Burun ucunda ödem ve ağırlık hissi

Strwbrrymuffin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2017
564
309
103
Kızlar selam. Burun estetiği sonrası neredeyse 2 ay oldu. Hala burnum ağırlaşmış gibi. Ucu dokunduğunda hissiz içinde kuruluk var hafif tıkanık. Bu rahatsızlık veren kendine ait olmayan burun, grip hissi ne zaman geçiyor

O hissizlik ve yapaylik durumu uzun sürüyor geçmesi ama kuruluk bende pek olmamıştı.

10. ay bitti, hissizlik ve yapaylık devam ediyor. Burnunuz güzelse böyle şeylere takılmayın.

Bence 3 ayda geçiyor büyük ölçüde ama kalın burunsa daha uzun sürer tümden geçmesi benim ilk ameliyatta 1 yıl dolduğunda hala ufakta olsa ucunda uyuşukluk vardı.şuan 2.5 ay oldu hafta önce daha uyuşuktu şimdi daha az olduğunu farkediyorum.

Delik mi? Bende de oluşmuş doktor gizlemiş sağolsun(!) revizyon için muayene olurken öğrendim.
Bu delik ne oluyor acaba? Arkadaşımda da olmuş, nefes alırken ıslık gibi bir ses çıkıyor. Doktor açıkça söyledi orada bir delik olduğunu ama gerek yok ameliyata dedi, önemli bir şey değil dedi. Arkadaşım da inandı doğal olarak. Önemli bir şey miymiş?

Önemli tabii nefes alışverişi bile etkiliyor ayrıca ıslık sesi geliyorsa zaten rahatsız edicidir nasıl ameliyata gerek yokmuş ilk ameliyattan sonra olmuş benim ama büyümemis neyse ki doktor hatasından olan bir şey olduğunu düşünüyorum. Deliğin boyutuna göre sorun ve müdahale zorluğu degisiyor sanırım bazı doktorlar bu soruna müdahale etmek için ekstra ücret talep ediyormuş.

Ben de azıcık kuvvetli nefes alsam ya da burnumu gripmişim gibi çeksem tek burun deliğim kapanıyor biliyorsun. Ona bile önemli değil diyor. Herkeste olurmuş, ben çok büyütüyormuşum. İyi de rahatsız oluyorum, ayrıca herkeste niye olsun ki benim ameliyattan önce böyle bir sorunum yoktu. Anlamıyorum artık, her doktorum diyen estetik ameliyat yapmasın ya.

Bu delikleri kapatmak için tekrar ameliyat gerekiyor, olsan dahi kapatma ihtimali yüzde yüz değil, hatta büyükse yüzde 60. Bu yüzden bunu kapattır yaptır demiyorlar bence. Benim doktorum ve başka bir doktor da önemli değil dedi ama yine de içim rahat etmiyor.

Ayrıca artık ameliyatlarda verilen oranlara inanmıyorum yüzde 10 revizyon yüzde 1 septum perforasyonları yüzde 1 durdurulamayan kanama. Öncesinde normal ciltli pek sorun olmayan, hatta yaptırsam mı gerek yok mu arada kaldığım, insanların burnunda bişey yoktu niye yaptırdın dedikleri burnumda bunların birkaçı görüldüyse, gerçeği yansıtmıyor olabilir

Ya işte kendi beceriksizliklerini böyle saçma sapan konuşarak kapatmaya çalışıyorlar.

Revizyon oranlarını tekrar ameliyat isteği ile gelen hastaya göre belirliyorlar bence.Çarşıda markette bozulmuş burunla hayatına devam eden o kadar çok kişi görüyorum ki.Onları da dahil etsen %40’tan aşağı bir oran çıkacağını düşünmüyorum.

Aynı sorun bende de olmuştu.Sağolsun birini düzeltip diğerini normal deyip bıraktı.Düzeltilen kapanmıyor ama havayoluna doğru bombeleşmiş sert kıkırdaklar ayrı sorun oldu.
Düzeltilmeyen tarafsa daha da zayıflayıp incecik kaldı.İki haftadır hastayım ve her burun çekişimde ne hissettiğimi ben bilirim.

Ay delirecem ya! Sorumsuzluğun daniskası bunlarda var!

Ay delirecem ya! Sorumsuzluğun daniskası bunlarda var!
Hem sorumsuzluk hem de burun ameliyatlarının handikapı bu sanırım.Hiçbir şey bir burna burun estetiği kadar zarar veremez.Durduk yere septumda delik oluşmaz,burun delikleri zayıflamaz,burun sırtında çökme olmaz.Ne hikmetse hepsi cerrahi sonrası ortaya çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…