Doğuma Hazırlık Buse mi , Miray mı? Ankete katılır mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Buse mi , Miray mı? Ankete katılır mısınız?

• Buse

OY: 17 33,3%
  • Miray

OY: 34 66,7%

• Ankete Katılan
    51
  • Anket Kapalı .

mersel

ikinci kez anne oluyorum
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
445
69
643
Merhabalar,

Miray sabit olmakla birlikte yanındaki alternatif isimler değişiyor.
İki isim arasında kaldık şuan.

Buse nin anlamı sadece öpücük demek sizce de çok anlamsız değil mi ? Bence miray

Miray'ı da aslında çok anlamlı bulmuyorum. Miray = Ayın ilk günleri demek. çok da anlamı yok :) hayırlısı bakalım
o zaman daha anlamlı isimler bulabilirsiniz. duru gibi :)

Miray'ı da aslında çok anlamlı bulmuyorum. Miray = Ayın ilk günleri demek. çok da anlamı yok :) hayırlısı bakalım

Miray dediğin gibi pek anlamlı değil. Bir moda ismi olarak görüyorum. Sanki Mira koymak istemiş ama fazla avrupaï bulduģu için Miray koymuşlar gibi bir izlenim birakır bende. (Mira'yı da beğenmem bu arada)

Buse bence gayet hoş. "Sadece öpücük anlamında" demek bence bu isime bir haksızlık. Bir öpücük o kadar önemsiz mi ki? Çocuğumuzun bize verdiği ilk öpücük, sevdiceğimizin yanağımıza kondurduğu ilk öpücük, bir veda busesi... Bunlar unutamadığımız anılar... Ayrıca Buse'nin bir edebi değeri de vardır bana göre.

isimlerle ilgili bi de şöyle bişeyim var ; "Duru" .. Ne o kuru gibi.. "Burak" ne o Durak gibi.. bişeye benzetilmesin yanii :)
Siz öyle düşünüyorsanız her isme birşey bulunur benzetilir yani. İsim kalmaz. Takılmayın o kadar detaylı

Bi kızım olsaydı eğer miray koycaktim adını ama kısmet olmadı Rabbim 2 evladıma sağlık versin hamd olsun..

Back
X