Burun Törpüleme Ameliyatı, lütfen bilgi verir misiniz?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Sürekli ameliyat olmaya karar verip vazgeçiyorum. Burnumda asimetri var, bir taraftan gayet düzgünken diğer taraftan kemerli. Çok gözüme batıyor, özgüvenimi acayip düşürdü. En sonunda burun törpüleme ameliyatı olmaya karar verdim, sanırım sadece burun sırtındaki kemerin alındığı ameliyata verilen ad bu. Ben bu kemer dışında geri kalan tüm özelliklerinden memnunum burnumun, ve ameliyat olursam burun şeklimin kesinlikle değişmesini istemiyorum, sadece kemerin alınmasını ve burnumdaki simetrinin sağlanmasını istiyorum, yani estetik ameliyat geçirdiğim belli olmasın.

Ama bu ameliyatla ilgili korkularım var, burun ucum düşer mi, burnum daha kötü olur mu vs gibi. Burun ucumu kesinlikle ellettirmek istemiyorum benim derdim kemerle, o yüzden burun ucu düşmesi olmaz gibi geliyor mantıken, ama kesi yapılırken burnun kıkırdaklarına giden bazı lifler kesilebiliyormuş ve bu da düşme yapabiliyormuş diye duydum iyice korktum, veya diğer ameliyatlarda buruna düşmesin diye kıkırdak koyuyorlarmış, ama kıkırdak koyulursa burun ucu şeklim değişmez mi?

Diğer bir korkum ise, benim burun sırtımın diğer tarafı düz, sıkıntı tek tarafta. Eğer ameliyat olursam her iki tarafa da mı işlem yapılacak bunu bir türlü öğrenemedim, eğer öyleyse burnumun orjinal şeklinin korunması zor olmaz mı ki?

Son olarak da ya daha kötü olursa, ya ameliyat sırasında uyanırsam, burun ucum oynamazsa kalıp gibi kalırsa gibi düşünceler kafamı kurcalıyor. Bu ameliyatı geçirmiş veya benimkine benzer sorunları olanlardan tecrübelerini ve iyileşme sürecinin nasıl geçtiğini paylaşmalarını rica ediyorum. Yardımcı olabileceklere özelden resim gönderebilirim.

Burun şekli değişmesin derseniz ellemez sadece kemerini alır. Genel anestezi altında ameliyat olanların ameliyat sırasında uyandıklarına dair yorum, şikayet yok, korkmayın anestezi uzmanı her şeyi düşünür.

Fazla törpüleyip çok kavisli yaparsa diye korkuyorum, burnum kavisli değil düz bir yapıya sahip çünkü o zaman ameliyatlı olduğu çok belli olur. Zamanında anestezi diye bir film izlemiştim, kalp ameliyatı oluyordu çocuk ve ameliyat sırasında hareket edemiyor fakat her şeyi hissediyordu, o zamandan beridir anesteziden korkuyorum. Teşekkür ederim cevabınız için. Siz ameliyat oldunuz mu?

Bir de ben bu törpüleme işini çok anlamadım aslında, burun kemiğinin yumurta kabuğu kadar ince olduğunu okumuştum bir yerde, törpüleyince orda kemik kalmaz ki o zaman? Boşluk olmaz mı orası?

Siz istemedikten sonra öyle bir şey yapamaz siz ne istiyorsanız onu yapmak durumunda sonuçta tomarlarca para vereceksiniz. Adı üstünde film ne kadar abartı olay varsa gerçek gibi gösteriyorlar ki insanlar korksun o yüzden korkmayın içinizi ferah tutun tamam mı :) Rica ederim ne demek. Yok daha ameliyat olmadım, daha doktor arıyorum o kadar çok var ki insan hangisini seçeceğini bilemiyor.

O bölgedeki kemik kalınlığı galiba 2-5 mm arasında değişiyormuş, bir doktorun yazısında okumuştum bunu.

Burun kemiği vücudumuzdaki en dayanıklı kemiklerden de biridir.(kalın demiyorum) Ben de törpüleme düşünüyorum revizyon olarak çünkü aynı sizinki gibi ameliyattan sonra oluşan kemer asimetrim oldu malesef.

Zaten ameliyattan korkan bir insanım bakalım neler olacak. Daha henüz tam karar vermiş değilim gidip bir konuşmak istiyorum önce ama istedğim doktor da sanırım muayene ücreti alıyor. Çok teşekkür ederim tekrardan, biraz daha rahatladı şu an :)

2-5 mm çok az değil mi, kemer dediğimiz şeyi törpüleyince orda bir şey kalmayacak o zaman :/ boşluk olmaz mı orası?

Revizyon ameliyatı duydukça da ameliyattan vazgeçiyorum, ya kötü olursa tekrar olmak zorunda kalırsam diye. Siz kime olmuştunuz?

Ameliyattan korkmayan yok hepimizin ortak derdi :)

2-5 mm az gibi gelebilir ama işin uzmanına emanet edilen burun fazla törpülenmez.

Her ikisinide yasamis biri olarak( rinoplasty ve torpuleme) ikisinin arasinda daglar kadar fark var.normal burun ameliyatinda cook daha fazla uzun suruyor her yerim morarmisti tampondan dolayi nefes almak zorlasiyor icten hafif hafif kaniyo o kanlar icerde donuyo ve nefes almak dahada zorlasio.4 gun oturarak uyumustum kan arkaya dogru akmasin diye.ama sonuca degiyor tabii.sonrasinda hafif birazdaha kavis istedim ve bu sefer torpulendi.tampon yok kesim dikis yok morarma yok 15 dk surdu.burnum acik nefes problemi yok.bu islem sadece bir kac mm icin tercih ediliyor.komple bi degisim icin rinoplasty

kesim - dikiş yok yazmışsınız, onlar olmadan nasıl oldu ki

kesim - dikiş yok yazmışsınız, onlar olmadan nasıl oldu ki
Benim sag burun deligimden girilmis.assagi yukari bas parmaginizin yarim tirnagina kadar gelen mesafeden bi delik acilarak girilmis ama oda bi sekilde kapanmis?? Cunku rinoplastyde burnum tam ortadaki catisindan kesi yapilmisti..ayni zamanda iki burun deliginde orta kopruden basliyarak yukari dogru kesiler vardi.sonradan hu dikisler alindi.izler icin krem kullandim.ama torpulemede olan biten icerdendi dikis alinmadi.orda hafif birikmis kurunus kan birikintisi tarzi bisey var parmagimla hissediyorum.zorlamiyorum.yumusatmak icin pispis var suan onu kullaniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…