oksijenin daha etkin bir şekilde gitmesini sağlar.

İlerleyen yaşlarda burun daha da büyüme ve genişleme eğilimine girer. Burun küçültme egzersizlerini rutin olarak yapmaya devam ederseniz burnunuzun yapısını korumuş olursunuz.

Burun küçültme egzersizleri haricinde makyaj teknikleri ve ameliyatla da burun küçültme işlemi gerçekleştirilebilir.
 
Burun estetiği dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en sık yapılan cerrahi estetik ameliyattır. Elbette her cerrahi işlem küçük de olsa risk taşır. Burnunuzun yüzünüze daha uygun ve küçük görünmesini istiyorsanız ameliyat dışında birçok yöntemi siz kendiniz uygulayabilirsiniz.

Çeşitli küçük makyaj dokunuşları ve hileleriyle geçici olarak istediğiniz gibi görünmesini sağlayabileceğiniz gibi doğal egzersiz yöntemleriyle küçültüp şeklini değiştirebilirsiniz.

Burun doğal egzersizlerinin faydaları siz de yaşamınızın har anında hissedeceksiniz.

Her gün uygulayacağınız doğal egzersizler sayesinde yüz bölgesindeki kan dolaşımı hızlanır. Burun bölgesinin daha fazla oksijen alması sağlandığı için yaşlanmaya bağlı genişleme, sarkma ve büyüme önlenir. Burun ucu toparlanır, kanatları ise incelerek daha güzel bir görünüme sahip olur.

Dikkat: Egzersiz aşamalarını her gün sabah ve akşam beşer defa uygulayınız.

Hadi hazırsanız burun küçültme egzersizlerine başlayalım.

  • Burnun alt kısmı tam bittiği çizgi ile dudak üstünün kesiştiği noktaya işaret parmağınızı düz bir şekilde yerleştirerek yukarı ve aşağı doğru hareket ettirin.
  • İki işaret parmağınızı burnun iki kenarına yerleştirin ve aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya kaşın başladığı yere doğru hafifçe gezdirin.
  • Ağzınızı dudaklarınız içe kıvrık kalacak şekilde açın, burnun gerildiğini hissedin, iki işaret parmağınız yardımıyla burun kıvrımlarınızı hafifçe içe bastırıp sonra serbest bırakın.
  • iki elinizin baş ve işaret parmağı ile burnun orta kısmından tutup yukarı doğru ittirin, diğer elinizin işaret parmağıyla burun ucunu geriye doğru bastırarak domuz burnu şekli verin o şekilde kalın, ağız kapalı iken aşağı doğru küçük küçük hareket ettirin.
  • Bir üstteki maddeyi tekrarlayın, burnunuza aynı şekli verin ama bu kez burun ucunu önce hafifçe sağa doğru, sonra sola doğru çekerek ağız hareketini tekrarlayın.
  • Burnun iki tarafını, iki el sağ ve sol şeklinde işaret ve orta parmağınız aracılığıyla nefes almanızı engellemeyecek şekilde sıkıştırın, kaşlarınızı çatın sonra düzeltin.
  • Önce sağ burun deliğini kapatarak derin bir nefes alın verin, sonra sol burun deliğini kapatıp burnunuzla nefes alın verin.
 
Çok enteran bir konu olmuş. Peki kemerli burunları nasıl yapacağız? Masajla kemiği mi küçülteceksin ? :)
 
xenforo-smilie-kk110.gif

Çok enteran bir konu olmuş. Peki kemerli burunları nasıl yapacağız? Masajla kemiği mi küçülteceksin ? :)

Okumustum bunu biyerlerde.
Ama kemerlerde faydasi nada:KK12:.
Hic bi ise yaramiyor:KK14:.
Bende isterdim
 
Yapılması durumunda iyice deforme olur yahu:KK64:
 
X